Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Χρήστος Λάππας έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά πως τα βοηθήματα τα οποία εννοούσε ο φίλος μας είναι η χημική εξάρτηση από συγκεκριμένη ουσία.

Όχι δεν το κατάλαβα καθόλου καλά, και ακριβώς αυτό σχολίασα. Και τώρα, και στα προηγούμενα. Αυτές τις γενικεύσεις που γίνονται και τις θεωρώ παντελώς άκυρες.

Δλδ είναι λυπηρό να μην μπορεί να διασκεδάσει χωρίς τσιγάρο, αλλά όλα τα υπόλοιπα δίχως τα οποία πάλι δεν μπορεί να διασκεδάσει, δεν είναι λυπηρά. Γιατί έτσι. Γιατί πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα "πουαχ, εξαρτημένοι".

Λυπηρό το να είναι εξαρτημένος από κάτι που του γαμάει την υγεία; Ναι δεκτόν. Απολύτως. Δεν αντιλέγει κανείς. Επειδή του γαμάει την υγεία όμως, όχι γιατί "δεν μπορεί να διασκεδάσει αλλιώς".

Corto Maltese έγραψε:Το κλασσικό μου προβοκατόρικο σχόλιο στην κουβέντα περί τσιγάρου είναι: "Και μόνο που βλέπεις αξιολογότατους και εξυπνότατους ανθρώπους, σε τι παραλογισμούς και ανοησίες καταφευγουν για να υπερασπιστούν το τσιγάρο, καταλαβαίνεις τι κακό κάνει"

φευ παταγώδης όμως η αποτυχία του προβοκατόρικου σχολίου σου, γιατί (στο βαθμό που αναφέρεσαι και σε εμένα) δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ το τσιγάρο.
Έγραψα άλλωστε εξαρχής ότι συμφωνώ με την απαγόρευση.

Αυτές οι δήθεν γτπ γενικεύσεις όμως, είναι άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#32562 Τα ίδια σχόλια βέβαια δεν γίνονται για το αλκοόλ... Βέβαια, πολλοί ζουν και χωρίς αυτό.
Άλλοι ζουν χωρίς σεξ επίσης, άλλοι δεν τρώνε κρέας και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί κι άλλο...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#32564 μγιακωβ μόλις είδες οτι δεν ήταν και τόσο αποτυχημένο το σχόλιο :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#32566 Δεν θα βρεις πολύ φυσιολογικό κόσμο που να υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα του να πίνει όσο θέλει και μετά να οδηγεί. Ή να πηδάει όποια γουστάρει όταν -κυριολεκτικά- του @#$%σει. Και δεν θα βρεις πολύ κόσμο (πλην Κρητικών ίσως) να σε υποχρεώνει να πιείς και εσύ με το ζόρι αν δεν θέλεις. Αυτό δεν συμβαίνει με το κάπνισμα. Όταν καπνίζει ο διπλανός μου σε κλειστό χώρο, δεν έχω επιλογή. Αναγκαστικά θα αναπνεύσω τον καπνό του.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#32567 Το καταλαβαίνεις ότι το αποτέλεσμα του καπνίσματός σου έχουν άμεσα (άσχημα) αποτελέσματα στην υγεία μου ε;

Τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρονται, ίσως λόγω μειωμένης αντίληψης.

Αν είχε κάποιος από εσάς άσθμα (όπως έχω εγώ και μάλιστα βαρέων βαρών, χρειάστηκαν άπειρα χρόνια για να έρθει λίγο στα συγκαλά του), θα ήθελα να έβλεπα αν έλεγε τις όποιος βλακείς λέει.

Κλασική περίπτωση που εκτός του χορού... όλοι οφ μπάλανς χορεύουν.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν θα βρεις πολύ φυσιολογικό κόσμο που να υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα του να πίνει όσο θέλει και μετά να οδηγεί. Ή να πηδάει όποια γουστάρει όταν -κυριολεκτικά- του @#$%σει. Και δεν θα βρεις πολύ κόσμο (πλην Κρητικών ίσως) να σε υποχρεώνει να πιείς και εσύ με το ζόρι αν δεν θέλεις. Αυτό δεν συμβαίνει με το κάπνισμα. Όταν καπνίζει ο διπλανός μου σε κλειστό χώρο, δεν έχω επιλογή. Αναγκαστικά θα αναπνεύσω τον καπνό του.

Και τι θα πάθεις αν μυρίσεις τον καπνό του σε ένα εστιατόριο με καλό εξαερισμό;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#32572 Δεν υπάρχει ελπίς...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν θα βρεις πολύ φυσιολογικό κόσμο που να υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα του να πίνει όσο θέλει και μετά να οδηγεί. Ή να πηδάει όποια γουστάρει όταν -κυριολεκτικά- του @#$%σει. Και δεν θα βρεις πολύ κόσμο (πλην Κρητικών ίσως) να σε υποχρεώνει να πιείς και εσύ με το ζόρι αν δεν θέλεις. Αυτό δεν συμβαίνει με το κάπνισμα. Όταν καπνίζει ο διπλανός μου σε κλειστό χώρο, δεν έχω επιλογή. Αναγκαστικά θα αναπνεύσω τον καπνό του.

Για ν-οστή φορά, ουδέποτε υποστήριξα ότι πρέπει να επιτρέπεται παντού.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#32577 Το καλό είναι ότι χαίρεσαι. Σκέψου το.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Y.V έγραψε:εις αν μυρίσεις τον καπνό του σε ένα εστιατόριο με καλό εξαερισμό;

Αντίστοιχα, εσύ τι θα πάθεις αν μυρίσεις τα αέρια κάποιου που πέρδεται σε ένα εστιατόριο με καλό εξαερισμό; Το ότι έχουμε μάθει να υπομένουμε μια βρομερή συνήθεια και όχι μια άλλη, δείχνει μόνο την δύναμη του κοινωνικού κομφορμισμού, όχι το μέγεθος της ενόχλησης.

Και δυστυχώς, αντίθετα από το παραπάνω παράδειγμα, ο καπνός μας βλάπτει ανεπανόρθωτα τους γύρω μας. Αποδεδειγμένα και χωρίς απολύτως καμία αμφιβολία.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Corto Maltese έγραψε:μγιακωβ μόλις είδες οτι δεν ήταν και τόσο αποτυχημένο το σχόλιο :iconcool: :lol:

όχι δεν το είδα :(

Εγώ αυτό που βλέπω -κλασσικά- είναι ότι μπορεί να γράφεται το οτιδήποτε, το οποίο αυτομάτως είναι δικαιολογημένο, γιατί όποιος αντίλογος κι αν γίνεται επί του οτιδήποτε ===> "α δλδ θες να καπνίζεις στη μούρη μου και να μου γαμήσεις την υγεία, είσαι ηλίθιος και ζώο"

Κλασσικά φορουμικά εικονογραφημένα δλδ :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
italakias έγραψε:Παντως εγω προτιμω να κατσω σε ενα μαγαζι που καπνιζουν ολοι παρα σε ενα αλλο που κλανουν.

Επειδή καπνίζεις ή επειδή δεν κλάνεις;Μήπως σε ενοχλούν οι πορδές;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#32586 Ο ιταλάκιας είναι κόκκινος σαν μπαρμπούνι.

Και ξέρεις από πού κλάνουν τα μπαρμπούνια φαντάζομαι...