Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#320212 Η δική μου αντλία Carrier μπήκε από σπόντα. Μπήκε για δροσισμό κυρίως γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να βγάλει χειμώνα. Θυμίζω περιοχή Θερμη Θεσσαλονίκη.,Αν δεν κάνω λάθος 25kw ο λέβητας Κ περίπου 5kw η αντλία. ( με επιφυλαξη). Μπαίνουμε στον 7ο χειμώνα. Δεκέμβριο Ιανουάριο για 2_4 βδομάδες στα πολλά κρύα γυρίζω στο αέριο για άνεση. Έπειτα από δοκιμές επειδή υπάρχει και ενεργειακό τζάκι αερίου βγαίνει πάνω κάτω το ίδιο... Δηλαδή αντλία Κ αρκετό τζάκι αερίου για τα πολλά κρύα ή λέβητας Κ λίγο τζάκι για ατμόσφαιρα βγαίνει το ίδιο σε λεφτά. Στον ήπιο χειμώνα πριν κάνα 2 χρόνια τη βγάλαμε μόνο με την αντλία και πολύ λίγο τζάκι.. Μου έχει μείνει το σοκ του πρώτου χειμώνα στο σπίτι με υγρασία Κ πολύ κρύο που ήρθε 2 φορές από 800€ το αέριο. Ακόμα έψαχνα τις ρυθμίσεις της ενδοδαπέδιας τις θερμοκρασίες κλπ

< Note 3 >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#320232 Μπορείς να βάψεις τις σωληνώσεις φ.α., αλλά δεν υπάρχει υποχρέωση για κίτρινο χρώμα. Το οποίο κίτρινο έπαιξε λίγο στην αρχή και αποσπασματικά και ήταν ξενόφερτη επιρροή.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#320318 Νομίζω οτι το κίτρινο χρώμα "επιβάλεται" σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις πχ. ψησταριά, για να ξεχωρίζει απο άλλες σωληνώσεις όπως νερού, πυρόσβεσης κλπ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#320320 Άρα έχεις 3 πηγές ενέργειας. Έχεις δοχείο αδράνειας (μπάφερ) ;
Να κανουμε και κάνα θέμα με φωτο τα λεβητοστασια μας μαζεμενα :)
Άβαταρ μέλους
By Morx
glf έγραψε:Άρα έχεις 3 πηγές ενέργειας. Έχεις δοχείο αδράνειας (μπάφερ) ;
Να κανουμε και κάνα θέμα με φωτο τα λεβητοστασια μας μαζεμενα :)

Αν βαλω φωτο απο το λεβητοστασιο πολυκατοικιας που μενω πλεον... θα τραβατε τα βυζια σας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#324177 Επιτέλους μπήκε η Α/Θ και έχω θέρμανση! :yahoo:

Η κεντρική μονάδα μπήκε σε αυτό το μικρό αποθηκάκι:

Εικόνα

Ότι έχει σχέση με τα ηλεκτρικά, δηλαδή ο επιτοίχιος πίνακας κατω απο τον κανονικό, τα καλώδια με τα σπιράλ κτλ, το έφτιαξα μόνος μου.

Εικόνα

Πίσω απο αυτόν τον τοίχο είναι το boiler για το ΖΝΧ.

Εικόνα

Το απαραίτητο ηλεκτρολογικό υλικό δέν χωρούσε στον κεντρικό πίνακα, οπότε επρεπε να φτιαχτεί υποπίνακας

Εικόνα

Αυτός είναι ο πίνακας ελέγχου της Α/Θ. Είναι η Atlantic Alfea Extensa +10

Το επόμενο βήμα είναι να στοκάρω οτι τρύπες και κενά υπάρχουν στους τοίχους, να βάλω γεμίσματα στον πίνακα για να μην έχει κενά, και να τυπώσω ετικέτες για τους ασφαλειοδιακόπτες στο Semiolog.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
fubar.gr έγραψε:... και να τυπώσω ετικέτες για τους ασφαλειοδιακόπτες στο Semiolog.

Έτσι εξηγείται! Κι εγώ απόρησα με το ύψος του πίνακα για δύο μόνο ράγες... :s_smile
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#324308 Ευχαριστώ!

Αν και δέν έχει ιδιαίτερο κρύο αυτές τις μέρες, τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά.

Κρατάει πάρα πολύ καλά σταθερή τη θερμοκρασία, μέρα-νύχτα. Χθές το βράδυ που το μέτρησα, η θερμοκρασία του χώρου είχε διαφορά μόλις ένα βαθμό απο αυτή που είχα ορίσει.

Το περίεργο είναι οτι δέν έχει θερμοστάτη εσωτερικού χώρου (πωλείται εξτρα), μόνο ένα αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας. Πιθανολογώ οτι ο υπολογισμός γίνεται συναρτήσει της εξωτερικής θερμοκρασίας και της θερμοκρασίας των νερών επιστροφής.

Ένα άλλο θετικό είναι πως χθές ενώ το ρεύμα κόπηκε για 3-4 ώρες, το σπίτι δέν κρύωσε καθόλου. Αυτό μάλλον είναι απο τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας.

Pitt έγραψε:
fubar.gr έγραψε:... και να τυπώσω ετικέτες για τους ασφαλειοδιακόπτες στο Semiolog.

Έτσι εξηγείται! Κι εγώ απόρησα με το ύψος του πίνακα για δύο μόνο ράγες... :s_smile

Μου αρέσει να παίρνω τους πίνακες μεγάλους, έτσι ωστε αν στο μέλλον θέλω να προσθέσω κάτι, να έχω περιθώριο και όχι να σκέφτομαι τι πατέντα θα κάνω για να κάνω χώρο :lol:

Αλλά δέν κατάλαβα, το Semiolog τί σχέση έχει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#324332 Αφθονος χώρος γιά ετικέτες... ;-)

___
... tapatalk
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:Αφθονος χώρος γιά ετικέτες... ;-)

___
... tapatalk

Σωστός! Θα ανεβάσω φωτο όταν είναι έτοιμος με τις ετικέτες! Αλλά όχι πρίν εγκαταστήσω και ένα αντικεραυνικό....
Άβαταρ μέλους
By glf
#324801 Με γεια το σύστημα. Καλά, κουφάθηκα που δεν έχει θερμοστάτη!

Εγώ αυτό τον καιρό βοηθώ έναν σε διπλανό χωριό που έχει ίδια Α/Θ με μένα και έχει μείνει απο θέρμανση εδώ και δυο βδομάδες..
Είπαμε, υποστήριξη το Α ως το Ω
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#324846 Τελικά, οι Α/Θ αξίζουν ΄ή ... παιδεύουν? Συχνά-πυκνά βλέπω τα παράπονα, ενώ το κόστος τους δεν είναι και ευκαταφρόνητο! :oops:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#324886 Την Δευτερα μπαίνει στο πατρικό LG υψηλών θερμοκρασιών ινβερτερ Α/Θ με νέο δίκτυο σωληνώσεων και σώματα. Στα πρώτα καλά κρύα θα σας πω εντυπώσεις. Προτιμήθηκε LG κυρίως γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για αξιοπιστία και δεύτερον για την 24/7 τεχνική εξυπηρέτηση που διαθέτει.
Το αν αξίζουν ή όχι νομίζω ακόμα είναι νωρίς να το πει κάποιος μιας και είναι νέα "μόδα" στην χώρα μας και λίγοι οι έμπειροι εγκαταστάτες. Σε μερικά χρόνια νομίζω θα είναι ασφαλέστερα τα συμπεράσματα.