Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Kon5 έγραψε:Micra αυτόματο νοικιάρικο. Θα σταθώ μόνο σε ένα πράγμα. Στο κικ νταουν (που δεν είχε σκαλοπατάκι) λαγκ τρελό. Μετά από κάποια χρήση ψιλοέμαθα τη χρονοκαθυστέρηση και σε προσπέραση πατούσα τέρμα το γκάζι πριν το χρόνο που υπολόγιζα ότι θα χρειαστώ την (όποια) μέγιστη δύναμη :lipsealed:
:lol:
ΤΤο ίδιο κάνεις και για το turbolag, όλα μια συνήθεια είναι. Αν όμως έχεις αδύναμο αυτοκίνητο με τούρμπο και αργό αυτόματο κιβώτιο τότε πρέπει να πατάς γκάζι δυο στροφές νωρίτερα.... Βοηθάει να έχεις GPS με χάρτη για να ξέρεις αν θα έχει ευθεία τότε! :twisted:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#314808 Δεν ξέρετε τι σας γίνεται... Το αμάξι οδηγείται σαν group B... Τότε που το λαγκ ήταν τόσο πολύ, που πατούσες το γκάζι πριν στρίψεις για να έχεις δύναμη στην έξοδο! :rtfm: :svivhaha: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
mirage έγραψε:Εικόνα
Εικόνα
Σε σχεση με το προηγούμενης γενιάς ειναι αιωνες μπροστα σε ολα. Αλλα και παλι παραμενει βαρετο οδηγικα και με τσιπιες στο εσωτερικο σε διαφορα σημεια.
Αλλα απο εξωτερικη εμφανιση τα σπαει. Και φυσικα χωρο για τουλαχιστον 3 πτωματα στο χωρο αποσκευών

< >

Το πίσω του μέρος όντως φαίνεται σπασμένο :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#314965 Μη σου πω και λίγο από αηδία... :lol:

Από μπροστά βλέπεται...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#315941 Η Hertz συνεχιζει να με τρολαρει 4/4 Chevy, 3/4 Impala. Θα επανελθω με αναλυτικο ποστινι για αισθαντικα 6ταχυτα αυτοματα
Εικόνα
Και Mountain dew με πραγματικη ζαχαρη
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#315952 me like Impala :inlove:

θέλω τέστ αλα...Χάρης Θεοφράστου

Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#316606 Στην Αυτοκίνηση φετος, τα crossover εχουν την τιμητική τους.

Ateca 2.0 tdi
Tiguan (σε διαφορες εκδοσεις)
Kadjar 1.5 dci
Duster 1.5 dci
Qashqai 1.6 dci

Τα υπολοιπα αυτοκινητα που διαθετουν προς οδηγηση ειναι Ibiza fr 1.4 tdi, Leon ecomotive, Isuzu D-max, Pulsar 190, Mii και Twingo. Γενικά φετος πολυ λιγοτερα αυτοκινητα σε σχεση με περυσι.

Απ τα παραπανω οδηγησα το Ateca, το Tiguan (back to back μαλιστα για να δω διαφορες) και το Kadjar.
Ξεκινάω απ το Kadjar αναφεροντας οτι ειναι πολυ αναπαυτικο και το εσωτερικό εχει πολυ ωραιες οθόνες! :inlove: Ο 1.5 dci ειναι οριακος. Δεν έχει το τραβηγμα που περιμενα. Δε γερνει πολύ και η αισθηση του τιμονιου ειναι λιγοτερο τεχνητη απ αυτη του Qashqai μας. Θελει οπωσδήποτε τον 1.6 dci.

Tiguan 1.4 150 ps με dsg.

Η εκδοση η συγκεκριμενη ειχε φωτα led μπροστα και το ψηφιακο ταμπλο το οποιο ειναι ακρως ερωτευσιμο!
Δυστυχως επειδη το οδηγησα λιγο δεν μπορεσα να δω ολες τις λειτουργιες του!
Πολύ καλός κινητήρας και το κιβωτιο ειναι σαν να παιζω playstation στην πραγματική ζωή! Ενοιωσα βεβαια λιγο αποκομμενος απο την αισθηση της οδηγησης. Το ιδιο ακριβως αποκομισα απο το τιμονι το οποια θα το χαρακτηριζα ανοστο. Σχεδον καθολου αισθηση. Ωστοσο ουτε αυτο γερνει πολύ ενω σε καποια φαση που παραλιγο να βγω εκτος της διαδρομής, με πολλα, μαζεψε χωρις να προκαλεσει φοβο. Το αυτοκίνητο αυτο θα κανει καριερα ως χιλιομετροφαγος! Τα led επίσης υπεροχα! :inlove:

Αυτο ομως που μ αρεσε περισσότερο απ ολα ηταν το Ateca.
Το εσωτερικο ειναι ολοιδιο με του Leon αλλα δε με χαλαει. Η έκδοση που εχουν test drive εχει και προγραμματα οδηγησης. Κατα λαθος το εβαλα στο snow στην αρχη! Δεν ειδα καποια ιδιαιτερη διαφορα. Μετα όμως το γυρισα στο racing (ή sport- δε θυμαμαι αλλα ηταν στην επιλογή της καρω σημαιας)
Εκει πραγματικα το λατρεψα! Απιστευτο κράτημα στις στροφές, σχεδον καθολου κλισεις και η αισθηση που λαμβανες απ το τιμονι, υποδειγματικη!

Ο 2.0 tdi αρκετα καλος και χαριζε πολυ καλες επιδοσεις. Ωστοσο στην καμπινα εμπαινε πολυς θορυβος. Τελος και εδω το αυτοκίνητο ειχε τα φωτα led μπροστά τα οποια ηταν :inlove: :inlove:

Α οδηγησα και το Ibiza Fr με τον 1.4 tdi που είχε 105 αλογα.
Δεν ξερω αν εχω συνηθισει σε ιπποδυναμεις ανω των 120 ιππων αλλα μου φανηκε αργο. Σιγουρα θελει ενα προγραμμα. Κατα τα αλλα ωραιο οδηγικα, αλλα ο κινητηρας περαν του ωραιου ηχου (για ντιζελ) δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. Αν πεσεις κατω απο 2.000 σ.α.λ. δεν τραβαει. Επισης ειχε 5ταχυτο κιβώτιο που δεν θα βοηθαει στο ταξιδι.
Αυτααα!

.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#316633 Το συγκεκριμένο Ateca το οδήγησα και εγω.
Αν αυτό ήταν το 2λιτρο τδι, τότε εγω έχω τον 2λιτρο με τα 225 του rs κάτω απο το καπό μου :thumbsdown:
Η διαδρομή βέβαια κάθε χρόνο την κάνουν και πιο...συνοπτική και επομένως συμπεράσματα δεν βγάζεις.
Το μοτέρ πάντως ήταν χαρακτηριστικά ψόφιο κάτω απο τις 2000. Ξεκίνησα με δευτέρα και έσβησε! Τον λεβιέ τον βρήκα σχεδόν ενοχλητικά σφιχτό. Μπόλικος θόρυβος απο τα 18(;)άρια.
Καλό όμως εσωτερικό. Η απόσταση βέβαια απο το tiguan είναι υπαρκτή. Άφθονοι χώροι, ακόμα και για μένα που είμαι 1,96.
Θεωρώ πως θα περπατήσει -με τον χιλιάρη βέβαια- αν κρίνω απο τον...πανικούλη που γινόταν μέσα στην έκθεση, όσο και στην αναμονή για test drive.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#316690 Α ναι. Οντως σε πολλους εσβηνε! Και μενα αν δε μ ειχαν ενημερωσει πιο πριν, μπορει να την πατούσα.
Ποιοτικά ισχύει οτι εχει διαφορές σε σχέση με τιγκουαν (προς το χειρότερο βεβαια).
Επίσης λεπτομέρεια μεν, υπαρκτή δε. Η οθονη του Ατεκα ειχε καποια λαγκαρισματα. Ενω στο Kadjar η μετακινηση μεταξυ των tabs ηταν πιο smooth!

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#316841 Σήμερα το απόγευμα μετά το γραφείο λέω να πάω εγώ.

ΥΓ1 θέμα για την έκθεση, έχουμε?
ΥΓ2 αν είναι να πάει κάποιος άλλος κατά τις 17:30-18:00 και θέλει παρέα ας ρίξει ΠΜ
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#318772 Eίχα για λίγες μέρες στην Ελλάδα ενα νοικιασμένο νισαν ΝΟΤΕ.

Αλήθεια, για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα αυτοκίνητα :dizzy: Ποιότητα κατασκευής απλά ανεκτή, επιδόσεις απαραδεκτες, κατανάλωση εκτός πόλης υψηλή, εκτός κι αν πήγαινες με 50 σε επαρχιακό, αλλά 7 μπλιμπλικια για να σου λένε πως να οδηγείς οικονομικά :s_whiteflag
Οδηγική συμπεριφορά απλά αδιάφορη, ασφαλές και μες στο δρόμο όπως όλα τα νισαν που έχω οδηγήσει, αλλά ειλικρινά με εκνεύρισε. Θυμάμαι που στα καπάκια οδήγησα το μάζντα6 όταν γυρισα ολλανδία και έλεγα πω τί τίμονάρα είναι αυτή :lol:
Με την Ευα στο ίδιο ταξίδι θα είχα 2 λίτρα κάτω στα 100χλμ και θα πήγαινα και σαφώς πιο γρήγορα.
Στα κλού το cruise control που δε σε αφήνει να του σετάρεις πάνω απο 144 :s_shout

ΨΟΦΟΣ :s_hang