Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mirage έγραψε:http://m.ebay.com/itm/171508104319 You are welcome.

Sent from Corsair's brick

και οτι σκεφτομουνα σημερα πατεντες να κανω κατι αντιστοιχο.. να βαζω καμια εφημεριδα το βραδυ κτλ...
αλλα αυτο φαινεται πιο καλο

ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By tazio
mitsos24m έγραψε:καλημερα...μια γνωμη θα ηθελα αν γνωριζει καποιος...σε toyota aygo mmt του 2010.. μολις εχει κρυο...ειδικα το πρωι μολις βαζω τιν 1η το αμαξι χοροπηδαει σαν κατσικι μεχρι να ζεσταθει...το πρωτο πενταλεπτο δλδ...ειδικα για να ξεπαρκαρω αμα με εχουνε στιμωξει δινω μαχες :P το αμαξι δεν πατιναρει..και αφοθ ζεστατθει ειναι ενταξει...αλλα στο κρυο..με 1η 2α ειναι ενα δραμα...ξερει καποιος κατι να προτεινει? :/

Πας σε συνεργείο, προτίμησε της Πεζώ είναι φθηνότερο :lol: και κάνε μια ρύθμιση συμπλέκτη (εκμάθηση το γράφουν στην απόδειξη) . Κόστος 18 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By mitsos24m
#31009 ο μηχανικος μου ειπε οτι αυτο αν γινει τωρα πια που εχει χρησιμοποιηθει ο δισκος δεν θα γινει σωστη ρυθμιση και μπορει να φαγωθει πιο γρηγορα ...σου ειχε παρουσιασει το ιδιο?
Άβαταρ μέλους
By L200
#31022 Είναι φυσιολογικό να έχω αλλάξει δίσκο πλατώ εδώ και αρκετές μέρες και να μυρίζει ακόμα το αμάξι? Έχω την αίσθηση ότι όσο περνάει ο καιρός η μυρωδιά ελαχιστοποιείται αλλά είναι φυσιολογικό. Ο μηχανικός που έκανε τις αλλαγές μου είπε ότι το καθάρισε όσο μπορούσε και ότι με τον καιρό η μυρωδιά θα φύγει. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By tazio
mitsos24m έγραψε:ο μηχανικος μου ειπε οτι αυτο αν γινει τωρα πια που εχει χρησιμοποιηθει ο δισκος δεν θα γινει σωστη ρυθμιση και μπορει να φαγωθει πιο γρηγορα ...σου ειχε παρουσιασει το ιδιο?

Το κάνει γιατί δεν απομονώνει, παρατήρησε το ακόμα και ζεστό, όταν σταματάς σε φανάρι π.χ. πόσα δευτερόλεπτα κάνει μέχρι να αποσυμπλέξει. Αν δε το νοιώθεις κοίτα το στροφόμετρο, ανεβάζει στροφές (ελάχιστες μη περιμένεις να δεις τρελή διαφορά) και μόλις απομονώσει πέφτουν.
Το έχω κάνει τρείς φορές στο 107 παρά τα λίγα χιλιόμετρα που έχει (αυτό είναι το κακό του να μένεις σε περιοχή με πολλές ανηφόρες και να έχεις αυτοκίνητο με αυτόματο συμπλέκτη :lol: ) δεν υπάρχει άλλη λύση. Μετά πάλι γίνεται βουτυράτο. Για να μη χρειαστεί να κάνεις συχνά αυτή τη ρύθμιση, όταν σταματάς σε φανάρι, μποτιλιάρισμα κ.λ.π. βάζε αμέσως νεκρά. Έτσι ίσως παρατείνεις το διάστημα ρύθμισης.

Να θυμίσω η επίσημη τιμή για συμπλέκτη στη Πεζώ είναι 700 ... για Τογιότα δε θα ήθελα να μάθω.
Τελευταία επεξεργασία από tazio και 30 Οκτ 2014, 19:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31151 Η ρύθμιση αυτή πρέπει να γίνεται σε κάθε σέρβις.
Άβαταρ μέλους
By tazio
drdino έγραψε:Η ρύθμιση αυτή πρέπει να γίνεται σε κάθε σέρβις.

Αν ρωτάς η απάντηση είναι όχι, το κάνεις όποτε το πιάνει το βίτσιο του. 10 λεπτά υπόθεση είναι.
Στο 107 τη πρώτη φορά την έκανα στα 14000 περίπου, τη δεύτερη στα 26000 περίπου και τη τρίτη στα 33000 περίπου. Αλλά είπαμε είναι η περιοχή που κινείται το αμάξι "ορεινή".
Σε αυγό που υπάρχει στην οικογένεια, έκανε μια στις 30000 αν θυμάμαι σωστά, και μέχρι τις 80000 που άλλαξε δίσκο δε ξαναχρειάστηκε, αλλά χωρίς υπερβολή το 99% των χιλιομέτρων που έκανε ήταν αττική οδός.

Αντικειμενικά είναι λαλακία σύστημα (ούτε αυτόματο ούτε "κανονικό") , αλλά ας όψεται η σύζυγος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#31164 Δεν ρωτάω, κατάφαση είναι. Πρόκειται για μια εργασία που κανονικά πρέπει να γίνεται στο σέρβις, εργασία ρουτίνας είναι. Tο αν γίνεται είναι άλλο θέμα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
tazio έγραψε:
drdino έγραψε:Η ρύθμιση αυτή πρέπει να γίνεται σε κάθε σέρβις.

Αν ρωτάς η απάντηση είναι όχι, το κάνεις όποτε το πιάνει το βίτσιο του. 10 λεπτά υπόθεση είναι.
Στο 107 τη πρώτη φορά την έκανα στα 14000 περίπου, τη δεύτερη στα 26000 περίπου και τη τρίτη στα 33000 περίπου. Αλλά είπαμε είναι η περιοχή που κινείται το αμάξι "ορεινή".
Σε αυγό που υπάρχει στην οικογένεια, έκανε μια στις 30000 αν θυμάμαι σωστά, και μέχρι τις 80000 που άλλαξε δίσκο δε ξαναχρειάστηκε, αλλά χωρίς υπερβολή το 99% των χιλιομέτρων που έκανε ήταν αττική οδός.

Αντικειμενικά είναι λαλακία σύστημα (ούτε αυτόματο ούτε "κανονικό") , αλλά ας όψεται η σύζυγος.

καλός άνθρωπος αλλά ταλαιπωρημένος έγραψε:This is what you need to do for programming the clutch "biting" point:

Start the engine

Repeat the following 3 steps for 10 times while keeping the break pedal pressed:
1. Engage 1st gear (1)
2. Return to Neutral (N)
3. Wait 5 seconds

Cut the engine & ignition completely ie. switch off and remove the key.

Τατσιο, αυτό κάνει ο μηχανικός ή το ανεβάζει σε ράμπα παρέα με τη σύνδεση στο διαγνωστικό;
Άβαταρ μέλους
By tazio
#31175 Νταχτιρντινο δε το αναφέρει πουθενά στο βιβλίο συντήρησης ότι πρέπει να γίνεται.

Πάτερ συνδέει το εργαλείο κάνει τα μαγικά του και έτοιμος. Τι ράμπα ούτε τα χέρια του δε λερώνει.

Στάλθηκε από την αφεντομουτσουνάρα μου ...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#31188 http://www.bars3pro.gr/technikes-odegies-2/tech_bul/multimode-mt
http://www.c2club.co.uk/showthread.php?26069-The-Ultimate-SensoDrive-Owners-Guide
Μήτσο24μ183, ρίξε μια ματιά εδώ και δες τι μπορείς να κάνεις.

2τρονικ, σενσο και μμτ είναι λες και ψάχνεις για τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Λένε ότι ο Νίκολας Κέιτζ θα ψαχτεί μήπως μπορεί να γυρίσει ταινία με τίτλο "THE CLUTCH-LESS: Lack of Information".
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#31433 Αν είσαι παρών στην όλη δουλειά ή μιλήσεις λίγο παραπάνω με τον μηχανικό, κάνε τον κόπο να μας πεις τι έγινε τελικά και κατά πόσο διορθώθηκε το πρόβλημα.