Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
drdino έγραψε:Το λέω χωρίς καμία διάθεση τρολλαρισματος ή κακής προαίρεσης, αλλά τι λεβητοστάσιο είναι αυτό ρε παιδιά;;;

Παρατημενο Ντινο.

Για πολλούς λόγους (θάνατος, οικονομική δυνατότητα) από τους ιδιοκτήτες.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#314123 Τι σχεση εχει αυτο; Αλλο και τουτο παλι.

Νικο g θα ακους. Θα τους "αναγκασεις" να τσονταρουν για καινουργια εγκατασταση απο την αρχη. Μην προχωρας σε τιποτα μερεμετια, ξεζουμισε μεχρι διαλυσης την υπαρχουσα εγκατασταση. Να δω τι θα κανουν, θα μεινουν χωρις ΖουΝουΧου; Τετοιες περιπτωσεις θελουν ξηλωμα και στησιμο απο αρχη, την πατεντα πανω στην πατεντα θα την βρεις γρηγορα μπροστα σου. Και σου μιλαω απο πικρη ιδια πειρα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#314124 Τι να ξηλώσει βρε. Συνήθως σε τέτοιες κινήσεις πέφτει τσακωμός και πολλές φορές δικαστήρια. Το χειρότερο βέβαια είναι πως θα είναι σκοτωμένος με γείτονες και είναι πολύ ψυχοφθόρο να τους συναντάς κάθε μέρα. Ας κάνει αν θέλει μια συζήτηση για το κόστος - επιβάρυνση που έχουν όλοι με το ΖΝΧ από ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες μήπως και τους πείσει με το καλό να αλλάξουν όλοι. Αλλιώς θα τη βγάλει με μεσοβέζικες λύσεις μέχρι αργά ή γρήγορα και οι άλλοι να συμφωνήσουν.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
g8777 έγραψε:Τι σχεση εχει αυτο; Αλλο και τουτο παλι.

@ GTS => αυτό ακριβώς.
Κάνε μιά βόλτα σε Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσο και τις παρόδους του οδικού άξονα που περνάει απ΄αυτές και δές πόσα ακίνητα (συνήθως βίλες) είναι -αν και κατοικούνται - σε κακή κατάσταση πλέον και πόσα ακόμα είναι ακατοίκητα-εγκαταλλειμένα εδώ και χρόνια.
Μπορεί σε μέση γειτονιά να είναι το ακίνητο και οι χωροι του "σένιοι" και στις ακριβές , ... πεθαμένο.

Πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν στην εγκατάλειψη!
Πίκρα, για όλος μας! :(
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Τι σχεση εχει αυτο; Αλλο και τουτο παλι.

Νικο g θα ακους. Θα τους "αναγκασεις" να τσονταρουν για καινουργια εγκατασταση απο την αρχη. Μην προχωρας σε τιποτα μερεμετια, ξεζουμισε μεχρι διαλυσης την υπαρχουσα εγκατασταση. Να δω τι θα κανουν, θα μεινουν χωρις ΖουΝουΧου; Τετοιες περιπτωσεις θελουν ξηλωμα και στησιμο απο αρχη, την πατεντα πανω στην πατεντα θα την βρεις γρηγορα μπροστα σου. Και σου μιλαω απο πικρη ιδια πειρα.

Το πρόβλημα είναι ότι πριν δύο χρόνια έγινε η αλλαγή. Ένα 3χιλιαρο κόστισε.

Για τους άλλους δύο, ο ηλιακός τους καλύπτει.

Για εμένα που έχω οικογένεια μέχρι τώρα όχι, αλλά τώρα ελπίζω να στρώσει.

Οπότε βασικά εγώ το έχω ανάγκη και όχι οι άλλοι.

Μια αλλαγή καυστηρα με ΖΝΧ θα έφτανε τα 3-4 χιλιάρικα...κανείς δεν έχει να τα δώσει και εγώ δε πρόκειται να το κάνω ακόμα και να τα είχα.

Αγη...Το θέμα του χώρου του λεβητοστασιου, δεν έχει να κάνει με τη περιοχή. Το σπίτι είναι παλιό και κανένας δεν ασχολήθηκε να φτιάξει τον χώρο διότι οι προτεραιότητες ήταν άλλες.

Ας μην κολλάμε εκεί όμως.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
bibendum έγραψε:Dodger ποσο συχνα πας χωριο;

Σχεδόν κάθε σ/κ, ή εγώ ή οι γονείς. Και με μία σκέψη να γίνει μόνιμη εγκατάσταση από τους γονείς...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#314139 Με έχετε "φτιάξει" σήμερα! :lol:

Αν και πάλι αλλάζω (σχετικά) θέμα, ας επαναλάβω την "πικρή αλήθεια" :
Όταν έγραφα στο "Οικοδομές.....", ότι μία ανακαίνιση διαμερίσματος ΄που κατασκευάστηκε πρίν το 1990, χρειάζεται 450-500€/τμ για να γίνει όπως πρέπει με τα σημερινά δεδομένα -απαιτήσεις μιάς κατοικίας, ενώ αν πρόκειται για μονοκατοικία ξεπερνάς άνετα και τα 500€/τμ, κάποιοι μου την "έπεφταν" ως υπερβολικό-πουλμουρ κλπ.
ΚΑΛΑ-ΕΝΤΑΞΕΙ !!! :roll:

@ Nikos!
Για .... "μαρτύρα": Με τα όσα προβλήματα σιγά -σιγά εμφανίζονται στην <2 χρόνια (εκτενέστατη όπως θυμάμαι) ανακαίνιση του διαμερίσματός σου, επειδή έγιναν συμβιβασμοί λόγω budget, πόσο σου είχε πάει ο μαλλίς/τμ????
Εκτιμώ σίγουρα τα 400€/τμ.

Κάποιοι λοιπόν υποστήριζαν πως τα 250€/τμ είναι αρκετά.
Ναί, αν το διαμέρισμα προορίζεται για ενοικίαση και θές απλά και μόνο να ξεχωρίζει απ΄το σωρό, ώστε να προτιμάται απ΄τους ενοικιαστές και να μη σου μένει αμανάτι.
Αν το προορίζεις για ιδιοκατοίκηση => χο-χο-χο!

Και όσα γράφω , δεν ενέχουν καμία δόση ειρωνείας! :rtfm:
Σαφώς και ο καθένας πρέπει να "απλώνεται" ως εκεί που οι οικ. δυνατότητές το το επιτρέπουν , αλλά ... να μη (αυτο)γελιόμαστε και -κυρίως- να είμαστε προετοιμασμένοι για τα όσα με την πάροδο του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε!
Άλλωστε : Sky is the limit! :)

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#314143 Δημήτρη, το θέμα της εγκατάστασης της θέρμανσης ποτέ δεν ήταν μέρος του έργου.

Αντίθεταε αυτό, με ο,τι ασχολήθηκα βγήκε σωστό.

Γενικώς, μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα θέμα και μπορώ να πω ότι έγινε καλή δουλειά. Προβλήματα δεν βγαίνουν. Βγαίνουν αυτά που είχα αποφασίσει λόγο budget να τα αφήσω εκτός.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#314147 Αααα budget, 40000 euro για 120τμ. αλλά δεν άλλαξα μεσοπορτες και 1-2 μικροπραγματακια ακόμα.

Επίσης άφησα την εγκατάσταση του ΦΑ εκτός.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:Merci! :)

Με μεσοπορτες και 1-2 ασημαντα (που θα τα κάνω στο μέλλον) θα αγγίζαμε τα 45.

Εκτός κήπος και επίσης άφησα το μάρμαρο σε χωλ, σαλόνι κουζίνα και διάδρομο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#314159 Νίκο βάλε έναν δικό σου λέβητα φυσικού αερίου κ τελείωσες. Κ άσε τους άλλους με τον υπάρχοντα. Και όσοι περνούν σήμερα τέτοιους ατομικούς λέβητες κάνουν πολύ καλή δουλειά, ούτε που θα βλέπεις τις σωλήνες. Στο πατρικό στη Θεσνικη μας πέρασε ένας το μηχάνημα στο μπαλκόνι κ από εκεί πέρασε τισ σωλήνες από ένα δωμάτιο (μέσα κ από ντουλάπα μέχρι το ταβάνι), από το πατάρι κ από το χωλ μέχρι να βγουν έξω από την εξώπορτα κ να συνδεθούν με τις κεντρικές σωλήνες. Στο δωμάτιο κάναμε μια γυψοσανίδα με σποτάκια, και στο χωλ επίσης γυψοσανίδα κ δεν φαίνεται τίποτα...

όσο για την αυτονόμηση από το κεντρικό σύστημα, δεν υπάρχει καλύτερο. Εμείς 3 χρόνια δε βάζαμε πετρέλαιο γιατί δεν ήθελαν 2-3 στην πολυκατοικία, κ αυτό στην Καλαμαριά (αυτοί που δεν είχαν να βάλουν κ δεν ήθελαν ήταν τα διαμερίσματα σάντουιτς, δλδ 2,2,4ος όροφος (παλιοί οικοπεδούχοι με αντιπαροχή). Εμείς στον 6ο κ η από κάτω μας παγώναμε. Τη βγάζαμε (η μητέρα μου δλδ) μόνο με αερόθερμο :lipsealed: κ air condition τον 21ο αιώνα :lipsealed: Το παιδί μου δε θα μπορούσα να το πάω εκεί τον χειμώνα...

Τώρα είμαστε ανεξάρτητοι κ τέλος, ας κάνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν. Πέσαμε κ σε μια επιδότηση πριν 2-3 χρόνια κ πήραμε τα μισά λεφτά πίσω (1.800€ έκανε η εγκατάσταση με καλό λέβητα, πήραμε 1100€ πίσω 2 χρόνια μετά, πριν λίγο...)

Γνώμη μου να κοιτάξεις να αυτονομηθείς όσο κ αν κοστίσει παραπάνω...