Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:
red_monster έγραψε:
italakias έγραψε:Ναι εκει οι κατοικοι ειναι κατωτερης ποιοτητας.
Ασε μας ρε κοκκινο τερας.

μαζούτ καίς? :omg:

μήπως γιατί οι κάτοικοι των γύρο περιοχών έχουν κατά κανόνα χαμηλό εισόδημα ?

Τα εβερεστ τερμα επι της πατησιων γιατι δουλευουν τοσα χρονια;
Εκει αλλαζει δλδ 500μετρα μετα ο κοσμος εχει πιο υψηλα εισοδηματα;

στο εβερεστ ο καφές έχει <1,5ε και στο σταρμπακς >3,5-4...

τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσένα
Άβαταρ μέλους
By italakias
Anonymous Founder έγραψε:
kyr80 έγραψε:Τα σταρμπαξ κλείσανε γιατί το λέει ο ιταλάκιας. ΤΕΛΟΣ

Κάτσε ένα λεπτό... Πάω να κλείσω και εγώ το δικό μου μαγαζί, που δεν αφήνω το κάπνισμα.

Εσύ δεν δουλεύεις κυρίως το καλοκαίρι ή κάνω λάθος; Αν το 90% του τζίρου σου γίνεται καλοκαίρι που όλοι είναι έξω, δεν σε νοιάζει αν χάσεις 5-10 νοματαίους το χειμώνα με την απαγόρευση. Αν ίσχυε το αντίθετο, θα σε ένοιαζε.
:iconcool:

Θα το ξαναπώ πριν ξαναπεταχτεί κανένας: είμαι ΥΠΕΡ της απαγόρευσης, γιατί θα οδηγήσει σε λιγότερο κάπνισμα ΓΕΝΙΚΩΣ και σε μείωση των καπνιστών (στον πληθυσμό).
Είμαι βέβαιος όμως πως κάποιοι με μαγαζιά θα πονέσουν, από τον κόσμο που στην αρχή δεν θα βγαίνει και από την μείωση της κατανάλωσης. Δεν το λέω προφανώς σαν άλλοθι για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά καλώς ή κακώς είναι η πραγματικότητα.

Επιμένω, πως μια εφαρμογή των νόμων με προτεσταντικό ζήλο, δεν θα άρεσε σε κανέναν (πλην Λάππα ίσως...), γιατί στο τέλος, η πολλή "τακτοποίηση" καταντάει βαριά και ασήκωτη. Θεωρώ πως λίγη αταξία είναι καλό πράγμα... Και πριν πεταχτεί κανένας, δεν μιλώ για ασυδοσία.

Γιαυτο ειπα και εγω οτι ο νομος χρειζεται διορθωσεις.
Παρεθεσα ενα λινκ σχετικα με το τι επικρατει στο εξωτερικο και κανεις δεν το σχολιασε επειδη δεν τους συμφερει.
Στην πραγματικοτηα ομως ουτε εκει τηρηται παντα ο αντικαπνιστικος νομος διοτι και εκει ζουν ανθρωποι με παθη και με ελλατωματα.
Δεν υπαρχουν τελειες κοινωνιες ουτε εδω ουτε στο εξωτερικο ,οπως προσπαθουν καποια μελη εδω να μας πεισουν.
Και οποιος κανει κεφι ας κατσει απτη ναρχη του τοπικ να διαβασει ολα τα ποστ και θα διαπιστωσει οτι τελικα οι μη καπνιστες εχουν μια επιθετικη διαθεση με υβρεις μερικες φορες απεναντι στους καπνιστες.
Άβαταρ μέλους
By italakias
red_monster έγραψε:
italakias έγραψε:
red_monster έγραψε:
italakias έγραψε:Ναι εκει οι κατοικοι ειναι κατωτερης ποιοτητας.
Ασε μας ρε κοκκινο τερας.

μαζούτ καίς? :omg:

μήπως γιατί οι κάτοικοι των γύρο περιοχών έχουν κατά κανόνα χαμηλό εισόδημα ?

