Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#30666 Εγώ καπνιστής δεν είμαι. Τσιγάρο δε θα καπνίσω. Θα καπνίσω όμως όποτε το θελήσω (και σίγουρα λιγότερο από μια φορά την ημέρα) ένα πούρο, λίγο πίπα, ή κάνα στριφτό. Σαν απόλαυση. Όπως ακριβώς πίνει το ποτό του ένας που δεν είναι αλκοολικός.
Και όταν λέω όποτε το θελήσω εννοώ όποτε το θελήσω και όχι αν και όταν μου το επιτρέψουν ή άμα βγω έξω στην παγωνιά και στο όρθιο σαν πρεζάκιας. Όπως λοιπόν θα προτιμήσω να κάτσω σπίτι και να πιώ το ουισκάκι μου εάν πχ απαγορευθεί το αλκοόλ στα μπαρ, έτσι δε θα πάω σε ένα μαγαζί που δε θα με αφήσουνε να καπνίσω την ώρα που πίνω το ποτό μου ή μετά από ένα δείπνο.
Και άμα το απαγορεύσουνε καθολικά δε θα βγαίνεις έξω? Θα ρωτήσει κάποιος. Θα βγαίνω αλλά σπανιότερα.
Με αυτήν την έννοια λοιπόν πιστεύω ότι θα μειωθεί η κίνηση στα μαγαζιά. Ακόμα περισσότερα στις καφετέριες. Που οι φανατικοί δεν μπορούνε να πιούν καφέ χωρίς τσιγάρο. Τι ποιο φυσικό λοιπόν να πιεί το καφεδάκι του σπίτι...
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 29 Οκτ 2014, 17:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#30667 Και όμως φίλε μου. Η πίπα ή το πούρο είναι απείρως ενοχλητικότερο από το τσιγάρο. Και ειδικά στο εστιατόριο, καλύτερα να μην έρθει ξανά κάποιος πελάτης τέτοιος, παρά να δυσαρεστηθούν οι γύρω του.
Οπότε κάθεσαι στο σπιτάκι σου, και αφήνεις τους υπόλοιπους να απολαύσουν το φαγάκι τους
Άβαταρ μέλους
By nass
italakias έγραψε:
Scotch έγραψε:
italakias έγραψε:Γνωριζω περισσοτερους καταστηματαρχες τετοιου ειδους απο εσενα και ολοι δεν συμφωνουν με τον νομο.

Μήπως κι αυτοί δεν έχουν βγει εκτός Ελλάδος και δεν ξέρουν ότι αν εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος, κανένας δε θα βγει χαμένος;
Τελικά είμαστε πονόψυχοι σκεπτόμενοι τους κακόμοιρους τους καταστηματάρχες που θα χάσουν πελατεία ή μας ενδιαφέρει να μη χάσουμε τα (κακώς) κεκτημένα;

Φιλε αλλη νοοτροπια εχουμε εμεις.
Εμεις βγαινουμε εξω και ξενυχταμε μεχρι το πρωι.
Αυτοι βγαινουν και στις 11 γυρνανε σπιτι.
Δεν γινεται να βγαινει ενα ολοκληρο μαγαζι εξω να καπνισει ολο το βραδυ .

Και οι Ισπανοί πως βγαίνουν έξω να καπνίσουν, αυτοί 11 το βράδυ ξεκινάνε την έξοδο, χειρότεροι από εμάς είναι αλλά ως προς το κάπνισμα Ευρωπαίοι.
Οι καπνιστές στην Ελλάδα είναι 40% (άνδρες) - 35% (γυναίκες) δηλ. κάπου στο 38% (γενικά), οπότε τα περί "πλειοψηφίας" δεν ισχύουν, ηχηρή μειοψηφία είναι οι καπνιστές.

@junior gt
Αν η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του "βγαίνω" και του "δε βγαίνω" είναι το κάπνισμα και όλα τα άλλα συστατικά της εξόδου, από την παρέα έως το θέαμα είναι δευτερεύοντα, ας κάτσει μέσα.

Με εκνευρίζει ο φασισμός έναντι των καπνιστών αλλά αυτό που γίνεται είναι το αντίστροφο.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
nass έγραψε:
@junior gt
Αν η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του "βγαίνω" και του "δε βγαίνω" είναι το κάπνισμα και όλα τα άλλα συστατικά της εξόδου, από την παρέα έως το θέαμα είναι δευτερεύοντα, ας κάτσει μέσα.

Με εκνευρίζει ο φασισμός έναντι των καπνιστών αλλά αυτό που γίνεται είναι το αντίστροφο.

Όλα είναι nass ειδοποιός διαφορά. Και η παρέα και το ποτό και το θέαμα και το κάπνισμα. Πήγαινε εσύ με μια καλή παρέα και με όμορφο θέαμα απέναντι σε ένα μπαράκι να πιείς τσάι με μεζέ κουλουράκι. Θα πας?
Προφανώς και σέβομαι και αυτόν που τον ενοχλεί το κάπνισμα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχουν χώροι ξεχωριστοί ή ακόμα και μαγαζιά ξεχωριστά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
junior gt έγραψε:Εγώ καπνιστής δεν είμαι. Τσιγάρο δε θα καπνίσω. Θα καπνίσω όμως όποτε το θελήσω (και σίγουρα λιγότερο από μια φορά την ημέρα) ένα πούρο, λίγο πίπα, ή κάνα στριφτό. Σαν απόλαυση. Όπως ακριβώς πίνει το ποτό του ένας που δεν είναι αλκοολικός.
Και όταν λέω όποτε το θελήσω εννοώ όποτε το θελήσω και όχι αν και όταν μου το επιτρέψουν ή άμα βγω έξω στην παγωνιά και στο όρθιο σαν πρεζάκιας. Όπως λοιπόν θα προτιμήσω να κάτσω σπίτι και να πιώ το ουισκάκι μου εάν πχ απαγορευθεί το αλκοόλ στα μπαρ, έτσι δε θα πάω σε ένα μαγαζί που δε θα με αφήσουνε να καπνίσω την ώρα που πίνω το ποτό μου ή μετά από ένα δείπνο.
Και άμα το απαγορεύσουνε καθολικά δε θα βγαίνεις έξω? Θα ρωτήσει κάποιος. Θα βγαίνω αλλά σπανιότερα.
Με αυτήν την έννοια λοιπόν πιστεύω ότι θα μειωθεί η κίνηση στα μαγαζιά. Ακόμα περισσότερα στις καφετέριες. Που οι φανατικοί δεν μπορούνε να πιούν καφέ χωρίς τσιγάρο. Τι ποιο φυσικό λοιπόν να πιεί το καφεδάκι του σπίτι...

Εγώ που είμαι καπνιστής δεν καπνίζω ποτέ σε εσωτερικούς χώρους από τότε που έγινα γονιός. Ακόμα και αν δεν είναι το παιδί μου μαζί δεν καπνίζω για τους άλλους.
Δεν μπορώ να βρω ακαπνο μαγαζί και έτσι τον χειμώνα ΔΕΝ βγαίνω
Μόνο σε φιλικά σπίτια.

Οπότε θα ήθελα να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος για να μπορώ να βγω για φαγητό με την οικογένειά μου.

Στην Ελλάδα όμως δεν έχω ελπίδες ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.

Από το Moto G.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν μπορώ να βρω ακαπνο μαγαζί και έτσι τον χειμώνα ΔΕΝ βγαίνω
Μόνο σε φιλικά σπίτια.
Οπότε θα ήθελα να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος για να μπορώ να βγω για φαγητό με την οικογένειά μου.

+1

Πόσα κατάντια όμως είναι αυτό; :thumbsdown:

BTW, το ΣΚ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πέτυχα άκαπνη (!) ψαροταβέρνα στη Βάρκιζα. Φίσκα από κόσμο μέσα και όσοι καπνιστές δεν άντεχαν έβγαιναν έξω (πολύ λίγοι τελικά). Και επιτέλους ένα φαγητό χωρίς κάπνα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν μπορώ να βρω ακαπνο μαγαζί και έτσι τον χειμώνα ΔΕΝ βγαίνω
Μόνο σε φιλικά σπίτια.

+1

BTW, το ΣΚ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πέτυχα άκαπνη (!) ψαροταβέρνα στη Βάρκιζα. Φίσκα από κόσμο μέσα και όσοι καπνιστές δεν άντεχαν έβγαιναν έξω (πολύ λίγοι τελικά). Και επιτέλους ένα φαγητό χωρίς κάπνα :thumbsup:

Είναι κατάντια αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή αφού όσες φορές διαμαρτυρήθηκα για το φαινόμενο ο μαγαζάτορας δεν νοιάστηκε.
Με κοίταζε με απορία όταν στις δικαιολογίες του απαντούσα ότι και εγώ όπως και η σύζυγος είμαστε καπνιστές.
Βλέπεις είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ότι σε ένα "τεκε" υποφέρουν όλοι.

Από το Moto G.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#30760 Κι εμενα δε μου αρεσει τα παιδια μου νσ αναπνεουν καπνα. Και σε ποιον αρεσει? Επομενως και αφου λετε οτι αυτοι που προτιμουν τα μη καπνιζοντα μαγαζια ειναι περισσοτεροι γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια καπνιζοντων και μη καπνιζοντων οσα τουλαχιστον δεν ειναι δυνατον λογω χωρου ή για καποιο αλλο λογο να εχουνε χωριστα τους καπνιζοντες απο τους μη καπνιζοντες?
Άβαταρ μέλους
By italakias
Νίκος Παππάς έγραψε:
Scotch έγραψε:
Μόνο σε φιλικά σπίτια.

+1

Είναι κατάντια αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή αφού όσες φορές διαμαρτυρήθηκα για το φαινόμενο ο μαγαζάτορας δεν νοιάστηκε.
Με κοίταζε με απορία όταν στις δικαιολογίες του απαντούσα ότι και εγώ όπως και η σύζυγος είμαστε καπνιστές.
Βλέπεις είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ότι σε ένα "τεκε" υποφέρουν όλοι.

Από το Moto G.

Να πηγαινεις σε μαγαζια που εχουν εξαερισμο και δεν γινονται ντεκεδες . :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
junior gt έγραψε:Κι εμενα δε μου αρεσει τα παιδια μου νσ αναπνεουν καπνα. Και σε ποιον αρεσει? Επομενως και αφου λετε οτι αυτοι που προτιμουν τα μη καπνιζοντα μαγαζια ειναι περισσοτεροι γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια καπνιζοντων και μη καπνιζοντων οσα τουλαχιστον δεν ειναι δυνατον λογω χωρου ή για καποιο αλλο λογο να εχουνε χωριστα τους καπνιζοντες απο τους μη καπνιζοντες?

Το έγραψε ο nass πιο πάνω, οι παρέες συνήθως είναι μικτές, πως θα χωριστούν ?

Από το Moto G.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#30793 Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά η μη εφαρμογή του νόμου. Εάν ο νόμος εφαρμοζόταν καθολικά, χωρίς εξαιρέσεις και με αυστηρότητα σε όλους τους χώρους, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Ειδικά σε χώρους εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί) τα ντουμάνια είναι απαράδεκτα.
Με όσους γνωστούς και μη, ιδιοκτήτες καφέ, εστιατορίων και bar μίλησα, όλοι, μα όλοι! ήταν κατά του καπνίσματος με την προϋπόθεση να ισχύει για όλους και να τηρείται η εφαρμογή σε όλους.
Εάν τηρούνταν αυτό, εγώ θα έβγαινα περισσότερο και θα καθόμουν περισσότερο στα μαγαζιά αυτά. Επίσης, ξέρω τουλάχιστον 10 άλλους που θα έκαναν το ίδιο, γιατί το ντουμάνι είναι και γι’ αυτούς αποτρεπτικό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#30812 Ε Όχι, μη κλείσει κάνα μπαρ/κωλαδικο/καφετέρια (που σιγά μην κλείσει, αλλά λέμε τώρα...) , δεν θα το αντέξει αυτό ο τόπος.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Νίκος Παππάς έγραψε:
junior gt έγραψε:Κι εμενα δε μου αρεσει τα παιδια μου νσ αναπνεουν καπνα. Και σε ποιον αρεσει? Επομενως και αφου λετε οτι αυτοι που προτιμουν τα μη καπνιζοντα μαγαζια ειναι περισσοτεροι γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια καπνιζοντων και μη καπνιζοντων οσα τουλαχιστον δεν ειναι δυνατον λογω χωρου ή για καποιο αλλο λογο να εχουνε χωριστα τους καπνιζοντες απο τους μη καπνιζοντες?

Το έγραψε ο nass πιο πάνω, οι παρέες συνήθως είναι μικτές, πως θα χωριστούν ?

Από το Moto G.

Ε καλα δε νομιζω οτι ειναι αυτο το προβλημα. Οταν ο ενας θελει ποτο και ο αλλος καφε και ο τριτος κρεας και ο τεταρτος ψαρι πώς τα βρισκουνε?