Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#322530 ερωτηση

ΟΥΤΕ σε εναλλακτικο παροχο ρευματος προφανως μπορεις να πας εφ οσον χρωσταει ο κατασκευαστης?

για το BTW συμφωνω απολυτως "I am there" με το πατρικό μου....
Άβαταρ μέλους
By theo13
#323178 Δε ξέρω αν γράφω στο σωστό τοπικ αλλά με τα νεύρα που έχω δεν είχα υπομονή να ψάξω παραπάνω.

Ιστορικό: Νοικιάζω σπίτι απ τις 1/9/2016 με συμβόλαιο για 2 χρόνια. Βάζω με δικά μου έξοδα μέχρι και ελαιοχρωματιστή και το έβαψα όλο. Επίσης αγοράσαμε καινούρια ηλεκτρικά μιας και παντρευτήκαμε το Μάϊο ενώ η σύζυγος τώρα είναι και έγκυος. Ταυτόχρονα περιμένουμε και τα επιπλά μας.

Πάμε στην ουσία τώρα. Ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι βρήκε κάποιον να πουλήσει το σπίτι άμεσα και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή καθώς το σπίτι έχει δάνειο που δεν μπορεί να βγάλει πέρα. Του είπα -ήρεμα- ότι μέχρι τέλος του χρόνου αν βρώ σπίτι δεν μπορώ να φύγω. Στη συζήτηση ήταν και ο μεσίτης του ο οποίος προσφέρθηκε να μου βρεί άμεσα άλλο σπίτι φυσικά χωρίς επιβάρυνση. Λόγω του ότι η αγορά δεν έχει πολλές ευκαιρίες και εγώ περιμένω και παιδί τι μου προτείνεε να κάνω; Να έρθω σε ευθεία αντιπαράθεση δεν έχει νόημα μιας και δεν νομίζω ότι θα κερδίσω κάτι πέρα απο σπασμένα νεύρα.
Τα χρήματα που έχω βάλει για βάψιμο και μετακόμιση φυσικά θα τα αναλάβει ο τωρινός ιδιοκτήτης αλλά η ψυχολογία μου είναι σκατά μιας και έψαχνα 1 χρόνο να το βρω αυτό το σπίτι.
υ.γ. Φυσικά είμαι άψογος στις έως τώρα υποχρεώσεις μου και δεν τίθεται θέμα αναξιοπιστίας από μέρους μου μιας και προσφέρθηκε να μου νοικιάσει άλλο ακίνητο που έχει αλλά δεν με βολεύει η περιοχή. :(
Άβαταρ μέλους
By fokion
#323183 Να συνεχισει να στο νοικιαζει ο νεος ιδιοκτήτης??? ( Αν το θελει για εισοδημα αν και ετσι οπως εχει γινει η κατασταση.... τι εισοδημα να σου αφησει σπιτι )

Απο τη στιγμη που εχετε συμβολαιο φανταζομαι οτι μπορεις να το κηνιγήσεις... Κι ετσι οπως λειτουργουν τα δικαστηρια μεχρι να ληξει θα εχει παει το παιδι σχολειο...
Αλλα απο τη στιγμή που δε θες να μπλέξεις ( που το θεωρω λογικό ) παρτο αποφαση κι εκμεταλευσου ιδιοκτητη και μεσήτη τα μεγιστα , γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο μεσητης για να δειχνει τοσο ενδιαφερον αυτος εκανε και τη δουλεια (= προμηθεια) για την πωληση...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#323195 ότι λεει ο φοκιον,πεστου να σου πληρωσει και την μετακομιση,εαν δεν στο ενοικιασει ο νεος ιδιοκτητης.
Άβαταρ μέλους
By theo13
dimviii έγραψε:ότι λεει ο φοκιον,πεστου να σου πληρωσει και την μετακομιση,εαν δεν στο ενοικιασει ο νεος ιδιοκτητης.

Nαι εννοείται αυτό. Ήδη του είπα ότι τα έξοδα μετακόμισης και για το βάψιμο θα τα πάρω στο ακέραιο. Το θέμα είναι να βρεθεί άλλο σπίτι γιατί αν δεν βρεθεί δεν θα αλλάξω σπίτι. Το συμβόλαιο παραμένει σε ισχύ ανεξαρτήτως αλλαγών στην ιδιοκτησία εκτός αν αναγράφεται κάτι άλλο στο μισθωτήριο (που εν προκειμένω δεν αναγράφεται)
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#330578 Στο τμήμα του τοίχου περίπου 10cm γύρω-γύρω απο τα κουφώματα βλέπω οτι η θερμοκρασία είναι αρκετούς βαθμούς κάτω σε σχέση με το κέντρο του τοίχου.

Θα ανεβάσω φωτογραφίες όταν γυρίσω σπίτι για να δείτε τι εννοώ.

Είναι φυσιολογικό αυτό, και αν ναί υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μειωθούν οι απώλειες?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#330581 Περιμετρικά των κουφωμάτων, εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, έχουν βάλει κάτι μάρμαρα. Μήπως αν τα βγάλω αυτά θα είναι καλύτερα? Βλέπω οτι το μάρμαρο έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα.
Άβαταρ μέλους
By nEK
fubar.gr έγραψε:Περιμετρικά των κουφωμάτων, εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, έχουν βάλει κάτι μάρμαρα. Μήπως αν τα βγάλω αυτά θα είναι καλύτερα? Βλέπω οτι το μάρμαρο έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα.

