Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#329215 Η απάντησή μου ήταν η εξής: "Μαμά ήθελα να δω αν καίγεται...." :dizzy: γύρω στα 5 πρέπει να ήμουν.

Βγάλε άκρη τώρα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#329219 Καλά, κι εγώ πήγα να πάθω ηλεκτροπληξία και να πετάξω όλες τις ασφάλειες από τον πίνακα, αλλά είχα κλείσει τα 13... :lol: :lol: :lol: (και δεν με πήρε χαμπάρι κανείς... το κουκούλωσα... :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#329879 Λοιπόν, μας άφησε χρόνους ένα παλιοεπιπλάκι στο σαλόνι που είχαμε την τηλεόραση. ΙΚΕΑ, κόστος 250 κλπ κλπ
Είχαμε δώσει τότε κάτι δεκάδες χιλιάδες για διάφορα, είχαν τελειώσει τα λεφτά και είπαμε να βολευτούμε με αυτό για 2-3 χρόνια. Τεσπά τα 2-3 έγιναν 6, αλλά τώρα ήρθε το τέλος του και το ερώτημα είναι το εξής: να πάμε σε μια σύνθεση (Besta ξέρω γω) ΙΚΕΑ με κόστος κάνα 700-800 όλα μέσα με σκοπό να την παλέψουμε λίγα χρόνια ακόμα; Να πάρουμε από πιο καλό μαγαζί (είδαμε μια καλή στα BoConcept που με έκπτωση 50% την παίρνουμε 1300+);. Να πάμε σε ξυλουργό με σχέδιο και υλικά και μηχανισμούς επιλογής μας με κόστος περίπου εκεί στα 1300 σε έναν που ρώτησα; Ο τοίχος είναι 3μ. περίπου και σκέφτομαι να καλύψω τα 2,5 (στη μία άκρη είναι το τζάκι). Κάτι άλλοι μου ζήτησαν για αντίστοιχα σχέδια 1700, 1800, 2000 κλπ κλπ
Πήγα και στο Room στην Αλίμου κι όπως μπήκα, βγήκα, τιμές κρίσης τι να λέμε :lol:
Καμιά ιδέα για μαγαζί; Ή να επιμείνω σε ΙΚΕΑ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Asimov έγραψε:..... Καμιά ιδέα για μαγαζί; Ή να επιμείνω σε ΙΚΕΑ; :hmmm:

Αν δεν αισθάνεσαι "έτοιμος" να πληρώσεις για κάτι που θα μείνει "μιά ζωή", πήγαινε σε ΙΚΕΑ.
Είχα δεί κι εγώ μερικά ΙΚΕΑ πρό 6μήνου, δεν μπορώ να τα κατηγορήσω, τα πορτάκια είναι εξαιρετικής ποιότητας, αλλά ο σκελετός προδίδει το σύνολο.
Εννοείται πως σε ξυλουργό δεν θα πάρεις ποτέ το ποιοτικό φινίρισμα που θές, ειδικά αν απαιτούνται και βαφές και δεν σου φτιάξει έπιπλο με "φυσικά" ξύλα.
Τα εντυπωσιακά και designάτα, ... θα τα πληρώσεις, ακόμα και εκείνα που είναι σε προσφορά, στοιχίζουν.

Πέρσι και φέτος πρίν το καλοκαίρι, τα "είδα" όλα, ξυλουργού-ΙΚΕΑ- ΑΚΡΙΒΑ καταστήματα επίπλων.
Και έχοντας άπειρο χρόνο, διένυσα και κάμποσες αποστάσεις ψάχνοντας.

Οπότε, επειδή με την ανακαίνιση που έκανα το χρήμα .... τελείωσε :( , αγόρασα και απο τις 3 παραπάνω κατηγορίες , αφού προσπάθησα να πετύχω τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας -design-τιμής στα λίγα έπιπλα / αντικείμενα που χρειάστηκα για συμπλήρωμα παλαιοτέρων και διαμόρφωσα "φρέσκια" άποψη επι του θέματος και των επιλογών .
Άβαταρ μέλους
By Asimov
dimitrisB έγραψε:Εννοείται πως σε ξυλουργό δεν θα πάρεις ποτέ το ποιοτικό φινίρισμα που θές, ειδικά αν απαιτούνται και βαφές.

Αυτό γιατί το λες; :hmmm:

Η γυψοσανιδα ειναι η πρώτη εναλλακτική που μου πέρασε από το μυαλό, αλλά πέσαν να με φάνε ότι θα έχω φθορές, ότι θα θέλει συνέχεια βαψίματα, ότι τελικά θα μου κοστίσει τα ίδια κλπ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#330048 Επειδή το έχω κάνει, 2 φορές σε διαφορετικούς ξυλουργούς, με μέτρια αποτελέσματα.
Αν εσύ βρείς καλλιτέχνη , όλα γίνονται.

Καλά σου τα είπαν και για τη γυψοσανίδα, ειδικά όταν θελήσεις να την καταργήσεις-αντικαταστήσεις με κάτι διαφορετικό. Το βάψιμο δεν είναι θέμα, άλλωστε σου δίνει ευκολότερα τη δυνατότητα να "παίξεις " με το χρωματισμό της στα χρόνια που θα την έχεις και να της αλλάζεις ύφος.
Όσο για το κόστος, μια κατασκευή ανάλογη με αυτή του μέσου σε τιμή επίπλου, είναι φτηνότερη μέν αλλά όχι εντυπωσιακά, ενώ προϋποθέτει μερεμέτια στον τοίχο που θα μπεί και θα "αναστατώσει" το χώρο στην τοποθέτηση , αφού μπαίνει εκ των υστέρων σε διαμορφωμένο-επιπλωμένο χώρο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#330056 Εξαρτάται από τη χρήση :hmmm:

Κόστος έχει υποπολλαπλάσιο, μη το συζητάς. Είναι εντυπωσιακά φτηνότερη. /4 και βγάλε.
Αν μάλιστα θες να κάνεις και designιά και όχι απλά οριζόντια και κάθετα :lipsealed:

Το τεράστιο αρνητικό, για κατοικημένο σπίτι, είναι ότι στο κάνει μπουρδέλλο. ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ.
Γιατί ότι φτιαχτεί, πρέπει να στοκαριστεί/σπατουλαριστεί σε όλες τις επιφάνεις, και.... να τριφτεί απ' άκρη σ' ακρη :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Μερεμέτια θέλουν όλα, aka τρύπες στον τοίχο. Αυτά δεν είναι τπτ. Το από πάνω είναι :help:

Για τις ζημιές, προφανώς είναι πιο ευπαθές υλικό (ό,τι πληρώνεις παίρνεις). Θ αλερώνει πιο εύκολα, όσο ένας τοίχος ας πούμε.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#330060 Κοίτα, και design, και ξύλο, και φτήνο.... ε δεν γίνεται :lol:
Διαλέγεις κάποιες από τις παραμέτρους, χάνεις στις άλλες :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#330084 Mιγιάκωβε....., επειδή καθυστέρησες να βγείς στο τηλέφωνο :iconcool: , είπα να σου στείλω χαιρετίσματα ! :s_bye

Εικόνα

:lol:

Και για να σοβαρευτούμε:
Τα γούστα, ο τρόπος και η ποιότητα ζωής που ζητά-επιλέγει ο καθένας μας,, απέχει έως και παρασάγγας.
Ούτε σας βάζω τις φωτό για να σας πουλήσω εξυπνάδα-μούρη κλπ, άλλωστε σε κάποιους δεν θα αρέσουν τα αντικείμενα που ποστάρω, ο τρόπος διακόσμησης κλπ, οπότε ενδέχεται και να ... (αυτο) εκτίθεμαι. Τουλάχιστον βέβαια, αποδεικνύω ότι δε γράφω "φανταστικές" ιστορίες! :iconcool:

Και το κυριότερο : Δεν λανσαρίστηκα (Εντυς - Μπούσσος ακούνε?), ως ...... ο Λάκης Γαβαλάς του στύλ στο φόρουμ !

Το κάνω για να "τσιγγλίσω" την παρέα να συζητήσει και κάτι διαφορετικό απο την (αέναη :iconcool: ) προσπάθεια να επιλύσει το πολιτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην σημερινή κρίση.

Άλλωστε , για ένα σπίτι όμορφο σε στύλ αλλά και βαλμένο σε τάξη, καθοριστικός παράγοντας δεν είναι ο οικονομικός και μόνο.

:s_roses :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By fokion
#330117 Συμφωνω με τον συναδελφο αερο-εμπλεκόμενο Μαρκο.
εχοντας φτιαξει πολυ προσφατως απλό τοιχο γυψοσανίδας.... αστα βραστα.... η σκονη παντου....

βεβαια αν βαλεις διπλή γυψοσανιδα η αντοχή αυξάνει, ποσο δε αν του το πεις και βαλει κανα προσθετο "σιδερο".....

επεισεις.
Εχουν φταχτει ωραιες "ντιζαϊνιες" με ενα παμφθηνο σε σχεση με τα αλλα ξυλο, το OSB... ειδικά αν θες να το κανεις μοντερνο....
Με ενα ωραιο βερνικωμα......
Σε γραφεια πολυ ντιζαϊν το ειχαν τοιχο και το εβαψαν με χρωμα αλλά τοσο ωστε να φαινονται απο κατω τα νερα του...

βεβαια ολα αυτα ειναι καθαρα υποκειμενικά.... καθοτι γουστα αυτα,
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#330132 IKEA ftw λέμε....
Όλα τα υπολοιπα μου φαίνονται ταλαιπωρία....
Κι οποτε τα βαρεθείς τα πετάς και παιρνεις άλλα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#330133 @dimitrisB

Απο τι υλικό είναι η σύνθεση; Από ξυλουργό ή μαγαζί; Πόσο κόστισε;