Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#32949 Εγω απορώ πως γίνεται να αγνοείται το γεγονός ότι σε ένα grid που παιζουν σε 1sec 10 θεσεις στα quali, ξαφνικά είναι απολύτως φυσιολογικό ένας άνθρωπος που έχει τερματίσει 1 φορά 1ος και άλλες 4-5 απο 2ος εως 3ος στο Π.Π. ξαφνικα να έγινε κουλάδι και όλα να εξηγούνται αποκλειστικά απο αυτό.
Εκτός αν το θέμα εξηγείται απο το γεγονός οτι ο Ισπανός μπορεί να βρει μισό sec σε οποιοδήποτε μονοθέσιο και αν μπει με το γεια σας. Οπότε μετά καλά λένε και οι απο πάνω ότι όλοι οι team principals και σια όλων των ομάδων είναι για τα πανηγύρια που δεν του κλείνουν με κλειστά τα μάτια συμβόλαιο χωρίς ημ/νία λήξης.

Με αφορμή και το παραπάνω, και επειδή στον castigammati αρέσουν οι συγκρίσεις με βάση τα στατιστικά να μας πει τι αντίστοιχο έχει επιτύχει ο Massa σε όλη του την καριέρα.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
EDDIE_147 έγραψε:4ακις και έχοντας φάει μπούφλα από ρούκι κάθε άλλο παρά δεν έχει όρεξη να παλέψει.

+1 σε αυτό.

EDDIE_147 έγραψε:Επίσης εκεί δεν μιλάμε για διαφορά 6ος-9ος ( :yahoo: :yahoo: Γκράντε Βιτόρια) αλλά για 3 νίκες με μηδέν.

-1 σε αυτό. Ο Φετελ κερδισε καποιες (λιγες) φορες τον Ρικιαρντο και σε quals και σε αγωνες, ο Κιμης δεν εκανε τιποτα (αντε να τον νικουσε στο Μονακο, αν δεν ηταν το ζαβο).

EDDIE_147 έγραψε:Χτες ας πούμε στην αρχή του αγώνα ψιλοβαριόταν και σκεφτόταν τι γαμάτα που ήταν τα 4 προηγούμενα χρόνια και ΞΑΦΝΙΚΑ πήρε μπρος και λέει "δεν γαμιέται, ας οδηγήσω και λίγο".

Στο πρωτο στιντ προβληματιζοταν μηπως πρεπει να δωσει τα 25 εκατ. της πρωτης χρονιας του συμβολαιου του στον Αλονσο, να ξεκουμπιστεί να φυγει, μην γινει καμια στραβη και μεινει ο Υπέρτατος, διωξουν τον Κιμι και να τον ξεφτιλισει ο 170%.
Αλλα μετα ονειρευτηκε τον Αλονσο στο ΛεΜαν παρεα με τον Webbah να χανουν από τα τζαπονια, του σηκωθηκε από την ηδονή, ξυπνησε, βρηκε που είναι το γκαζι και αρχισε να οδηγαει.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
Gilles_27 έγραψε:Εγω απορώ πως γίνεται να αγνοείται το γεγονός ότι σε ένα grid που παιζουν σε 1sec 10 θεσεις στα quali, ξαφνικά είναι απολύτως φυσιολογικό ένας άνθρωπος που έχει τερματίσει 1 φορά 1ος και άλλες 4-5 απο 2ος εως 3ος στο Π.Π. ξαφνικα να έγινε κουλάδι και όλα να εξηγούνται αποκλειστικά απο αυτό.

Αγνοείται επιδεικτικά ακριβώς γιατί αυτές τις επιδόσεις δεν τις είχε με τη Ferrari.

Για την ακρίβεια πήρε έναν τίτλο (με τον τρόπο που τον πήρε, ας μην ανοίξουμε πάλι την κουβέντα για το 2007) και όσο το μονοθέσιο είχε την "φόρα" των προηγούμενων ετών (από το 1996 βάλε και μετά...) είχε μια απόδοση απλώς καλή. Φαινόταν όμως ότι δεν είχε (ούτε καν πλησίασε) τις επιδόσεις του Schumacher, παρόλο που ήταν πολύ νεότερος. Μην ξεχνάμε ότι αυτόν αντικατέστησε έτσι; Το 2008 λοιπόν ήταν μετριότατος. Το 2009 δεν μπορούσε να καλύψει με το so called ταλέντο του τα προβλήματα του μονοθεσίου του (τη στιγμή που ο Hamilton στην επίσης προβληματική McLaren το έκανε σε μεγάλο βαθμό -Yugo δεν έχω πρόβλημα να συζητήσουμε και για το 2009, εδώ το κάναμε για το 2007! Μόνο άσ' το για το βράδυ που γυρνάω απ' τη δουλειά!), ενώ και φέτος δεν έχει κάνει τίποτα. Απολύτως τίποτα όμως.

Εγώ λοιπόν κοιτάω μόνο αυτά, γιατί αυτά αφορούν τη Ferrari. Δεν ξέρω ποιος έχει πιο κλειστό μυαλό: Εγώ που βλέπω μόνο αυτά, ή κάποιοι φίλοι της Ferrari που βλέπουν τις επιτυχίες του Kimi με τη McLaren ή τη Lotus στο παρελθόν και κρίνουν από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#32965 Καντωνίου κοιτάζοντας την ταμπακιέρα βλέπεις ένα μονοθέσιο που έχει πάρει νίκες ΣΤΑ ΙΣΙΑ και όχι με καραούλι.
Ο μεν έχει πάρει 3 (αν πεις ότι η μια ήταν τυχερή), ο άλλος ζερό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα και δεν το αμφισβητεί κανείς.
Το να βγάλεις όμως συμπέρασμα για τις ικανότητες συνολικά ενός οδηγού από μια χρονιά είναι απλά βλακώδες.

Παράδειγμα: το 1983 μετά από 2 συνεχόμενες χρονιές επικράτησης του teammate του Watson, ο κόσμος της F1 είχε πειστεί ότι το λιμοτάγδαρο ο Lauda ήταν ένας υπερεκτιμημένος κοπρίτης.

Και επειδή μας αρέσουν τα νούμερα, την πρώτη χρονιά ο μπαρμπα Watson είχε +33% περισσότερους πόντους και τη δεύτερη σχεδόν +50%.

Κοπιάστε το τοπικό σερβίρει κακαβιά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
sparticle έγραψε:
Gilles_27 έγραψε:Εγω απορώ πως γίνεται να αγνοείται το γεγονός ότι σε ένα grid που παιζουν σε 1sec 10 θεσεις στα quali, ξαφνικά είναι απολύτως φυσιολογικό ένας άνθρωπος που έχει τερματίσει 1 φορά 1ος και άλλες 4-5 απο 2ος εως 3ος στο Π.Π. ξαφνικα να έγινε κουλάδι και όλα να εξηγούνται αποκλειστικά απο αυτό.

Αγνοείται επιδεικτικά ακριβώς γιατί αυτές τις επιδόσεις δεν τις είχε με τη Ferrari.

Για την ακρίβεια πήρε έναν τίτλο (με τον τρόπο που τον πήρε, ας μην ανοίξουμε πάλι την κουβέντα για το 2007) και όσο το μονοθέσιο είχε την "φόρα" των προηγούμενων ετών (από το 1996 βάλε και μετά...) είχε μια απόδοση απλώς καλή. Φαινόταν όμως ότι δεν είχε (ούτε καν πλησίασε) τις επιδόσεις του Schumacher, παρόλο που ήταν πολύ νεότερος. Μην ξεχνάμε ότι αυτόν αντικατέστησε έτσι; Το 2008 λοιπόν ήταν μετριότατος. Το 2009 δεν μπορούσε να καλύψει με το so called ταλέντο του τα προβλήματα του μονοθεσίου του (τη στιγμή που ο Hamilton στην επίσης προβληματική McLaren το έκανε σε μεγάλο βαθμό -Yugo δεν έχω πρόβλημα να συζητήσουμε και για το 2009, εδώ το κάναμε για το 2007! Μόνο άσ' το για το βράδυ που γυρνάω απ' τη δουλειά!), ενώ και φέτος δεν έχει κάνει τίποτα. Απολύτως τίποτα όμως.

