Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By corsair
sknipper έγραψε:Είπα να δοκιμάσω λάμπες led, είδα ότι τι κόστος είναι πια λογικό και πήρα online μια εξάδα Philips 8W που λέει φωτίζει σαν 60W. Τις έβαλα σε σημεία που χρησιμοποιούνται αρκετά (είσοδο, μπάνιο, δωμάτιο). Η διαφορά από τις παλιές (έχει σημασία βέβαια κι αυτό) 60άρες ήταν σαφής.
Πολύ ευχαριστημένος, ανάβουν αμέσως, φωτίζουν πολύ, μάλλον σαφώς περισσότερο από τις παλιές, δεν καίγεσαι αν τις ακουμπήσεις, βγάζουν ωραίο χρώμα φως και φωτίζουν και πιο ομοιόμορφα.
Περιμένω τώρα να έρθει και η δεύτερη εξάδα (βιδωτές, οι άλλες ήταν μπαγιονέ) για να βάλω και σε κουζίνα, φωτάκι κλπ.
Μετά πρέπει να βρω τις άλλες τις στενόμακρες (κεράκια) για υπνοδωμάτιο, σαλόνι, τραπεζαρία νομίζω 40άρες σε πολυελαίους αλλά πρέπει να είναι ευπαρουσίαστες.

Πες με μελλοντολογο, αλλα σε 3-4 χρονια θα ανακαλυψεις και τις internet connected Led Lamps που ρυθμιζουνε χρωμα και ενταση απο το κινητο και πολλα αλλα... Δε με πιστευεις τωρα αλλα θα με πιστεψεις τοτε.

Mark this post :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:Είπα να δοκιμάσω λάμπες led, είδα ότι τι κόστος είναι πια λογικό και πήρα online μια εξάδα Philips 8W που λέει φωτίζει σαν 60W. Τις έβαλα σε σημεία που χρησιμοποιούνται αρκετά (είσοδο, μπάνιο, δωμάτιο). Η διαφορά από τις παλιές (έχει σημασία βέβαια κι αυτό) 60άρες ήταν σαφής.
Πολύ ευχαριστημένος, ανάβουν αμέσως, φωτίζουν πολύ, μάλλον σαφώς περισσότερο από τις παλιές, δεν καίγεσαι αν τις ακουμπήσεις, βγάζουν ωραίο χρώμα φως και φωτίζουν και πιο ομοιόμορφα.

Γιατί τις συγκρίνεις με "τις παλιές 60άρες" και όχι με τις CFL; Έως τώρα πυρακτώσεως χρησιμοποιούσες; :hmmm:

Μετά πρέπει να βρω τις άλλες τις στενόμακρες (κεράκια) για υπνοδωμάτιο, σαλόνι, τραπεζαρία νομίζω 40άρες σε πολυελαίους αλλά πρέπει να είναι ευπαρουσίαστες.

Στα φωτιστικά του σαλονιού έχω αυτές και αυτές και είναι πολύ φωτεινές με άριστη ποιότητα φωτισμού. Βέβαια δεν έχω πολυέλαιους! Εικόνα

Κι εγώ περιμένω αύριο αυτό το σετ για να αντικαταστήσω τις αντίστοιχες CFL που έχω στα μπάνια. Καλές οι CFL, αλλά οι συγκεκριμένες έχουν πάνω από 1 min warm-up time για το max της φωτεινότητάς τους και το χειρότερο, η πτώση της φωτεινότητάς τους μετά από καιρό ήταν πολύ μεγαλύτερη του 75% που ανέφεραν οι προδιαγραφές και επήλθε πολύ πιο σύντομα από τις εκτιμήσεις του κατασκευαστή. Είχα πάρει πολλές (Megaman R50 E14 11W) και τις άλλαζα κάθε 2-3 χρόνια, αν και δεν κάηκε ούτε μία. Μετά από περίπου μια δεκαετία δεν είμαι σίγουρος αν από τις συγκεκριμένες λάμπες είχα οικονομικό όφελος.

Για όποιον ενδιαφέρεται για πολύ φωτεινή LED Ε27 σε θερμό λευκό, έχω εδώ και ένα χρόνο αυτές και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#309324 Προφανώς και δεν μιλάω για το Amazon, αλλά να προσέχετε όταν αγοράζετε επώνυμες λάμπες από Κινα / Ebay σε τιμές πιο ακριβές από τις κινέζικες αλλά σημαντικά φθηνότερες από την "κανονική" τους τιμή. κυκλοφορεί πολύ μαϊμού.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#309371 Περσι τις ειχα αλλάξει ολες (σχεδον) τις λάμπες στο σπιτι από προσφορές που εβρισκα εδώ

www.ledhut.co.uk

Δεν ειναι το φτηνότερο κατάστημα αλλά ειχα δει πολύ καλά reviews και τους εμπιστεύτηκα. Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημένος από τα προιόντα τους σε ποιότητα φωτισμου. Επειδή πετυχα και καποια promos που ετρεχαν ειχα αγορασει με -30% και δωρεαν μεταφορικά.

