Δες τιμες για τις βασεις στο site του Γκαγκασταθη πριν πας μαστορατζα.
let the waters of the loch bring you wonderful dreams
Μην αφησεις αυτο που σε τρωει να χορτασει...
JasonLouk έγραψε: γνωρίζεις και κάτι λέρες σαν τον blackpug106 αλλά δεν πειράζει
ειχα ακουσει φερ ειπειν οτι αυτος εβαλε προγραμμα η του γραψανε κατα παραγγελια ,αλλα οποιαδηποτε στιγμη ηθελε το κανανε ξανα μανισιο.
Τωρα αυτος μου λεει οτι ο εγκεφαλος ειναι κλειδωμενος και αν τον παραβιασεις και αλλαξεις παραμετρους η βαλεις αλλο προγραμμα αρχιζουν τα δυσκολα. Αν αλλαξεις γνωμη μονο αυτος που ειχε επεμβει μπορει να επεμβει ξανα που γνωριζει τι εχει κανει και αυτο δεν ειναι σιγουρα οτι θα εχει επιτυχια , και οτι δεν υπαρχει το παω στο συνεργειο και λεω βαλτε μου το αυθεντικο για το μοτερ μου . Τι ισχυει;
σιγουρα υπαρχουν οι πληροφοριες στο νετ αλλα και αφθονο χρονο δεν εχω και πολλα δεν θα τα καταλαβω ,οποτε θα εκτιμουσα ιδιαιτερως αν καποιος ξερει να μου απαντησει.
Για τη λειτουργια του κινητηρα, αρκουν πολυ πιο υποδεεστερα τσιπακια...
ριξε μια ματια εδω:
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_MCS-51
Οσο για το αν η ecu παιρνει επαναπρογραμματισμο, roll-back και γενικα "παιχνιδια" ειναι καθαρα στο χερι και τις γνωσεις αυτου που θα ασχοληθει.
Εαν γινεται, το κανεις ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΣ μεχρι να παει κατι στραβα, οσες περισσοτερες φορες "βαζεις το χερι σου" πολλαπλασιαζονται οι πιθανοτητες να γινει η |λογοκρισία|.... και επειδη μιλαμε για φλασαρισμα, πολλοι ειναι αυτοι που ριχνουν το disclaimer οτι δε βαζουν το χερι τους στη φωτια.
Στην πράξη από τη στιγμή που δεν θα το κάνεις μόνος σου λίγη σημασία έχει πως γίνεται. Σε όλες τις περιπτώσεις καλό είναι να ξέρεις τι κάνεις, δεν είναι μόνο "μπα δεν μου άρεσε θα το κάνω αλλιώς", μπορεί να πάρεις κανένα έμβολο στο χέρι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

https://jimmuclarku.blogspot.com/
JimClark έγραψε:Γιατί μπορεί.
Εδώ μια λάμπα θέλουμε να αλλάξουμε και μας παίρνει ένα απόγευμα και κατακομμένα χέρια.
Σιχτίρ
:< >
Η
μπορει οπως στα κομπιουτερ να γινει Format και μετα clean install του μαμα προγραμματος;
ας πουμε εχω βρει για τον γιο μου ενα ωραιο αυτοκινητακι αλλα λιγο πειραγμενο μπορω να του επαναφερω τις εργοστασιακες παραμετρους χωρις να ψαχνω να βρω ποιος και που;
Μαρκο του εχω περασει προγραμμα και βγαζει 240 αλογα και τωρα θελω να το επαναφερω.
mirage έγραψε:Το ξερεις πως πρεπει να αλλαζονται και οι 2 ε;:
Αν δεν το ξέρει, θα το διαπιστώσει σύντομα...

citastak έγραψε:Εδώ μια λάμπα θέλουμε να αλλάξουμε και μας παίρνει ένα απόγευμα και κατακομμένα χέρια.
Σιχτίρ
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες, γιατί θυμάμαι πριν από ένα περίπου χρόνο που είχαμε αντίστοιχη κουβέντα με τον Ace είχε πεί όχι μόνο ότι αλλάζουν εύκολα αλλά και ότι υπάρχουν και οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη.
otso έγραψε:αν για καποιο λογο εχει υποστει αλλαγες αυτο το προγραμμα , εκτος απο εκεινον που εκανε τις αλλαγες , μπορει καποιος αλλος να το επαναφερει; πρεπει να ειναι γκουρου των συγκεκριμμενων εγκεφαλων;
Η
μπορει οπως στα κομπιουτερ να γινει Format και μετα clean install του μαμα προγραμματος;
ας πουμε εχω βρει για τον γιο μου ενα ωραιο αυτοκινητακι αλλα λιγο πειραγμενο μπορω να του επαναφερω τις εργοστασιακες παραμετρους χωρις να ψαχνω να βρω ποιος και που;
Μαρκο του εχω περασει προγραμμα και βγαζει 240 αλογα και τωρα θελω να το επαναφερω.
εσυ όχι δεν μπορεις να το περασεις το μαμα πρόγραμμα στην ecu.
Απαιτούνται γνωσεις,να τσεκαρεις εάν εχει μπει σωστα,να ελεγξεις air fuel ratio σε διαφορες φασεις λειτουργιας κλπ.
Οι περισσοτεροι προγραμματιστες κλειδωνουν τον εγγεφαλο για θεμα προστασιας της δουλειας τους.Οποτε,δεν είναι τοσο απλο,να μπεις μεσα και να περασεις το μαμα πρόγραμμα.
Και κλειδωμενο εάν είναι,οι γατοι το ξεκλειδωνουν,δυσκολα σε καποιες περιπτώσεις,πιο ευκολα σε καποιες άλλες.
Γιατι δεν πας στον ιδιο που στο προγραμματισε να σου βαλει το μαμα πρόγραμμα?
Pitt έγραψε:mirage έγραψε:Το ξερεις πως πρεπει να αλλαζονται και οι 2 ε;:
Αν δεν το ξέρει, θα το διαπιστώσει σύντομα...citastak έγραψε:Εδώ μια λάμπα θέλουμε να αλλάξουμε και μας παίρνει ένα απόγευμα και κατακομμένα χέρια.
Σιχτίρ
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες, γιατί θυμάμαι πριν από ένα περίπου χρόνο που είχαμε αντίστοιχη κουβέντα με τον Ace είχε πεί όχι μόνο ότι αλλάζουν εύκολα αλλά και ότι υπάρχουν και οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη.
Αν δεν καεί δεν αλλάζω τίποτα.
Citroen C5 του 2007. Εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω εύκολα.
Μια φορά που ήθελα να αλλάξω και τις 2, κατέβασα προφυλακτήρα, έβγαλα φανάρια, έκανα τις αλλαγές "στον πάγκο" και ξανασυναρμολόγησα. Μου πήρε περίπου 1.5 ώρα και λιγότερο κόπο από χτες που άλλαξα μια λάμπα σε μια ωρα. Σιχτίρ.
< >
Γιατί;;;;
Στο μάνιουαλ της Haynes λέει:΅
1. Remove the headlight unit as described in section X. Note: it is possible to renew the bulbs with the headlight in place, but access is quite limited.
E σκατούλες. Αμα καεί και η άλλη θα λύσω πάλι προφυλακτήρα και θα κατεβάσω φανάρια.
Πάντως δεν ήξερα ότι και οι λάμπες αλλάζουν σε ζεύγη. Φαντάστηκα καθώς έβαλα τον ίδιο τύπο (χρώματος εννοώ) δεν έχει λόγο να αλλάξω και τις 2.