Εγώ λοιπόν κοιτάω μόνο αυτά, γιατί αυτά αφορούν τη Ferrari. Δεν ξέρω ποιος έχει πιο κλειστό μυαλό: Εγώ που βλέπω μόνο αυτά, ή κάποιοι φίλοι της Ferrari που βλέπουν τις επιτυχίες του Kimi με τη McLaren ή τη Lotus στο παρελθόν και κρίνουν από εκεί.

Θα σταθώ κυρίως στο πρώτο σχόλιο. Αν και διαφωνώ με το επιχείρημα, γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα με ποιες ομάδες τερματίζεις που, αν μετρήσουμε τις 3 χρονιές της πρώτης θητείας στη Ferrari, τερμάτισε μια φορά 1ος και άλλη μια 3ος*. Και 6ος το 2009. Και ακόμη και αν δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα του '07, πάλι μεσα στο τοπ 3 θα ήταν. Οπότε πως δεν τα έκανε και με τη Ferrari?
Για τα υπόλοιπα.... Τι πάει να πει κλειστό και ανοιχτό μυαλό, και απο που προκύπτει σύγκριση με τον MS απο το πουθενά? Σχολιάστηκε μόνο η συντριπτική διαφορά ανάμεσα στις δύο Ferrari φέτος, με δυο κατα κοινή ομολογία πρωταγωνιστές του grid σχεδον όλα τα προηγουμενα χρόνια. Αν κάποιοι θέλουν να την αποδώσουν στο ότι ο Κίμι είναι/ήταν απο πάντα παλτό, δικαίωμά τους, ή οτι ο Alo είναι τόσο πάνω απ'ολο το grid που σε ίδιο μονοθέσιο μπορεί και μόνο αυτός να δίνει +80% βαθμούς ή οτιδήποτε τέτοιο στατιστικοφανές, οκ, πάσο....

*Κάτι που θυμάμαι πολύ καλά απο το 2008, γιατί τότε τα παρακολουθούσα πολυ στενότερα, είναι ότι στα pre season είχε ράψει κοστουμάκια σε όλους ανεξαιρέτως και τουλάχιστον μέχρι τους πρωτους 5-6 αγώνες φαινόταν να πάει για 2ο τίτλο ή τουλάχιστον να το παλεύει επάξια. Τι άλλαξε στην πορεία εκείνης της σεζον, ας μας το εξηγήσουν όσοι έχουν όλες τις απαντήσεις έτοιμες....

edit: χωρίς να μπορω να ανακαλέσω πρόχειρα κάτι αντίστοιχο με αυτό που λες για τον Hamilton του '09, το μεταξύ τους κοντερ στο τέλος έγραψε 49-48 τώρα που το τσέκαρα.
Τελευταία επεξεργασία από Gilles_27 και 03 Νοέμ 2014, 14:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#32975 Gilles τις αντίστοιχες επιδόσεις την τριετία 2007-2009 τις είχε και ο Massa. Και αυτός είχε έναν τίτλο στο τσεπάκι του για μερικά μέτρα (παρόλο που έχω ξαναγράψει ότι βάσει δυναμικής μονοθεσίου θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα κι απ' το φιάσκο της Σιγκαπούρης)

Αλλά όταν ανακοινώθηκε ο Raikkonen σαν αντικαταστάτης του Schumacher το 2006, δεν ερχόταν για να έχει τις ίδιες επιδόσεις με το Massa θαρρώ!

Αν τώρα ο αστερίσκος σου υποννοεί ότι μπλέχτηκε η Santander και κάποιοι που θέλανε να διώξουν τον Φινλανδό για τον Ισπανό, ειλικρινά δεν μπορώ να μπλέξω σε τέτοια κουβέντα αν και συνομωσιολόγος.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#32982 Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο θέμα των οδηγών αλλά τέλος πάντων.

Ο Raikkonen ανήκει στην συνομοταξία των οδηγών που "λειτουργούν" μόνο όταν το μονοθέσιο είναι στα μέτρα τους. Άλλο μέλος της συνομοταξίας είναι ο Button.

