Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#32711 προσωπικά, πάω σε μαγαζιά που καπνίζουν σχεδόν κάθε μέρα είτε για καφέ είτε για ποτό και δεν έχω θέμα... επειδή δεν έχω εγώ δεν σημαίνει οτι δεν έχει και π.χ. ο Λάππας

το δεν με ενοχλεί, όταν γίνεται σε λογικά πλαίσια από λογικά όντα... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By nido
italakias έγραψε:Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Τα πες ολα. :lol:

Όχι όλα. :iconcool:
Δε μας είπε πώς γίνεται κάτι ΚΑΙ ν΄αποτελεί "εξάρτηση" ΚΑΙ να το κάνεις "σε λελογισμένες δόσεις". :lol:

Το κάπνισμα (όπως το ποτό, τα ναρκωτικά, κλπ) όταν γίνει "εξάρτηση" και όταν το κάνεις ΟΧΙ γιατί ΜΕ αυτό "θα περάσεις καλύτερα" αλλά γιατί ΧΩΡΙΣ αυτό θα νιώθεις ΣΚΑΤΑ (πράγμα που επιβεβαιώνουν άπειροι θεριακλήδες που παραδέχονται τη μ@λ@κία τους και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που το ξεκίνησαν και το άφησαν να τους "κυριεύσει") παύει να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, του στυλ "ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό".

Έχω φίλους καπνιστές που παραδέχονται ότι το μόνο τσιγάρο που απολαμβάνουν πραγματικά, από τα 20-40-50 που καπνίζουν τη μέρα, είναι το πρώτο-πρώτο, με τον πρωϊνό καφέ. Άντε κι αυτό μετά το μεσημεριανό τους. Όλα τ΄ άλλα τα κάνουν για να μη νιώθουν το craving στο ενδιάμεσο. Και λυπούνται τον εαυτό τους για αυτό (λόγια φίλου που έχει προσπαθήσει άπειρες φορές να το κόψει αλλά δεν έχει τη θέληση κι ό,τι άλλο χρειάζεται)...

Όχι "εξαρτήσεις", λοιπόν, αλλά "εξαιρέσεις", όταν ο "κανόνας" είναι ότι δε χρειάζεται να καπνίζεις ή να έχεις μόλις καπνίσει τσιγάρο για να νιώθεις καλά, αλλά το κάνεις μια στις τόσες για το "κάτι παραπάνω". Τότε το δέχομαι το "να περνάμε καλύτερα". Αλλιώς είναι "να μην περνάμε χειρότερα".
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#32732 Αφού είστε τόσο ασυγκράτητοι εσείς οι καπνιστές και αισθάνεσθε ότι με ενδεχόμενη απαγόρευση καταπατώνται τόσο βίαια τα δικαιώματά σας (yeah right), γιατί να μην ισχύσει το εξής απλό: καθολική απαγόρευση παντού και πάντα από Οκτώβρη μέχρι τέλος Απρίλη. Τον υπόλοιπο χρόνο που όλα γίνονται σε ανοιχτούς χώρους βάλτε φωτιά στα πνευμόνια σας. Not a single fuck given.

To χειμώνα όμως να μην πηγαίνω άνθρωπος σε μπαράκια των 50τμ και να φεύγω σαπάκι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
italakias έγραψε:Εχω ξηγηθει απτην αρχη και εχω πει οτι ο νομος πρεπει να αλλαξει.
Εχω εξηγησει και τους λογους.
1ον.Οι καπνιστες σε μερη διασκεδασης ειναι περισσοτεροι.
2ον.Τα μαγαζια θα πεσουν σε τζιρο.
3ον.Εμεις οι καπνιστες τι θα κανουμε,θα διασκεδαζουμε σπιτι μας;
4ον.Τα μαγαζια με εξαερωση τραβανε τον καπνο και ετσι δεν τιθεται θεμα .
5ον.Ειναι ηλιθιος ο νομος

Αυθαίρετο συμπέρασμα γιατί έτσι βολεύει.
Γιατί το λέω εγώ.
Κατατρεγμένοι από τη ζωή. Βασιλάκης Καΐλας και βάλε!
Αφού δεν τίθεται απορώ τι συζητάμε! Σε πόσα βέβαια δουλεύει και πόσο καλά το κάνει αδιάφορο.
Γιατί έτσι!

:metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Είμαι ΥΠΕΡ της απαγόρευσης.
Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Γι'αυτό ανέφερα και το αλκοόλ, σαν μια άλλη παρόμοια εξάρτηση και επειδή η κουβέντα πήγε στο πώς διασκεδάζουμε ή απολαμβάνουμε κάποια πράγματα.
Δεν θεωρώ λοιπόν πως έγραψα κάτι off topic.
Μπορώ να διασκεδάσω χωρίς τσιγάρο, χωρίς ποτό, χωρίς σεξ, χωρίς φαγητό, αλλά μπορώ να χαρώ και όλα τα παραπάνω. Αν κάποιοι δεν θέλουν, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Δεν θέλω να τους τρίψω στην μούρη τον καπνό μου, ας απαγορεύσουν λοιπόν το κάπνισμα, κανένα πρόβλημα από εμένα. Αλλά δεν θα απολογηθώ κιόλας για τα ωραία πράγματα αυτής της ζωής.

Όπως έχει πει και κάποιος Λάνιστερ ότι προηγείται του "αλλά" (απλώς στη συγκεκριμένη διατύπωση) δεν έχει αξία.

Κατ'αρχήν αν και δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου στη ζωή μου, έχω βάλει όμως πολλά πούρα, πουράκια, ναργιλέ κλπ, απορώ με όσους το συγκρίνουν με ποτό, φαγητό, σεξ κλπ. Πραγματικά μιλάει ο εθισμός. Ξαναγράφω ότι τη γεύση του καπνού την ξέρω, δεν υπάρχει καμμία σύγκριση της μίας "απόλαυσης" με τις άλλες απολαύσεις (δε χρειάζονται εισαγωγικά). ΜΠΡΑΒΟ στις καπνοβιομηχανίες που τσιμπάνε τόσα φράγκα πουλώντας καπνιστό αέρα, αλλά τι να πω.

Το off topic είναι ότι όπως και να το δεις, το να πίνω ή να τρώω δεν ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ. Το σεξ δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου ότι το κάνουμε ελεύθερα στα μπαράκια, αν κάνω λάθος σόρι έχω μείνει κομματάκι πίσω. Ούτως ή άλλως αν κάποιος φτάνει να συγκρίνει πχ το σεξ με το τσιγάρο, προβληματίζομαι έντονα. Μπερδεύουμε τον εθισμό με την απόλαυση.

Όπως και να έχει το πράμα, το να ζητάμε παραλληλισμούς αλλού (και ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν) είναι δείγμα ένδειας επιχειρημάτων και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο quote αλλά γενικότερα στη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nido έγραψε:Οπότε λοιπόν όταν κάποιος (ακόμα και καπνιστής) σου λέει ότι δεν έχει ανάγκη το τσιγάρο για να περάσει καλά, μόνος ή με παρέα, εσύ αυτομάτως αυτό φαντάζεσαι...? Το παγκάκι...?

Όταν κάποιος μου το πει αυτό, όχι δεν θα φανταστώ το παγκάκι.
Αλλά ούτε αυτό είπε, ούτε αυτό φαντάστηκα, ούτε αυτό απάντησα.
nido έγραψε:Είναι αλήθεια, πάντως, ότι πολλοί καπνιστές δε μπορούν ούτε να φανταστούν τον εαυτό τους να περνάει καλά χωρίς τσιγάρο... Κι ό,τι και να λέμε αυτό είναι πραγματικά λυπηρό.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά της διατύπωσης :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nido έγραψε:
italakias έγραψε:Απλώς είμαι και υπέρ όλων των ωραίων "εξαρτήσεων" γιατί σε λελογισμένες δόσεις, μας κάνουν να περνάμε καλύτερα.
Τα πες ολα. :lol:

Όχι όλα. :iconcool:
Δε μας είπε πώς γίνεται κάτι ΚΑΙ ν΄αποτελεί "εξάρτηση" ΚΑΙ να το κάνεις "σε λελογισμένες δόσεις". :lol:

Το κάπνισμα (όπως το ποτό, τα ναρκωτικά, κλπ) όταν γίνει "εξάρτηση" και όταν το κάνεις ΟΧΙ γιατί ΜΕ αυτό "θα περάσεις καλύτερα" αλλά γιατί ΧΩΡΙΣ αυτό θα νιώθεις ΣΚΑΤΑ (πράγμα που επιβεβαιώνουν άπειροι θεριακλήδες που παραδέχονται τη μ@λ@κία τους και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που το ξεκίνησαν και το άφησαν να τους "κυριεύσει") παύει να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, του στυλ "ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό".

