Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimitrisB έγραψε:Εικόνα
Ήρθε και φέτος στα Lidl, σε τιμή 2,99€.
Περιέχει 2 μπάλες mozzarella , ίδιου μεγέθους με εκείνες που πωλούνται στα ΣΜ σε σακκουλάκι 1 τεμαχίου, με τιμή σε Lidl 0,99 και σε ΑΒ περί τα 1,2€, άρα τα 2 τεμ = 2,4€.
Φαίνεται ακριβή, αλλά τελικά δεν είναι. Άλλωστε, δεν είναι και για ... χόρταση!

Αν κάποιος έχει φάει στην Ιταλία ΦΡΕΣΚΙΑ μοτσαρέλα απο βουβαλίσιο γάλα (που παράγεται μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Campania) και όχι συσκευασμένη απο Ιταλικό ΣΜ, που βέβαια ουδόλως διαφέρει κι απ΄απ΄αυτές των ελληνικών ΣΜ, τότε .... εδώ σας έχω! :rtfm:
Τεράστια διαφορά σε γεύση αλλά και καλή τιμή, αφού και στη γείτονα η φρέσκια στα τυροκομεία έχει περί τα 12€/κιλό.
Στην Ελλάδα, υπάρχει τέτοια φρέσκια σε επιλεγμένα delicatessen , συνήθως στα 15-20€/κιλό.

Μια δοκιμή λοιπον θα σας πείσει. :eat:

Tip: Αν και ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ως "φρέσκια" - δεν διατηρείται στο ψυγείο , λόγω της συντήρησής της έτσι πωλείται.
Τουλάχιστον όταν θα τη φάτε, οπωσδήποτε βγάζετε τη συσκευασία 1 ώρα πρίν απ΄το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βγάζετε απ την άλμη της για να "στραγγίσει" 5 λεπτα πρίν μπεί στο ... στόμα σας! :lol:

:s_thumbsup

Στη πιτσα μπαινει?
:eat:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#329177 Αν μπαίνει λέει? Το κατεξοχην τυρί για πίτσα, δεν το τριβεις όμως το κόβεις κομμάτια με το χέρι αφού το πατήσεις με χαρτί να βγάλει το νερό του και το σκορπιζεις στην πίτσα, θα απλωσει μόνο του.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Scotch έγραψε:Υπάρχει καλύτερο μέλι από το ελάτης (Μαινάλου);

< >
ο g με έπρηξε να πάρω 4+4 απο αυτά

Εικόνα

Με ΕΠΡΗΞΕ
Άβαταρ μέλους
By bill33
#329190 Απο γκότζι μπέρυ δεν είχε;Έστω απο ιπποφαές;
Άβαταρ μέλους
By markvag
elteo έγραψε:μαρκοβαγγε αν η δουλειά σου απαιτούσε να ήσουν ξυρισμένος τότε να σε έβλεπα.... :innocent:

Δεν θέλω ούτε νεκρός να έχω σχέση με στρατούς / σώματα ασφαλείας, κτλ... :rtfm: :lol: Στο στρατό δεν ήταν και η καλύτερή μου... Ευτυχώς, που τα γένια μου μεγαλώνουν αργά και από ένα σημείο και μετά ξυριζόμουν κάθε δεύτερη μέρα (χωρίς να είμαι περιφερόμενη καμπάνα... :lol: ).

Ποια άλλη δουλειά να το απαιτεί αυτό;;; :hmmm:

Είχα ένα αφεντικό κάποτε που δεν του άρεσε το μουσάκι και ο |λογοκρισία| το ξύρισα... Δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος...
Άβαταρ μέλους
By g8777
markvag έγραψε:
Είχα ένα αφεντικό κάποτε που δεν του άρεσε το μου_άκι και ο |λογοκρισία| το ξύρισα... Δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος...

:omg:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#329217 :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Τον |λογοκρισία|... λύθηκα... :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dstou
#329221 Η φρέσκια μοτζαρέλα κομμένη σε ροδέλλες είναι βασικό συστατικό της πίτσας Μαργαρίτα, της πιο κοινής πίτσας στην Ιταλία.

Εικόνα

http://www.academiabarilla.com/italian-recipes/bread-focaccia-pizza/pizza-margherita.aspx
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
nEK έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Ήρθε και φέτος στα Lidl,

Στη πιτσα μπαινει?
:eat:
dimik έγραψε:Αν μπαίνει λέει? Το κατεξοχην τυρί για πίτσα, δεν το τριβεις όμως το κόβεις κομμάτια με το χέρι αφού το πατήσεις με χαρτί να βγάλει το νερό του και το σκορπιζεις στην πίτσα, θα απλωσει μόνο του.

