Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Pitt έγραψε:
otso έγραψε:ενταξει ρε τι να κανουμε εδω στην επαρχια δεν εχουν τα μαστορια τετοια πραματα μην σου πω οτι για ευθυγραμμιση ειναι ενας και αυτος αναξιοπιστος .

Καλά ρε otso, όλα τα μαστόρια στην περιοχή σου σκάρτα είναι; :dizzy:

και σενα ηλεκτρικο χειροφρενο εχει και φανταζομαι το ιδιο σασι και τον ιδιο ημιακαμπτο. δεν κατεβαινεις να παρεις το αλφαδι απο το πορτμπαγκαζ (γιατι σιγουρα εχεις αλφαδι στο πορτμπαγκαζ) να κοιταξεις να μου πεις απο περιεργεια;

Πρώτον στο πορτμπαγκάζ δεν έχω ούτε αλφάδι, ούτε ζύγι, ούτε ράμμα. Τι να τα κάνω, σάματι μπετά ρίχνω;

Δεύτερον, έστω ότι το μετράω με το laser και μου βγάζει +- κάποιες μοίρες, πως το ερμηνεύω; Πόσες μοίρες συνιστά η PSA; Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να είναι μηδέν μοίρες; Εγώ δεν είμαι...

Τρίτον, ποτέ δεν μου φάνηκε ότι υπάρχει κλίση, όσον αφορά την γωνία κάμπερ. Οι ρόδες μου φαίνονται τελείως κάθετες.
Θα σου κάνω το χατήρι όμως για να μη γκρινιάζεις. Δώσε μου λίγο χρόνο.

και γω χαρηκα που χαρηκες αλλα εδω ημουν παντα και σε παρακολουθουσα στυλ Λεμμυ Κωσσιον και ετσι.
(ειχες προλαβει ΜΑΣΚΑ; βρηκα 2 παλια τευχη και διαβαζω)

Ναι, είχα προλάβει. Πρέπει να σταμάτησε λίγο μετά την χούντα. Πάρε και ένα ακόμη σε pdf. Είναι πρόσφατο, τεύχος 86 του... 1957! :shifty:
Δεν ήμουν φανατικός της Μάσκας, περισσότερο με τραβούσε ο "Μικρός Ήρως" και ο "Μικρός Σερίφης"

Είχε γίνει και μια προσπάθεια αναβίωσης από τον Καββαθα σαν "Ή μάσκα του Τζιμι Κορινη" αλλά δεν μακροημερευσε,έχω κάποια τεύχη στο χωριό
Άβαταρ μέλους
By citastak
#317102 Σε MINI Cooper S R56, μετά από διαδρομή 30 χλμ από Εθνική (χαλαρή λόγω πρωινής κίνησης), παρκάρω κλειδώνω και ακούω κάτι σαν ροή υγρού υπό πίεση σε κάποιο κύκλωμα από τον χώρο του κινητήρα. Δεν έχει κάποια διαρροή. Τι θα μπορούσε να είναι;
Άβαταρ μέλους
By citastak
#317104 Λες να έχει γίνει κακή εξαέρωση; Από την άλλη μου φαινόταν σαν να είναι κάποιο υγρό/αέριο σε υψηλή πίεση. Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος.
Πάντως έχουν αλλαχθεί σε BMW προ διμήνου (έχω δει τα τιμολόγια). Δεν έχει και θερμόμετρο να δω τι παίζει - αν και φαντάζομαι αν ανέβαζε θερμοκρασία θα έβγαζε κάποιο μύνημα, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By drdino
citastak έγραψε:Σε MINI Cooper S R56, μετά από διαδρομή 30 χλμ από Εθνική (χαλαρή λόγω πρωινής κίνησης), παρκάρω κλειδώνω και ακούω κάτι σαν ροή υγρού υπό πίεση σε κάποιο κύκλωμα από τον χώρο του κινητήρα. Δεν έχει κάποια διαρροή. Τι θα μπορούσε να είναι;

Tι μοτέρ έχουν αυτά; Πολύ πιθανό να είναι η ηλεκτρική αντλία νερού που κυκλοφορεί τα νερά μετά το σβήσιμο.
Το a/c ήταν ενεργοποιημένο στη διαδρομή;
Άβαταρ μέλους
By GTS
drdino έγραψε:
citastak έγραψε:Σε MINI Cooper S R56, μετά από διαδρομή 30 χλμ από Εθνική (χαλαρή λόγω πρωινής κίνησης), παρκάρω κλειδώνω και ακούω κάτι σαν ροή υγρού υπό πίεση σε κάποιο κύκλωμα από τον χώρο του κινητήρα. Δεν έχει κάποια διαρροή. Τι θα μπορούσε να είναι;

Tι μοτέρ έχουν αυτά; Πολύ πιθανό να είναι η ηλεκτρική αντλία νερού που κυκλοφορεί τα νερά μετά το σβήσιμο.

+1

Στο παλιο μου VR6 ειχε δευτερη ηλεκτρικη αντλια νερου που δουλευε μετα το σβησιμο: secondary water pump
Άβαταρ μέλους
By drdino
#317112 Επίσης η ίδια δευτερεύουσα αντλία κυκλοφορεί και νερά στο τούρμπο εν κινήσει, όταν πέφτουν οι στροφές κάτω από ένα όριο.
Άβαταρ μέλους
By citastak
drdino έγραψε:

To a/c ήταν σβηστό. Δεν είναι από αυτό.
Δεν ξέρω αν έχει ηλεκτρική αντλία νερού. Πιθανό είναι και αυτό.
Άβαταρ μέλους
By citastak
GTS έγραψε:
drdino έγραψε:

+1

Στο παλιο μου VR6 ειχε δευτερη ηλεκτρικη αντλια νερου που δουλευε μετα το σβησιμο: secondary water pump

Αν κατάλαβα καλά έχει auxiliary water pump! Άρα μάλλον αυτό θα είναι!!!
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε:
otso έγραψε:ενταξει ρε τι να κανουμε εδω στην επαρχια δεν εχουν τα μαστορια τετοια πραματα μην σου πω οτι για ευθυγραμμιση ειναι ενας και αυτος αναξιοπιστος .

Καλά ρε otso, όλα τα μαστόρια στην περιοχή σου σκάρτα είναι; :dizzy:

και σενα ηλεκτρικο χειροφρενο εχει και φανταζομαι το ιδιο σασι και τον ιδιο ημιακαμπτο. δεν κατεβαινεις να παρεις το αλφαδι απο το πορτμπαγκαζ (γιατι σιγουρα εχεις αλφαδι στο πορτμπαγκαζ) να κοιταξεις να μου πεις απο περιεργεια;

Πρώτον στο πορτμπαγκάζ δεν έχω ούτε αλφάδι, ούτε ζύγι, ούτε ράμμα. Τι να τα κάνω, σάματι μπετά ρίχνω; :lol:

Δεύτερον, έστω ότι το μετράω με το laser και μου βγάζει +- κάποιες μοίρες, πως το ερμηνεύω; Πόσες μοίρες συνιστά η PSA; Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να είναι μηδέν μοίρες; Εγώ δεν είμαι...

Τρίτον, ποτέ δεν μου φάνηκε ότι υπάρχει κλίση, όσον αφορά την γωνία κάμπερ. Οι ρόδες μου φαίνονται τελείως κάθετες.
Θα σου κάνω το χατήρι όμως για να μη γκρινιάζεις. Δώσε μου λίγο χρόνο.

και γω χαρηκα που χαρηκες αλλα εδω ημουν παντα και σε παρακολουθουσα στυλ Λεμμυ Κωσσιον και ετσι.
(ειχες προλαβει ΜΑΣΚΑ; βρηκα 2 παλια τευχη και διαβαζω)

Ναι, είχα προλάβει. Πρέπει να σταμάτησε λίγο μετά την χούντα. Πάρε και ένα ακόμη σε pdf. Είναι πρόσφατο, τεύχος 86 του... 1957! :shifty:
Δεν ήμουν φανατικός της Μάσκας, περισσότερο με τραβούσε ο "Μικρός Ήρως" και ο "Μικρός Σερίφης"

Παιδια για τα κομιξ και νεανικα περιοδικα στο τοπικο κομιξ που ανοιξα στις αμηχανιες.
Πιττ ευχαριστω με κανεις και ντρεπομαι , ελπιζω να μην κοιταξες στο θεμα για τις μπαταριες , αν δεν κοιταξες μην κοιτας.
λοιπον το κουφο ειναι οτι θυμηθηκα οτι εχω ηλεκτρονικο αλφαδι που μετραει και μοιρες και επι τις % απο οταν μετραγα την σκεπη οποτε θα εχω πολυ πιο αξιοπιστο αποτελεσμα.
Θα το κοιταξω το βραδυ μια που φευγω για δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By otso
#317247 Λοιπον κυριοι με το ηλεκτρονικο αλφαδι και μετρωντας πανω στην ζαντα, επιβεβαιωνει αυτο που βλεπαμε αλλα δεν θελαμε να πιστεψουμε οτι εχουμε αρνητικο camber .Στον μεν αριστερο πισω τροχο εχουμε 1.20 μοιρες απο το απολυτο καθετο στον δε πισω δεξια εχουμε 2.10 μοιρες .
Και ολα αυτα ασχετως χειροφρενου και αλλα bullshit.
Το τρελλο ειναι βεβαια οτι εχω γραψει και στο citroen club και στο C4 owners club και στο C4 Picasso club και δεν μου εχει απαντησει ουτε ενας κωλοιδιοκτητης να μου πει ετσι ειναι η οχι δεν πρεπει να ειναι ετσι εχεις προβλημα .
περιμενω να ερθουν τα νεα λαστιχα να παω για ευθυγραμμιση .
εδω ομως ολοι εχουν τα παλλια μηχανηματα και σιγα μην εχουν τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
να ανεβω θεσσνικη ρε πουστη μου;

και δεν μπορω να βρω πουθενα στο νετ τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Giuseppe Busso έγραψε:Fiat 500 1.2 βενζίνης μοντέλο 2008.

Εδώ και καιρό το αμάξι κάνει ένα τρέμουλο. Σηκώνεις το παράθυρο, πέφτουν οι στροφές και τρέμει.
Ανεβάζεις το παράθυρο, πάλι το ίδιο.
Ανοίγεις το radio, το ίδιο.
Ανάβεις τα φώτα, το ίδιο.
Παίζεις με το σινιάλο, το ίδιο.
Ανάβεις το aircon, το ίδιο.
Πατάς φρένο, το ίδιο.

Πάω στο πρώτο συνεργείο και αλλάζω μια μπαταρία γιατί είχε πέσει. Όντως είχε πέσει και ενδεχομένως να την είχε φάει το παραπάνω θέμα.
Βελτιώνεται κάπως, αλλά απειροελάχιστη διαφορά. Με στέλνει σε ηλεκτρολόγο γιατί ο ίδιος δεν ξέρει.

Παίρνω απόφαση να πάω Σφακιανάκη στο ποτάμι και κλείνω ραντεβού.
Γίνεται η διάγνωση και μας προέκυψε ΔΥΝΑΜΟ.
Δίνω προκαταβολή 100 ευρώ και παραγγέλνουμε δυναμό από Ιταλία. Πάω χθες το αμάξι (έκανε 2 εβδομάδες να έρθει) και σήμερα πάω να το παραλάβω.
Το αμάξι με το νέο δυναμό αλλά και με φρέσκια 2μηνη μπαταρία, κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.
Άρα δεν είναι το δυναμό.
Πήγαν να με βγάλουν τρελό ότι δεν το κάνει, ότι έτσι δουλεύει και να αρχίσω να σταματάω όποιο αμάξι μπαινοέβγαινε και να του λέω "Παίξε φώτα, βάλε ράδιο, κατέβασε παράθυρα" για να τους αποδείξω ότι κάτι που δεν δουλεύει σωστά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

Να μην τα πολυλογώ, το αμάξι το άφησα εκεί και έφυγα. Άνοιξαν ξανά καρτέλα για συνολικό έλεγχο που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχουν κάνει.
Να τους λέω, τι γράφει το χαρτί; Ότι τρέμει το αμάξι. Γιατί το έφερα εδώ; Για να το φτιάξετε. Τι κάνω τώρα το αμάξι; Τρέμει.
Σκηνές απείρου κάλλους.

Πάει κάπου το μυαλό σας; Έχω απελπιστεί κυριολεκτικά.

UPDATE

Το αυτοκίνητο που είχα πάει να το παραλάβω την Πέμπτη και σας έγραψα τα παραπάνω, είναι μέσα στο Σφακιανάκη εκ τότε.
Τη Δευτέρα δεν με πήραν τηλέφωνο. Σήμερα δεν με πήραν τηλέφωνο και πήρα εγώ και μου είπαν ότι θα με καλέσουν σε 10 λεπτά να με ενημερώσουν. Ακόμη περιμένω να με καλέσουν. Όμως πήγα από εκεί κατά τις 12 και όταν τους είπα ότι ακόμη περιμένω να με καλέσετε, η απάντηση τους ήταν ότι δεν έχουν να μου πουν τίποτα.

Καταρχήν σήμερα παραδέχτηκαν ξεκάθαρα ότι το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα σήμερα έγινε το εξής. Όχι πτώση τάσης αλλά αρρυθμίες.
Με ρώτησαν αν έχει γίνει καθαρισμός πεταλούδας. Το αμάξι έχει 65000km περίπου. Είναι δυνατόν να με ρωτούν κάτι τέτοιο; Δηλαδή τους είναι τόσο δύσκολο να δουν από μόνοι τους;
Τους ενημέρωσα ότι δεν έχει γίνει καθαρισμός πεταλούδας. Στα πόσα χρόνια ή χιλιόμετρα γίνεται αυτός ο καθαρισμός;

Είμαι 1 εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο και τους ζήτησα αυτοκίνητο αντικατάστασης. Μου είπαν ότι θα με βρουν και ότι θα με καλέσουν μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αύριο. Δεν με έχουν καλέσει ούτε για αυτό. Θα περιμένω και αύριο.

Έχουν βάλει δίπλα του ένα άλλο 500ράκι 1.2 και βλέπουν ότι το ένα δουλεύει σωστά και το δικό μου πως όχι.
Ευτυχώς παραδέχτηκαν ότι δεν δουλεύει σωστά. ΆΛΜΑ ΠΡΟΌΔΟΥ.

Τους έκραξα ότι είναι απαράδεκτοι κυρίως γιατί πήγαν να με βγάλουν τρελό ότι έτσι δουλεύει το αμάξι. Ότι πήγαν να μου παραδώσουν ένα αμάξι που δεν είναι "σωστό" και ουσιαστικά πήγαν να με ξεγελάσουν. Ότι έχουν κάνει λάθος διάγνωση σχετικά με το δυναμό, παρότι μου είπαν ότι το παλιό δυναμό έδειχνε 11.7Volt ενώ το καινούριο δείχνει 14Volt. Παρολαυτά, όταν με το καλό βρεθεί το πρόβλημα, θα τους πω να κουμπώσουν πάνω και το παλιό δυναμό και αν δουλεύει σωστά, τότε θα το πάρουν πίσω με το καλό ή με το κακό.

Και τέλος, τους είπα να μην το παίρνουν προσωπικά σχετικά με τις φωνές μου. Δεν είμαι ούτε τρελός, ούτε ξύπνησα μια μέρα που είπα Αααα, δεν έχω τι να κάνω, ας πάω να ταλαιπωρήσω λίγο το συνεργείο του Σφακιανάκη. Και παραδέχτηκαν ότι έχω δίκιο και ότι κύριο μέλλημα τους είναι να βρεθεί το πρόβλημα και να λυθεί και να είμαι εγώ ικανοποιημένος...

ΥΓ: Μέσα σε όλα τα παραπάνω, το Σάββατο το μεσημέρι με κάλεσαν από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τους, να με ρωτήσουν αν έμεινα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες τους, τις γνωστές έρευνες ξέρετε, και τα τοιαύτα... :dizzy:
Άκουσαν τα εξ αμάξης και έκλεισαν άρον άρον το τηλέφωνο.

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού συνεχίζεται...
Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
otso έγραψε:Λοιπον κυριοι με το ηλεκτρονικο αλφαδι και μετρωντας πανω στην ζαντα, επιβεβαιωνει αυτο που βλεπαμε αλλα δεν θελαμε να πιστεψουμε οτι εχουμε αρνητικο camber .Στον μεν αριστερο πισω τροχο εχουμε 1.20 μοιρες απο το απολυτο καθετο στον δε πισω δεξια εχουμε 2.10 μοιρες .
Και ολα αυτα ασχετως χειροφρενου και αλλα bullshit.

Φαντάζομαι δεν υπήρχε κάποια ψιλο-ανωμαλία που πατούσε ο ένας τροχός;;; :hmmm: αυτό περιλαμβάνεται στα άλλα bullshit φαντάζομαι...

Στην οδήγηση νιώθεις κάτι;;; :hmmm: