Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Funis
#31093 Επίσης χρήσιμο θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον που ταιριάζουν τα γούστα σας, έφτιαξε σπίτι και την πάτησε σε ορισμένα θέματα. Γενικά το θέμα σπίτι έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με την φάση που είσαι, άλλα θέλει ένας εργένης που ζει με ταπεράκια από την μαμά, άλλα ένα ζευγάρι, άλλο μια οικογένεια με παιδιά, έντονα μαγειρέματα, καθαριότητες κλπ.. Και φυσικά αν μιλάμε για το σπίτι που θα αγοράσεις, να βλέπεις και λίγο μπροστά. Αν πχ είσαι έτοιμος να παντρευτείς, ε θα λάβεις υπόψη και την πρακτικότητα για τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη ενός ανθρώπους που "ζει" το σπίτι του, μαγειρεύει, κάνει δουλειές, καθαρίζει κλπ μετράει. Αν είσαι αρνητικός προς την γυναικεία άποψη, ρώτα κάποια αντρική. Κάτι θα σου προσφέρει που δεν το είχες σκεφτεί. Εγώ όταν έφτιαχνα το σπίτι μίλησα αρκετά με ανθρώπους και άκουσα πολλές γνώμες, μερικά από όσα άκουσα ούτε θα μου πέρναγαν από το μυαλό. Κάποια τα ακολούθησα, κάποια όχι. Κάπου προσπαθείς να βρεις την χρυσή τομή μεταξύ του στιλάτου και του χρηστικού. Τώρα, 3-4 χρόνια μετά και σε τελείως άλλη κατάσταση από τότε, αν είχα την ευκαιρία θα έκανα αρκετά πράγματα διαφορετικά, κι ας έχανα σε "ντιζαιν".
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:Such as?

Off the κορυφή of my κεφαλιού: καλωδιώσεις, κουφώματα, σωληνώσεις (επιλογή κεντρικής ή μη θέρμανσης ?), χρώματα/υλικά σε κουζίνα και μπάνια (αν το πετύχεις στο χτίσιμο), κρυφούς φωτισμούς, αναμονές για κάμερες/συναγερμό/ασύρματα/routers/switches/κ.α.

Επίσης -αν το πετύχεις στο χτίσιμο- μπορείς να επιλέξεις και πολλά άλλα, όπως πόρτες, παράθυρα, κάγκελα, μπορεί ακόμα-ακόμα και πατώματα...

Αν λοιπόν εσύ είσαι π.χ. του αλουμινίου και η μάνα/πατέρας του ξύλου, προφανώς θα έχεις εντελώς διαφορετική αξιολόγηση του ίδιου ακινήτου.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#31095 Εννοείται αυτό που λες και γι' αυτό εκτός των φίλων με τους οποίους το συζητάω, το συζητάω και εδω μέσα απ' όπου μπορεί να πέσουν στο τραπέζι ιδέες που ούτε μου έχουν περάσει απ' το μυαλό. και ήδη έχει συμβεί αυτό. Από κει και πέρα επίσης εννοείται ότι στα 3-4 τελικά σπίτια που θα καταλήξω θα παίξει εξονυχιστικό τσεκάρισμα με συνοδεία και brainstorming.

@ace

όλα αυτά που αναφέρεις είναι στα κριτήρια που έχω θέσει. Μέχρι εκεί κατέχω από σπίτια γιατί ξέρω ακριβώς τα θέλω μου. Εκεί που ίσως θα χρειαζόμουν βοήθεια είναι στο να διακρίνω πχ την ποιότητα των ειδών υγιεινής ή των κουφωμάτων ή του πατώματος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31228 Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος με το πόσο εντός του οικοπέδου πρεπει να είναι φυτεμένα δέντρα;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#31250 Αυτο βρηκα

"Δεν υπάρχει ελάχιστη απόσταση από την επίχωση.
Υπάρχει ρητή υποχρέωση να μην βλάψεις το γειτονικό κτίριο που προυπάρχει της επίχωσης.

Κοινή λογική με λίγα λόγια. "

απο εδω http://www.michanikos.gr/topic/8712-Νομοθεσία-σχετικά-με-τη-φύτευση-σε-γειτονικό-οι/page-2
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31261 Παίζει να ισχύει κάτι σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:Παίζει να ισχύει κάτι σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο;

Υπήρχαν δέντρα ή είχε χαρακτηριστεί δασικό;Σε αεροφωτογραφίες δείχνει δέντρα;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#31264 Απ οσο ξερω, ισχυει οτι δεν πρεπει το δεντρο να απλωνει τα κλαδια του στο διπλα οικοπεδο. Τωρα αν αυτο ειναι το επισημο η το εθιμοτυπικο δεν το ξερω. Ουτε αν υπαρχει καποιος επισημος νομος. Παντως στο λινκ που σου εδωσα απλα ανεφεραν για τις ριζες και να μην δημιουργει υγρασια στο διπλα οικοπεδο.

Σας την ειπε ο γειτονας;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31267 Έχω αριζόνες φυτεμένες εντός του ορίου μου, μέσα από την περίφραξή μου δηλαδή. Σε γενικές γραμμές δεν μπαίνει κάτι στο δικό του οικόπεδο. Αυτός γκρινιάζει γιατί του κόβουν τον ήλιο και επικαλείται νόμο (;) που λέει ότι πρέπει το φύτεμα να γίνεται σε απόσταση 5 μέτρων από το όριο. Αυτός φυσικά σπέρνει μέχρι την περίφραξη, το γιατί δεν ακολουθεί αυτό που επικαλείται είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
drdino έγραψε:Έχω αριζόνες φυτεμένες εντός του ορίου μου, μέσα από την περίφραξή μου δηλαδή. Σε γενικές γραμμές δεν μπαίνει κάτι στο δικό του οικόπεδο. Αυτός γκρινιάζει γιατί του κόβουν τον ήλιο και επικαλείται νόμο (;) που λέει ότι πρέπει το φύτεμα να γίνεται σε απόσταση 5 μέτρων από το όριο. Αυτός φυσικά σπέρνει μέχρι την περίφραξη, το γιατί δεν ακολουθεί αυτό που επικαλείται είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. :lol:

Δεν υπάρχει αυτό που λέει, στο κάτω-κάτω πες του να βρει το νόμο και να στον δώσει, και αν ισχύει τότε εσύ πολύ ευχαρίστως να του κάνεις τη χάρη :shifty:

Δεν το λέω επειδή ξέρω όλη τη νομοθεσία, προφανώς και δεν έχω ακούσει ποτέ μου κάτι τέτοιο, αλλά έχω δει μερικές χιλιάδες κήπους, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια κλπ, και ΟΛΑ είναι φυτεμένα μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Προφανώς και δεν πρέπει να μπαίνει τίποτα στην ιδιοκτησία του άλλου, αλλά αυτά περί σκιάσεων που λέει είναι πιθανότατα μπουρδολογίες....

Από την άλλη υπάρχουν κανονικότατα όρια -min αποστάσεις δηλαδή- για προβόλους, το pillar, δέσμευση πεζοδρομίου για τις εισόδους κλπ, αλλά τίποτα γι'αυτό που λέει....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
drdino έγραψε:Έχω αριζόνες φυτεμένες εντός του ορίου μου, μέσα από την περίφραξή μου δηλαδή. Σε γενικές γραμμές δεν μπαίνει κάτι στο δικό του οικόπεδο. Αυτός γκρινιάζει γιατί του κόβουν τον ήλιο και επικαλείται νόμο (;) που λέει ότι πρέπει το φύτεμα να γίνεται σε απόσταση 5 μέτρων από το όριο. Αυτός φυσικά σπέρνει μέχρι την περίφραξη, το γιατί δεν ακολουθεί αυτό που επικαλείται είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. :lol:

αν δεν εισέρχονται καθόλου στο χώρο του δεν έχει κανένα νομικό πάτημα...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31410 Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα σο δικό του χώρο. Αν τύχει και ξεστρατίσει κανένα κλαδί, πέφτει κλάδεμα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
drdino έγραψε:Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα σο δικό του χώρο. Αν τύχει και ξεστρατίσει κανένα κλαδί, πέφτει κλάδεμα.

Ακόμα και για να κλαδέψει κάτι δικό σου, ανεξάρτητα αν μπαίνει στο χώρο του, πρέπει να σε ενημερώσει ώστε π.χ. να κάνεις εσύ -αν γίνεται- τις διευθετήσεις.

Επίσης λέμε συνεχώς "νόμος", αλλά προφανέστατα δεν θα υπάρχει νόμος που να λέει κάτι τέτοιο. Άντε να είναι καμιά ΥΑ/ΚΥΑ, ή -το πιθανότερο- εγκύκλιος ΠΕΧΩΔΕ ή Τ.Ο. του ΤΕΕ...