- 28 Οκτ 2016, 01:26
Giuseppe Busso έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Fiat 500 1.2 βενζίνης μοντέλο 2008.
Εδώ και καιρό το αμάξι κάνει ένα τρέμουλο. Σηκώνεις το παράθυρο, πέφτουν οι στροφές και τρέμει.
Ανεβάζεις το παράθυρο, πάλι το ίδιο.
Ανοίγεις το radio, το ίδιο.
Ανάβεις τα φώτα, το ίδιο.
Παίζεις με το σινιάλο, το ίδιο.
Ανάβεις το aircon, το ίδιο.
Πατάς φρένο, το ίδιο.
Πάω στο πρώτο συνεργείο και αλλάζω μια μπαταρία γιατί είχε πέσει. Όντως είχε πέσει και ενδεχομένως να την είχε φάει το παραπάνω θέμα.
Βελτιώνεται κάπως, αλλά απειροελάχιστη διαφορά. Με στέλνει σε ηλεκτρολόγο γιατί ο ίδιος δεν ξέρει.
Παίρνω απόφαση να πάω Σφακιανάκη στο ποτάμι και κλείνω ραντεβού.
Γίνεται η διάγνωση και μας προέκυψε ΔΥΝΑΜΟ.
Δίνω προκαταβολή 100 ευρώ και παραγγέλνουμε δυναμό από Ιταλία. Πάω χθες το αμάξι (έκανε 2 εβδομάδες να έρθει) και σήμερα πάω να το παραλάβω.
Το αμάξι με το νέο δυναμό αλλά και με φρέσκια 2μηνη μπαταρία, κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.
Άρα δεν είναι το δυναμό.
Πήγαν να με βγάλουν τρελό ότι δεν το κάνει, ότι έτσι δουλεύει και να αρχίσω να σταματάω όποιο αμάξι μπαινοέβγαινε και να του λέω "Παίξε φώτα, βάλε ράδιο, κατέβασε παράθυρα" για να τους αποδείξω ότι κάτι που δεν δουλεύει σωστά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
Να μην τα πολυλογώ, το αμάξι το άφησα εκεί και έφυγα. Άνοιξαν ξανά καρτέλα για συνολικό έλεγχο που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχουν κάνει.
Να τους λέω, τι γράφει το χαρτί; Ότι τρέμει το αμάξι. Γιατί το έφερα εδώ; Για να το φτιάξετε. Τι κάνω τώρα το αμάξι; Τρέμει.
Σκηνές απείρου κάλλους.
Πάει κάπου το μυαλό σας; Έχω απελπιστεί κυριολεκτικά.
UPDATE
Το αυτοκίνητο που είχα πάει να το παραλάβω την Πέμπτη και σας έγραψα τα παραπάνω, είναι μέσα στο Σφακιανάκη εκ τότε.
Τη Δευτέρα δεν με πήραν τηλέφωνο. Σήμερα δεν με πήραν τηλέφωνο και πήρα εγώ και μου είπαν ότι θα με καλέσουν σε 10 λεπτά να με ενημερώσουν. Ακόμη περιμένω να με καλέσουν. Όμως πήγα από εκεί κατά τις 12 και όταν τους είπα ότι ακόμη περιμένω να με καλέσετε, η απάντηση τους ήταν ότι δεν έχουν να μου πουν τίποτα.
Καταρχήν σήμερα παραδέχτηκαν ξεκάθαρα ότι το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα σήμερα έγινε το εξής. Όχι πτώση τάσης αλλά αρρυθμίες.
Με ρώτησαν αν έχει γίνει καθαρισμός πεταλούδας. Το αμάξι έχει 65000km περίπου. Είναι δυνατόν να με ρωτούν κάτι τέτοιο; Δηλαδή τους είναι τόσο δύσκολο να δουν από μόνοι τους;
Τους ενημέρωσα ότι δεν έχει γίνει καθαρισμός πεταλούδας. Στα πόσα χρόνια ή χιλιόμετρα γίνεται αυτός ο καθαρισμός;
Είμαι 1 εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο και τους ζήτησα αυτοκίνητο αντικατάστασης. Μου είπαν ότι θα με βρουν και ότι θα με καλέσουν μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αύριο. Δεν με έχουν καλέσει ούτε για αυτό. Θα περιμένω και αύριο.
Έχουν βάλει δίπλα του ένα άλλο 500ράκι 1.2 και βλέπουν ότι το ένα δουλεύει σωστά και το δικό μου πως όχι.
Ευτυχώς παραδέχτηκαν ότι δεν δουλεύει σωστά. ΆΛΜΑ ΠΡΟΌΔΟΥ.
Τους έκραξα ότι είναι απαράδεκτοι κυρίως γιατί πήγαν να με βγάλουν τρελό ότι έτσι δουλεύει το αμάξι. Ότι πήγαν να μου παραδώσουν ένα αμάξι που δεν είναι "σωστό" και ουσιαστικά πήγαν να με ξεγελάσουν. Ότι έχουν κάνει λάθος διάγνωση σχετικά με το δυναμό, παρότι μου είπαν ότι το παλιό δυναμό έδειχνε 11.7Volt ενώ το καινούριο δείχνει 14Volt. Παρολαυτά, όταν με το καλό βρεθεί το πρόβλημα, θα τους πω να κουμπώσουν πάνω και το παλιό δυναμό και αν δουλεύει σωστά, τότε θα το πάρουν πίσω με το καλό ή με το κακό.
Και τέλος, τους είπα να μην το παίρνουν προσωπικά σχετικά με τις φωνές μου. Δεν είμαι ούτε τρελός, ούτε ξύπνησα μια μέρα που είπα Αααα, δεν έχω τι να κάνω, ας πάω να ταλαιπωρήσω λίγο το συνεργείο του Σφακιανάκη. Και παραδέχτηκαν ότι έχω δίκιο και ότι κύριο μέλλημα τους είναι να βρεθεί το πρόβλημα και να λυθεί και να είμαι εγώ ικανοποιημένος...
ΥΓ: Μέσα σε όλα τα παραπάνω, το Σάββατο το μεσημέρι με κάλεσαν από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τους, να με ρωτήσουν αν έμεινα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες τους, τις γνωστές έρευνες ξέρετε, και τα τοιαύτα...
Άκουσαν τα εξ αμάξης και έκλεισαν άρον άρον το τηλέφωνο.
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού συνεχίζεται...
Αυτά.
Update No2Την Πέμπτη το μεσημέρι πήγα τελικά και πήρα αυτοκίνητο αντικατάστασης ένα Fiat 500 TwinAir 875cc 85hp (<--ΓΑΜΑΤΟ).
Έχουν λύσει το φιλτροκούτι, έχουν βάλει πεταλούδα από άλλο 500, έχουν άλλο βάλει εγκέφαλο πάνω για δοκιμές. Οι τύποι είναι @σχετοι. Το τι άκουσα δεν λέγεται. Ψάχνουν αλλού για αλλού. Τι για βάση σασμάν άκουσα που ήταν σπασμένη λέει και μου την άλλαξαν, τι για μια βάση που στερεώνεται το φιλτροκούτι, τι για τα μπουζί που είναι μεν NGK R για τον κινητήρα μου αλλά δεν είναι από τη Fiat, είναι μεν ίδιας ψυχρότητας αλλά μπορεί να μην καλύπτουν κάποια προδιαγραφή. Ναι ΟΚ, λέω, όλα αυτά, αλλά τον ΒΓΑΖΩ έξω και τον ΚΟΒΩ τώρα του λέω ότι τίποτα από αυτά δεν είναι.
Ρωτάω ξανά αν έχουν ψάξει τις γειώσεις (3η φορά όλες αυτές τις μέρες) και μου λένε ναι. Εγώ πιστεύω ότι είναι κάποια γείωση και αυτοί γειώσεις δεν έχουν ελέγξει.
BONUSΤους έχω στο χέρι...
Πήγα και πήρα το παλιό δυναμό που είχε το αυτοκίνητο. Μου το έδωσαν μετά χαράς (αυτό έλειπε).
Το πήγε φίλος μου σε 2 ηλεκτρολόγους που μετράνε δυναμό, ο ένας μάλιστα επισκευάζει κιόλας.
Το δυναμό μου βγάζει πληρότητα και χτυπάει 14Volt.
Πουλάκια μου...
ΜΠΛΕΞΑΤΕ
Καταλαβαίνετε πως μόλις βρουν (αν το βρουν) το πρόβλημα τελικά, τι μπαλίτσα Λιονέλ Μέσι θα τους παίξω.
ΥΓ: Δεν βιάζομαι τώρα. Έδωσαν εργαλείο τουλάχιστον. TwinAir <-----ΓΑΜΕΙ (θα γράψω λίγα λόγια στους κατασκευαστές).
ΥΓ2: Είναι όμως ευγενικοί και διαλλακτικοί.