Έχω φίλους καπνιστές που παραδέχονται ότι το μόνο τσιγάρο που απολαμβάνουν πραγματικά, από τα 20-40-50 που καπνίζουν τη μέρα, είναι το πρώτο-πρώτο, με τον πρωϊνό καφέ. Άντε κι αυτό μετά το μεσημεριανό τους. Όλα τ΄ άλλα τα κάνουν για να μη νιώθουν το craving στο ενδιάμεσο. Και λυπούνται τον εαυτό τους για αυτό (λόγια φίλου που έχει προσπαθήσει άπειρες φορές να το κόψει αλλά δεν έχει τη θέληση κι ό,τι άλλο χρειάζεται)...

Όχι "εξαρτήσεις", λοιπόν, αλλά "εξαιρέσεις", όταν ο "κανόνας" είναι ότι δε χρειάζεται να καπνίζεις ή να έχεις μόλις καπνίσει τσιγάρο για να νιώθεις καλά, αλλά το κάνεις μια στις τόσες για το "κάτι παραπάνω". Τότε το δέχομαι το "να περνάμε καλύτερα". Αλλιώς είναι "να μην περνάμε χειρότερα".

Μπορώ να μιλώ εύκολα για λελογισμένες εξαρτήσεις, όσο μπορώ να καπνίζω από 0 μέχρι 15 (σε περίπτωση που βγω) τσιγάρα την ημέρα.
Και ναι, ΕΤΣΙ είναι πολύ καλύτερα τα ποτά και οι έξοδοι μου.
Πολύ εύκολα θα βγω και για ποτό χωρίς να καπνίσω, αλλά σαφώς και είναι πολύ πιο ωραία να κάνω 1-2 από το αγαπημένο μου στριφτό.
Ωραία θα περάσω κι αν δεν πιω στάλα αλκοόλ, αλλά προτιμώ να πιω.
Κι αν ρίξω κι ένα μανίκι στο γκομενάκι αργότερα, ακόμη καλύτερα, αλλά και χωρίς αυτό καλά θα περάσω.
Διάβολε, και στο παγκάκι του μγιάκοβου θα την βγάλω φίνα, αλλά προτιμώ το μπαρ, με την μουσική, τα γκομενάκια και το τσιγάρο.
Αν δεν μπορώ, δεν πειράζει, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας: κάποια πράγματα είναι ωραία, ένα από αυτά ΓΙΑ ΚΆΠΟΙΟΥΣ, είναι και το τσιγάρο, όταν πίνουν το ποτό ή τον καφέ τους.
Καταλαβαίνω την ενόχληση αυτών που δεν καπνίζουν, αλλά η συμπεριφορά "καημένε μου, θύμα των καπνοβιομηχανιών, δεν ξέρεις τι σου γίνεται" μου φαίνεται εξαιρετικά αστεία. Κυρίως γιατί καπνίζω από απόλαυση και μπορώ να μην καπνίσω οπότε θέλω. Ας μου επιτρέψετε, να γνωρίζω κι εγώ κάποια πράγματα λοιπόν.
Δέκτη ή ενόχλησή σας, δεχτείτε πως κάποιοι το απολαμβάνουν. Και να μην ξεχνιόμαστε, λέω ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ σε κλειστούς δημόσιους χώρους (να εφαρμοστεί ο νόμος δηλαδή).
Ωραία;
Άβαταρ μέλους
By nido
mjacob έγραψε:
nido έγραψε:Οπότε λοιπόν όταν κάποιος (ακόμα και καπνιστής) σου λέει ότι δεν έχει ανάγκη το τσιγάρο για να περάσει καλά, μόνος ή με παρέα, εσύ αυτομάτως αυτό φαντάζεσαι...? Το παγκάκι...?

Όταν κάποιος μου το πει αυτό, όχι δεν θα φανταστώ το παγκάκι.
Αλλά ούτε αυτό είπε, ούτε αυτό φαντάστηκα, ούτε αυτό απάντησα.

