Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nEK έγραψε:Στα στεγανα σπιτια πως γινεται η εισαγωγη αερα για τετοιες χρησεις?

exei προβλεψει ο κατασκευαστης τρυπα στο τζακι που φερνει φρεσκο αερα απο εξω.
Στο δικο μου ενα τουβλακι ειναι σαν ταπα,το βγαζεις και εχει απο πισω σωληνα αλουμινενια ευκαμπτη φ 60-70? που βγαινει στο μπαλκονι. Στο μπαλκονι εχει αλουμινενια περσιδα 10εκ χ 10 εκ.
Δεν καπνιζει το τζακι,αλλα εαν ανοιξεις αποροφητηρα πρεπει να σκασεις 2-3 εκατοστα το παραθυρο της κουζινας.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#314323 Σκάλα αλουμινίου ή ξύλινη; Ύψος 4m. Προτείνετε κατάστημα να μη ψάχνω (βαριέμαι) :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#314327 Δεν το είχα κοιτάξει, ωραίες φαίνονται αλλά βαριές. Θα τσεκάρω αναλυτικά... Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By mirage
#314329 Από άποψη ασφάλειας και αντοχής είναι απλά κορυφαίες. Επίσης είναι ελαφρύτερη από μία αντίστοιχη ξύλινη

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimviii έγραψε:
nEK έγραψε:Στα στεγανα σπιτια πως γινεται η εισαγωγη αερα για τετοιες χρησεις?

exei προβλεψει ο κατασκευαστης τρυπα στο τζακι που φερνει φρεσκο αερα απο εξω.
Στο δικο μου ενα τουβλακι ειναι σαν ταπα,το βγαζεις και εχει απο πισω σωληνα αλουμινενια ευκαμπτη φ 60-70? που βγαινει στο μπαλκονι. Στο μπαλκονι εχει αλουμινενια περσιδα 10εκ χ 10 εκ.
Δεν καπνιζει το τζακι,αλλα εαν ανοιξεις αποροφητηρα πρεπει να σκασεις 2-3 εκατοστα το παραθυρο της κουζινας.

Αυτό μου χει πει και ένας δικός μου μάστορας, ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, αλλά δεν μπορώ να κάνω τρύπες πίσω από το τζάκι γιατί το έξω είναι στο κενό και όχι στην βεράντα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#314611 το προβλημα δλδ ειναι οτι δεν επιτρεπεται επειδη ειναι στο κενο,προφανως σε διπλα οικοπεδο οπου δεν μπορεις να εχεις καποιο ανοιγμα/παραθυρο κλπ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#314826 Ίσως δεν φτάνει η σκάλα απ' έξω για να σουλουπώσει την τρύπα, ή να βάλει κάποια σχάρα. Αλλιώς κι εγώ δεν το καταλαβαίνω. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Και αυτό, αλλά είναι στην πρόσοψη.

Μια τρυπούλα διαμέτρου έως 10εκ καλυμμένη με όμορφη σχάρα βαμμένη στο χρώμα της πρόσοψης δεν θα σας χαλάσει την μόστρα.

Άλλωστε όπως λέμε κι εμείς εδώ "γαϊδουρινή ψwλή από μακριά μπουμπούκι φαίνεται"... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#314970 Το πράσινο στα κάγκελα πόσο εύκολα ξεθωριάζει;
Έχουμε 2 επιλογές που πάνε με τα χρώματα του κτιρίου,γκρι-ποντικί και σκούρο πράσινο (ένα κλικ πιο ανοιχτό από το κυπαρισσί).
Λόγω λεπτού κάγκελου με σχέδιο προτιμώ το πράσινο αλλά οι ίδιοι οι μπογιατζήδες που μας τα πρότειναν λένε ότι το πράσινο θα ξεθωριάσει πιο εύκολα και θα το ''βαρεθεί'' πιο γρήγορα το μάτι ενώ το σκούρο γκρι θα κρατήσει πιο καλά.
Καμιά γνώμη;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#314978 τεινω να συμφωνησω εχωντας γκρι καγκελα.

Πριν μια 10ετία ηταν σαφως πιο σκουρα αλλα δε σου κανει για "ξεπλυμενο" αν καταλαβαίνεις τι εννοω...
ενώ φανταζομαι το πρασινο θα "ξασπρισει" ...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#315057 ΝΟΤ, από το 2006 που τα έχω πράσινα, δεν έχει ξεβάψει/ανοίξει καθόλου. Ούτε της βεράντας ούτε της ταράτσας.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#315065 Αν γνωρίζει κανένας κάποιον καλό αλουμινά να μου φτιάξει μια μπαλκονόπορτα της οποίας κάτι έχει πάθει ο μηχανισμός, plz let me know.

< >
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#315085 Τι να σας πω.Εγώ εδώ τριγύρω που κοίταξα και τα δύο είχαν ξεθωριάσει ακόμη και σε καινούργιες πολυκατοικίες άρα το μόνο που συμπέρανα είναι ότι δεν κάνουν καλή δουλειά.
Από τη μία δε νομίζω να μου αρέσει η πόρτα του γκαράζ που είναι όλη μια μεγάλη επιφάνεια σε πράσινο,από την άλλη σε γκρι από απέναντι χάνονται τα σχέδια και οι λεπτομέρεις γιατί είναι λεπτό το κάγκελο.
Τώρα επειδή αυτό θα αλλάξει όλη την όψη του κτιρίου και θα ασχοληθούμε ξανά σε καμιά 10αριά χρόνια προσπαθώ να το σκεφτώ λιγάκι παραπάνω και αυτά που μου είπαν με μπέρδεψαν.

@Dodger Τί εταιρία και τι προετοιμασία έγινε;