Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
italakias έγραψε:Πανε να μας κοψουν την διασκεδαση,να μας εχουν κλεισμενους στο κλουβι για να μην αντιδραμε σε τιποτα.
Θελουν να γινουμε ρομποτακια που θα υπακουουμε στον καθε ηλιθιο νομο.
Θα δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και θα παιρνουμε μισθο πεινας,μετα θα καθομαστε μεσα και θα βλεπουμε τις μαλακιες που μας σερβιρουν τα χαζοκαναλα.
Θα κλεισουν και ολα τα καφενεια γιατι ταβλι και καφες χωρις τσιγαρο δεν γινεται,θα πηγαινει οσυνταξιουχος να πιει ενα ουζο και θα του λεει ο καφενειαρχης πηγαινε εξω να καπνισεις στο κρυο.

Σου εχω λυση πρωτη !!
Κοβεις το καπνισμα : Γλυτωνεις τα λεφτα που δινεις για τσιγαρα, γλυτωνεις την υγεια σου , εχεις περισσοτερα για διασκεδαση. Λιγοτεροι φοροι στο κρατος , περισσοτερα χρηματα σε εσενα :thumbsup:

Οσο για τους συνταξιουχους, το ιδιο !! Θα παιρνουν για πιο πολλα χρονια συνταξη :s_thumbsup

Win-win σου λεω :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:
Geo f1 έγραψε::dizzy: στο μυαλο σου ειναι ολα Ιταλακια!!!

Και γω ετσι πιστευα!!! Καφες χωρις τσιγαρο?
Φαγητο και μετα οχι τσιγαρο??

Ναι τελικα μπορει να υπαρχουν ολα αυτα μια χαρα και χωρις τσιγαρο..

Ποσο καπνιζεις ρε συ???

Το θεμα φιλε μου δεν ειναι ποσο καπνιζω εγω,που ειμαι να σου πω και βαρυς καπνιστης.
Το θεμα ειναι οτι ο καπνιστης δεν θα κοψει ποτε το τσιγαρο επειδη δεν μπορει να καπνισει εξω.
Απλα θα βρει αλλα μερη να καπνισει,οπως το σπιτι του ή σπιτι φιλων και συγγενων.
Απο κει και περα τα μαγαζια θα πεσει η δουλεια τους και θα κλεισουν.
Θυμαμαι τα σταρμπακς που ανοιξαν στην Πατησιων και εκλεισαν αφου δεν παταγε κανεις μεσα.
Γιατι οταν ειμαστε δυο ατομα ή με την κοπελα μου και πω εγω ξερεις εδω μεσα δεν επιτρεπεται το καπνισμα παμε αλλου,θα γινει αυτο που ζητω.
Θα μου πει καποιος,αμα εφαρμοστει ο νομος και δεν επιτρεπεται το καπνισμα πουθενα ,τι θα κανεις;
Απλα δεν θα βγαινω εξω παρα μονο για σοβαρους λογους.

τα σταρμπαξ στην Πατησίων κλείσανε γιατί έχουν τελείως διαφορετικό ταρκετ γκρουπ από τους κατοίκους του γαλατσίου-Πατησίων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#31461 Τα σταρμπαξ κλείσανε γιατί το λέει ο ιταλάκιας. ΤΕΛΟΣ

Κάτσε ένα λεπτό... Πάω να κλείσω και εγώ το δικό μου μαγαζί, που δεν αφήνω το κάπνισμα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
kyr80 έγραψε:Τα σταρμπαξ κλείσανε γιατί το λέει ο ιταλάκιας. ΤΕΛΟΣ

Κάτσε ένα λεπτό... Πάω να κλείσω και εγώ το δικό μου μαγαζί, που δεν αφήνω το κάπνισμα.

Εσυ ειπαμε εχεις καταστημα που δουλευει με ξενους τουριστες πανω στην Χαλκιδικη .
Αμα ερθεις και ανοιξεις μαγαζι στην αθηνα και εχεις να πληρωνεις νοικια,δημους κτλ θα δουμε ποσο μαγκας εισαι.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:Ναι εκει οι κατοικοι ειναι κατωτερης ποιοτητας.
Ασε μας ρε κοκκινο τερας.

μαζούτ καίς? :omg:

μήπως γιατί οι κάτοικοι των γύρο περιοχών έχουν κατά κανόνα χαμηλό εισόδημα ?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#31472 Ναι, γιατι στη Χαλκιδική τα μαγαζιά δεν έχουν ενοίκια. Οι ιδιοκτήτες είναι large. Ο δε Δήμος ενοίκια κοινοχρηστων και παρεπιδημουντων τα χαρίζει. ...
Πόσο άσχετος;
Άσε που εγω δεν είμαι μάγκας. Ακολουθώ τον νόμο. Εσύ παριστάνεις τον μάγκα με δηλώσεις "καπνίζω οπότε γουστάρω, αλλιώς θα κλείσετε".
Άβαταρ μέλους
By gianik
#31474 Πάντως η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο (καφέ , κλαμπ , κ.λ.π) και να φεύγεις μετά από 2 ώρες '' ατσαλάκωτος'' από κάπνα είναι μοναδική..
Όποτε βρίσκομαι εξωτερικό , αισθάνομαι ότι μπορώ να φοράω τα ίδια ρούχα 3 και 4 μέρες . Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσω 2η μέρα μπλούζα ή πουλόβερ που έχει φορεθεί εντός καταστήματος όπου κάπνιζαν.. :(
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#31475 Δύο-τρεις σκόρπιες σκέψεις από μένα:

1) Ο πατέρας μου φανατικός καπνιστής (μιλάμε για πολλά πακέτα τη μέρα), δεν ξέρω αν ο καρκίνος ήταν από αυτό, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά το συνεχόμενο κάπνισμα εντός σπιτιού, γραφείου, αυτοκινήτου, εξοχικού, βάρκας, όπου και αν βρισκόταν. Ίσως από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα για την αντι-καμπάνια του "μη καπνίζειν". Και από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του παθητικού καπνίσματος...

