Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fubar.gr έγραψε:
glf έγραψε:Η καμινάδα στο μπάνιο :) τρελό πέρασμα

Έχω δεί σε παλιότερα σπίτια με ξυλόσομπες να μήν περνάνε την καμινάδα απο το πιό κοντινό σημείο προς τον τοίχο, αλλά επίτηδες να ακολουθούν μεγαλύτερη διαδρομή μέσα στο σπίτι.

Υποθέτω οτι με αυτό τον τρόπο ανακτούν μέρος της θερμικής ενέργειας των καυσαερίων.

Στην περίπτωση του fokion το τμήμα της καμινάδας θα ζεσταίνει το μπάνιο.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να βάψτει με ένα μαύρο μάτ χρώμα υψηλών θερμοκρασιών. Θα αυξηθεί το emissivity.

οχι μονο με τις ξυλοσομπες,αλλα και με τις αεροθερμες πετρελαιου καναμε αυτο με τα μπουρια.Οντως ζεσταιναν παραπανω.
εκει να δειτε καταναλωση,κατι Κρεσκυ 19αρες και Rein Haus να καινε απο 10-20λιτρα την ημερα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#315118 το ζεσταινει οντως. Ηταν ομως............ παραπλευτη απολεια (=κερδος) καθοτι δεν υπηρχε αλλα διαδρομη.
Το inox αρεσει στην Ανωτατη Αρχη που Αποφασιζει οποτε....... :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#315816 Λοιπόν μάζεψα σήμερα και τον τύπο που έκανε την εγκατάσταση και τον υδραυλικό να δούμε κάποια πράγματα.

Μπορώ να βάλω δικό μου επιτοιχιο λεβητα και να αυτονομηθω. Το κόστος είναι ένα 3000αρο.

Ο υδραυλικός λέει ότι θα καταφέρει να με αυτονομησει αλλά θέλει λίγο ψάξιμο η όλη εγκατάσταση από πλευράς υδραυλικων.

Κοντολογοις, δε συμφέρει και μένω ως έχω. Έκανε καλή δουλειά τώρα και με το που ανοίξω λίγο θέρμανση σε ένα 10λεπτο ζεσταινει το νερό.

Αν χαλάσει ο λεβητας, τότε το κοιτάμε. Όπως σωστά είπε, αποσβεση στα 3000 παίζει να μη κάνεις μου λέει και ποτέ.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:Λοιπόν μάζεψα σήμερα και τον τύπο που έκανε την εγκατάσταση και τον υδραυλικό να δούμε κάποια πράγματα................

Σωστός! Έλυσες και τις όποιες απορίες σου και είσαι ΟΚ.
Απο εδώ λοιπόν => viewtopic.php?p=314811#p314811 ( όπου και θεωρώ πως δικαιώνομαι :iconcool: ) , μην παραλείψεις στην 1η ευκαιρία, όπως πρότειναν και άλλοι στις απαντήσεις τους, αυτό:
dimitrisB έγραψε:3/Θεωρώ βέβαια δεδομένο, πως πρέπει-έστω και μόνο με δικά σου έξοδα- να γίνει έλεγχος και τακτοποίηση του υφιστάμενου λεβητοστασίου, διότι ... εκτός του ότι δείχνει πως δεν έχει και "πολλά ψωμιά", πρωτίστως ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!! :rtfm:

:)

Ερώτηση: :
Όταν υπάρχει μπόιλερ "κοινόχρηστο", απ΄το οποίο δηλ τραβάνε και άλλοι ένοικοι ζεστό νερό, γνωρίζετε αν ... (χο-χο-χο! :lol: ) , γράφει μόνο ο μετρητής του χρήστη της δεδομένης στιγμής ή συγχρόνως "γράφουν" μιά ελάχιστη κατανάλωση και οι μετρητές των υπολοίπων ενοίκων ? :oops:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#316217 Έχετε να προτείνετε κάποιον προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για το καλοριφέρ; Αυτή την στιγμή έχω έναν απλό θερμοστάτη Siemens και σκέφτομαι να βάλω προγραμματιζόμενο ώστε όταν επιστρέφω από την δουλειά να είναι ζεστό το σπίτι και να έχει ζεσταθεί και το νερό. Για τον λόγο αυτό θέλω να έχει διαφορετικό προγραμματισμό για κάθε μέρα, ώστε άλλη ώρα να ανάβει καθημερινές και άλλη το Σ/Κ.

