Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#309202 Πες του να δεις παρόμοια εγκατάσταση και μίλα με τον εκεί ιδιοκτήτη. Και βγάλε και φωτογραφίες :)
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#310038 Ερώτηση σχετικά με αντλίες θερμότητας:

Σπίτι περίπου 110 τετραγωνικών με ενδοδαπέδια στα ΒΠ, ο ενας προτείνει αντλία τριφασική 15 kW, ο άλλος μονοφασική 10 kW.

Καλύπτει η 10άρα ή θα είναι ανεπαρκής?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#310042 Αυτό μάλλον θα πρέπει να στο πεί κάποιος μηχανικός, αφού συνυπολογίσει τοποθεσία, προσανατολισμό, δομικά υλικά, είδος μόνωσης, είδος και μέγεθος κουφωμάτων, όμορα κτίσματα, όροφο και ένα σωρό άλλους παράγοντες.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
fubar.gr έγραψε:Ερώτηση σχετικά με αντλίες θερμότητας:

Σπίτι περίπου 110 τετραγωνικών με ενδοδαπέδια στα ΒΠ, ο ενας προτείνει αντλία τριφασική 15 kW, ο άλλος μονοφασική 10 kW.

Καλύπτει η 10άρα ή θα είναι ανεπαρκής?

Εμας σκέψου περιπου τα ίδια τετραγωνικά κατασκευή του 80 (οποτε καταλαβαίνεις μόνωση) με καινούργια ενεργειακά κουφώματα, μας προτεινε 16αρα υψηλων θερμοκρασιων. Τριφασικη αφου εκαναν την μετατροπη απο μονοφασικη πριν κανενα χρονο...

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#310213 Καστσε κι υπολογισε..... μονοφασική Α/Θ στους 0 κελσιου τι αμπερ τραβαει? Χ
Βαλε κι ενα ψυγειο ενα φουρνο ή/και ενα πλυντηριο Ψ
Ενα θερμοσιφωνα???? Ζ

τι μενει????

Η σουμα Χ + Ψ + Ζ θα σου δωσει την απαντηση.

Θα μου πεις τα εχεις τραβηξει ολα στο τερμα. Ναι γιατι αυτη η επενδυση ειναι επενδυση και οχι να κανεις συμβιβασμους.
γιατι και το ποσο των Α/Θ ειναι μεγαλο.

Κατι ακομα.
Υψηλών θερμικρασιων ( για να χρησιμοποιησει τα υπαρχοντα σωματα προφανως ) σημαινει ακομα μεγαλυτερη καταναλωση.
Αλο να πρεπει να ανεβασεις τα νερα στους 50 κι αλλο στους 70....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#311098 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να σημειώσω οτι υπάρχει ενδοδαπέδια και όχι σώματα, οπότε η Α/Θ και στις δύο περιπτώσεις είναι χαμηλής θερμοκρασίας.

Η κατασκευή είναι του 80, όμως έχουν μπεί κουφώματα και εξωτερική θερμομόνωση, οπότε απο μόνωση δέν υπάρχει θέμα.

Τη μονοφασική μου την προτείνει ο μηχανικός που είχε κάνει και την αρχική μελέτη στην οικοδομή, και γενικά κάνει τις συντηρήσεις στο σύστημα θέρμανσης όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα τον ρωτησα επι του θέματος και επιμένει οτι αυτή είναι η σωστή διαστασιολόγηση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#311106 Ε 110τμ με μόνωση-κουφώματα στην Αθήνα είναι ρεαλιστικό νούμερο τα 10KW.
Και ξαναλέω ότι οι inverter Α/Θ έχουν και ελάχιστο φορτίο λειτουργίας κάπου στο 25-30% ώστε να μην κάνει διακοπές και επανεκκινησεις. Δε βάζουμε δλδ μια μεγαλύτερη αντλία "καλου-κακού" όπως γινόταν με τους λέβητες ιδίως αν μιλάμε για χωριστούς θερμοστάτες στα δωμάτια (οπότε η ελάχιστη ζήτηση μπορεί να τύχει να είναι μόνο ένα δωμάτιο).
Λεπτομέρειες; Εκεί φαίνεται η σωστή προεργασία - επιλογη.

Σίγουρα ο μηχανικός που έχει τα σχέδια έχει την καλύτερη εικόνα. Και ξέρει τις προσθήκες σε μόνωση-κουφώματα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#313627 Καλόκαυτα!

Τι εργαλείο έχεις? Ρωτάω γιατί ψάχνομαι για νέο καλοριφέρ στο εξοχικό. Έχω ήδη εγκατάσταση, απλά χάλασε το όλα σε ένα μηχάνημα (λέβητας πετρελαίου-καυστήρας-ζεστό νερό) και δεν ξέρω τι αξίζει να πάρω.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#313845 Επειδή ούτε φέτος κατάφερα να φτιάξω τζάκι που ήθελα στο σπίτι, θα πάω στη λύση καλοριφέρ (όσο πετρέλαιο έχω) και air condition. Στο εξοχικό έχω μόνο το τζάκι (ανοιχτό), που ζεσταίνει μόνο τον ενιαίο χώρο κουζινοσαλόνι, κι αυτό μόνο αν το φουλάρω συνέχεια. Δε με χαλάει, αλλά θα ήθελα κάτι περισσότερο. Σκέφτομαι κάποια σόμπα, δε θέλω να χαλάσω το τζάκι με ενεργειακά/κασέτες/κτλ.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το τι σόμπες προτείνετε (μάρκες κυρίως) και η δεύτερη ερώτηση, αν μπορώ το μπουρί της σομπας να το "συνδέσω" στη καμινάδα του τζακιού. Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#314019 @Kon υδραυλική πελετοσομπα 23KW. http://www.energy-economy.eu/el/pellet- ... -23kw.html

@Dodger. Υπερευχαριστημενος ειχα μεινει απο 2 αεροθερμες που ειχα για 3 χρόνια πριν την υδραυλική. Κινεζικες απο εταιρεία στο Βολο.
Λενε οτι πρεπει να αποφευγεται η καμιναδα μεσα στη καμιναδα του τζακιου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Νίκο

-Ρώτα και σε άλλον μάστορα
- Κράτα τα πράγματα απλά. Στην απίθανη περίπτωση που έχει γίνει μοντα στον παλιό λέβητα δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει ενα πολύπλοκο σύστημα για ΖΝΧ .Θά αυξήσεις κατα πολύ τις απώλειες καί τα κρίσιμα σημεία ελέγχου γιά βλάβες. Καλύτερα κάνε την επένδυση μια και εξω και βάλε λέβητα ΦΑ.

Το θέμα της γενικότερης ανανέωσης του συστήματος θέρμανσης (πράγμα που περιλαμβάνει και τον λέβητα) είναι ένα κόστος το οποίο πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα στα 3 διαμερίσματα...πράγμα αδύνατο. Δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοια από πλευράς τους.

Γενικώς - το σύστημα έτσι το βρήκα. Αν ήταν στο χέρι μου εξ'αρχής θα είχα κάνει άλλα πράγματα.

Οπότε g, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, είναι κάπως πολύπλοκα διότι εμπλέκονται και άλλοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τον ίδιο καυστήρα. Απλά είπα αν με την ευκαιρία του νέου ηλιακού 3πλης ενέργειας, αφού μπαίνει που μπαίνει να τον συνδέσω και στον λέβητα ΦΑ.

Και για να το κάνω από πιο σύνθετο το πρόβλημα, το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού έχει για 3 διαμερίσματα 2 ηλεκτροβάνες και 3 κυκλοφορητές διότι ο μηχανικός που έκανε το πανωσήκωμα δεν ασχολήθηκε απ'ότι φάνηκε με τη θέρμανση όπως έπρεπε. :slap:

Σε άλλο μάστορα που ρώτησα, μου είπε να το κάνω αλλά να πάρω γραμμή από τον καυστήρα απευθείας επάνω και όχι από κάποιο σώμα στο σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#314063 Για του λόγου το αληθές, ο λεβητας του πετρελαίου που αν κατάλαβα καλά μπήκε αυτό το κόκκινο μαραφέτι μπροστά και έγινε ΦΑ?

Εικόνα

< >