Είπε ότι είναι λυπηρό να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα" και ν'αποκαλεί "ξενέρωτους" αυτούς που μπορούν. Κι έγραψα ότι έκανα την ίδια σκέψη.
Τι πιο λογικό απ' το να φέρεις στη συζήτηση τα επιτραπέζια κλπ και να το τερματίσεις με το παγκάκι...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nido έγραψε:Είπε ότι είναι λυπηρό να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα" και ν'αποκαλεί "ξενέρωτους" αυτούς που μπορούν. Οπότε, τι πιο λογικό απ' το να φέρεις στη συζήτηση τα επιτραπέζια κλπ και να το τερματίσεις με το "παγκάκι"...
:lol:

Παραδοχή 1: Όταν επιλέγουμε να γράψουμε μια λέξη, αυτό το κάνουμε συνειδητά και όχι βάσει αυτόματης γραφής.
Παραδοχή 2: Διαφορετικές λέξεις, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.
Συμπέρασμα: Όταν επιλέγουμε να γράψουμε κάτι έναντι ενός άλλου, είναι ο τρόπος να εκφράσουμε αυτή ακριβώς τη διαφορά.

Εν προκειμένω. Δεν έγραψε είναι λυπηρό να μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς τσιγάρο. Έγραψε "βοηθήματα". Μια λέξη που έχει μια διπλή γενίκευση έναντι του "τσιγάρου".

Εν γένει: το "βοήθημα" αποτελεί μια γενική έννοια που μπορεί να χαρακτηρίσει πολλά ειδικά (όπως το τσιγάρο), και το να χρησιμοποιείς μια έννοια γένους αντί μιας "είδους" σημαίνει ότι ακριβώς θέλεις να αποδώσεις τη λογική του "οποιουδήποτε"/"για κάθε".
Εν είδει: ο πληθυντικός έναντι του ενικού, πάλι θέλει να αποδώσει μια λογική "οποιουδήποτε"/"για κάθε". Αυστηρά μιλώντας, αποδίδει ότι το "οποιοδήποτε" είναι μάλιστα παραπάνω από ένα.

Οπότε, ναι, τι πιο λογικό να ρωτήσω αν εσείς που συμφωνείτε με αυτό, διασκεδάζετε χωρίς κανενός είδους "βοηθήματα". Αν δεν χρειάζεστε ΤΙΠΟΤΑ για να διασκεδάσετε.
Γιατί αν χρειάζεστε έστω και ένα "κάτι", τότε είναι μπούρδα το παραπάνω.

Να το πιάσω και από την άλλη.

Αν εγώ έχω μια εξάρτηση, όπως το τσιγάρο, αυτή η εξάρτηση είναι πανταχού παρούσα. Χρειάζομαι ένα τσιγάρο ανά Χ χρόνο. Αυτό συμβαίνει είτε διασκεδάζω, είτε όχι και είναι ανεξάρτητο της διασκέδασής μου.
Όμως, δεν γράφτηκε "είναι λυπηρό να έχει κανείς εξαρτήσεις". Γράφτηκε συγκεκριμένα για τη διασκέδαση και το ότι είναι λυπηρό η διασκέδαση να είναι μια "εξαρτημένη δραστηριότητα".

Επ' αυτού ακριβώς απάντησα, και αν θες δες και την πιο αναλυτική απάντηση του HiFi παραπάνω.
Η διασκέδαση είναι μια -ούτως ή άλλως- εντόνως "εξαρτημένη" δραστηριότητα, πράγμα που κάνει την εν λόγω διατύπωση τουλάχιστον άστοχη.

Και ακριβώς αυτό λοιπόν σχολίασα, αλλά δεν σας άρεσε γιατί δεν βγαίνει η εικόνα που θέλατε να βγει (εντάξει, απαντήσεις δλδ θες να μου επιβάλεις τον καπνό σου τις προσπερνάω ως παντελώς άσχετες με αυτό που έγραψα).

Ναι, στη διασκέδασή μου χρειάζομαι ένα σωρό "βοηθήματα", και μάλιστα το τσιγάρο είναι το μικρότερο από αυτά. Διασκεδάζω και σε μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα. Δέχομαι όμως ότι κάποιος μπορεί να μη γουστάρει να το κάνει αυτό, με την ίδια ακριβώς λογική που κι εγώ δεν γουστάρω ένα σωρό πράγματα.