Πολύ καλο κατάστημα και το
https://www.ledokosmos.gr/

Eντάξει για τους 2 μεγάλους του χώρου εγώ δεν περνάω ουτε από εξω.. (ειδικά για τον ..νέο)

Εκει που εχω κολλήσει ειναι στην 100άρα Philips αλογόνου που έχουμε στο υπνοδωματιο (σε φωτιστικο οροφής) και την οποια δεν θελει να αποχωριστει η συμβια για λόγους που αδυνατεί η επιστήμη να κατανοήσει.. Βεβσισ για νσ βάλεις μια σοβαρή Ε27 LED που να αποδιδει > 1400 lumens θελεις γυρω στα 12-15 Ευρώ και δεν ξερω αν τελικά αποσβένεται αυτό το ποσό..
Άβαταρ μέλους
By Pitt
babakos έγραψε:Eντάξει για τους 2 μεγάλους του χώρου εγώ δεν περνάω ουτε από εξω.. (ειδικά για τον ..νέο)

Ποιούς εννοείς; :hmmm:

Εκει που εχω κολλήσει ειναι στην 100άρα Philips αλογόνου που έχουμε στο υπνοδωματιο (σε φωτιστικο οροφής) και την οποια δεν θελει να αποχωριστει η συμβια για λόγους που αδυνατεί η επιστήμη να κατανοήσει.. Βεβσισ για νσ βάλεις μια σοβαρή Ε27 LED που να αποδιδει > 1400 lumens θελεις γυρω στα 12-15 Ευρώ και δεν ξερω αν τελικά αποσβένεται αυτό το ποσό..

Αν σ΄ενδιαφέρει, ανέφερα στο προηγούμενο ποστ για "για πολύ φωτεινές LED Ε27 σε θερμό λευκό, που έχω εδώ και ένα χρόνο και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα". Πρόκειται για τις Osram LED Star Classic A 100 στα 13W και απόδοση 1522 lumen. Τις είχα αγοράσει ακριβά, αλλά βλέπω ότι η τιμή τους έχει πέσει αρκετά.

Δύο από αυτές τις έχω σε δύο ανεμιστήρες οροφής με κλειστό ημιδιαφανές καπάκι το οποίο αφ΄ενός μεν μειώνει την ένταση του φωτισμού κατά πολύ αφ΄ετέρου ανεβάζει πολύ την θερμοκρασία στον κλειστό χώρο που μπαίνουν οι λάμπες. Ήθελα λοιπόν λάμπες με μεγάλη ένταση φωτισμού αλλά και ανθεκτικές σε υψηλή θερμοκρασία, καθότι οι LED συνήθως καίγονται από κακή ψύξη. Τις έβαλα μαζί με άλλες LED (κάτι livarno από LIDL, κάτι Philips κλπ) και όλες τίναξαν τα πέταλα μέσα σε λίγες μέρες. Αυτές συνεχίζουν να δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα που τις έβαλα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#309400 Περιμένω να κάνει κάλυψη- post κόλλαφο - απόκρυψη ο dimitrisB :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
corsair έγραψε:
sknipper έγραψε:Είπα να δοκιμάσω λάμπες led...
Πες με μελλοντολογο, αλλα σε 3-4 χρονια θα ανακαλυψεις και τις internet connected Led Lamps που ρυθμιζουνε χρωμα και ενταση απο το κινητο και πολλα αλλα... Δε με πιστευεις τωρα αλλα θα με πιστεψεις τοτε.
Εντάξει βρε κορσέρ τι με πέρασες;; Φυσικά και τις ξέρω και μάλιστα καιρό τώρα. Το θέμα είναι κατά πόσον αξίζει να τις πληρώσω. Τις θεωρώ υπερβολικά ακριβές και χαριτωμένες μεν, πολύ άχρηστες δε. Δηλαδή κάθομαι στον καναπέ και θέλω να ανάψω φως στην κρεβατοκάμαρα από πριν πάω; Ποιο το νόημα;
Αν είναι μάλλον θα προχωρήσω σε πιο συνολική λύση με κωδικοποιημένες μπρίζες και συνδέσεις αλλά θέλει μελέτη.
Μου θυμίζει αυτοματισμούς του 60-70 που έφερνες την κοπέλα σπίτι και χαμήλωνε το φως, έμπαινε πικάπ με ρομαντική μουσική, ο καναπές γινόταν κρεβάτι κλπ. Μια φίλη μου παλιά μου είχε κάνει πλάκα, στο σπίτι που νοίκιαζε είχε καναπέ που γινόταν κρεβάτι με κουμπί!