Τα εβερεστ τερμα επι της πατησιων γιατι δουλευουν τοσα χρονια;
Εκει αλλαζει δλδ 500μετρα μετα ο κοσμος εχει πιο υψηλα εισοδηματα;

στο εβερεστ ο καφές έχει <1,5ε και στο σταρμπακς >3,5-4...

τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσένα

Το καλοκαιρι δουλευε εξω,τον χειμωνα μεσα ηταν αδειο.
Και ποιοι πανε κει περα,τιποτε ψωνια και μανατζαραιοι -πωλητες που καπνιζουν σχεδον ολοι τους.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
kyr80 έγραψε:Το παθητικό κάπνισμα σε σχέση με το παράδειγμα με τα όρια ταχύτητας είναι άσχετο...
α) δεν ισχυριζόμαστε ότι θα μας σκοτώσει το κάπνισμα. ΕΝΟΧΛΕΙ

Βασικα εδω ειναι ολο το ζουμι.
Δεν ξερω αν θα μας σκοτωσει το παθητικο καπνισμα, η ακτινοβολια του κινητου, μια γερη στουκα-τουμπα με μηχανη ή ενα χεσιμο, το θεμα με το τσιγαρο ειναι οτι ΕΝΟΧΛΕΙ ο καπνος, βρωμαει τα παντα, τσουζουν τα ματια και ο λαιμος και δε γουσταρω ουτε να το μυριζω.
Θα επρεπε σε δημοσιους χωρους να απαγορευεται δια ροπαλου.

Κατ’ αντιστοιχια εγω δεν κλανω στη μουρη του αλλου στο γραφειο ή σε μια καφετερια γιατι θα τον ενοχλησει, όχι γιατι θα πεθανει.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#31735 Θα συμφωνησω με kovathe περι του θεματος αλλα θαα ελεγα πως η καλυτερη λυση ειναι οι μαγαζατορες να πειραματιστουν. Δηλαδη σε καποια μερη να επιτρεπεται το καπνισμα και σε αλλα οχι και να δουν πως συμπεριφερεται σε αυτο ο κοσμος. Παντως εδω που ειμαι θα ελεγα πως δε μπορω να απολαυσω εναν καφε και ενα τσιγαρο αν ειναι να κατσω καπου μεσα, και επισης για να κανω ενα ειδικα τον χειμωνα πρεπει να φαω το κρυο της αρκουδας λες και ειμαι τιμωρημενος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
djalma έγραψε:@italakias το link σου όσον αφορά τη Βουλγαρία είναι λάθος. Δεν αποκλείω και άλλες ανακρίβειες για πιο σοβαρά κράτη.

Χωρίς να έχω δει το link, στη Σόφια θυμάμαι, που είχα πάει 3 εβδομάδες πριν από 2-3 χρόνια, είχα δεινοπαθήσει από το τσιγάρο. Η κατάσταση ήταν χειρότερη από Αθήνα (όπου ίσχυε ήδη η απαγόρευση). Κάπνιζαν στα γραφεία, στα εστιατόρια... και εξαερισμός ανύπαρκτος. Δράμα.

Σκωτία πάλι, 2 μήνες φέτος το καλοκαίρι, ζήτημα να μου μύρισε (βρώμισε για την ακρίβεια) καπνός από τσιγάρο πάνω από 5-6 φορές (όλες έξω στο δρόμο) :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nido
#31793 Θυμάστε την εποχή που κάπνιζαν ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, χειμώνα με κλειστά παράθυρα?....
Χωρίς φυσικά να ρωτήσουν τους μη-καπνιστές αν τους ενοχλεί να το μυρίζουν. Ήταν "αυτονόητο" (υποθέτω) αν δεν τολμούσες να πεις τίποτα ότι "δεν"...
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By djalma
#31923 Στη Σόφια πριν 3 χρόνια, μαζί με εμάς, ψηφίσανε τον ίδιο πάνω κάτω νόμο για το κάπνισμα. Τον τηρούν στα περισσότερα μαγαζιά με εξαιρέσεις κάτι μαγαζιά που δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας, τα καζίνο και τα club όπου όμως λειτουργεί αρκετά καλά ο εξαερισμός.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#32185 Indonesia's relationship with tobacco is complex. Cheap cigarettes, ubiquitous tobacco advertising, a powerful tobacco industry and the lack of government enforcement are sustaining a long-running national addiction.

