Orestis.D έγραψε:Τελικά προτίμησα τα δοκιμασμένα Mobil super 3000 5w-40 που αρέσουν στο μοτέρακι μου από παλαιότερες εντυπώσεις. Θα κάνω κάποιες καθημερινές διαδρομές ασυνήθιστα πρωινές ώρες για μένα, με το αντίστοιχο χειμερινό κρύο, αλλά δε νομίζω να χρειαζόταν να πάω στα 0w. Αθήνα μένω, πόσες μέρες να χει κάτω από 5 βαθμούς το πρωί? Συνήθως κάνω καλό και προσεκτικό ζεσταμα άρα δε θα υπάρχει θέμα. Μένει τώρα να δω διαφορές στο αυτί σε σχέση με τα elf που δοκίμασα πέρυσι. Από ο,τι θυμάμαι θα ναι λίγο καλύτερα και στο βάθος χρόνου.Νομίζω πως σε σχέση με αυτά που είχες αναφέρει σαν υποψήφια πιο πριν αυτό είναι μια βαθμίδα παρακάτω. Βέβαια το ότι είναι δοκιμασμένα βοηθάει στην ψυχολογία... άσχετο το ότι κι αν έβαζες κάποιο από εκείνα διαφορά δύσκολα θα καταλάβαινες.
sknipper έγραψε:Orestis.D έγραψε:Τελικά προτίμησα τα δοκιμασμένα Mobil super 3000 5w-40 που αρέσουν στο μοτέρακι μου από παλαιότερες εντυπώσεις. Θα κάνω κάποιες καθημερινές διαδρομές ασυνήθιστα πρωινές ώρες για μένα, με το αντίστοιχο χειμερινό κρύο, αλλά δε νομίζω να χρειαζόταν να πάω στα 0w. Αθήνα μένω, πόσες μέρες να χει κάτω από 5 βαθμούς το πρωί? Συνήθως κάνω καλό και προσεκτικό ζεσταμα άρα δε θα υπάρχει θέμα. Μένει τώρα να δω διαφορές στο αυτί σε σχέση με τα elf που δοκίμασα πέρυσι. Από ο,τι θυμάμαι θα ναι λίγο καλύτερα και στο βάθος χρόνου.Νομίζω πως σε σχέση με αυτά που είχες αναφέρει σαν υποψήφια πιο πριν αυτό είναι μια βαθμίδα παρακάτω. Βέβαια το ότι είναι δοκιμασμένα βοηθάει στην ψυχολογία... άσχετο το ότι κι αν έβαζες κάποιο από εκείνα διαφορά δύσκολα θα καταλάβαινες.
Γενικα εχω ακουσει τα χειροτερα για τα Castrol και δε θα ηθελα να πειραματιστω τοσο... Πιο πολυ προς το Mobil1 πηγαινα αλλα δεν ηθελα να αλλαξω ιξωδες. Οποτε ηταν λιγο πολυ μονοδρομος. Ο πειραματισμος μου με τα Elf περυσι δε μου αρεσε και πολυ. Οποτε παμε στα σιγουρα. ( Γλιτωνουμε και 4 ευρω το λιτρο
)
) βάζω από την 1η αλλαγή castrol edge 5-30. Mέχρις στιγμής όλα βαίνουν καλώς και δεν ζήτησε ποτέ συμπλήρωμα. Αλλαγές ανά 10 με 15000 χλμ.
H κατανάλωση είναι 500ml στα 12000km.
< A3003 >
rx8_drifter έγραψε:Έβαζα (και βάζω όταν τα βρισκω) castrol 10-40 & 5-40 για παρά πολλά χρόνια στην Εύα και εκ του αποτελέσματος ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος (μηδαμινή κατανάλωση, κινητήρας με παρα πολλά χιλιόμετρα πλέον αρα αν είχε κάποια.επιδραση το λάδι σίγουρα δεν ήταν αρνητική)
Και γω στα ιδια. 10-40 στο παλιο Πολο, κανενα θεμα για 12 χρονια*. Τωρα στο facelift δεν κοιταω καν τι ειναι, εχει αποδειξει την αξια της η ΦαουΒε .
* Κανενα θεμα=1 lt στα 5-7κ χλμ.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά αν περιμένεις να τις καταλάβεις....
"The UMA (Unique Molecular Attractant) IS an ester...it's been discussed on the board heaps.
I had dinner one night with a chemist who worked for Castrol in the development of Magnatec.
Edge likely has esters, which do that sort of thing, maybe not the same.
With all of the different magnatec available, I'm not sure why they compete against it with Edge."
κι ένας άλλος:
"In Europe, Magnatec is positioned below Edge (ie. it is cheaper than Edge). Magnatec there is available in a number of grades that vary greatly in terms of composition. For example, Magnatec 5w-30 is marketed as fully synthetic (aside from Germany for obvious reasons) while Magnatec 15w-40 is marketed as semi-synthetic."
Εδώ και 2 μέρες που έκανα σέρβις στην 147, έβαλα βαλβολίνη κιβωτίου Motul Motylgear 75-80.
Σου τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Καινούριο έγινε το κιβώτιο.
Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα.
Πριν το αυτοκίνητο, όταν εν κινήσει ήσουν με λίγα χλμ/ώρα, στο πάτα-άσε-πάτα έκανε ένα "λόξυγκα". Λογικά έστρωσε το διαφορικό λόγω βαλβολίνης και έγινε ομαλή η λειτουργία του.
nido έγραψε:... For example, Magnatec 5w-30 is marketed as fully synthetic (aside from Germany for obvious reasons) ..."
Δεν καταλαβαίνω τους "προφανείς λόγους" που λανσάρεται ως συνθετικό παντού πλήν της Γερμανίας!
Όσο για τους εστέρες στα castrol, δεν πρέπει να είναι πάνω από 2% .