dimitrisB έγραψε:Δούλεψε, ή ..... "ευχαριστείς" προκαταβολικά?![]()
Εκτός κι αν είσαι ..."εκτός" , για δουλειά!
Λοιπον το καλοριφέρ πλεον δουλευει 2 μπαρ
Πιεσεις σοβαρες,να εχουμε και ένα προσωπο στη γειτονια.
στα σοβαρα,ο Δημητρης ηταν σωστος(ευχαριστω Δημητρη ξανα) ,ρωτησα την πιεση που πρεπει να δουλευει ένα γνωστη υδραυλικο που οντως είναι δυνατος(πελατης πελατη μου,που εχει δουλεια και το καλοκαιρι...),και στο δικο μου υψομετρικο(12 μετρα) μου ειπε να είμαι στα 2,1 μπαρ( καυλα
)Ανοιξα καπω(κατεβηκα υπογειο) και απλα μου ειπε να χτυπησω τον ρυθμιστη μηπως εχει κολλησει ,το παθαινουν αυτό μου ειπε.
Του ειπα ότι είναι μαρκα ''far'' μου ειπε είναι για τον πεο,και πολύ σου αντεξε 12 χρονια,υπαρχουν πολύ καλυτεροι μαρκας ''syr'' (made in Germany είναι,οποτε εννοείτε ότι τον γραφω στα παπαρια μου,ακου Γερμανικος ρυθμιστης και 2,1 μπαρ
)Toν χτυπησα αρκετες φορες δεν αλλαξε κατι,αρχισα να γυρναω την βιδα του ρυθμιστη οπου αρχισε να ακούγεται η ροη του νερου μεσα στους σωλήνες και αρχισε μετα από λιγο να ανεβαινει η πιεση.
Εάν χρειαστεί να το κανετε,μην περιμενετε να ανεβει η πιεση ακαριαια( δεν υπαρχει antilag στα καλοριφέρ) απλα περιμενεις και παρακολουθείς το μανομετρο.Εγω ρυθμισα κρυος στο 1,9 μπαρ(ανεβηκε με ζεστο κύκλωμα στο 2,15 για την ακριβεια)
Μολις εφτιαξα πιεση,πηγα και εξαερωσα τα σωματα,εβγαλε τον αερα,αλλα τον εβγαλε γρηγορα με την πιεση πλεον σωστη στο κύκλωμα.
Πιεση ρυθμίζουμε μονο με κρυο το κύκλωμα.Οπως επισης και εξαερωση παντα μονο κρυο.
Τουμπανο και στο καλοριφέρ.

Καλή δύναμη τότε και .... ελπίζω να έχω βοηθήσει.

τώρα για να πέσεις στα 1,8 bar ώστε να μην "πιέσεις " το δίκτυο υπερβολικά και θυμίζω τη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις :