Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#33046 Περιμενες απο ανθρωπο που εχει σχεση με το στρατο να βγαλεις νοημα για τη φυσιολογικη ζωη, εξω απο το παραλογο του στρατου.
Οκ.
Στο μυαλο αυτων ειμαστε τα κακομαθημενα που τα βρηκαμε ολα ετοιμα και ολα τα υπολοιπα στη ζωη ειναι πιο ευκολα απο αυτο που κανουν.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#33047 Εγω μιας και σε κανα χρονο θα μπω φανταρος,απορω γιατι αποτελει υποχρεωση και επισης γιατι κανει εντυπωση το θεμα του βυσματος και της αποφυγης..
Υπαρχει ανθρωπος το 2014 να γουσταρει να φερει εις περας αυτη την υποχρεωση ή υπαρχει καποιος που θα του αναγνωρισει το ποσο καλα ή κακα την πραγματοποιησε?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#33049 Ηθικα το βυσμα (σε καθε πλευρα της ζωης,στο στρατο αφου δε πηγα δε μπορω να κρινω) σηκωνει αρκετη συζητηση..Αλλα για μενα το προβλημα ξεκιναει απο το υποχρεωτικο του θεματος και την πληρως "αγγαρειακη" του διασταση.
Άβαταρ μέλους
By g47
socratesn έγραψε:Εγω μιας και σε κανα χρονο θα μπω φανταρος,απορω γιατι αποτελει υποχρεωση και επισης γιατι κανει εντυπωση το θεμα του βυσματος και της αποφυγης..
Υπαρχει ανθρωπος το 2014 να γουσταρει να φερει εις περας αυτη την υποχρεωση ή υπαρχει καποιος που θα του αναγνωρισει το ποσο καλα ή κακα την πραγματοποιησε?

Υποχρεωση...Kυριως οικονομικοι λογοι. Για τη κακη γειτονια που ειμαστε, τα ακουω βερεσε, αν υπηρχε συμφερον ειχε ξυλωθει το συμπαν.
Λογικα κανενας δεν γουσταρει εκτος αν θελει να το κανει επαγγελμα. Η αν ειναι καποιο 18χρονο που οι επαγγελματικες του βλεψεις φανταζουν μακρινες ή οι ορμονες υπερισχυουν της ωριμης σκεψης του τι θελει να κανει στη ζωη του. Απλα καποιοι το παιρνουν πιο χαλαρα, καποιοι οχι. Οτι σε βγαζει απο τη παραγωγικη διαδικασια εινα προφανες και ηδη εισαι σε πιο κακη θεση απο καποιον σε αλλη χωρα της ευρωπης οταν πας να ζητησεις δουλεια. Εχασες 9 μηνες, τοσο απλα και ολα πηγαν πισω. Οποτε προφανως και εχει το χαρακτηρα αγγαρειας γιατι πρεπει να τελειωνει για να επιστρεψεις στη ζωη που θα ηθελες να κανεις φυσιολογικα. Θα ηταν πολυ καλυτερο και καθολου δυσαρεστο (imho) αν ο στρατος λειτουργουσε. Σε αυτη τη περιπτωση τουλαχιστον εχεις το αισθημα οτι υπηρετεις και λαμβανεις σεβασμο για αυτο απο τη χωρα σου. Αλλα δεν... θα εισαι κυριως εργαλειο ξεσκατισματος και γοπing.
Τα περι αναγνωρισης ειναι αστεια. Εκτος αν υπαρχει καμια επισκεψη vip οπου το μονο που χρειαζεται να κανεις καλα ειναι να γλυφεις μπας και τσιμπισεις καμια μερα. Γλοιωδεις καταστασεις που θα ζησεις κατα πασα πιθανοτητα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#33053 Εδω και ωρα προσπαθω να βρω τι ειδικη σχεση εχει ο Spartan με το στρατο, περα του οτι πηγε και αυτος :lol:

Καμποσες χωρες εχουν στρατο υποχρεωτικο, http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service#Military_service_limited_to_1_year_or_less με διαρκεια θητειας απο ενα χρονο και πανω. Ισραηλ, 36 μηνες οι αντρες, 24 οι γυναικες. :omg:

Γιατι ειναι υποχρεωτικος? Γιατι εχεις υποχρεωση να εχεις την ικανοτητα να διαφυλαξεις αυτα που παρελαβες και απολαμβανεις απο τοτε που γεννηθηκες (για τα οποια καποιοι σκοτωθηκαν) για τους επόμενους.
Άβαταρ μέλους
By 007
Γιατι ειναι υποχρεωτικος? Γιατι εχεις υποχρεωση να εχεις την ικανοτητα να διαφυλαξεις αυτα που παρελαβες και απολαμβανεις απο τοτε που γεννηθηκες (για τα οποια καποιοι σκοτωθηκαν) για τους επόμενους.

+1
Άβαταρ μέλους
By socratesn
trident1971 έγραψε:Καμποσες χωρες εχουν στρατο υποχρεωτικο, http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service#Military_service_limited_to_1_year_or_less με διαρκεια θητειας απο ενα χρονο και πανω. Ισραηλ, 36 μηνες οι αντρες, 24 οι γυναικες. :omg:

Το επιχειρημα οτι και αλλες χωρες εχουν υποχρεωτικο στρατο τι προσδιδει?Το κανουν και αλλοι = αρα καλα κανουμε που το κανουμε?
Θα ειχε καποιο νοημα μονο αν ολες οι χωρες του κοσμου ειχαν ιδια θητεια με ιδιες διαδικασιες,ιδια διαρκεια,ιδιες υποχρεωσεις κλπ.

Οσο για τη διαφυλαξη ---> Με την υπαρχουσα τεχνολογια και την κατασταση παγκοσμιως,σιγουρα θα διαφυλαξω τα παντα αυριο μεθαυριο επειδη για 9 μηνες της ζωης μου θα μαθω να κραταω ενα οπλο και να σηκωνομαι στις 6 το πρωι να ξυριζομαι :shifty: (εδω τειθεται παλι το θεμα της υλοποιησης περαν της υποχρεωσης,δηλαδη τι κανει καποιος αυτους τους 9 μηνες)
Να διευκρινησω οτι επιφυλασσομαι παντα επειδη δεν εχω παει και ισως κακως εκφερω αποψη,αλλα για την ωρα ετσι τα εχω στο μυαλο μου,για την οποια αγνοια συγχωρεστε με
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 03 Νοέμ 2014, 18:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#33062 O Spartan ήταν απλός στρ, ειδικοδυναμίτης αν θυμάμαι σωστά και έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για το στράτευμα.

Δικαίωμα του φυσικά και κανένας δεν έχει δικαίωμα να του τη λέει.

Το ίδιο όμως ισχύει και για αυτόν.

Εγώ προσωπικά όπως χιλιοπει δεν είμαι κατά της θητείας,όμως δε με έτρωγε ο κωλος μου για πιο σκληρή θητεία, επίσης για πολλούς λόγους απεχθάνομαι το στρατό.
Ότι γενικά είναι άχρηστος για τους περισσότερους ισχύει, όμως δεν πας για να βελτιώσεις τη προσωπικότητα σου, πας για να κάνεις κάτι που πρέπει να γίνει.

Αλλά δεν πρέπει να μας αρέσει ντε και καλά.
Αναγκαίο κακό είναι για τους περισσότερους και τίποτα παραπάνω.

Οι χαρακτηρισμοί για όποιον δε του αρέσει είναι περιττοί.
Κι εγώ όταν ήμουν φαντάρος επειδή είχα πολλά νεύρα έλεγα διάφορα, όμως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε εκτός θητείας να είμαστε τόσο φανατισμένοι με το ζήτημα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 03 Νοέμ 2014, 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By panos2171
trident1971 έγραψε::

Ποια ικανότητα θα αποκτήσεις και τι ακριβώς θα διαφυλάξεις; Πιστεύεις ότι αν γίνει πόλεμος θα πάρουμε τα G3 και θα πάμε στο μέτωπο;
Η υποχρεωτική θητεία είναι για να συντηρούνται τα στρατόπεδα. Για να το θέσω πιο ωμά, υποχρεώνονται να γίνουν καθαρίστριες για 9 μήνες και τίποτα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#33068 @socratesn

Επειδη δεν εχουμε φτασει ακομα στη φαση "σκοτωνω με τη δυναμη του μυαλου μου", και οι σφεντονες δεν κανουν μεγαλη ζημια, για να υπερισχυσεις οταν επιτεθεις ή για να αποκρουσεις αν σου επιτεθουν, χρειαζεσαι

1) οπλα διαφορων τυπων
2) καποιους να ξερουν/μαθουν να τα χειριζονται και να τα συντηρουν.

Δουλεια σου για λιγο καιρο, θα ειναι το 2. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα στη βάση τους.
Η δουλεια αυτη, οπως καθε δουλεια, εχει και καποιες υποχρεωσεις/κανονες. Αν συμφωνεις με τον ορισμο της υποχεωσης που εδωσα παραπανω και με αυτα που γραφω εδω, μπορεις να δικαιολογησεις μια χαρα τη θητεια σου, να κανεις αυτα που ζητουνται και μετα να συνεχισεις τη ζωη σου. Δεν εχει ανταλλαγματα εμπρακτα ή χρηματικα, το μονο ανταλλαγμα που μπορεις να εχεις ειναι να νιωσεις μεσα σου οτι προσπαθησες και εκανες τη δουλεια σου οσο καλυτερα μπορουσες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
panos2171 έγραψε:Ποια ικανότητα θα αποκτήσεις και τι ακριβώς θα διαφυλάξεις;
Πιστεύεις ότι αν γίνει πόλεμος θα πάρουμε τα G3 και θα πάμε στο μέτωπο;

Ο'τι μπορεις. Τη χωρα σου, το σπιτι σου, την οικογενεια σου, την κωλοτρυπιδα σου.
Τι αλλο να κανουμε, διαδηλωση στο Συνταγμα?
Άβαταρ μέλους
By g47
trident1971 έγραψε:Γιατι ειναι υποχρεωτικος? Γιατι εχεις υποχρεωση να εχεις την ικανοτητα να διαφυλαξεις αυτα που παρελαβες και απολαμβανεις απο τοτε που γεννηθηκες (για τα οποια καποιοι σκοτωθηκαν) για τους επόμενους.

Δηλαδη δεν ειναι ΜΟΝΟ οικονομικος? Πιστευω οτι κανεις λαθος. Η αμυνα δεν εξαρταται απο εμας και ευτυχως γιατι οι πολλοι θα στριψουμε κατα την αντιθετη.

@Qsis
Αυτο ειναι το λογικο σφαλμα και αυτο συζηταμε. Δεν κατανοω γιατι πρεπει να γινει.
Ιn real life terms, δε θελω τα παραμυθια της αμυνας, πρακτικα θεματα.

Εκτος του να συντηρησω μιζες και μια αρρωστη οικονομια, δεν εχω βρει αλλο λογο. Δεν πιστευω οτι ειναι κατι που πρεπει, ειναι κατι που θα πρεπει να διαλεξεις και να θες. Αλλιως δεν εισαι απλα αχρηστος αλλα πολλες φορες επικινδυνος.
Αλλα προφανως δεν τον ενδιαφερει αν εισαι επικινδυνος γιατι απλα τη καθαριστρια θα κανεις.

trident1971 έγραψε:1) οπλα διαφορων τυπων
2) καποιους να ξερουν/μαθουν να τα χειριζονται και να τα συντηρουν.

Δουλεια σου για λιγο καιρο, θα ειναι το 2. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα στη βάση τους.
Η δουλεια αυτη, οπως καθε δουλεια, εχει και καποιες υποχρεωσεις/κανονες. Αν συμφωνεις με τον ορισμο της υποχεωσης που εδωσα παραπανω και με αυτα που γραφω εδω, μπορεις να δικαιολογησεις μια χαρα τη θητεια σου, να κανεις αυτα που ζητουνται και μετα να συνεχισεις τη ζωη σου. Δεν εχει ανταλλαγματα εμπρακτα ή χρηματικα, το μονο ανταλλαγμα που μπορεις να εχεις ειναι να νιωσεις μεσα σου οτι προσπαθησες και εκανες τη δουλεια σου οσο καλυτερα μπορουσες.

Ειχαμε κανει αυτη τη συζητηση πριν καιρο. Καμια σοβαρη εκπαιδευση δεν εγινε στα στρατοπεδα που ημουν, στις σειρες που ειδα. Ηταν απλα αστεια. Αμφιβαλω αν αλλαξε κατι τα επομενα χρονια.
Εννοειται μονο με το στραβο g3 ημασταν, οχι διαφορων τυπων.
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 03 Νοέμ 2014, 18:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g47 έγραψε:Δηλαδη δεν ειναι ΜΟΝΟ οικονομικος? Πιστευω οτι κανεις λαθος. Η αμυνα δεν εξαρταται απο εμας και ευτυχως γιατι οι πολλοι θα στριψουμε κατα την αντιθετη.

@Qsis
Αυτο ειναι το λογικο σφαλμα και αυτο συζηταμε. Δεν κατανοω γιατι πρεπει να γινει.
Ιn real life terms, δε θελω τα παραμυθια της αμυνας, πρακτικα θεματα.

Εκτος του να συντηρησω μιζες και μια αρρωστη οικονομια, δεν εχω βρει αλλο λογο. Δεν πιστευω οτι ειναι κατι που πρεπει, ειναι κατι που θα πρεπει να διαλεξεις και να θες. Αλλιως δεν εισαι απλα αχρηστος αλλα πολλες φορες επικινδυνος.
Αλλα προφανως δεν τον ενδιαφερει αν εισαι επικινδυνος γιατι απλα τη καθαριστρια θα κανεις.

Η Αυστρια και η Ελβετια εχουν αρκετα λεφτα ετσι δεν ειναι? Περισσοτερα απο εμας, σιγουρα. Εχουν αι λιγοτερους "εχθρους", ειδικα η Ελβετια. Εξηγησε μου γιατι εχουν υποχρεωτικη θητεια, εφοσον το θεμα ειναι μονο οικονομικο.
Δε βαζω Ισραηλ στη μεση γιατι ειναι στα ΣΟΣ και το εχουν διαβασει ολοι.

ΒΤW, ο κιουσης νομιζω ελεγε οτι ειχαν κανει καποιοι το G3 καρεκλακι στη σκοπια και το στραβωναν. Φταιει ο στρατος η οι |λογοκρισία|?