Χρήστος Λάππας έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά πως τα βοηθήματα τα οποία εννοούσε ο φίλος μας είναι η χημική εξάρτηση από συγκεκριμένη ουσία.
Όχι δεν το κατάλαβα καθόλου καλά, και ακριβώς αυτό σχολίασα. Και τώρα, και στα προηγούμενα. Αυτές τις γενικεύσεις που γίνονται και τις θεωρώ παντελώς άκυρες.
Δλδ είναι λυπηρό να μην μπορεί να διασκεδάσει χωρίς τσιγάρο, αλλά όλα τα υπόλοιπα δίχως τα οποία πάλι δεν μπορεί να διασκεδάσει, δεν είναι λυπηρά. Γιατί έτσι. Γιατί πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα "πουαχ, εξαρτημένοι".
Λυπηρό το να είναι εξαρτημένος από κάτι που του γαμάει την υγεία; Ναι δεκτόν. Απολύτως. Δεν αντιλέγει κανείς. Επειδή του γαμάει την υγεία όμως, όχι γιατί "δεν μπορεί να διασκεδάσει αλλιώς".
Corto Maltese έγραψε:Το κλασσικό μου προβοκατόρικο σχόλιο στην κουβέντα περί τσιγάρου είναι: "Και μόνο που βλέπεις αξιολογότατους και εξυπνότατους ανθρώπους, σε τι παραλογισμούς και ανοησίες καταφευγουν για να υπερασπιστούν το τσιγάρο, καταλαβαίνεις τι κακό κάνει"
φευ παταγώδης όμως η αποτυχία του προβοκατόρικου σχολίου σου, γιατί (στο βαθμό που αναφέρεσαι και σε εμένα) δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ το τσιγάρο.
Έγραψα άλλωστε εξαρχής ότι συμφωνώ με την απαγόρευση.
Αυτές οι δήθεν γτπ γενικεύσεις όμως, είναι άλλο θέμα.