Είναι εύκολη η εγκατάσταση τους, ή υπάρχει κίνδυνος να βρεθώ ψητός; :lipsealed:

Το καλοριφέρ είναι το κεντρικό της οικοδομής. Αν κλείσω τον γενικό του σπιτιού θα κοπεί το ρεύμα του θερμοστάτη ή πρέπει να κατεβάσω κανέναν γενικό εκεί που βρίσκεται ο καυστήρας;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#316405 Η εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη.
Είχαν γραφτεί αρκετά ποστ σ' αυτό το νήμα περί Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2015, όταν έψαχνα κάτι αντίστοιχο. Επίσης γράφτηκαν διάφορα για Nest και παρόμοιους εξωτικούς θερμοστάτες :) .

Θα πρότεινα Siemens REV17 (δεν έχει όμως ξεχωριστή εντολή για μπόιλερ) ή κάποιον από τους παρακάτω της Olympia electronics, που είναι ελληνικοί, αξιόπιστοι, σχετικά φτηνοί και έχουν ξεχωριστή εντολή για μπόιλερ.
http://www.olympia-electronics.gr/2FDCE453.el.aspx
http://www.olympia-electronics.gr/BAD5493A.el.aspx

Για το θέμα του ρεύματος είχαν επίσης γραφεί κάποια πράγματα. Εξαρτάται από πιο κύκλωμα παίρνει ρεύμα ο θερμοστάτης σου, αυτό μόνο με πολύμετρο μπροείς να το δεις. If in doubt, κλείσε και το γενικό του καυστήρα καλού κακού...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#316411 Τον rev13-ax έχω βάλει κι εγώ. Πολύ καλός, έχει 2 πλήρως παραμετροποιησιμα προγράμματα κι επιπλέον ένα με συνεχή λειτουργία και ένα κλειστό.

Πολύ καλός, με backlight για το βράδυ. Νομίζω 95 ευρώ τον είχα πάρει. Ηλεκτρολόγος έκανε τη σύνδεση.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#316426 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι δύο παραπάνω Siemens μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε ημέρα (π.χ άλλη ώρα να ξεκινάει την Παρασκευή και άλλη το Σάββατο);

Πολλοί καλοί οι Nest αλλά το ποσό διπλό και τριπλό σε σχέση με αυτούς που συζητάμε. :(
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
axel12p έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι δύο παραπάνω Siemens μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε ημέρα (π.χ άλλη ώρα να ξεκινάει την Παρασκευή και άλλη το Σάββατο);

Πολλοί καλοί οι Nest αλλά το ποσό διπλό και τριπλό σε σχέση με αυτούς που συζητάμε. :(

Όχι ξεχωριστά για ημέρες, δε μπορεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#316444 Εχω εναν danffoss παλιο μοντελο που εχει 2 επιλογες προγραματων. Ενα για δευτερα εως και παρασκευη, και αλλο για ΣΚ.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
axel12p έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι δύο παραπάνω Siemens μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε ημέρα (π.χ άλλη ώρα να ξεκινάει την Παρασκευή και άλλη το Σάββατο);

Ο REV17 μπορεί να προγραμματισθεί διαφορετικά για τις καθημερινές και διαφορετικά για το ΣΚ.
Για εβδομαδιαίο θερμοστάτη κοιτάς τον Siemens REV24, δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβότερος. Προγραμματίζεται όπως ο REV17 ή και ξεχωριστά εντελώς για κάθε ημέρα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου έναν αντίστοιχο Nest άλλης εταιρείας, σχετικά φθηνότερο (γύρω στο 200άρι), δε θυμάμαι πώς ακριβώς λεγόταν. Αλλά και πάλι μιλάμε για διπλά λεφτά σε σχέση με αυτά που λέμε, και μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

Αυτοί που συζητάμε όμως σίγουρα αξίζουν, σε σπίτι που τον έχω εδώ και δυο χρόνια έχω δει τρελές διαφορές σε σχέση με τον παλιό διμεταλλικό. Δεν είναι μόνο ότι είναι προγραμματιζόμενοι, είναι και το χαμηλότερο διαφορικό που έχουν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#316467 Ο δικός μου REV-23 προγραμματίζεται ανεξάρτητα για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Επίσης τροφοδοτείται από μπαταρίες (4ΑΑ και ένα σετ κρατάει πάνω από χρόνο) συνεπώς δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#316488 Πέρα από την ευκολία που μου δίνει να βρίσκω ζεστό το σπίτι όταν επιστρέφω από την δουλειά, με αυτούς τους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες υπάρχει περίπτωση να μειώσω και τα έξοδα; Μιλάμε πάντα για οικοδομή με κεντρική θέρμανση και ωρομέτρηση.

Έριξα μια ματιά και είδα πως καταφέρνουν πως έχουν την δυνατότητα να είναι "αυτορυθμιζόμενοι" και να κρατάνε πιο σταθερή την θερμοκρασία στον χώρο. Θα έχω οικονομία ή απλά θα σκίσουμε τον καυστήρα της οικοδομής στο άναψε-σβήσε; :lol: