Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#329043 Είχα γράψει λίγα πράγματα εδώ: viewtopic.php?p=325018#p325018

Βγαίνει σε διάφορες παραλλαγές, αυτό που πήρα εγώ στέλνει τα δεδομένα στο internet στους σέρβερς της εταιρίας, κάνεις login μέσω υπολογιστή ή app στο κινητό και τα βλέπεις. Υπάρχει η πιό φτηνή έκδοση που έχει μια ξεχωριστή οθόνη στην οποία αποθηκεύονται τα δεδομένα.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, νομίζω η έκδοση με την οθόνη είναι πιό futureproof, γιατι αν αυριο η εταιρία αποφασίσει να κατεβάσει τους σέρβερ της, τότε αχρηστεύεται η συσκευή.

Η εγκατάσταση γίνεται ώς εξής:

Αν έχεις τριφασικό, έχει αντίστοιχα 3 τέτοιες δαγκάνες και τις περνάς στις τρείς φάσεις της κεντρικής παροχής.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#329418 Σκέφτομαι μήπως αλλάξω το control της θέρμανσης. Είναι ένας Siemens νομίζω με δυνατότητα ζεστού και από θερμοσίφωνο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία αυτή (boiler αν το λέω σωστά;). Οι άλλοι λοιπόν λένε ότι έχει πρόβλημα ο διακόπτης και δεν δίνει εντολή να κλείσει. Πέρσυ που το άναψα λίγο δεν πρόσεξα κάτι. Θα 'ταν ωραία όμως να γυρίζω σ'ένα ζεστό σπίτι.

Κοίταζα τον nest και αφού :inlove: :inlove: από το design είδα μετά τιμή και :s_omg :s_omg
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#329440 Φοβερός ο Nest αλλά πολλά λεφτά για να ένα άνοιγμα/κλείσιμο της θέρμανσης, όσους αυτοματισμούς και να έχει.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#329448 Δες του Siemens και Olympia Electronics που αναφέρθηκαν πριν λίγες σελίδες, είναι προγραμματιζόμενοι οπότε αν έχεις φιξ ωράριο μπορείς να τους ρυθμίσεις να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία όταν γυρνάς, και γενικά να μην έχεις μεγάλες διακυμάνσεις μέσα στο 24ωρο.
Ως εναλλακτική του Nest δες αυτόν, Salus IT500, γύρω στα 140 ευρώ από ebay και με το κατάλληλο κιτ έχει και εντολή για ΖΝΧ.
http://www.salus-tech.com/products/it500-range/it500/
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#329472 Εμείς βάλαμε αυτόν, τον είχε πάρει ο πατέρας μου και φυσικά εμένα δεν μου άρεσε γιατί δεν είναι αρκετά εφετζίδικος και το βασικότερο για μένα δεν είναι φωτιζόμενη η οθόνη. Επιφυλάσσομαι να τους βάλω κανένα καλό μηχανάκι :whistlink:

http://www.skroutz.gr/s/2370581/Olympia ... S-816.html
Άβαταρ μέλους
By Chris
#329496 Σπιτι με 2 καλοριφερ τα οποια ρυθμιζονται μονο με την κλασικη στροφιγγα στο πλάι, υπαρχει τροπος να ενωθουν σε κοινο διακοπτη-θερμοστατη?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#329513 είναι συνδεδεμένα εν σειρά?
Εννοεις να γινουν τυπου αυτονομη?