Τις συγκρίνω με αυτές που αντικατέστησαν που ήταν είτε κοινές πυρακτώσεως είτε αλογόνου. Και ναι φωτίζουν καλύτερα και από αυτές και από CFL.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
corsair έγραψε:

Είσαι ήδη 2 3 χρονια πίσω...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
JimClark έγραψε:
corsair έγραψε:

Είσαι ήδη 2 3 χρονια πίσω...
Εννοεί ότι εγώ τότε θα τις ανακαλύψω.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#309467 Εννοώ οτι θα τις ανακαλύψεις πιό νωρις

Εδώ βγήκαν κ λαμπες που έχουν ενσωματωμένο bluetooth speaker.

Τόσο γκατζετάς δεν είμαι, αλλά δηλώνω sucker του dim tone / glow dim δλδ σε χαμηλή ένταση να παίρνει πιό θερμή απόχρωση η λάμπα.

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#309470 Επίσης πολύ τις μόδας είναι οι retro fit, που έχουν διάφανο κάλυμμα με filament look led. Ιδίως για κλασσικά κεριά σε πολύφωτα παίζουν πολύ.

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#309473 Τις ξέρω κι αυτές με το μεγαφωνάκι. Πολύ πιασάρικο κόλπο και εντελώς άχρηστο για το 97% του κόσμου.
Ντιμεράκι έχω στο φως του κομοδίνου εδώ και πολλά χρόνια, είναι γενικά φίλος του χαμηλού φωτισμού οπότε και των ντίμερ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#309510 Δυο LED λάμπες OSRAM που τις είχα πάρει και τις άφηνα αναμμένες το βράδυ στο μπαλκόνι, κάηκαν μέσα σε δύο μήνες. Και ήταν και πανάκριβες :rant: Γύρισα σε κλασσικές οικονομίας και όλα ΟΚ. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω πως μου έχουν καεί κατά καιρούς και αρκετές οικονομίας (Philips), παρά το γεγονός πως θεωρητικά θα έπρεπε να αντέχουν πολύ παραπάνω.

Το παράδοξο είναι πως η πρώτη λάμπα οικονομίας που είχα αγοράσει (σε δραχμές παρακαλώ!) εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα ίδια και για μια full κινέζικη LED με αισθητήρα κίνησης που παρά την φτηνοκατασκευή της δουλεύει άψογα τα τελευταία δύο χρόνια!
Άβαταρ μέλους
By corsair
JimClark έγραψε:Εννοώ οτι θα τις ανακαλύψεις πιό νωρις

Εδώ βγήκαν κ λαμπες που έχουν ενσωματωμένο bluetooth speaker.

γατακιιιιιιι jim... εχω εντοπισει λαμπιτσα με BT, Radio, SD πανω απο χρονο τωρα :s_biggrin :lol: Οι κινέζοι ειναι φιιιιιιλοι μας. :yahoo:

@sknipper: μια connected led σε συνδυασμο με κανα ολοκληρωμενο συστημα home και διαφορους αισθητηρες μπορει να κανει πολλά παραπανω απο ενα απλο dimming. Παντως 20 δολλάρια για μια dimmable full rgb δεν ειναι πολλά.
Άβαταρ μέλους
By gakost
axel12p έγραψε:Δυο LED λάμπες OSRAM που τις είχα πάρει και τις άφηνα αναμμένες το βράδυ στο μπαλκόνι, κάηκαν μέσα σε δύο μήνες. Και ήταν και πανάκριβες :rant: Γύρισα σε κλασσικές οικονομίας και όλα ΟΚ. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω πως μου έχουν καεί κατά καιρούς και αρκετές οικονομίας (Philips), παρά το γεγονός πως θεωρητικά θα έπρεπε να αντέχουν πολύ παραπάνω.

Αν την είχες σε κλειστό φωτιστικό λογικό είναι να καεί. ΟΙ led θέλουν ανοιχτο φωτιστικό για να ψύχωνται