Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#308268 Τώρα έχω συμπληρώσει 2200ml 10/40 από το Lidl.
Θα δούμε πότε θα το κάψει...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kostis20 έγραψε:Τώρα έχω συμπληρώσει 2200ml 10/40 από το Lidl.
Θα δούμε πότε θα το κάψει...

< A3003 >

Τόσο πολύ έλειπε ?

Στο συνεργείο σου όταν συζήτησες για το κάψιμο του λαδιού κοίταξαν ποτέ όλο το σύστημα της αναπνοής του στροφαλοθαλάμου ?

PCV Positive Crankcase Ventilation system,
Τελευταία επεξεργασία από 21 quadra και 02 Οκτ 2016, 20:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#308271 Ω ναι. Διαρροές δεν υπάρχουν το έλεγξα.
Άστα. Με τη μάπα που έχω μπλέξει.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kostis20 έγραψε:Ω ναι. Διαρροές δεν υπάρχουν το έλεγξα.
Άστα. Με τη μάπα που έχω μπλέξει.

< A3003 >

Δεν εννοούσα διαρροές αλλά ανεξέλεγκτη κυκλοφορία του νέφους του λαδιού από τον στροφαλοθάλαμο προς την εισαγωγή, υπάρχουν κάποιες βαλβίδες στο σύστημα που ελέγχουν την ανακυκλοφορία, αυτό εννούσα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#308286 βαλβίδες που βουλώνουν και είναι εύκολο να καθαριστούν ή να αλλάξουν , και το πρόβλημα λύνεται.
Βαλβίδα PCV
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
21 quadra έγραψε:Kωνσταντίνε το πρόβλημα δεν είναι από τα μέταλλα ή από τις ανοχές αλλά από το λεπτόρευστο λάδι που νεφοποιείται πολύ εύκολα στον στροφαλοθάλαμο και περνάει μέσω της EGR και καίγεται.

Προσοχή λοιπόν και έλεγχο της στάθμης στα μεγάλης διάρκειας ταξίδια με γρήγορους ρυθμούς.

Εδω μηπως εννοουσες PCV και οχι EGR ?

kostis20 το S εχεις ? mini cooper s ?
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
21 quadra έγραψε:
...μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για μια ζωή αλλά για 4-5 χρόνια, και σχεδιάζονται σαν system design που σημαίνει ότι σήμερα φθείρεται το μοτέρ, αύριο η μετάδοση, ψιλοδιαλύονται τα καθίσματα και το ταμπλό αρχίζει να τρίζει, οπότε πάμε για καινούργιο τουτού γιατί είναι ασύμφορο με τα σημερινά κόστη των εργατικών των συνεργείων στην Ευρώπη να γίνονται αντικαταστάσεις μεγάλων εξαρτημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα της μικρής διάρκειας ζωής του οχήματος το βάρος πέφτει πια στην εξωτερική σχεδίαση, στην παθητική ασφάλεια και στα gadget που τα φορτώνουν για να είναι ελκυστικά στους αγοραστές.

...ολη η αληθεια της σημερινης αυτοκινησης, σε εξι σειρες! :thumbsup:

Εφτασε -δυστυχως- και η ωρα για τις δικες μας γενιες των 30-40 , οπου σιγα-σιγα λεμε και εμεις, "τωρα δεν τα φτιαχνουν οπως παλια", αυτη την φορα βεβαια οχι μονο για την επιτηδευμενη μη δυνατοτητα μακρας συμβιωσης με καποιο αυτοκινητο, αλλα και για την ολο και πιο αποκομμενη αισθηση , κατα την οδηγηση, ακομα και στην λεγομενη σπορ κατηγορια, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#308335 Κακα τα ψέματα

< >
Άβαταρ μέλους
By krom
#308349 Δηλαδή τόσα αμάξια του 2006 που έχουν κλείσει δεκαετία+ είναι ελαττωματικά λόγω λαθους στο system design(wtf) ?
Άβαταρ μέλους
By panos2171
krom έγραψε:Δηλαδή τόσα αμάξια του 2006 που έχουν κλείσει δεκαετία+ είναι ελαττωματικά λόγω λαθους στο system design(wtf) ?

Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
21 quadra έγραψε:Από την άλλη η οικονομία καυσίμου των λεπτόρευστων λαδιών δεν είναι ασήμαντη και το κέρδος είναι ουσιαστικό αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης έρχεται μια η άλλη αφού ο κινητήρας του μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ τις περίπου 400.000 χλμ που έφταναν οι παλαιότεροι που δεν είχαν και ανακυκυκλωμένα μέταλλα, και μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για μια ζωή αλλά για 4-5 χρόνια, και σχεδιάζονται σαν system design που σημαίνει ότι σήμερα φθείρεται το μοτέρ, αύριο η μετάδοση, ψιλοδιαλύονται τα καθίσματα και το ταμπλό αρχίζει να τρίζει, οπότε πάμε για καινούργιο τουτού γιατί είναι ασύμφορο με τα σημερινά κόστη των εργατικών των συνεργείων στην Ευρώπη να γίνονται αντικαταστάσεις μεγάλων εξαρτημάτων.

Παναγιώτη είμαι αρκετά μικρότερός σου, αλλά αυτό από που προκύπτει; Ξέχασες τα αυτοκίνητα των '70s Και '80s που ήθελαν ρεκτιφιέ κάθε 100.000 χλμ ή που σκούριαζαν στα 10 χρόνια; Σήμερα ένα καλό ιαπωνικό θα σου βγάλει 400-500.000 χλμ και ένα ευρωπαϊκό καμιά 300άρα πριν να πάει στο ρεκτιφιέ (το Focus μου πήγε στα 230.000, αλλά ήμουν και λίγο κανίβαλος). Μιλάω για ατμοσφαιρικά, δεν ξέρω τα νέα τουρμπάκια τι ρόλο βαράνε. Όπως και να έχει είναι απείρως καλύτερα αυτοκίνητα από ότι ήταν πριν 30 χρόνια από επιδόσεις και συμπεριφορά μέχρι άνεση και ασφάλεια!!!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#308382 ...μα δεν σου μιλαει ΜΟΝΟ για τον κινητηρα...Αναφερεται σε ΟΛΑ τα τμηματα του αυτοκινητου...Μεσα-εξω , ειτε αυτα που βλεπουμε , ειτε οχι...Οσο πιο παλια κοιταξουμε πισω σε κατασκευες, τοσο πιο μεγαλη διαρκεια ζωης, πιο μακρα ημερομηνια ληξης ειχαν. Τωρα ΟΛΑ (οχι μονο ο κινητηρας, ισως κιολας να ισχυει το αντιθετο πλεον... :hmmm: ) εχουν σκοπο, εχουν υπολογιστει να αντεχουν, να εχουν την ιδια εμφανιση, το ιδιο επιπεδο λειτουργικοτητας για μεχρι 7-10 χρονια...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#308388 Τα μόνα που χαλάνε ευκολότερα πλέον είναι τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά λόγο της φύσης τους. Κατά τα άλλα τα αμαξώματα είναι 10 φορές ανθεκτικότερα στην σκουριά, οι κινητήρες αντέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα (δεν είναι τυχαίο ότι παλιά τα οδόμετρα μετρούσαν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μόνο) και μπορείς να πας ταξίδι χωρίς να έχεις 2 εργαλειοθήκες στο πορτ μπαγκάζ συν ένα αυγό για το ψυγείο, μια ντομάτα για το ντιστριμπιτέρ και ένα καλτσόν για τον εξωτερικό ιμάντα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mousatos έγραψε:βαλβίδες που βουλώνουν και είναι εύκολο να καθαριστούν ή να αλλάξουν , και το πρόβλημα λύνεται.
Βαλβίδα PCV

Το Cooper έχω. Έχει γίνει έλεγχος και έχει αλλάξει η pcv.
Η μόνη λύση που προτάθηκε τελικά είναι να ανοιχτεί το μοτέρ και βλέπουμε. Κάτι το οποίο δε πρόκειται να κάνω σε ένα αμάξι που χαλάει όλη την ώρα. Θα το άλλαζα αλλά τα τελευταία χρόνια έχω κάνει 2 επενδύσεις για τη δουλειά μου όποτε δεν είμαστε τώρα για τέτοια. Επίσης είναι της γυναίκας και της αρέσει...
Οπότε συμπλήρωμα λάδι από τα Lidl και βλέπουμε... Μόνο Αθήνα κινείται ούτως ή άλλως. Τα 116000χμ τα έχει κάνει σε 13 χρόνια.
alexandros.K έγραψε:
21 quadra έγραψε:Kωνσταντίνε το πρόβλημα δεν είναι από τα μέταλλα ή από τις ανοχές αλλά από το λεπτόρευστο λάδι που νεφοποιείται πολύ εύκολα στον στροφαλοθάλαμο και περνάει μέσω της EGR και καίγεται.

Προσοχή λοιπόν και έλεγχο της στάθμης στα μεγάλης διάρκειας ταξίδια με γρήγορους ρυθμούς.

Εδω μηπως εννοουσες PCV και οχι EGR ?

kostis20 το S εχεις ? mini cooper s ?

< A3003 >