αν σε ενδιαφερει μονο η θερμοκρασία μπορεςι να βαλεις θερμοστατικές κεφαλες
Άβαταρ μέλους
By Chris
#329543 Βασικα δεν εχω μετακομισει ακομα :s_biggrin

Καταλαβαινω πως θα ειναι λιγο δυσκολο απο δω. Θα ξαναρωτησω σε κανα μηνα καλυτερα. Γενικα θελω να τα χειριζομαι απο ενα σημειο, να μη χρειαζεται να γυρναω ολο το σπιτι για να χαμηλωσω/δυναμωσω
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#329547 Εγώ επέλεξα την λύση του Siemens REV24 (δεν γνώριζα την λύση του Salus :( ), αλλά δεν φιλοτιμήθηκα να τον αλλάξω, πρώτων γιατί φοβάμαι μην έχουμε κανένα θέμα με τα ρεύματα και δεύτερον για να μην συνδέσω τίποτα ανάποδα και τον κάψω. Όποτε μέχρι νεοτέρας, παραμένει στο κουτί του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#329555 χθες εκανα εξαερωση στα σωματα και ξαναβρηκα αερα πολύ. Ειχα κανει και πριν 3 μερες που πρωτοαναψαμε καλοριφέρ.
τα προηγουμενα χρονια(12) απλα εκανα μια εξαερωση στις αρχες του χειμωνα και αντε και άλλη μια στα μεσα και εβρισκα λιγο αερα στα σωματα που ηταν ψηλα.
χθες δεν μπορουσε να βγει ο αερας από το σωμα της σοφιτας(το ψηλοτερο) Το σωμα ηταν στο 90% της επιφανειας του κρυο.
η πιεση στο κύκλωμα (ζεστο) στο 0,8 μπαρ (ξεφτιλα για τον Ντιμβη :lol: )
Σε προχειρο γκουγκλισμα ειδα ότι η πιεση πρεπει να είναι 1,5 -2 μπαρ. Καποιες παρομοιες περιπτώσεις που βρηκα λεγανε για πρόβλημα στο δοχειο διαστολης.
Καμια γνωμη?
Άβαταρ μέλους
By xenos
#329565 Μήπως θέλει σφίξιμο η wastegate; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimviii έγραψε: η πιεση πρεπει να είναι 1,5 -2 μπαρ. Καποιες παρομοιες περιπτώσεις που βρηκα λεγανε για πρόβλημα στο δοχειο διαστολης.
Καμια γνωμη?

Τα περί πιέσεως τα είχα γράψει και παλιότερα, στο 4τφ. Δεν είναι όλα τα κυκλώματα ίδια (πχ μανομετρικά=υψομετρικές διαφορές για ανάγκες τροφοδοσίας του συστήματος θέρμανσης κλπ)
Αν ήταν πχ λέβητας-κατοικία στο ίδιο επίπεδο , πιθανότατα και το 0,8- 1 bar να έφτανε, ακόμα και για τα ίδια τετραγωνικά.

Στην περίπτωσή σου, με τελευταίο σώμα (υποθέτω) στα 8-10μ υψ. διαφορά απ το λεβητοστάσιο:
Ξεκινάς απο την αύξηση της πίεσης του κυκλώματος, μέσω του αυτόματου πλήρωσης.
Αφήνεις να περάσει νερό και πάς μέχρι τα 1,2 bar με σβηστό λέβητα , οπότε και σταματάς τον αυτόματο. ΄
Ανάβεις, εξαερώνεις και ανάλογα την πτώση της πίεσης συμπληρώνεις.
Διαφορά + 0,2 bar απο κρύο σε ζεστό, είναι η συνήθης, αλλά σε κάθε περίπτωση, μην ξεπεράσεις το 1,5 bar στο ζεστό.
Αν απο λάθος σου συμβεί, εξαερώνεις γρήγορα (στην ουσία αφήνεις νερό του κυκλώματος να τρέξει) απο οποιοδήποτε σώμα και σταθεροποιείς στο 1,5 max.
Παρακολούθηση λειτουργίας -πιέσεων (απωλειών) για 2-3 ημέρες και ... τα ξαναλέμε!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#329638 ευχαριστω Δημητρη! :thumbsup:

@ xenos εννοείτε ότι θελει σφιξιμο, με 0,8 δεν προκοψε κανεις. :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#329654 είμαι εκτος μεχρι Παρασκευη,και Δευτερα ξαναφευγω :rant: