το δεν με ενοχλεί, όταν γίνεται σε λογικά πλαίσια από λογικά όντα...

italakias έγραψε:Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Τα πες ολα.
italakias έγραψε:Εχω ξηγηθει απτην αρχη και εχω πει οτι ο νομος πρεπει να αλλαξει.
Εχω εξηγησει και τους λογους.
1ον.Οι καπνιστες σε μερη διασκεδασης ειναι περισσοτεροι.
2ον.Τα μαγαζια θα πεσουν σε τζιρο.
3ον.Εμεις οι καπνιστες τι θα κανουμε,θα διασκεδαζουμε σπιτι μας;
4ον.Τα μαγαζια με εξαερωση τραβανε τον καπνο και ετσι δεν τιθεται θεμα .
5ον.Ειναι ηλιθιος ο νομος
Anonymous Founder έγραψε:Είμαι ΥΠΕΡ της απαγόρευσης.
Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Γι'αυτό ανέφερα και το αλκοόλ, σαν μια άλλη παρόμοια εξάρτηση και επειδή η κουβέντα πήγε στο πώς διασκεδάζουμε ή απολαμβάνουμε κάποια πράγματα.
Δεν θεωρώ λοιπόν πως έγραψα κάτι off topic.
Μπορώ να διασκεδάσω χωρίς τσιγάρο, χωρίς ποτό, χωρίς σεξ, χωρίς φαγητό, αλλά μπορώ να χαρώ και όλα τα παραπάνω. Αν κάποιοι δεν θέλουν, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Δεν θέλω να τους τρίψω στην μούρη τον καπνό μου, ας απαγορεύσουν λοιπόν το κάπνισμα, κανένα πρόβλημα από εμένα. Αλλά δεν θα απολογηθώ κιόλας για τα ωραία πράγματα αυτής της ζωής.
nido έγραψε:Οπότε λοιπόν όταν κάποιος (ακόμα και καπνιστής) σου λέει ότι δεν έχει ανάγκη το τσιγάρο για να περάσει καλά, μόνος ή με παρέα, εσύ αυτομάτως αυτό φαντάζεσαι...? Το παγκάκι...?
nido έγραψε:Είναι αλήθεια, πάντως, ότι πολλοί καπνιστές δε μπορούν ούτε να φανταστούν τον εαυτό τους να περνάει καλά χωρίς τσιγάρο... Κι ό,τι και να λέμε αυτό είναι πραγματικά λυπηρό.
nido έγραψε:italakias έγραψε:Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Τα πες ολα.
Όχι όλα.![]()
Δε μας είπε πώς γίνεται κάτι ΚΑΙ ν΄αποτελεί "εξάρτηση" ΚΑΙ να το κάνεις "σε λελογισμένες δόσεις".![]()
Το κάπνισμα (όπως το ποτό, τα ναρκωτικά, κλπ) όταν γίνει "εξάρτηση" και όταν το κάνεις ΟΧΙ γιατί ΜΕ αυτό "θα περάσεις καλύτερα" αλλά γιατί ΧΩΡΙΣ αυτό θα νιώθεις ΣΚΑΤΑ (πράγμα που επιβεβαιώνουν άπειροι θεριακλήδες που παραδέχονται τη μ@λ@κία τους και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που το ξεκίνησαν και το άφησαν να τους "κυριεύσει") παύει να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, του στυλ "ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό".
Έχω φίλους καπνιστές που παραδέχονται ότι το μόνο τσιγάρο που απολαμβάνουν πραγματικά, από τα 20-40-50 που καπνίζουν τη μέρα, είναι το πρώτο-πρώτο, με τον πρωϊνό καφέ. Άντε κι αυτό μετά το μεσημεριανό τους. Όλα τ΄ άλλα τα κάνουν για να μη νιώθουν το craving στο ενδιάμεσο. Και λυπούνται τον εαυτό τους για αυτό (λόγια φίλου που έχει προσπαθήσει άπειρες φορές να το κόψει αλλά δεν έχει τη θέληση κι ό,τι άλλο χρειάζεται)...
Όχι "εξαρτήσεις", λοιπόν, αλλά "εξαιρέσεις", όταν ο "κανόνας" είναι ότι δε χρειάζεται να καπνίζεις ή να έχεις μόλις καπνίσει τσιγάρο για να νιώθεις καλά, αλλά το κάνεις μια στις τόσες για το "κάτι παραπάνω". Τότε το δέχομαι το "να περνάμε καλύτερα". Αλλιώς είναι "να μην περνάμε χειρότερα".
mjacob έγραψε:nido έγραψε:Οπότε λοιπόν όταν κάποιος (ακόμα και καπνιστής) σου λέει ότι δεν έχει ανάγκη το τσιγάρο για να περάσει καλά, μόνος ή με παρέα, εσύ αυτομάτως αυτό φαντάζεσαι...? Το παγκάκι...?
Όταν κάποιος μου το πει αυτό, όχι δεν θα φανταστώ το παγκάκι.
Αλλά ούτε αυτό είπε, ούτε αυτό φαντάστηκα, ούτε αυτό απάντησα.
nido έγραψε:Είπε ότι είναι λυπηρό να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα" και ν'αποκαλεί "ξενέρωτους" αυτούς που μπορούν. Οπότε, τι πιο λογικό απ' το να φέρεις στη συζήτηση τα επιτραπέζια κλπ και να το τερματίσεις με το "παγκάκι"...![]()

italakias έγραψε:Πανε να μας κοψουν την διασκεδαση,να μας εχουν κλεισμενους στο κλουβι για να μην αντιδραμε σε τιποτα.
Θελουν να γινουμε ρομποτακια που θα υπακουουμε στον καθε ηλιθιο νομο.
Θα δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και θα παιρνουμε μισθο πεινας,μετα θα καθομαστε μεσα και θα βλεπουμε τις μαλακιες που μας σερβιρουν τα χαζοκαναλα.
Θα κλεισουν και ολα τα καφενεια γιατι ταβλι και καφες χωρις τσιγαρο δεν γινεται,θα πηγαινει οσυνταξιουχος να πιει ενα ουζο και θα του λεει ο καφενειαρχης πηγαινε εξω να καπνισεις στο κρυο.
italakias έγραψε:Κοιτα να δεις ,οσους μη καπνιστες γνωριζω σχεδον ολοι ειναι ξενερωτοι οσον αφορα την νυχτερινη διασκεδαση πλην εξαιρεσεων.
Scotch έγραψε:Λυπηρό πάντως να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα". Και "να τη λέει" και σ' αυτούς που μπορούν, αποκαλώντας τους "ξενέρωτους" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο![]()
Το βασικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας (τους μελλοντικούς ήρωες-καπνιστές) αυτές τις αξίες κι αυτά τα ιδανικά
famas έγραψε:Παρεμπιπτόντως, εχθές, στα πλαίσια αναζήτησης χώρου για Τον Καφέ της Παρασκευής των Βορείων, πήγαμε για καφέ στο Monde, μαγαζί που είχε εκφρασθεί κολακευτικά ο Kyr80(για συγκεκριμένο λόγο). Ωραίος κόσμος, ωραία μουσική, αρκετοί σερβιτόροι, τζάκι κλπ.....αλλά....Ντουμάνι μέσα. Δεν κάπνιζαν πολλοί από όσο έβλεπα(ένας στους τρεις), αλλά σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη η ατμόσφαιρα γινόταν πνιγηρή. Βέβαια υπήρχε κόσμος που καθόταν έξω κάτω από τα μανιτάρια και κατά περίεργο τρόπο, ουδείς κάπνιζε(από αυτούς που κάθονταν έξω).

ΧΦΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΑ :lipsealed: Το ξενερωμένο βάθρ[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]