Οπότε, η ερώτηση παραμένει:
Αν εσείς μπορείτε να διασκεδάσετε no matter what (=παγκάκι ξεροσφύρι), τότε καλώς γράφτηκε έτσι όπως γράφτηκε. Αν όχι, τότε ποιο το νόημα της εξειδίκευσης του λυπηρού;
Καθένας έχει ένα σετ από προϋποθέσεις για τη διασκέδασή του, που μπορεί να περιέχουν ή όχι το τσιγάρο. Είναι υποχρεωτικό ένα "σετ" που περιέχει το τσιγάρο να είναι μεγαλύτερο από ένα άλλο "σετ" που δεν το περιέχει; Όχι. Και να είναι, είναι τόσο συγκλονιστικά λυπηρή αυτή η διαφορά μεταξύ το ν και ν+1?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#32892 Εγώ δεν εξετάζω αν είναι απόλαυση ή εξάρτηση. Για κάποιους είναι το ένα, για άλλους είναι το δεύτερο. Το ίδιο και για τις υπόλοιπες άσχετες συγκρίσεις. Το μόνο κοινό με το τσιγάρο είναι ο βαθμός εξάρτησης. Από μηδέν έως άπειρο. Ισχυρότερη εξάρτηση από το φαγητό δεν υπάρχει. Και δεν αναφέρομαι σε φυσιολογική κατανάλωση. Αλλά όσο και να φάει ο διπλανός μου, δεν με ενοχλεί καθόλου. Το ίδιο και με το ποτό. Βγες έξω και πιες μέχρι κολόνια. Προσωπικά περνάω τέλεια με μεθυσμένους ακόμα και αν έχω πιει λίγο ο ίδιος. Θες να γ@μίσεις ότι αναπνέει;;; Πάλι κανένα πρόβλημα. Στον κώλο μας να μη μπαίνει και όλα ok.
Το τσιγάρο είναι όμως εντελώς διαφορική κατάσταση. Γιατί με αναγκάζεις κατά αντιστοιχία να φάω-πιω-γ@μίσω ότι αρέσει ΜΟΝΟ σε εσένα. Σε ένα δημόσιο χώρο είναι αντικοινωνική συμπεριφορά. Ακόμα και αν καπνίζουν 99 στους 100.
Δεν υπάρχει καπνόμετρο, σαν να λέμε ντεσιμπελόμετρο. Και αυτό γιατί ο μη καπνιστής θέτει όριο 0 στον καπνό. Ορθά λοιπόν ο νομοθέτης απαγορεύει σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους το κάπνισμα.
Οι παπ@ριές θα πέσει ο τζίρος των μαγαζιών, θα κλειστούμε σπίτια μας απλά είναι αστείες. Ακόμα και ο μπαρμπα-Στράτος(πατέρας) στα 76 του που λέει τις ίδιες μπούρδες, θα βγει μετά από 1-2 εβδομάδες στο άκαπνο πλέον καφενείο. Πόσο παγκάκι και σπαστό να αντέξει; Πόσο να αντέξουν οι γριούλες τα μπαρμπουλάκια σπίτι; Άσε που ο κύριος λόγος που φέυγουν από το σπίτι, είναι να απαλλαγούν για λίγο από τις γυναίκες τους.
Αλλά και να μην γίνει αυτό. Έστω ότι πέφτει ο τζίρος. Είναι επιχείρημα αυτό για να αναγκάσεις κάποιον να ανεχτεί τον καπνό;;

Anyway, από όσο διαβάζω στα τελευταία ποστ, και οι περισσότεροι καπνιστές συμφωνούν στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους. Δεν τους αρέσει προφανώς, αλλά έχουν συναίσθηση της οργανωμένης κοινωνίας που υπερισχύει της ατομικής απόλαυσης-εξάρτησης. Και δεν έγραψε κανείς καπνιστής να απαγορευτεί το κάπνισμα. Καπνίστε όσο τραβάει η ψυχή σας. Σπίτια σας, σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους κλπ. Και πιστέψτε με, είναι και αυτό μια παραχώρηση. Ακόμα και σε ανοιχτό χώρο, αν ο καπνός πηγαίνει πάνω σε μη καπνιστή, αυτός ενοχλείται.
Τώρα λύση υπάρχει στην εφαρμογή.. Προτάθηκε και σε μια μάζωξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ακραία και με δύσκολη εφαρμογή... Αισθητήρες καπνού με σύστημα πυρόσβεσης. Ο καπνιστής θα πρέπει να αποζημειώση ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους + το μαγαζί. Αν έχει καλώς, αλλιώς τι; Με τον ίδιο τρόπο πάντως που απαγορεύτηκε και έγινε συνήθεια σε ΜΜΜ, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες θα γίνει ΑΝ υπάρχει πολιτική βούληση και στους χώρους εστίασης.
Άβαταρ μέλους
By famas
#32897 Παρεμπιπτόντως, εχθές, στα πλαίσια αναζήτησης χώρου για Τον Καφέ της Παρασκευής των Βορείων, πήγαμε για καφέ στο Monde, μαγαζί που είχε εκφρασθεί κολακευτικά ο Kyr80(για συγκεκριμένο λόγο). Ωραίος κόσμος, ωραία μουσική, αρκετοί σερβιτόροι, τζάκι κλπ.....αλλά....Ντουμάνι μέσα. Δεν κάπνιζαν πολλοί από όσο έβλεπα(ένας στους τρεις), αλλά σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη η ατμόσφαιρα γινόταν πνιγηρή. Βέβαια υπήρχε κόσμος που καθόταν έξω κάτω από τα μανιτάρια και κατά περίεργο τρόπο, ουδείς κάπνιζε(από αυτούς που κάθονταν έξω).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#32915 Τα posts του italakias αποτέλεσαν το έναυσμα του post μου, το οποίο δεν παίρνει απαραίτητα μπάλα και τους υγιώς σκεπτόμενους καπνιστές (η συντριπτική μειοψηφία στη χώρα μας imho).

italakias έγραψε:Πανε να μας κοψουν την διασκεδαση,να μας εχουν κλεισμενους στο κλουβι για να μην αντιδραμε σε τιποτα.
Θελουν να γινουμε ρομποτακια που θα υπακουουμε στον καθε ηλιθιο νομο.
Θα δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και θα παιρνουμε μισθο πεινας,μετα θα καθομαστε μεσα και θα βλεπουμε τις μαλακιες που μας σερβιρουν τα χαζοκαναλα.
Θα κλεισουν και ολα τα καφενεια γιατι ταβλι και καφες χωρις τσιγαρο δεν γινεται,θα πηγαινει οσυνταξιουχος να πιει ενα ουζο και θα του λεει ο καφενειαρχης πηγαινε εξω να καπνισεις στο κρυο.

italakias έγραψε:Κοιτα να δεις ,οσους μη καπνιστες γνωριζω σχεδον ολοι ειναι ξενερωτοι οσον αφορα την νυχτερινη διασκεδαση πλην εξαιρεσεων.

Scotch έγραψε:Λυπηρό πάντως να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα". Και "να τη λέει" και σ' αυτούς που μπορούν, αποκαλώντας τους "ξενέρωτους" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο :metalo:
Το βασικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας (τους μελλοντικούς ήρωες-καπνιστές) αυτές τις αξίες κι αυτά τα ιδανικά :metalo:

Ελπίζω τώρα να βγάζει νόημα :)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
famas έγραψε:Παρεμπιπτόντως, εχθές, στα πλαίσια αναζήτησης χώρου για Τον Καφέ της Παρασκευής των Βορείων, πήγαμε για καφέ στο Monde, μαγαζί που είχε εκφρασθεί κολακευτικά ο Kyr80(για συγκεκριμένο λόγο). Ωραίος κόσμος, ωραία μουσική, αρκετοί σερβιτόροι, τζάκι κλπ.....αλλά....Ντουμάνι μέσα. Δεν κάπνιζαν πολλοί από όσο έβλεπα(ένας στους τρεις), αλλά σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη η ατμόσφαιρα γινόταν πνιγηρή. Βέβαια υπήρχε κόσμος που καθόταν έξω κάτω από τα μανιτάρια και κατά περίεργο τρόπο, ουδείς κάπνιζε(από αυτούς που κάθονταν έξω).

Το πρότεινα στο νήμα του καφέ. Άκαπνο μαγαζί στην πόλη(Θεσσαλονίκη) δεν υπάρχει. Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το συγκεκριμένο αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές στο είδος του. Σερβίρει κορυφαίο καφέ, ας είναι και illy :lol:
Άβαταρ μέλους
By famas
#32929 Ναι, Κυριάκο το γράφω κιόλας ότι το είχες προτείνει για συγκεκριμένο λόγο.
Υπάρχει άκαπνο μαγαζί, το join the juice επί τη Παλαιών Πατρών, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ και πηγαίνω αρκετά συχνά.
Παρεμπιπτόντως και στο Screen που πήγαμε τη Παρασκευή κάπνιζε μόνο ένας κι αυτός αρκετά μακρυά, βοήθησε κι ο εξαιρετικός αερισμός του χώρου βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#32935 εγώ πάλι δεν έχω βρει ανά την ελληνική επικράτεια μαγαζί τύπου καφετέρια , ταβέρνα , μπουζούκια κ.λ.π που να δουλεύει σωστά ο εξαερισμός και να βγαίνεις άκαπνος από μέσα... :(