Λόγω χαρακτήρα δεν είναι αυτός που θα κάτσει να δουλέψει, να ψάξει τι φταίει για να λύσει τα προβλήματα που τον ταλανίζουν. Ζαμαμφου ήταν πάντα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άλλος φορές (χρονιές) να είναι εξαιρετικός και άλλες ανύπαρκτος.

Για την περίοδο Ferrari που λέει ο Sparticle την χρονιά που τραυματίστηκε ο Massa (2009;) ήταν εκπληκτικός κάνοντας οποιονδήποτε άλλο οδηγούσε την Ferrari να φαίνεται άχρηστος, όπως ακριβώς κάνει ο Alonso με αυτόν φέτος.

Για την σύγκριση (και) με τον Massa θα το κάνω τελείως νιανια, για να μου πείτε που διαφωνείτε.

Ο Raikkonen είναι κλάσης 10, αλλά ασταθής. Παίζει από 3 μέχρι 10
Ο Alonso είναι κλάσης 9,5 αλλά παίζει πάντα 9,5 ενίοτε και 10. Εμφανώς ανώτερος του παραπάνω.
Το καημένο το Massa είναι κλάσης 6. Δευτεράντζα.

Μεταφέρω τα ίδια και κάποια παραπάνω στο θέμα των οδηγών. Αν θέτε συνεχίστε εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
sparticle έγραψε:Gilles τις αντίστοιχες επιδόσεις την τριετία 2007-2009 τις είχε και ο Massa. Και αυτός είχε έναν τίτλο στο τσεπάκι του για μερικά μέτρα (παρόλο που έχω ξαναγράψει ότι βάσει δυναμικής μονοθεσίου θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα κι απ' το φιάσκο της Σιγκαπούρης)

Αλλά όταν ανακοινώθηκε ο Raikkonen σαν αντικαταστάτης του Schumacher το 2006, δεν ερχόταν για να έχει τις ίδιες επιδόσεις με το Massa θαρρώ!

Αν τώρα ο αστερίσκος σου υποννοεί ότι μπλέχτηκε η Santander και κάποιοι που θέλανε να διώξουν τον Φινλανδό για τον Ισπανό, ειλικρινά δεν μπορώ να μπλέξω σε τέτοια κουβέντα αν και συνομωσιολόγος.

Και γιατί να συγκρίνεις Massa-Rai μονο το 07-09 και όχι συνολικά? Σωστά θαρρείς οτι δεν ήρθε για να έχει τις ίδιες επιδόσεις, και αν με ρωτάς δεν τις είχε. Συνολικά.

Κατα τ'αλλα δεν υπονοοώ τίποτα, γιατι δεν μπορω να ξέρω. Αλλά μπορώ να υποδεικνύω όταν κάτι έχει εμφανώς μεγάλες διακυμάνσεις/διαφορες, όταν κάτι δεν εξελίσσεται ομαλά τελος πάντων. Και η πρώτη παρουσία του Kimi στην Ferrari δεν μπορεις να πεις οτι εξελίχθηκε έτσι, αν μη τι άλλο....

edit:
ripper έγραψε:Μεταφέρω τα ίδια και κάποια παραπάνω στο θέμα των οδηγών. Αν θέτε συνεχίστε εκεί.

ok, will do....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#32986 Μην πάνε χαμένα ποστ-διαμάντια.

Για την ακρίβεια πήρε έναν τίτλο (με τον τρόπο που τον πήρε, ας μην ανοίξουμε πάλι την κουβέντα για το 2007) και όσο το μονοθέσιο είχε την "φόρα" των προηγούμενων ετών (από το 1996 βάλε και μετά...) είχε μια απόδοση απλώς καλή.

Το 09 δηλαδή είπε ο Ντομενικάλι "Ρένα τράβα μαλλί" και χάθηκε η φόρα η οποία ξανάρθε την επόμενη χρονιά.

Σούμα:
2007 --> Στημένο.
2008 --> Είχε φόρα
2009 --> Είχε χρέπι αλλά όχι 170% για να πάρει κούπα (όπως έκανε τις επόμενες χρονιές ο μπέμπης δηλαδή)
2010-11 --> Καλοκαιρινές διακοπέεεεες
2012-13 --> Με αυτή τη Lotus και ο Λάμπρος Κύρκος έπαιρνε 2 κούπες σερί. Του Γκρογιάν του ξεφουσκώναν τα λάστιχα ορ σάμθινγκ
2014 --> Φάνηκε η αλήθεια

Όλη η ιστορία με 2 λόγια δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#33026 Eddie τω καιρώ εκείνω δε μετρούσες τις διαφορές με τους πόντους στην κατάταξη γιατί πιο συχνά εγκατέλειπε κάποιος παρά τερμάτιζε. Οπότε η βαθμολογία λέει από όλα έως τίποτα. Και στο φινάλε ο Λάουντα βγήκε μέσα από τις φλόγες σαν τον Φρέντι Κρούγκερ στη φάτσα για να το σηκώσει και είχε το σεβασμό όλων. Καμμία σχέση με τον υπερτιμημένο που το πιο στραβό που του έτυχε στην καρριέρα του ήταν ότι το μονοθέσιο κατανάλωνε καυσιμο (άρα ελάφραινε :yikes:) και έχει κερδίσει μόνο το πείσμα των ξεροκέφαλων υποστηριχτών του που νομίζουν ότι θα ξεφτιλιστούν λιγότερο αν λένε παλαβομάρες, από το να παραδεχθούν τα προφανή.
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
kantoniou έγραψε:
castigamatti έγραψε:Kαι σίγουρα οι m&m's ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους.

M&M εγινε κιολας ο wannabe CEO???

Στο έχω ξαναπεί. Άλλο CEO της Spa (ο ρόλος που κατέχει τώρα ο Felisa και είναι και συγγενής με το curriculum του Mattiacci),άλλο team principal της GeS(ο ρόλος που κατείχε ο Todt ή o Horner και με τον οποίο ο Μ δεν έχει καμία σχέση). Αν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις πρόβλημά σου.

ripper έγραψε:
Για την περίοδο Ferrari που λέει ο Sparticle την χρονιά που τραυματίστηκε ο Massa (2009;) ήταν εκπληκτικός κάνοντας οποιονδήποτε άλλο οδηγούσε την Ferrari να φαίνεται άχρηστος, όπως ακριβώς κάνει ο Alonso με αυτόν φέτος.

Το γεροBadoer και το Fisico :shifty:

Gilles_27 έγραψε:
Με αφορμή και το παραπάνω, και επειδή στον castigammati αρέσουν οι συγκρίσεις με βάση τα στατιστικά να μας πει τι αντίστοιχο έχει επιτύχει ο Massa σε όλη του την καριέρα.

Αξιοπρεπέστατο Νο 2 σε τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της τελευταίας εικοσαετίας. .....μαζεύοντας μάλιστα περισσότερους πόντους κατά τη διάρκεια της συμβίωσής του με ένα από αυτά. ......αυτόν ντε που όπου πήγε από το 2002 και μετά ήταν το Νο 1.
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που τα κατάφεραν καλύτερα σε αυτό το ρόλο........για την ακρίβεια δεν θυμάμαι κανέναν.
Παραλίγο παγκόσμιος πρωταθλητής........γεγονός που λέει πολλά βέβαια και για την αξία ή τη δυσκολία που έχουν οι κατακτήσεις των τίτλων, στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας του simulator και του εύκολου teammate.

Εδώ όμως δεν καταλαβαινόμαστε ή στρεβλώνετε επίτηδες τις έννοιες. Ουδέποτε έγραψα ότι ο Kimi έγινε κουλάδι ή ξέχασε να οδηγεί.Αντιθέτως πάντα υποστήριζα, πολύ πριν τον ξανααγκαζάρει η ferrari, ότι η αξία του είναι πάνω κάτω αυτή του Massa......και άρα δεν μου προξενούν έκπληξη τα φετινα του χαλια........δεν φταίω εγώ αν εσάς σας εξαπάτησαν οι εμφανίσεις του με τη διαστημική πλην αναξιοπιστη mclaren......
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#33032 malteze λες ακριβώς αυτό που ήθελα να θίξω.

Η αξία του Lauda δεν κρίθηκε σε 2 χρονιές που τον πέρναγε ο Watson με το ίδιο μονοθέσιο.

Αν υπήρχαν φόρα το 1983 θα είχαν στενάξει από τους Lauda haters...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#33034 @castigammati
Αντιφάσκεις και το edit δεν το σώζει. Και πάνω που πήγα να ρωτήσω ποιος ήταν ο 3ος.... ;)
Αλλά το χειρότερο είναι οτι παραποιείς. Είχε οποτεδήποτε ο Kimi στη Ferrari καθεστώς #1 (πλην Βραζιλίας '07)? Απο αυτό που είχε ο FA με το που πάτησε το πόδι του ντε.... Αλλα μάλλον θα ακούσουμε οτι αυτός το κέρδισε με το σπαθί του κάπου το 2010...

Όλα καλά για την ευκολία του να γίνεις Π.Π. , αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Όπως δε θα γίνει και ο Ros ένα πραγμα, και όπως δεν έγιναν πάρα πολλοί άλλοι χωρις να έχουν το κάτι παραπάνω απο τους συνδιεκδικητές. Και αυτό κάνει διαφορά, όσο και αν θέλουν κάποιοι να το μασκαρέψουν. Κι επειδή βαριεμαι να βγάζω screenshots, ας συγκρίνει ο καθένας και ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
http://www.statsf1.com/en/felipe-massa.aspx
http://www.statsf1.com/en/kimi-raikkonen.aspx
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Gilles_27 έγραψε:@castigammati
Είχε οποτεδήποτε ο Kimi στη Ferrari καθεστώς #1 (πλην Βραζιλίας '07)? Απο αυτό που είχε ο FA με το που πάτησε το πόδι του ντε.... Αλλα μάλλον θα ακούσουμε οτι αυτός το κέρδισε με το σπαθί του κάπου το 2010...

Μπα.........ουδέποτε...μια ματιά στις οικονομικές του απολαβές σε σχέση με του Massa αρκεί.. :shifty: ......αλλά είναι τόσο ανόητοι στη ferrari που τον χρυσοπλήρωναν. ......... για να τον σαμποτάρουν......όπως και φέτος ντε......
Μετά από αυτό νομίζω ότι διάβασα αρκετά........
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
castigamatti έγραψε:
Gilles_27 έγραψε:@castigammati
Είχε οποτεδήποτε ο Kimi στη Ferrari καθεστώς #1 (πλην Βραζιλίας '07)? Απο αυτό που είχε ο FA με το που πάτησε το πόδι του ντε.... Αλλα μάλλον θα ακούσουμε οτι αυτός το κέρδισε με το σπαθί του κάπου το 2010...

Μπα.........ουδέποτε...μια ματιά στις οικονομικές του απολαβές σε σχέση με του Massa αρκεί.. :shifty: ......αλλά είναι τόσο ανόητοι στη ferrari που τον χρυσοπλήρωναν. ......... για να τον σαμποτάρουν......όπως και φέτος ντε......
Μετά από αυτό νομίζω ότι διάβασα αρκετά........

Συγγνωμη ρε ανθρωπε, αλλα δεν αντεχω. Ειχε ο Κιμι καθεστως Νο1 το 2007; Ειχε το 2008, οντας πρωταθλητης;
Τι σχεση εχουν οι απολαβες θα μας εξηγήσεις ή μπαααα; Ο Μπατον με τον Μαγκνουσεν παιρνουν την ιδια αμοιβη; Είναι Νο1 ο Μπατον επειδή πληρωνεται πχ τα δεκαπλασια;
Ο Μασα με τον Μποτας; Ο Φετελ με τον Ρικιαρντο; Ποιος παιρνει πιο πολλα; Ποιος είναι Νο1;

Που εγραψε ο gilles ότι τον σαμποταρουν; Τι είναι αυτό που εγραψε, που να δικαιολογει το σχολιο σου "Μετά από αυτό νομίζω ότι διάβασα αρκετά"

Βεβαια, ετσι όπως ειστε μαθημένοι με τον Σουμι και τον 170%, το να μην στηνει κωλο ο φτηνος "2ος" οδηγος μπορει να θεωρεται και σαμποτάζ στον ακριβο "1ο", οποτε πραγματι, σε ορους Φερραρι, τον "σαμποταριζαν" τον Κιμι το 2007-2008.