Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#314068 αποτι καταλαβαινω ναι, λεβητας εμεινε ο παλιος,καυστηρας νεος με αεριο.
Άβαταρ μέλους
By nEK
Nikos! έγραψε:Για του λόγου το αληθές, ο λεβητας του πετρελαίου που αν κατάλαβα καλά μπήκε αυτό το κόκκινο μαραφέτι μπροστά και έγινε ΦΑ?

Εικόνα

< >

Dont like

Ρωτα εναλλακτικη κοστους για νεο λεβητα αεριου με ενσωματωμενο ζνχ.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#314072 Παλιός λέβητας με αλλαγή καυστήρα είναι.

Πάρε νέο ατομικό λέβητα αερίου, που έχει απευθείας έξοδο ΖΝΧ και ξεμπερδεύεις μια και καλή. Αλλιώς όλο θα σε τρώει το οικονομικό του ΖΝΧ μιας το ψάχνεις τόσο και καλά κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#314074 Αφού είπε ο Νίκος ότι δεν γίνεται αυτό λόγω και άλλων εμπλεκομενων.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#314076 Δεν το είδα αυτό repeater :lol:

Ας δει τί παίζει με την ανεξαρτητοποίηση του δικού του. Η παρούσα εγκατάσταση είναι μη οικονομική σε βάθος χρόνου imo.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Kon5 έγραψε:Παλιός λέβητας με αλλαγή καυστήρα είναι.

Πάρε νέο ατομικό λέβητα αερίου, που έχει απευθείας έξοδο ΖΝΧ και ξεμπερδεύεις μια και καλή. Αλλιώς όλο θα σε τρώει το οικονομικό του ΖΝΧ μιας το ψάχνεις τόσο και καλά κάνεις.

Το έψαξα και αυτό. Αυτό θα ήθελα βασικά για να ανεξαρτητοποιηθω από τον λογαριασμό του ΦΑ των άλλων.

Το πρόβλημα είναι η πολυπλοκοτητα των υδραυλικων του καλοριφέρ.

Οπότε με νέο καυστηρα πρέπει να γίνει νέα εξωτερική εγκατάσταση για να πάει να βρει την υπάρχουσα. Παρά πολύ μεγάλο κόστος μου είχε πει αυτός που έκανε την εγκατάσταση του ΦΑ και δε θα το αποσβεσω ποτέ.

Ενταξει, πάντως ο υδραυλικός που έκανε την αρχική εγκατάσταση πριν 30 χρόνια ήταν εντελώς άσχετος και τα πληρώνουμε εμείς τώρα.

Οπότε γιαυτό κοιτάω σε πρώτη φάση να ρίξω το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Nikos! έγραψε:Για του λόγου το αληθές, ο λεβητας του πετρελαίου που αν κατάλαβα καλά μπήκε αυτό το κόκκινο μαραφέτι μπροστά και έγινε ΦΑ?

Αυτό το έκανε αδειούχος εγκαταστάτης;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Pitt έγραψε:

Αυτό το έκανε αδειούχος εγκαταστάτης;

Τι να σου πω ρε συ. Νομίζω ναι.

Είναι το μοναδικό πράγμα που δεν το έτρεξα εγώ, αλλά άλλοι και απ'οτι μου λες παίχτηκε μ@λ@κια ?

Γυναίκες ρε φίλε...αμάν...

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#314083 Μην στενοχωριέσαι. Εδώ η Εταιρεία Παροχής Αερίου δεν συνδέει την παροχή και δεν σου δίνει αέριο αν δεν ελέγξει πρώτα την ασφάλεια της εγκατάστασης. Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνεται και εκεί. Συνεπώς από πλευράς ασφαλείας μάλλον είναι καλυμμένος.

Τώρα όσον αφορά την απόδοση του μηχανήματος, αυτό θα πρέπει σίγουρα να το κοιτάξεις. Σου προτείνω να φωνάξεις έναν αδειούχο εγκαταστάτη (ρώτησε στην ΕΠΑ, έχουν καταστάσεις με όλους τους αδειούχους) και να του ζητήσεις να σου κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις (θερμοκρασίες εξαγωγής, ανάλυση καυσαερίων κλπ). Με μικρό κόστος θα πάρεις μια γνώμη ενός ειδικού και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Pitt έγραψε:Μην στενοχωριέσαι. Εδώ η Εταιρεία Παροχής Αερίου δεν συνδέει την παροχή και δεν σου δίνει αέριο αν δεν ελέγξει πρώτα την ασφάλεια της εγκατάστασης. Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνεται και εκεί. Συνεπώς από πλευράς ασφαλείας μάλλον είναι καλυμμένος.

Τώρα όσον αφορά την απόδοση του μηχανήματος, αυτό θα πρέπει σίγουρα να το κοιτάξεις. Σου προτείνω να φωνάξεις έναν αδειούχο εγκαταστάτη (ρώτησε στην ΕΠΑ, έχουν καταστάσεις με όλους τους αδειούχους) και να του ζητήσεις να σου κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις (θερμοκρασίες εξαγωγής, ανάλυση καυσαερίων κλπ). Με μικρό κόστος θα πάρεις μια γνώμη ενός ειδικού και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ευχαριστώ.

Αν θα μπορούσες να μου δώσεις κάποια επαφή, θα το εκτιμούσα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#314088 @Pitt : Τα ΄χα πεί λοιπόν στο άλλο τοπικό, και με 'οσα παρουσιάστηκαν παραπάνω, δικαιώνομαι.
(και πρέπει να μεταφερθούν για γνώση και συμμόρφωση στο παρόν)!

Το αστείο ξέρετε ποιό είναι?
Πως η μετατροπή του λέβητα σε ΦΑ , στοίχισε πχ: 600€ και ο καινούριος λέβητοκαυστήρας αερίου, για 3 έστω σπίτια , δεν θα στοίχιζε μαζί με την καινούρια καμινάδα >1.000€, ενώ με το μπόιλερ των 300 λίτρων και σωληνώσεις δεν θα ξεπερνούσε τα 2.500€!
Ποσό το οποίο εκτιμω ότι ο Νίκος, θα έβαζε πληρώνοντας έστω και μόνος του, "κερνώντας" τους υπόλοιπους ενοίκους.
Οι δε ηλιακοί, μπορούσαν να παραμείνουν, με τοποθέτηση βάνας για επιλογή εισόδου του ζεστού νερού, κατά περίπτωση.

Όσο για αυτό :
Nikos! έγραψε:....ο μηχανικός που έκανε το πανωσήκωμα δεν ασχολήθηκε απ'ότι φάνηκε με τη θέρμανση όπως έπρεπε. :slap:

έχω πολλάκις εκφράσει τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο κύκλωμα.
Ακόμα και να έχεις αρκετές γνώσεις στα θέματα της οικοδομής, πέραν του ότι δεν πρέπει να απουσιάζεις ούτε λεπτό απ΄το έργο, .... "θα τη φάς " ούτως ή άλλως.
Το θέμα ειναι να μη σε ξεKwlιάσουν! :dizzy:
Kαι μη ξεχνάτε το ρητό του "ειδικού" στο φόρουμ: <<Στην π@τάνα, δε χωράνε π@ τανιές>> ! :iconcool:

@ Nikos!
Η λύση του nek για ατομικό λέβητα ήταν η μόνη σωστή , πρίν τελειώσεις με την ανακαίνιση.
Τώρα, ... ότι σε φωτίσει κάνε! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Nikos! έγραψε:Αν θα μπορούσες να μου δώσεις κάποια επαφή, θα το εκτιμούσα.

< >

Δεν γνωρίζω κανέναν στην Αθήνα. Εδώ λέει "Μπορείτε να ζητήσετε από την ΕΠΑ Αττικής να σας δώσει τη λίστα με τους Αδειοδοτημένους Εγκαταστάτες και να επιλέξετε." Πάρε ένα τηλέφωνο στο 1133 και ρώτα τους.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:@Pitt : Τα ΄χα πεί λοιπόν στο άλλο τοπικό, και με 'οσα παρουσιάστηκαν παραπάνω, δικαιώνομαι.
(και πρέπει να μεταφερθούν για γνώση και συμμόρφωση στο παρόν)!

Το αστείο ξέρετε ποιό είναι?
Πως η μετατροπή του λέβητα σε ΦΑ , στοίχισε πχ: 600€ και ο καινούριος λέβητοκαυστήρας αερίου, για 3 έστω σπίτια , δεν θα στοίχιζε μαζί με την καινούρια καμινάδα >1.000€, ενώ με το μπόιλερ των 300 λίτρων και σωληνώσεις δεν θα ξεπερνούσε τα 2.500€!
Ποσό το οποίο εκτιμω ότι ο Νίκος, θα έβαζε πληρώνοντας έστω και μόνος του, "κερνώντας" τους υπόλοιπους ενοίκους.
Οι δε ηλιακοί, μπορούσαν να παραμείνουν, με τοποθέτηση βάνας για επιλογή εισόδου του ζεστού νερού, κατά περίπτωση.

Όσο για αυτό :
Nikos! έγραψε:....ο μηχανικός που έκανε το πανωσήκωμα δεν ασχολήθηκε απ'ότι φάνηκε με τη θέρμανση όπως έπρεπε. :slap:

έχω πολλάκις εκφράσει τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο κύκλωμα.
Ακόμα και να έχεις αρκετές γνώσεις στα θέματα της οικοδομής, πέραν του ότι δεν πρέπει να απουσιάζεις ούτε λεπτό απ΄το έργο, .... "θα τη φάς " ούτως ή άλλως.
Το θέμα ειναι να μη σε ξεKwlιάσουν! :dizzy:
Kαι μη ξεχνάτε το ρητό του "ειδικού" στο φόρουμ: <<Στην π@τάνα, δε χωράνε π@ τανιές>> ! :iconcool:

@ Nikos!
Η λύση του nek για ατομικό λέβητα ήταν η μόνη σωστή , πρίν τελειώσεις με την ανακαίνιση.
Τώρα, ... ότι σε φωτίσει κάνε! :innocent:

Είχαμε βγει τόσο πολύ εκτός budget, οπότε επαναπαυθηκα στους υπόλοιπους που μου είπαν ότι λύθηκε το θέμα της θέρμανσης. Δεν είχα ιδέα το ποσό πολύπλοκο ήταν το σύστημα, το ανακάλυψα στο δρόμο.

Τέλος πάντων...that said προχωράω με τη σύνδεση ηλιακού με καυστηρα να γλυτώσω ρεύμα ή όχι? Διαφορά 400 ευρώ περίπου.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#314100 Το λέω χωρίς καμία διάθεση τρολλαρισματος ή κακής προαίρεσης, αλλά τι λεβητοστάσιο είναι αυτό ρε παιδιά;;;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:...προχωράω με τη σύνδεση ηλιακού με καυστηρα να γλυτώσω ρεύμα ή όχι? Διαφορά 400 ευρώ περίπου.

< >

Ναί, έχοντας υπόψη οτι η απόσβεση των 400€, θα 'εχει γίνει μετά την πάροδο 3ετίας.
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 16 Οκτ 2016, 13:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά