Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mark
#329274 Και δεν θα χρεώνονται παραπάνω αν καλούν αριθμό στο εξωτερικό; Εκτός αν εννοείτε αναπάντητη.

<
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#329315
QsisVTS έγραψε:το σκέφτομαι κι εγώ μπας και έχω και σήμα στη δουλειά, αλλά έχω και τα Magic numbers ρε γαμώτο

για κάνε ένα γρήγορο update με το τι δίνουν στο cu



http://www.vodafonecu.gr/gr/about-cu/gi ... -foititon/
Άβαταρ μέλους
By citastak
#329317
Mark έγραψε:Και δεν θα χρεώνονται παραπάνω αν καλούν αριθμό στο εξωτερικό; Εκτός αν εννοείτε αναπάντητη.

<


Παρανόηση που την έχω ακούσει από πολύ κόσμο.
Όταν κάποιος με καλεί κάποιος στο ελληνικό κινητό και εγώ είμαι στην Ευρώπη, στην Αμερική κτλ, δεν χρεώνεται ποτέ αυτός που καλεί!!! Χρεώνομαι εγώ που με καλείς!!

Ουσιαστικά με την οδηγία της ΕΕ για το roaming από 15 Ιουνίου δεν θα υπάρχει καμία χρέωση. Θα είναι σαν να κάνεις/λαμβάνεις εθνική κλήση.
https://ec.europa.eu/digital-single-mar ... ng-tariffs

Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο αν δεν κάνω λάθος Cosmote και Vodafone (δεν ξέρω για wind) σε κάποια πακέτα σου δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιείς τα δεδομένα/μηνύματα/λεπτά ομιλίας (<500) στην ΕΕ χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Δεν ξέρω όμως τί συμβαίνει όταν με καλούν. Εκεί μάλλον θα τρώω στο κεφάλι κάποια χρέωση.

Πάντως από τον Σεπτέμβριο οι δικοί μου λογαριασμοί έπεσαν περίπου 20%. Κάνω τουλάχιστον ένα διήμερο ταξίδι κάθε μήνα σε χώρες της ΕΕ και χρησιμοποιώ το κιν κανονικά (κλήσεις και hotspot).
Άβαταρ μέλους
By Mark
#329320 Αυτό είναι άλλο πράγμα. Δε μιλάμε για ελληνικό κινητό σε roaming. Αν έχεις κινητό Vodafone Ιταλίας όπως ειπώθηκε για παράδειγμα, για χρήση εντός Ελλάδος, όποιος σε καλεί σε ιταλικό δεν θα καλεί;

<
Άβαταρ μέλους
By citastak
#329328
Mark έγραψε:Αυτό είναι άλλο πράγμα. Δε μιλάμε για ελληνικό κινητό σε roaming. Αν έχεις κινητό Vodafone Ιταλίας όπως ειπώθηκε για παράδειγμα, για χρήση εντός Ελλάδος, όποιος σε καλεί σε ιταλικό δεν θα καλεί;

<


Κατάλαβα ότι αναφερόσουν σε άλλο πράγμα.
Η οδηγία της ΕΕ αναφέρεται ξεκάθαρα σε χρεώσεις roaming, δλδ όταν το κινητό σου βρίσκεται σε δίκτυο άλλης χώρας στην ΕΕ. Συνοψίζοντας:

- Αν τώρα έχεις ξένο κινητό και σε καλεί ελληνικός αριθμός, πράγματι τότε αυτός που σε καλεί χρεώνεται διεθνή κλήση.
- Αν έχεις ελληνικό κινητό και είσαι σε χώρα ΕΕ και σε καλεί κάποιος από Ελλάδα, τότε αυτός δεν χρεώνεται διεθνή, εσύ όμως χρεώνεσαι ένα παραπάνω κόστος που μέχρι τον Ιούνιο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 0.05 euro ανά λεπτό.
- Από Ιουν.2017, όταν είσαι εκτός εθνικού δικτύου, δεν σε νοιάζει τίποτα. Βέβαια αν θές να καλέσεις τον Luigi που είναι στην Πάρμα, ναι, θα πληρώσεις διεθνή κλήση. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με περιαγωγή
Άβαταρ μέλους
By Mark
#329330 Ίσως έπρεπε να κάνω quote, έχεις δίκιο, αλλά δε μίλησα για περιαγωγή. Απαντούσα στα μηνύματα ακριβώς πριν το δικό μου, που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να καλείς τον άλλον που θα έχει πάρει αριθμό από άλλη χώρα για χρήση εδώ.

<
Άβαταρ μέλους
By xenos
#329792
ripper έγραψε:Την απάτη της χρέωσης με 1 ευρώ τη μέρα για ίντερνετ, όταν σου έχει τελειώσει μπορείς κάπως να την αποφύγεις;


Καλά τις προάλλες με ξέσκισε ο μικρός στο youtube και είχε βγει το τηλ από το wifi, έφαγε όλα τα data (500) και με χρέωσε 3-4 φορές μς αυτή τη μλκία του 1ευρώ γιατί είναι για ελάχιστα ΜΒ. :rant:

Οι αλήτες πάνε να μας σπρώξουν προς συμβόλαια. Με έχουν ξεσκίσει στα τηλ από βόντα για καρτοσυμβόλαιο (~17ε/μήνα). :rant:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#329853 Μίλησε ο ώριμος reseller της nike. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Mark
#329860 Ναι, να κάνει καρτοπρόγραμμα που συνδυάζει τα μειονεκτήματα της κάρτας χωρίς τα πλεονεκτήματα του συμβολαίου(3' ελάχιστη χρέωση π.χ.) τη στιγμή που τα καρτοκινητά έχουν ακόμη πολύ πιο συμφέροντα πακέτα, και η ανανέωση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέγαμε βάζω κάρτα όταν ήμασταν 18(ηλεκτρονικά κλπ).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#329862 Α σορρυ εγω εκει ειχα μεινει...Καρτουλα βγαλσιμο ζελατινας, κερμα...χρτσχρτς :lol:

Στην Ιρλανδια το 01 ειχε επιλογη το ATM για TOP UP απο τον λογαριασμο σου κατευθειαν στο καρτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#329890 Τι λε ρε geo; Κάρτα από το app με χρέωση σε χρεωστική = 2' υπόθεση.