Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By RXristos
theo13 έγραψε:
RXristos έγραψε:Όλη αυτή η κουβέντα με τα λάδια μου θυμίζει τις εποχές που είχα το RX8 και την καζούρα που έπεφτε για τα λάδια που "έκαιγε"
Βρε δεν το καίει, το χρησιμοποιεί τους έλεγα...τίιιιποτα καζούρα.
Όταν πήρα το Α3 1.8tfsi κατάλαβα ότι με το θέμα λάδι δεν ξεμπέρδεψα καθόλου...μα καθόλου!

Αν ανοίξουμε συζήτηση για το πόσοι κάτοχοι RX -8 είχαν έστω και 1% επίγνωση του πως δουλεύει ο ρότορας δεν θα ήταν τόσο απαξιωμένο σαν αυτοκίνητο. Βέβαια κάποιοι γνώστες που το πήραν σκοτωμένο δε χαλάστηκαν καθόλου.

Το μόνο μειονέκτημα του RX8 τελικά ήταν η κατανάλωση. Συγκρίνοντάς το με το A3 που έχω τώρα και δεδομένου ότι έχω γίνει κολλητός με το συνεργείο μου...έκανα μεγάλη μαμακία που το έδωσα, θα είχα κάνει απόσβεση την παραπάνω κατανάλωση. Έχω βέβαια μαλακά πλαστικά...που τρίζουν... μποιότητα Audi λέμε....
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#315417 Πήγε ο πατέρας μου τον πορνομετανάστη (aka Tiguan ή Τίγκος) για το ετήσιο σέρβις.
Θυμάστε με το θέμα της κατανάλωσης λαδιού που σας είχα πει (περίπου 1lt στα 9Κ χλμ).
Και αντί για τα κλασσικά χρυσά Castrol 5-30 του έβαλαν κάτι λάδια που εγώ πρώτη φορά τα άκουσα, ονόματι Kolben 5w-40.
Αυτά είναι προδιαγραφών VW; ή να πάρω αύριο Καρέτα-Καρέτα να τους στολίσω;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#315425 Ρε Γιάννη ακόμα καρεντα? Τα Kolben ούτε στο Internet δε τα έβρισκα παλιότερα.
Πόσο πλήρωσε?

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kostis20 έγραψε:Ρε Γιάννη ακόμα καρεντα? Τα Kolben ούτε στο Internet δε τα έβρισκα παλιότερα.
Πόσο πλήρωσε?

< A3003 >

39.50 ευρώ τα 4λτ (τιμή με ΦΠΑ κομπλέ).
Ρε Κωστή ξέρεις τι γίνεται; Είναι κοντά η Πειραιώς που είναι η Καρέντα και βολεύει.
Έχει και όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου, δεν είμαι και δυσαρεστημένος, δεν υπάρχει και κάτι άλλο της προκοπής εδώ γύρω.
Τα Καστρόλ τα χρεώνουν πιο ακριβά.

Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι αν τα εν λόγω λιπαντικά, έχουν VW προδιαγραφή.
Μπορεί να παράγονται από άλλη εταιρεία και να μπαίνει σε μπουκάλι με σήμα VW πχ. Δεν ξέρω, εικάζω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#315439 Γιαννη πιο παλια (τυπου 2010) στην Καρεντα σε ρωταγανε αν θες τα καλα ή τα φθηνα λαδια. Αντιλαμβανεσαι ποια ειναι ποια (μπορει βεβαια να μην εχουν και καμια διαφορα γιατι ποιος βλεπει τι εχει μεσα το βαρελι?). Η ουσια ειναι οτι τα τελευταια χρονια η Αudi βαζει μονο Castrol αν και προσωπικα τους παω δικα μου.

<+
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#315450 Τα θυμάμαι τα Kolben , τα έβαζε από παλιά η VW . Καλά είναι , no worries.
Βέβαια σαν 5W40 που είναι δεν θα καλύπτουν την long life προδιαγραφή της VW 504.00 αλλά πιθανότατα την πιο παλιά 502.00 (που είναι για 15.000-20,000 χιλιόμετρα δηλ. και πάλι ΟΚ).
Τα βάλανε για να περιοριστεί η κατανάλωση αν και 1 λίτρο στα 9κ δεν είναι τίποτα .

"Tα Kolben υποτιθεται τα φτιαχνει η divinol για το group vag.
Ουσιαστικα ειναι λαδι divinol. "
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 9&start=75
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:Τα βάλανε για να περιοριστεί η κατανάλωση αν και 1 λίτρο στα 9κ δεν είναι τίποτα .

g8777 έγραψε:Busse 1 lt στα 9k; Που είναι το πρόβλημα. ΔΕΝ έχεις πρόβλημα. :rtfm:

Για VW... :shifty: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#315489 Για.. long life 5W30 . Όταν κάποιος πάει by the book και αλλάζει στα 2 χρόνια - 30.000 χλμ , είναι προτιμότερο να έχει συμπληρώσει 1-2 λίτρα ενδιάμεσα παρά καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#315493 Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δεν ακολουθώ long life programm. Το αμάξι πάει για σέρβις κάθε χρόνο.
Χιλιόμετρα διανύει κοντά στο δεκαχίλιαρο.
Αλλάχτηκαν και λάδια Haldex για 1η φορά πάντως.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#318052 Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε συμβιβασμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και τους υπόλοιπους φορείς, έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου «dieselgate».

Όπως ανακοινώθηκε, το περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο διακανονισμού που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της VW. Η γερμανική εταιρεία θα βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το συνολικό κόστος φτάνει τα 14,7 δις δολάρια.

Σύμφωνα με την πρόταση, η εταιρεία θα εξαγοράσει τα 475.000 οχήματα -VW Beetle 2013- 2015, VW Golf 2010-2015, VW Jetta 2009-2015, VW Passat 2012-201, Audi A3 2010-2013, 2015- που φέρουν τον 2.0 TDI κινητήρα και επηρεάζονται από το σκάνδαλο, αποζημιώνοντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες με ποσά από 5.100 έως 10.000 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο.

Επιπλέον, η VW θα κληθεί να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 603 εκατομμυρίων δολαρίων σε 44 πολιτείες των ΗΠΑ, 2,7 δις δολάρια στις οργανώσεις EPA και CARB, καθώς και 2 δις δολάρια για την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών σχετικών με τις εκπομπές ρύπων.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αποζημιώσεις σε όλο το δίκτυο αντιπροσώπων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εγκριθεί.

http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... -vw-ke-ipa
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#318067 Τα λεφτά να πληρωθούν από κατασχέσεις περιουσιών μάνατζερ της VW .
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#335472 Ερώτηση για δυνατούς λύτες
Σε (πλησιάζω επιδόσεις μαχητικου τζετ) Golf 4 1.4 με 5αρι μηχανικό τι βαλβολίνες βάζουμε?
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#335545 Αχα. Μηπως εχουμε υπόψιν ποση βαλβολινη παιρνει το κιβώτιο του?