ΟΧΙ !!!
Και εξηγώ:
Η συγκεκριμένη (DOP) είναι πολύ ζουμερή. Όταν την κόψεις, βγάζει γάλατόζουμο , όπου εκεί είναι και η όλη γευστική της αξία.
Τη χαραμίζεις λοιπόν, χωρίς να σου προσφέρει κάτι παραπάνω! :rtfm:

Μπορείς να βάλεις την άλλη, την απλή του 1€/τεμ ,κάνοντας ότι είπε ο dimik.
Και αυτή της φτηνής ποιότητας, είναι που βάζουν και οι Ιταλοί , όταν φτιάχνουν σωστές πίτσες.

Γιατί, ..... για λόγους οικονομίας, ειδικά στις σπιτικές, βάζουν αυτού του τύπου:

Εικόνα
που είναι σε "μπαστούνι" και έχει πιό ελαστική μορφή - πυκνότητα.

Kαι μορφή την οποία μέχρι τέλος Σεπ, έφερνε απο τις αρχές του χρόνου και το Lidl κσι την είχαμε τσακίσει! :eat: :eat:

Εικόνα

Δυστυχώς , πρέπει να τη σταματησε , όπως είχε φέρει για 1 χρόνο (το 2014) τη μίνι μοτσαρέλα (μοτσαρελάκια) και το 2015... τετέλεσται!
Εικόνα

Δεν περιγράφω άλλο. Αφήστε με στον πόνο μου! :s_sorry

Εdit : Ο dstou το ΄χει, αλλά κι εδώ, δεν είναι με την bufala . :)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#329264 @DimitrisB
Είναι το "καλό" private label του ΑΒ.
Γιατί έχει και δικό του πιο φτηνιάρικο και 365 κλπ.

Για private label (με αντίστοιχη τιμή) είναι εξαιρετικό.
Εννοείται ότι το μέλι που συλλέγουν οι μοναχοί στο τάδε κορφοβούνι είναι 10 φορές ανώτερο αλλά με αντίστοιχο τίμημα.

Γενικά η σειρά αυτή του ΑΒ έχει πολύ ποιοτικά προϊόντα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
dimviii έγραψε:εχει δοκιμασει κανεις την ξυριστικη μηχανή τυπου ''gilette fusion'' -''proglide'' etc του lidl?
αγορασα μια σημερα που εχει ένα ανταλλακτικο με 5 λεπιδες,σπαστη κεφαλη κλπ προς 4,99 ευρω.
θα τη δοκιμασω να δω τι λεει.Τα ανταλλακτικα της κανουν τα 4 τεμαχια 4 ευρω.
της gilette τα ανταλλακτικα,πανακριβα,και μαλλον τα εχουν σκαρτεψει τωρα τελευταια. :hmmm:

Ναι εδώ και χρονια. που σταματησα τις Ζιλετ

Αξιζει αλλα με ορισμένες προϋποθέσεις.

Α. Αν εχεις σκληρα γενια και μαλιστα τα αφηνεις και 5θημερο πχ ΙΣΩΣ και να μη σου βγαλει μηνα... αν δεν απαιτείται ξυρισμα επιπεδου "γαμπρος" μια χαρα κραταει πολύ παραπανω
β. Αν την "χτυπας" στο νεροχυτη να ξεστουμπωσει από τριχες αναμεσα στις λεπιδες καμιά σπαει
Γ. Σπυρακια τα "κουρευει" πιο ευκολα
Δ. Δουλευει καλυτερα με τζελ κι όχι με αφρο

At the end of the day, Συμφαιρει IMHO.....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#329366 Γιαυτο παιρνεις ενα τριμερ και μια ηλεκτρικη ξυριστικη και τελειωνεις :vava:
Άβαταρ μέλους
By fokion
Geo f1 έγραψε:μια ηλεκτρικη ξυριστικη

Για ένα αδιευκρινιστο λογο βγαζω παντα σπυρια ή στη καλυτερη είμαι σα πατζαρι
και με 1 και με 2 και με 3 κεφαλες και με τζελ μαζι και με όλα...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#329369 Πηρα μια που βγαζει κατι σαν ψυχος την ωρα της <εργασιας> και ερεθιζει λιγοτερο..Αλλα οκ. Μετα βαζεις και λιγο κρεμα και εισαι καλα..