Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#33095 Γιατί επιμένετε με το να βρείτε ντε και καλά παραδείγματα του σωλήνα για να συγκρίνετε το κάπνισμα;

Πάμε καλά δηλαδή, τι πάει να πει ότι το μούλικο ενοχλεί; Ενοχλεί ΤΙ ακριβώς που να χειροτερεύει την υγεία σου; Και μη με πεις τα νεύρα σου... (τα δικά μου τα νεύρα να δεις πώς γίνονται με τα δικά μου σκατάκια :lol: )
Άβαταρ μέλους
By gianik
#33096 Ωραια ιδεα ο Χαι φαι..Προτεινω νεο τοπικ με πραγματα που μας εκνευριζουν : π.χ 4ποδα στις παραλιες , πρωταθλητες ρακετας να καρφωνουν διπλα σου και αλλα πολλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#33100 Αμα ο γονιος (κανει οτι ) δεν καταλαβαινει οτι το παιδι του ενοχλει τους αλλους γυρω του που θες να το καταλαβει ο μπομπιρας....Να το παρει και να παει σπιτι του και αν θελει καφε ας ελθει μονος του για να τον νευριαζουν τα θηριακια των αλλων......
Άβαταρ μέλους
By JBT
#33104 Τώρα θέλεις σοβαρή απάντηση ή κι αυτό πάει στον κουβά των άπειρων οφτόπιξ του θέματος που ουδεμία σχέση έχουν με το κάπνισμα;!
Άβαταρ μέλους
By DAP
CARυοθραύστης έγραψε:Τώρα θέλεις σοβαρή απάντηση ή κι αυτό πάει στον κουβά των άπειρων οφτόπιξ του θέματος που ουδεμία σχέση έχουν με το κάπνισμα;!

Γιου φαουλ; [βαμβακουλας mode] :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Ωραια ιδεα ο Χαι φαι..Προτεινω νεο τοπικ με πραγματα που μας εκνευριζουν : π.χ 4ποδα στις παραλιες , πρωταθλητες ρακετας να καρφωνουν διπλα σου και αλλα πολλα :lol:

Οι ρακέτες και τα τετράποδα σε πολλές απαγορεύονται, αλλά κι αυτό τηρείται όσο και ο νόμος για το κάπνισμα.
Εγώ την νοοτροπία προσπαθώ να απομονώσω, χωρίς επιτυχία εκ του αποτελέσματος...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#33144 Αυτή η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Όλο τα ίδια και τα ίδια γράφονται. Η αλήθεια είναι η εξής : δύσκολα εφαρμόζεται ο νόμος από τη μία μέρα στην άλλη και αυτό όχι μόνο γιατί αφορά μια εθιστική συνήθεια αλλά γιατί το κάπνισμα για πολλά χρόνια ήταν μέρος της κουλτούρας του δυτικού πολιτισμού. Αν θέλουμε κάποτε να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτή τη συνήθεια, άλλου πρέπει να δώσουμε βάρος.

< μου
Άβαταρ μέλους
By JBT
#33145 Αιντε παλι τα ιδια.. βρε καρντασι ποιος σε ειπε να το κοψεις;; ποιος σε εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο;; σου επεβαλε καποιος να μη βλαψεις τον εαυτο σου;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#33151 Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Σε τι θα πρέπει να δώσουμε βάρος; Γιατί καί στα σχολεία διδάσκεται, και άπειρες ενημερωτικες εκστρατείες έχουν γίνει, και οι διαφημίσεις προϊόντων καπνού απαγορεύτηκαν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, και όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν ότι το τσιγάρο σκοτώνει.

Το μόνο όπλο που έχει μείνει στις καπνοβιομηχανίες ( και είναι πανίσχυρο) είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει να εξορίσουμε το κάπνισμα από την κοινωνική ζωή, να το βγάλουμε από το mainstream, από την σφαίρα του φυσιολογικού.

Οι Έλληνες μπορούν να καπνίζουν εύκολα οπουδήποτε θέλουν και το κάνουν μπροστά σε οποιονδήποτε. Στα παιδιά τους, σε εγκυμονούσες, στους μαθητές τους, ακόμα και μπροστά σε μωρά παιδιά. Και μετά απορούν γιατί τα παιδιά τους μπαίνουν και αυτά στο τριπακι, αυτά τα ιδια παιδιά που μεγάλωσαν βλέποντας τους γονεις τους να καπνίζουν στο σπίτι, τους καθηγητές στο σχολείο, τα παιδιά που πήγαιναν στο περίπτερο με την εντολή να πάρουν τσιγάρα στους γονείς. Τα παιδιά που ήπιαν τους πρώτους τους καφέδες σε καφετέριες τεκέδες με όλους γύρω τους να καπνίζουν άνετα με το καφεδάκι τους.

Δεν είναι περίεργο που τα Ελληνόπουλα έχουν απείρως μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεκινήσουν το κάπνισμα σε σχέση με άλλους λαούς της Ευρώπης, Αμερικής, Αυστραλίας κλπ. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άρνησης των γονιών τους να ξεβολευτούν.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Ωραια ιδεα ο Χαι φαι..Προτεινω νεο τοπικ με πραγματα που μας εκνευριζουν : π.χ 4ποδα στις παραλιες , πρωταθλητες ρακετας να καρφωνουν διπλα σου και αλλα πολλα :lol:

Οι ρακέτες και τα τετράποδα σε πολλές απαγορεύονται, αλλά κι αυτό τηρείται όσο και ο νόμος για το κάπνισμα.
Εγώ την νοοτροπία προσπαθώ να απομονώσω, χωρίς επιτυχία εκ του αποτελέσματος...

Δεν μπορώ να σε καταλάβω. Από τη μια συμφωνείς να απαγορευτεί το κάπνισμα, πιο σωστά να εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση. Και από την άλλη έχεις αναφέρει ένα σωρό άλλα ενοχλητικά δρώμενα σε χώρους εστίασης.
Τι προσπαθείς να κάνεις;;; Συμψηφισμό;;; Για να είσαι καλυμμένος συνεχώς δηλώνεις:" έχετε δίκιο για την εφαρμογή". Και μετά βάζεις ένα τεράστιο ΑΛΛΑ. Τι αλλά; Εδώ συζητάμε για το κάπνισμα. ΤΕΛΟΣ.
Καλά κάνουν και σε ενοχλούν και άλλα πράγματα στις εξόδους τους. Τα ίδια ενοχλούν και εμένα. Άνοιξε ένα θέμα να τα συζητήσουμε εκεί. Απλά αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση.
Παιδιά, σκυλιά , γατιά, ρακέτες είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΑ με την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#33172 Δεν υπάρχει ΑΛΛΑ σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου. Αυτή να γίνει, καλό για όλους είναι στο τέλος.
Τα υπόλοιπα, αναφέρονται στη στάση και τις απόψεις ορισμένων. Και φυσικά, όσα θέματα και να ανοίξουμε, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να απαγορεύσει τα πιτσιρίκια στα καφέ επειδή είναι ενοχλητικά...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#33177 Το προβλημα για μενα ξεκιναει γιατι επιτρεπουν στα πιτςιρηκια να συχναζουν σε καφε και μπαρ ενω δεν θα επρεπε (οπως δηλαδη ειναι σε αλλες χωρες).
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει ΑΛΛΑ σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου. Αυτή να γίνει, καλό για όλους είναι στο τέλος.<br abp="786">Τα υπόλοιπα, αναφέρονται στη στάση και τις απόψεις ορισμένων. Και φυσικά, όσα θέματα και να ανοίξουμε, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να απαγορεύσει τα πιτσιρίκια στα καφέ επειδή είναι ενοχλητικά...
Θες, δε θες να το πιστέψεις, έχω κάνει παρατήρηση(έστειλα υπάλληλο) σε πελάτη ΚΑΙ για τα αμολημένα παιδιά ΚΑΙ για τους ρακετούχους. Ακολουθώ σαν στάση ζωής και στάση επιχείρησης, ότι δεν γίνεται η οποιαδήποτε δραστηριότητά μου να ενοχλεί τους γύρω μου. Στο δε ξενοδοχείο, έδιωξα πρώτη φορά φέτος, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας πελάτη.
Αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς(καπνιστής ή μη) είναι ότι στους χώρους αυτούς είμαστε όλοι μας φιλοξενούμενοι. Το ότι πληρώνουμε δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Η παραμονή σε ένα χώρο εστίασης έχει κάποιους κανόνες. Σε όποιον δεν αρέσουν, απλά δεν πηγαίνει.

Και για να κλείσουμε εντός θέματος. Έδειχνε πριν στις ειδήσεις τον Ερντογάν να απαιτεί από την αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο σε επιχείρηση και πελάτη, για τον δεύτερο που πέτυχε να καπνίζει σε δημόσια εμφάνισή του.
http://www.tanea.gr/news/world/article/ ... osio-xwro/
Άβαταρ μέλους
By JBT
Anonymous Founder έγραψε:, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να απαγορεύσει τα πιτσιρίκια στα καφέ επειδή είναι ενοχλητικά...

Την παλεύεις καθόλου;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το μόνο όπλο που έχει μείνει στις καπνοβιομηχανίες ( και είναι πανίσχυρο) είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει να εξορίσουμε το κάπνισμα από την κοινωνική ζωή, να το βγάλουμε από το mainstream, από την σφαίρα του φυσιολογικού.

Ε αυτό περίπου γράφω και εγώ παραπάνω. Το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως δεν έρχεται από την μια μέρα στην άλλη με έναν νόμο.

< μου