2) Αυτό που λένε περί "smoke-free environment" ή ότι "βρωμάς τσιγαρίλα" είναι πραγματικότητες και το ξέρουμε όλοι -άσχετα αν δεν το παραδεχόμαστε. Ο καπνός και η νικοτίνη είναι και φαίνονται και μυρίζουν ως δηλητήρια.

3) Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που είδα ένα από τα γυάλινα booths για καπνιστές στο αεροδρόμιο στο Μόναχο πριν καμιά 10αρια χρόνια. Πραγματικά τους λυπήθηκα και σκέφτηκα κάτι του στυλ "σαν κατάδικοι είναι". Από την μία να μου πεις τι φταίμε όλοι οι υπόλοιποι, αλλά από την άλλη σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ως λεπροί.

4) Ο νόμος είναι για να εφαρμόζεται. Αν δεν τον εφαρμόζεις είσαι παράνομος, ασχέτως αιτίας ή δικαιολογίας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kyr80 έγραψε:Τα σταρμπαξ κλείσανε γιατί το λέει ο ιταλάκιας. ΤΕΛΟΣ

Εσύ δεν δουλεύεις κυρίως το καλοκαίρι ή κάνω λάθος; Αν το 90% του τζίρου σου γίνεται καλοκαίρι που όλοι είναι έξω, δεν σε νοιάζει αν χάσεις 5-10 νοματαίους το χειμώνα με την απαγόρευση. Αν ίσχυε το αντίθετο, θα σε ένοιαζε.
:iconcool:

Θα το ξαναπώ πριν ξαναπεταχτεί κανένας: είμαι ΥΠΕΡ της απαγόρευσης, γιατί θα οδηγήσει σε λιγότερο κάπνισμα ΓΕΝΙΚΩΣ και σε μείωση των καπνιστών (στον πληθυσμό).
Είμαι βέβαιος όμως πως κάποιοι με μαγαζιά θα πονέσουν, από τον κόσμο που στην αρχή δεν θα βγαίνει και από την μείωση της κατανάλωσης. Δεν το λέω προφανώς σαν άλλοθι για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά καλώς ή κακώς είναι η πραγματικότητα.

Επιμένω, πως μια εφαρμογή των νόμων με προτεσταντικό ζήλο, δεν θα άρεσε σε κανέναν (πλην Λάππα ίσως...), γιατί στο τέλος, η πολλή "τακτοποίηση" καταντάει βαριά και ασήκωτη. Θεωρώ πως λίγη αταξία είναι καλό πράγμα... Και πριν πεταχτεί κανένας, δεν μιλώ για ασυδοσία.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#31491 συμφωνώ και εγώ για την εν μέρη αταξία... η μικρή αταξία όμως προϋποθέτει μυαλωμένο λαό με αρχές... το πε@ς που κρέμεται από τα Βαλκάνια δυστυχώς κατοικείτο από ουννικής καταγωγής ιθαγενείς που δεν γνωρίζουν την έννοια του μέτρου και της εγκράτειας ...
Άβαταρ μέλους
By DAP
nass έγραψε:Πετάγομαι :innocent: : πως ξεχωρίζεις τη "λίγη αταξία" από την "ασυδοσία" ?

Απο το ποσες γοπες θα δει στο τασακι.....Πεντε ατομα - δυο γοπες η δυο ατομα -πεντε γοπες; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By nido
kyr80 έγραψε:Άσε που εγω δεν είμαι μάγκας. Ακολουθώ τον νόμο. Εσύ παριστάνεις τον μάγκα με δηλώσεις "καπνίζω οπότε γουστάρω, αλλιώς θα κλείσετε".

Το μόνο που δίνει "πάτημα" στη "λογική" του παραπάνω τύπου είναι το πλήθος των καπνιστών που σκέφτονται έτσι. Στο Ελλαδιστάν είναι, δυστυχώς, πολλοί. Αν ήταν ο 1 στους 5 δε θα την κάναμε αυτή τη συζήτηση - κάποια πράγματα θα τα θεωρούσαμε αυτονόητα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
red_monster έγραψε:
italakias έγραψε:Ναι εκει οι κατοικοι ειναι κατωτερης ποιοτητας.
Ασε μας ρε κοκκινο τερας.

μαζούτ καίς? :omg:

μήπως γιατί οι κάτοικοι των γύρο περιοχών έχουν κατά κανόνα χαμηλό εισόδημα ?

Τα εβερεστ τερμα επι της πατησιων γιατι δουλευουν τοσα χρονια;
Εκει αλλαζει δλδ 500μετρα μετα ο κοσμος εχει πιο υψηλα εισοδηματα;