Εικόνα
Dihan Muhamad used to smoke up to two packs of cigarettes a day before cutting down. Still, he must have his first cigarette at 7 AM before attending his first grade classes. Village, near the town of Garut in West Java, Indonesia. © Michelle Siu

Click στον σύνδεσμο για την συνέχεια του άρθρου: https://www.lensculture.com/articles/mi ... ys#slide-1
Άβαταρ μέλους
By nido
Scotch έγραψε:Λυπηρό πάντως να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα". Και "να τη λέει" και σ' αυτούς που μπορούν, αποκαλώντας τους "ξενέρωτους" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο :metalo:
Το βασικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας (τους μελλοντικούς ήρωες-καπνιστές) αυτές τις αξίες κι αυτά τα ιδανικά :metalo:

Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα.... :oops:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nido έγραψε:
Scotch έγραψε:Λυπηρό πάντως να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα". Και "να τη λέει" και σ' αυτούς που μπορούν, αποκαλώντας τους "ξενέρωτους" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο :metalo:
Το βασικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας (τους μελλοντικούς ήρωες-καπνιστές) αυτές τις αξίες κι αυτά τα ιδανικά :metalo:

Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα.... :oops:

να φανταστώ δλδ ότι εσείς διασκεδάζετε συχνά με την παρέα σας κάπου χωρίς μουσική, χωρίς φαγητό, χωρίς ποτό, χωρίς κάποιο θέαμα, χωρίς κάτι σεξουαλικού ενδιαφέροντος, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα (από χαρτιά, επιτραπέζιο, σκάκι, χόμπυ κλπ);

Παγκάκι στο δρόμο ας πούμε, χωρίς ούτε μπύρα από το περίπτερο (που λέει ο λόγος).

Νταξει, δεν λέω, τα κάναμε κι αυτά, αλλά ομολογουμένως πάνε πολλά χρόνια από τότε :lol:
Τι να πω, κάποιο από αυτά τα βοηθήματα (συνήθως περισσότερα του ενός) τα χρειαζόμαστε πλέον για να διασκεδάσουμε.
Τον τοίχο τον κοιτάμε και σπίτι μας και οι ξεροσφύρι επ άπειρον συζητήσεις έχουν περιοριστεί :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
mjacob έγραψε:να φανταστώ δλδ ότι εσείς διασκεδάζετε συχνά με την παρέα σας κάπου χωρίς μουσική, χωρίς φαγητό, χωρίς ποτό, χωρίς κάποιο θέαμα, χωρίς κάτι σεξουαλικού ενδιαφέροντος, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα (από χαρτιά, επιτραπέζιο, σκάκι, χόμπυ κλπ);

Παγκάκι στο δρόμο ας πούμε, χωρίς ούτε μπύρα από το περίπτερο (που λέει ο λόγος).

Νταξει, δεν λέω, τα κάναμε κι αυτά, αλλά ομολογουμένως πάνε πολλά χρόνια από τότε :lol:
Τι να πω, κάποιο από αυτά τα βοηθήματα (συνήθως περισσότερα του ενός) τα χρειαζόμαστε πλέον για να διασκεδάσουμε.
Τον τοίχο τον κοιτάμε και σπίτι μας και οι ξεροσφύρι επ άπειρον συζητήσεις έχουν περιοριστεί :lol:

Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά πως τα βοηθήματα τα οποία εννοούσε ο φίλος μας είναι η χημική εξάρτηση από συγκεκριμένη ουσία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#32540 Το κλασσικό μου προβοκατόρικο σχόλιο στην κουβέντα περί τσιγάρου είναι: "Και μόνο που βλέπεις αξιολογότατους και εξυπνότατους ανθρώπους, σε τι παραλογισμούς και ανοησίες καταφευγουν για να υπερασπιστούν το τσιγάρο, καταλαβαίνεις τι κακό κάνει"