Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
xenos έγραψε:Ή πολύ απλά να το αφαιρέσει πάλι και να μην χρεώσει τπτ, αφού ήταν λάθος η διάγνωση.

εννοειτε οτι θα ζηταγα να μου ξανατοποθετησουν το ''παλιο'' δυναμο παλι πανω,και να πιστωθω το κοστος.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#315920 Παίδες τι σχέση μπορεί να έχει ο καθαρισμός της πετελούδας;
Εδώ φαίνεται σαν να υπάρχει διαρροή ρεύματος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Giuseppe Busso έγραψε:Παίδες τι σχέση μπορεί να έχει ο καθαρισμός της πετελούδας;
Εδώ φαίνεται σαν να υπάρχει διαρροή ρεύματος.

Ετσι οπως το γραφεις, φαινεται οτι οποτε ζητειται ρευμα, εχεις θεμα.
Όποτε ζητειται ρευμα στο ρελαντι, πρεπει να παραχθει. Για να παραχθεί το επιπλεον απαιτουμενο, θελουμε λιγες εξτρα στροφες, αρα και μια μικρορυθμιση (ανοιγμα) του IAC ή/και της πεταλουδας για να κρατηθουν οι στροφες ρελαντι σταθερες. Αν αυτη δεν μπορει να γινει, πεφτεις πχ απο τις 800σαλ στις 750 σαλ και αρχιζει το ταρακουνημα.

Δεν μας λες αν οταν πχ σταματησεις να κουνας το παραθυρο (σταματας την καταναλωση), σταματαει και το τρεμουλο?.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
trident1971 έγραψε:Δεν μας λες αν οταν πχ σταματησεις να κουνας το παραθυρο (σταματας την καταναλωση), σταματαει και το τρεμουλο?.

Όχι, το πιάνει και ενώ είμαι σταματημένος, χωρίς να πειράζω κάτι, να κάνει αυτό το τρέμουλο.
Άβαταρ μέλους
By otso
#315967 σημερα οπως κοιταζα απο πισω και απο καμμια 10αρια μετρα το αμαξι μου φανηκε οτι οι πισω ροδες ειναι καπως ετσι / \
δεν θυμαμαι πως λεγεται τωρα αυτο . επειδη το αυτοκινητο το εχω ξαναδει απο μακρυα απο πισω δεν θυμαμαι να μου ειχε κανει εντυπωση κατι τετοιο .
μπορει κατι να εχει αλλαξει ; παιρνουν οι πισω ρυθμισεις ;
επειδη πιτσιρικαδες λυνομαστε στα γελια με κατι μπεμβε 2002 πουηταν σαν να εχει καθησει μια χοντρη κυρια πισω ,μου φαινεται γελοιο .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#315992 Αυτό το παθαίναν τα γαλλικά μετά από πολλά πολλά χιλιόμετρα επί εποχής υστερούντων βραχιόνων. Το δικό σου έχει ημιάκαμπτο, πιθανόν να είναι το ίδιο πρόβλημα και έχει σχέση με τα ρουλεμάν του άξονα.
http://199.189.248.213/viewtopic.php?f= ... 0&p=345895
Βλέπω πως αφορά και αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο. Πήγαινε να το δεις, γιατί αν το προλάβεις είναι φθηνή επισκευή, αλλιώς θα χρειαστείς καμιά 250άρα μίνιμουμ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#316010 Νεότερα από το μέτωπο.
Το παλιό δυναμό μετρήθηκε στα 11.7 Volt.
Αν ισχύει αυτό, έχοντας 12V μπαταρία, τότε το δυναμό όντως δεν φόρτιζε τη μπαταρία.
Αφού θα έπρεπε να δείχνει πάνω από 14 Volt.
Σωστά;

Το αμάξι το ξεψαχνίζουν και δίπλα του έχουν βάλει ένα "σωστό" 500ράκι 1.2 για να δούνε τις διάφορες λειτουργίες και των δύο παράλληλα.

Είμαι εν αναμονεί πορίσματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#316013 Μπορεί το δυναμό να μην έχει πρόβλημα και το πρόβλημα να είναι στο κύκλωμα του ανορθωτή. Ο ανορθωτής δεν κάνει μόνον ανόρθωση τάσης, αλλά μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές ώστε να φορτίζει την μπαταρία και να λειτουργεί τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#316014 Αυτό το 11,7 το είδες με τα μάτια σου? Γιατί κάπως πρέπει να δικαιολογησουν το δυναμο που σου άλλαξαν

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Μπορεί το δυναμό να μην έχει πρόβλημα και το πρόβλημα να είναι στο κύκλωμα του ανορθωτή. Ο ανορθωτής δεν κάνει μόνον ανόρθωση τάσης, αλλά μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές ώστε να φορτίζει την μπαταρία και να λειτουργεί τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.

Πάντως, ας μην είμαστε καχύποπτοι προς ώρας (δύσκολο βέβαια), για την ώρα πολλές εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Μου κάνει εντύπωση δε, ότι ενώ χθες το αμάξι δούλευε φυσιολογικά κατ'αυτούς, σήμερα μου είπαν τηλεφωνικά ότι ναι κάνει τρίξιμο.
Η παραδοχή τουλάχιστον είναι ένα θετικό βήμα.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι τελικά δεν χρειαζόταν δυναμό και μου είπαν να παραγγείλουμε δυναμό.

ΥΓ: Συγκρατήσου Γιάννη... <----- Προσπαθώ να είμαι ήρεμος, αν και όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα από την ταραχή.
Ξέρεις τι είναι να προσπαθεί ο άλλος να σε βγάλει τρελό; ότι κάτι που δεν δουλεύει σωστά σε κάτι που το έχεις μεγαλώσει από καινούριο σαν παιδί σου, ότι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ; Αυτό με εξόργισε πιο πολύ, παρά το ότι δεν έχει φτιαχτεί το αυτοκίνητο. Θα προτιμούσα να μου έλεγαν ότι δεν έχουμε φτιάξει το πρόβλημα κύριε Γιάννη και πρέπει το αμάξι να μείνει κι άλλο μέσα. Δηλαδή αυτονόητα πράγματα ρε γαμώ το φελέκι μου γαμώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το παθαίναν τα γαλλικά μετά από πολλά πολλά χιλιόμετρα επί εποχής υστερούντων βραχιόνων. Το δικό σου έχει ημιάκαμπτο, πιθανόν να είναι το ίδιο πρόβλημα και έχει σχέση με τα ρουλεμάν του άξονα.
http://199.189.248.213/viewtopic.php?f= ... 0&p=345895
Βλέπω πως αφορά και αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο. Πήγαινε να το δεις, γιατί αν το προλάβεις είναι φθηνή επισκευή, αλλιώς θα χρειαστείς καμιά 250άρα μίνιμουμ.

Νομίζω πως και στα 307 υπήρχε ένα θέμα με τα ρουλεμάν πίσω... :hmmm: μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...

Πάντως, στο 206 (που έχει υστερούντες βέβαια...) που μου έβγαλε πρόβλημα με τα ρουλεμάν, η αντιπροσωπεία ζήτησε 1,5Κ (αντικατάσταση όλου του πίσω άξονα... :s_rofl :s_rofl ). Φυσικά και πήγα σε εξωτερικό συνεργείο και μου το επισκεύασε... Φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση που το συγκεκριμένο είναι όντως πρόβλημα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:Αν ισχύει αυτό, έχοντας 12V μπαταρία, τότε το δυναμό όντως δεν φόρτιζε τη μπαταρία.
Αφού θα έπρεπε να δείχνει πάνω από 14 Volt.
Σωστά;

Αν δεν δουλεύει το δυναμό, ή αν για κάποιο λόγο δεν φορτίζει η μπαταρία, τότε ανάβει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι στο ταμπλό.

Είδες να σου ανάβει λαμπάκι; :hmmm: