Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dodger έγραψε:Εγώ Molten έχω στο αμάξι πάντως, ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να βρεθείς. Να μην έχεις να παίξεις κανά μονό;

Μονό volley; :lipsealed:
:lol:
(κι εγώ είχα κάποτε... :oops: )
Άβαταρ μέλους
By xenos
g8777 έγραψε:Dodger απ ότι βλέπω ξέχασες γαζες, σπρέι συνθετικου πάγου, ναυτική φωτοβολιδα, μια Καθημερινή για να περάσει η ώρα μέχρι να σε μαζέψουν, δορυφορικό κινητό, χάπι χαλαζονης, κονσέρβα ΖΑΝΑΕ, μαχαίρι Ραμπο, μπάλα βόλεϊ (Γουιλσον), οξυγονοκολληση και απινιδωτη.

:lol: :lol: Τι μλκας. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#313971 Λοιπόν σχετικά με την κομμένη μου αλυσίδα τη μέτρησα και είναι σαφώς ξεχειλωμένη οπότε θα την αλλάξω.
Αγόρασα καινούργια, μια KMC X8-93 (που μπαίνει βγαίνει εύκολα με ειδικό κρίκο) καθώς και σχετικό εργαλειάκι της Lezyne (τα παρέλαβα πριν από λίγες ώρες) για να βγάλω τα μάλλον 4 κρικάκια που θα χρειαστεί ώστε από τα 116 να πάω στα 112 που έχει η παλιά. Έκανα και τα πειράματά μου με το εργαλείο να δω πως λειτουργεί, έβγαλα έναν πείρο, έβαλα τον πείρο που είχε βγει στην παλιά και αύριο πρωί να πάνε όλα καλά θα μπει η καινούργια και θα γίνει μεγάλη βόλτα.
Άβαταρ μέλους
By pik.
g8777 έγραψε:Dodger απ ότι βλέπω ξέχασες γαζες, σπρέι συνθετικου πάγου, ναυτική φωτοβολιδα, μια Καθημερινή για να περάσει η ώρα μέχρι να σε μαζέψουν, δορυφορικό κινητό, χάπι χαλαζονης, κονσέρβα ΖΑΝΑΕ, μαχαίρι Ραμπο, μπάλα βόλεϊ (Γουιλσον), οξυγονοκολληση και απινιδωτη.

εχω πεθανει... :lol: :lol: :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By JBT
#314010 Βλέπω ότι παίζει πολύ IDEAL και είδα κι ένα τρέκιν από κοντά και με άρεσε πολύ :hmmm:

Είνια όντως τόσο καλά;

Την άνοιξη θα γίνει αγορά ποδηλάτου, πρέπει να ξεκινήσω από τώρα το ψάξιμο μπας και προλάβω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#314029 Τα Ideal είναι ποδήλατα που συναρμολογούνται στην Ελλάδα, τα εμπορεύεται ο Μανιατόπουλος στην Πάτρα, πολύ εξυπηρετικός και αγαπάει αυτό που κάνει. idealbikes.net έχει μπει για τα καλά στον χώρο και βγάζει αξιοπρεπέστατα ποδήλατα.

Τι ακριβώς ψάχνεις, πες μας χρήση που θα κάνεις (άσφαλτο, χώμα, ανηφοροκατηφόρες, κτλ) και θα τα βρούμε όλα.

Αν βάλεις τσαντάκι κάτω από τη σέλα, θα σου πω εγώ τι θα βάλεις μέσα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dodger έγραψε:Αν βάλεις τσαντάκι κάτω από τη σέλα, θα σου πω εγώ τι θα βάλεις μέσα :shifty:

Ο Σπορτ Μπίλλυ ξέρει καλύτερα! :rtfm: :lol: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#314035 Λόγω μέσης δεν πιστεύω ότι δεν μπορώ να πάω σε κάτι άλλο από τρέκιν.

Και το τιμονάκι να το σηκώσω λίγο για σκύβω όσο λιγότερα γίνεται.

Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι... Ελαστικά ασφάλτινα βασικά, χώμα και βουνά μάλλον όχι.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#314036 Αν έχεις σκοπό να κινηθείς μέχρι τα 400-500 ευρώ, τότε τα Ιντεάλ είναι μια χαρά, άσε που κρατάνε μεταπωλητική αξία.
Δυστυχώς, σε πρόσφατη βόλτα (γύρος λίμνης Μαραθώνα), διαπίστωσα ότι τα μισά (από τα 60 ποδήλατα) ήταν Cube (= γερμανική Ιντεάλ), ενώ τα "δικά μας" ήταν 3-4.
Άβαταρ μέλους
By elteo
JBT έγραψε:Λόγω μέσης δεν πιστεύω ότι δεν μπορώ να πάω σε κάτι άλλο από τρέκιν.

Και το τιμονάκι να το σηκώσω λίγο για σκύβω όσο λιγότερα γίνεται.

Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι... Ελαστικά ασφάλτινα βασικά, χώμα και βουνά μάλλον όχι.

Exω γείτονα που κάνει ποδηλατάκι με το παρακάτω setup: mtb (29αρι είχε αυτός σαν το παρακάτω) με bmx τιμόνι.
Εχει κι αυτός πρόβλημα με μέση και μου είπε ότι είναι ότι πιο άνετο μπορείς να καβαλήσεις αν έχεις θέμα με μέση.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#314041 Καλό.

Κάτι τέτοιο θα κάνω κι εγώ εάν δεν με κάτσει το ετοιμοπαράδοτο τιμόνι.

Έχω ήδη τσεκάρει ποιο θα πάρω, απλά μένει να το βολτάρω σε long term για να το αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimsabas έγραψε:...διαπίστωσα ότι τα μισά (από τα 60 ποδήλατα) ήταν Cube (= γερμανική Ιντεάλ)...
Τι εννοείς; Είναι Ιντεάλ που πάνε στη Γερμανία ή απλά αγοράζουν τα ίδια μοντέλα από το ίδιο απω-ανατολικό εργοστάσιο;
Άβαταρ μέλους
By travelman
JBT έγραψε:Βλέπω ότι παίζει πολύ IDEAL και είδα κι ένα τρέκιν από κοντά και με άρεσε πολύ :hmmm:

Είνια όντως τόσο καλά;

Την άνοιξη θα γίνει αγορά ποδηλάτου, πρέπει να ξεκινήσω από τώρα το ψάξιμο μπας και προλάβω :lol:

Άμα θες την άνοιξη να έχεις ποδήλατο, ξεκίνα τώρα να κοιτάς τα μεταχειρισμένα που τα πήραν την άνοιξη, και το καλοκαίρι ζεστάθηκαν/πόνεσαν τα γόνατα-μέσες/φάγαν καυσαέριο/τρόμαξαν και τα πουλάνε τώρα όσο όσο το φθινόπωρο λόγω παντόφλας. Ειδικά τα τρέκκινγκ έχουν παράδοση να καβαλιούνται διψήφια χιλιόμετρα και μετά να μαζεύουν σκόνη υπογείου οπότε υπάρχουν πολλά σχεδόν καινούργια με απλώς ξερά λάστιχα στη μισή τιμή.

Για το τρέκκινγκ πάντως παραδοσιακά διαφωνώ καθώς η βαριά, άχρηστη και ενδεχομένως επικίνδυνη ανάρτηση μπροστά είναι άκυρη για την άσφαλτο. Εάν θες ψηλό τιμόνι, μπορείς να βάλεις λαιμό με μεγάλη κλίση ή ρυθμιζόμενο λαιμό και να τον πας τέρμα ψηλά, επέκταση λαιμού πηρουνιού, ή τιμόνι με μεγάλο rise.

Περί Ιντεάλ, όλα τα τρέκκινγκ είναι εξαιρετικά παραπλήσια, οπότε τα Ιντεάλ δεδομένου ότι έχουν καλό λόγω τιμής/εξοπλισμού, δουλεύει κανένα παραπάνω ελληνικό χέρι και τα βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα ποδηλατάδικα είναι τίμια επιλογή
Άβαταρ μέλους
By JBT
#314668 Περι τα 450 είδα ένα όμορφο τρέκκιν της Ιδεάλ.

Για να αξίζει να το πάρω μ/νο θα πρέπει να είναι σίγουρα κάτω από 300.

Όχι;