Η γνωστη θερμογεφυρα και το αποτελεσμα της.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#330965 Και οι φωτογραφίες:

Η διαφορά θερμοκρασίας του κέντρου του τοίχου με την άκρη κοντά στο κούφωμα είναι 5 βαθμοί. Το αλουμίνιο του κουφώματος είναι περίπου άλλους 2 βαθμούς πιό κάτω.

Εικόνα
Εικόνα

Και εδώ μια ευρύτερη φωτό του τοίχου. Έχει παράθυρο και απο την άλλη πλευρά

Εικόνα
Εικόνα

Μου κάνει εντύπωση η κάπως απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας. Πιθανόν στο πιό κρύο κομμάτι έχει τσιμέντο απο πίσω, ενώ το πιό ζεστό είναι τούβλο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#331532 Μάλλον όπου έχει μόνωση είναι πιο ζεστό, στις γωνίες, στις κολώνες και κοντά στα κουφώματα δεν έχει μόνωση οπότε είναι πιο δροσερά.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#331535 Πιθανότατα δεν έχει κάποια μόνωση.
Αν είχε , η διαφορά θερμοκρασίας τοίχου με τα σημεία που δημιουργούνται θερμογέφυρες, δεν θα ξεπερνούσε τους 3οC. Και σαφώς, δεν έχει θερμοδιακοπή στα παράθυρα αλουμινίου.
Άβαταρ μέλους
By ThanasisN
fubar.gr έγραψε:Και οι φωτογραφίες:

Η διαφορά θερμοκρασίας του κέντρου του τοίχου με την άκρη κοντά στο κούφωμα είναι 5 βαθμοί. Το αλουμίνιο του κουφώματος είναι περίπου άλλους 2 βαθμούς πιό κάτω.

Εικόνα
Εικόνα

Και εδώ μια ευρύτερη φωτό του τοίχου. Έχει παράθυρο και απο την άλλη πλευρά

Εικόνα
Εικόνα

Μου κάνει εντύπωση η κάπως απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας. Πιθανόν στο πιό κρύο κομμάτι έχει τσιμέντο απο πίσω, ενώ το πιό ζεστό είναι τούβλο.

Σε διαμέρισμα που μέναμε παλιότερα υπήρχε ακριβώς το ίδιο θέμα όπως στη δεύτερη φωτογραφία.
Μάθαμε λοιπόν ότι μόνωση υπήρχε μόνο ανάμεσα στις 2 σειρές τούβλα στους εξωτερικούς τοίχους αλλά δεν υπήρχε καμία μόνωση στον τσιμεντένιο σκελετό. Σε ένα δωμάτιο μάλιστα υπήρχε τοιχίο πλάτους 1,5 μέτρου, προφανώς χωρίς μόνωση, που έφερνε πολύ κρύο και μούχλες.
Όταν ρωτήσαμε τον κατασκευαστή γιατί δεν έβαλε εξωτερική μόνωση στο σκελετό του κτιρίου όταν έριχνε τα τσιμέντα μας είπε ότι δεν ήταν θέμα κόστους (μας είπε μάλιστα ένα αστείο ποσό που θα κόστιζε για όλο το κτίριο) αλλά λόγοι αισθητικής :dizzy: γιατί λέει, έτσι όπως το έκανε, δεν υπάρχουν εμφανή δοκάρια στα δωμάτια αφού ο μονωμένος τοίχος έχει το ίδιο πάχος και έρχεται πρόσωπο με τα δοκάρια ενώ αν είχε προσθέσει μόνωση τα δοκάρια θα προεξείχαν στο εσωτερικό κάπου 5 εκατοστά και θα έδειχναν άσχημα. :dizzy:
Η λύση που έδωσε ο ιδιοκτήτης, μόνο για ένα βορινό τοίχο, ήταν το ξήλωμα του σοβά εξωτερικά, προσθήκη μόνωσης και νέο σοβάτισμα και βάψιμο. Χρειάστηκαν σκαλωσιές, συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων ορόφων και αρκετά χρήματα...
Επίσης όταν αργότερα αλλάχτηκε ένα κούφωμα καταλάβαμε ότι στα χωνευτά κουφώματα (μπαλκονόπορτα) ανάμεσα στις 2 σειρές τούβλα δεν υπάρχει κανενός είδους μόνωση ακόμα και στο κομμάτι του τοίχου που δεν έχει σχέση με την κίνηση της μπαλκονόπορτας. Υπήρχε απλώς ... ένα κενό. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην πρώτη σου φωτογραφία, δεν είναι μόνο το κούφωμα αλλά και ολόκληρος ο τοίχος που είναι πιο κρύος. Και πάλι η λύση θα ήταν η εξωτερική μόνωση.
Η απώλεια γύρω από το κούφωμα φαντάζομαι ότι μπορεί να διορθωθεί, δεν είμαι μηχανικός αλλά νομίζω ότι η απώλεια από τους τοίχους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή από τα κουφώματα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#332152 a ok να μη βριζω δηλ το δικο μου κατασκευαστη που αναγκαστηκε να ΒΓΑΛΕΙ τη μονωση ώστε να ανοιγοι μεχρι τερμα η μεγαλη μπαλκονοπορτα.....
Επειση ο χτιστης ειχε δωσει μια..... κλιση στο τοιχο κατά το χτίσιμο ( από αδιαφορία - κακη τεχνικη δε ξερω...)