Dimitris_P έγραψε:Από τα ΗλεκτρολογικάPitt έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Υπάρχει καλώδιο που να μπορεί να περάσει μέσα από τζάκι; Σκέφτομαι να βάλω μοτέρ στην καπνοδόχο και να περάσω το καλώδιο εσωτερικά για να μη το κρεμάσω απ'έξω και κάνω τρύπες. Αντέχει το καλώδιο σιλικόνης-ή κάποιο άλλο- υψηλές θερμοκρασίες ή απλώς να το ξεχάσω;
Υπάρχουν καλώδια που αντέχουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές του τζακιού, αλλά ΔΕΝ είναι φρόνιμο να το κάνεις. Βρές άλλη λύση.
Επίσης δεν σου συνιστώ να βάλεις μοτέρ. Έχω μοτέρ στην καμινάδα του BBQ και κάνει θόρυβο, τόσο κάτω στον χώρο που ψήνω (ακούγεται μέσα από την καμινάδα) όσο και στον περιβάλλοντα χώρο στην ταράτσα. Ο θόρυβος που ακούγεται κάτω δεν με ενοχλεί, άλλωστε είναι για λίγη ώρα και σπάνια ψήνω, αλλά ακούγεται σ’ αυτόν που μένει στον τελευταίο όροφο καθώς και σ΄ένα διαμέρισμα διπλανής οικοδομής.
Στην καμινάδα του τζακιού έχω βάλει αυτό το περιστρεφόμενο φουρφούρι (μοιάζει με τιάρα μητροπολίτη... ) και τραβάει πολύ καλά. Μήπως να το δοκίμαζες κι εσύ;
Έχω τέτοιο. Πέρσυ μια φορά το άναψα μόνο γιατί φοβόμουν μη ντουμανιάσει όπως έλεγαν οι άλλοι ότι γίνεται σε δαύτους. Ένας έβαλε μοτέρ και ησύχασε. Τώρα αν κάνει θόρυβο στον τελευταίο όροφο δεν ξέρω
Δεν συνισταται για τζακια και σομπες, γεμιζει λαδια, σκουριαζει με το καιρο λογω οξινων καυσαεριων και χαλαει. Ασε που κανει θορυβο μετα απο λιγο καιρο οταν γυρναει, και με τον αερα.
Να δεις και να βαλεις καπελου τυπου παγοδας.
https://goo.gl/images/riKat8
< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
100 το φίλτρο δύο στάδια και 8 κάτι έξτρα γωνίες και νιπελ για το κύκλωμα.

Οταν βαζουμε απορροφητηρα στη κουζινα συνηθως ανοιγουμε καινλιγο το παραθυρο για καλυτερο τραβηγμα. Οταν ομως καιει το τζακι το ανοιγμα ομως γινεται απαραιτητο του παραθυρου. Το τζακι παιρνει αερα απο τον εσωτερικο χωρο και οχι απεξω και δεν ειναι καθολου ευκολο η αλλαγη αυτου.
Επειδη σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει παραθυρο στη κουζινα αλλα μπαλκονοπορτα, δεν θα ειναιντοσο βολικο το ανοιγμα, ειδικα το χειμωνα.
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο συστημα ωστε να δημιουργηθει ασφαλης εισοδος αερα στη κουζινα οταν δουλευει ο απορροφητηρας. Να μην μπαινει αερας οταν φυσαει ουτε ζωυφια και αλλα ζωντανα.
Καποια τρυπα πισω απο το φουρνο, που βολευει λογω μπαλκονιου θα εκανε δουλεια, με τη καταλληλη σιτα, περσιδα κλπ?
Αν θα την κάνεις κάπου αλλού στο σπίτι το μόνο που πειράζει είναι οτι θα μπαίνει κρύος αέρας και θα κάνει και ρεύμα μέσα στο σπίτι.
Το ιδανικό είναι να τροφοδοτούμε αυτό τον κρύο αέρα καύσης στο τζάκι για να μη καίει τον ήδη ζεστό αέρα του δωματίου.
panos2171 έγραψε:θέλω να κρεμάω ένα ντουλάπι στο μπάνιο. Είναι προτιμότερο να τρυπήσω το πλακάκι και να βάλω βίδες (με ούπα) ή να φάω λίγο το πλακάκι και μετά να βάλω καρφί;
Βιδες με ουπατ και αν ειναι μεγαλο το ντουλαπι παρε και γωνιες μεταλλικες που μπαινουν στην πλατη του ντουλαπιου και κρεμας απο εκει
Fiat Panda 7,6l/100km
Βγαίνει συνήθως σε σωληνάρια για χρήση με πιστόλι. Συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει αυτή: http://saharidis.com/index.php?route=pr ... uct_id=100
Το έχω χρησιμοποιήσει για να κολλήσω πλαστικά κουτιά και αντικείμενα, όπως μικρά ντουλάπια, πολύμπριζα στον τοίχο.
Όταν στεγνώσει η κόλλα (θέλει 48 ώρες για να στεγνώσει πλήρως) γίνεται ένα με το σοβά. Σε μία περίπτωση που ήθελα να βγάλω κάτι, έσπασε και το πλαστικό, και έφυγε και μέρος απο το σοβά στον τοίχο.
Και τον (πλαστικό επιτοίχιο) ηλεκτρολογικό πίνακα που εγκαθιστώ αυτές τις μέρες, με αυτή την κόλλα τον κόλλησα στον τοίχο. Δέν ήθελα να τρυπήσω, γιατι κάπου στο σημείο αυτό περνά η κεντρική παροχή της ΔΕΗ.
fubar.gr έγραψε:Σε περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δέν μπορώ να βάλω καρφιά ή βίδες, έχω κολλησει πράγματα στον τοίχο με μονταζόκολλα.
Βγαίνει συνήθως σε σωληνάρια για χρήση με πιστόλι. Συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει αυτή: http://saharidis.com/index.php?route=pr ... uct_id=100
Το έχω χρησιμοποιήσει για να κολλήσω πλαστικά κουτιά και αντικείμενα, όπως μικρά ντουλάπια, πολύμπριζα στον τοίχο.
Όταν στεγνώσει η κόλλα (θέλει 48 ώρες για να στεγνώσει πλήρως) γίνεται ένα με το σοβά. Σε μία περίπτωση που ήθελα να βγάλω κάτι, έσπασε και το πλαστικό, και έφυγε και μέρος απο το σοβά στον τοίχο.
Και τον (πλαστικό επιτοίχιο) ηλεκτρολογικό πίνακα που εγκαθιστώ αυτές τις μέρες, με αυτή την κόλλα τον κόλλησα στον τοίχο. Δέν ήθελα να τρυπήσω, γιατι κάπου στο σημείο αυτό περνά η κεντρική παροχή της ΔΕΗ.
και βεβαια μπορεις να χρησιμοποιησεις κολλα,αλλα στο ιδιο λινκ που εβαλες χρησιμοποιησε αυτην.
http://saharidis.com/index.php?route=pr ... uct_id=530
πιο δυνατη,αντεχει και στην υγρασια του μπανιου,πιο αμεσο αρχικο αρπαγμα ωστε να μην χρειαζεται στερεωση για πολλες ωρες κλπ. Υπαρχει και σε λευκη. Πολυ καλο προιον,αντιστοιχα ειναι και τα Fix All της SOUDAL,το ALL FIX της MERCOLA,και το 101 της Pattex.
ολα αυτα ειναι υπερκολλες που μπορεις να κολλησεις ακομα και βαρια αντικειμενα χωρις καρφια ουπα κλπ.
dimviii έγραψε:και βεβαια μπορεις να χρησιμοποιησεις κολλα,αλλα στο ιδιο λινκ που εβαλες χρησιμοποιησε αυτην.
http://saharidis.com/index.php?route=pr ... uct_id=530
πιο δυνατη,αντεχει και στην υγρασια του μπανιου,πιο αμεσο αρχικο αρπαγμα ωστε να μην χρειαζεται στερεωση για πολλες ωρες κλπ. Υπαρχει και σε λευκη. Πολυ καλο προιον,αντιστοιχα ειναι και τα Fix All της SOUDAL,το ALL FIX της MERCOLA,και το 101 της Pattex.
ολα αυτα ειναι υπερκολλες που μπορεις να κολλησεις ακομα και βαρια αντικειμενα χωρις καρφια ουπα κλπ.
Ευχαριστώ, θα τα έχω στα υπόψιν!
nEK έγραψε:Απορια.
Οταν βαζουμε απορροφητηρα στη κουζινα συνηθως ανοιγουμε καινλιγο το παραθυρο για καλυτερο τραβηγμα. Οταν ομως καιει το τζακι το ανοιγμα ομως γινεται απαραιτητο του παραθυρου. Το τζακι παιρνει αερα απο τον εσωτερικο χωρο και οχι απεξω και δεν ειναι καθολου ευκολο η αλλαγη αυτου.
Επειδη σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει παραθυρο στη κουζινα αλλα μπαλκονοπορτα, δεν θα ειναιντοσο βολικο το ανοιγμα, ειδικα το χειμωνα.
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο συστημα ωστε να δημιουργηθει ασφαλης εισοδος αερα στη κουζινα οταν δουλευει ο απορροφητηρας. Να μην μπαινει αερας οταν φυσαει ουτε ζωυφια και αλλα ζωντανα.
Καποια τρυπα πισω απο το φουρνο, που βολευει λογω μπαλκονιου θα εκανε δουλεια, με τη καταλληλη σιτα, περσιδα κλπ?
Eγώ όταν έφτιαξα το τζάκι έκανα και δύο ορθογώνια ανοίγματα 100Χ30mm μέσα στην εστία στα άκρα της τα οποία επικοινωνούν με τον έξω τοίχο, στην πράξη αποδείχθηκε ότι το ένα είναι αρκετό και το άλλο το έχω ταπώσει.
21 quadra έγραψε:nEK έγραψε:Απορια.
Eγώ όταν έφτιαξα το τζάκι έκανα και δύο ορθογώνια ανοίγματα 100Χ30mm μέσα στην εστία στα άκρα της τα οποία επικοινωνούν με τον έξω τοίχο, στην πράξη αποδείχθηκε ότι το ένα είναι αρκετό και το άλλο το έχω ταπώσει.
Το δικο μου βασικα ειναι τζακοσομπα, δηλαδη δεν ειναι ενα με το τοιχο, αλλα ανεξαρτητο. Εχει δικια της υποδοχη για παροχη εξωτερικου αερα αλλα δεν εχω ψωρο-τροπο- να φερω αυρο τον αερα μια και ειναι και Φ120.
Δεν εχει θεμα να λειτουργει και με τον αερα του χωρου, μπορει να καταναλωνει ζεστο αερα, αλλα ετσι εισερχεται και φρεσκος αερας απο χαραμαδες, μειωνει και την υγρασια του χωρου. Απλα με τον απορροφητηρα εχω θεμα.
Στα στεγανα σπιτια πως γινεται η εισαγωγη αερα για τετοιες χρησεις?