Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
elvet έγραψε:Δεν ξέρω εάν είναι συχνό, αλλά υπήρχε κινητό ραντάρ (πιστόλι) στην περιμετρική της Πάτρας, κατεύθυνση νότια, πριν την έξοδο Γ. Περιπολικό, κορίνες, οργάνωση!

Είδες το πιστόλι πώς ήταν;

1. Γκρι
2. Μαύρο με μπλε ρίγα
3. Γαλάζιο

Τι από τα τρία πιστεύεις ότι ήταν πιο κοντά;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By elvet
pipinos1976 έγραψε:
elvet έγραψε:Δεν ξέρω εάν είναι συχνό, αλλά υπήρχε κινητό ραντάρ (πιστόλι) στην περιμετρική της Πάτρας, κατεύθυνση νότια, πριν την έξοδο Γ. Περιπολικό, κορίνες, οργάνωση!

1. Γκρι
2. Μαύρο με μπλε ρίγα
3. Γαλάζιο

Ευχαριστώ.

Δυστυχώς δεν παρατήρησα γιατί ήμουν στο αντίθετο ρεύμα, υπάρχει και νησίδα/στηθαίο, ενώ το "όργανο" κρατούσε λίγο αγκαλιά το όργανο! πάντως ανοιχτόχρωμο ήταν, πιο κοντά στο γκρι
Άβαταρ μέλους
By Pitt
elvet έγραψε: ενώ το "όργανο" κρατούσε λίγο αγκαλιά το όργανο!

:s_thumbsup :s_rofl :s_rofl

πάντως ανοιχτόχρωμο ήταν, πιο κοντά στο γκρι

Ποιό απ΄όλα τα... όργανα εννοείς; :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
elvet έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:

1. Γκρι
2. Μαύρο με μπλε ρίγα
3. Γαλάζιο

Ευχαριστώ.

Δυστυχώς δεν παρατήρησα γιατί ήμουν στο αντίθετο ρεύμα, υπάρχει και νησίδα/στηθαίο, ενώ το "όργανο" κρατούσε λίγο αγκαλιά το όργανο! πάντως ανοιχτόχρωμο ήταν, πιο κοντά στο γκρι

Μια χαρά βοήθησες. Traffipatrol XR κλασικά πλέον. Πάλι οι Γερμανοί τις προμήθειες...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By nasos38
#306535 Στο νέο κομμάτι ΚΙΑΤΟ-ΚΟΡΙΝΘΟ προς Αθήνα με γράψανε και μένα πριν 2 βδομάδες,Κυριακή 8 το πρωι!

Εχει οριο 90 ολος ο δρόμος! ειχαν στηθεί κάτω απο μια γέφυρα με βανάκι και πιστόλιζαν απο μέσα , και ειχαν και τις 2 πισω πόρτες ανοιχτες.

με γράψαν για πολύ λιγότερο και τη σκαπούλαρα φτηνά!
Άβαταρ μέλους
By JBT
#306617 ΜΕ πόσα πήγαινες δεν είπες όμως :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
nasos38 έγραψε:Στο νέο κομμάτι ΚΙΑΤΟ-ΚΟΡΙΝΘΟ προς Αθήνα με γράψανε και μένα πριν 2 βδομάδες,Κυριακή 8 το πρωι!

Εχει οριο 90 ολος ο δρόμος! ειχαν στηθεί κάτω απο μια γέφυρα με βανάκι και πιστόλιζαν απο μέσα , και ειχαν και τις 2 πισω πόρτες ανοιχτες.

με γράψαν για πολύ λιγότερο και τη σκαπούλαρα φτηνά!

Δύο ερωτήσεις:

1. Είδες τι πιστόλι χρησιμοποιούσαν; Ήταν γκρι ή μαύρο με μπλε ρίγα;

2. Το σημείο το γνωρίζεις; Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις στίγμα; Το έχω πετύχει το μπλόκο εδώ και καιρό, αλλά δεν πρόλαβα να καταγράψω τίποτε εκείνη την στιγμή.

3. Με πόσα πήγαινες στο συγκεκριμένο σημείο; Εμένα, με σχεδόν 130, δηλαδή κάπου +30-40 του ορίου δεν με σταμάτησαν. Βέβαια, πιστεύω ότι τότε δοκίμαζαν το σημείο μιας και δεν είχαν σταματήσει κανέναν από τους προπορευόμενους που πήγαιναν 150++.

Και μιας και αποφάσισα να γράψω, ας ευλογήσω λίγο τα γένια μου για αρχή:

pipinos1976 - 04 Σεπ 2016 έγραψε:Σήμερα, ερχόμενος προς Αθήνα, στο νέο κομμάτι του δρόμου (Κιάτο - Κόρινθος) και λίγο πριν φτάσουμε στο παλιό κομμάτι της Κορίνθου - Αθηνών (μιλάμε για περίπου 10km πριν φτάσουμε στον παλιό δρόμο) είδα ένα μπλόκο κρυμμένο πίσω από κάτι μπαριέρες και κάτω από μια γέφυρα.

Ας κάνω και δύο παρατηρήσεις:

1. Το πρόβλημα στην κατασκευή του δρόμου, άρα και το όριο των 90, βολεύει τελικά, όπως έχουμε αναφέρει αρκετοί. Σε μια τεράστια ευθεία βάζεις όριο 90, λόγω ιδιομορφίας του δρόμου, και μαζεύεις πολλά €€€. Αν το συνδυάσεις με το γεγονός ότι είναι το πρώτο κομμάτι κανονικής Ε.Ο. μετά από 100km πορείας εφ' ενός ζυγού, οπότε όλοι τελικιάζουν για να καθαρίσουν με τους πιο αργούς και τα φορτηγά, καταλαβαίνουν όλοι ότι θα μαζέψουν καλά ποσά μέχρι να καταλάβουν όλοι το σημείο, να καταγραφεί και να συνηθίσουμε την ιδέα των 100 σε μια ευθεία μερικών χιλιομέτρων.

2. Ένα σχετικό με παλιά ανάρτηση.
belgarion έγραψε:Για να σε γράψουν στο Ριβιο πρέπει να μην τον έχεις ξανακάνει ποτέ τον δρόμο

Συμβαίνει πολλές φορές να γράψουν και γνώστες του δρόμου. Έχουν σταματήσει γνωστό που τον κάνει τον δρόμο 10 φορές τον χρόνο με το ΙΧ και άλλες 100 με το πούλμαν, το ξέρει το μπλόκο απέξω, αλλά έχασε την υπομονή του, θεώρησε ότι δεν θα υπάρχει κάτι και την πάτησε. Ακόμη κι εγώ, που ξέρω τα μπλόκα απέξω και μπορώ να σου πω, από την θέση του ήλιου και μόνο, ποια είναι τα πιθανά σημεία μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, έχω περάσει από το Ρίβιο με +πολλά γνωρίζοντας ότι μπορεί να την πατήσω, απλά και μόνο λόγω βαρεμάρας να κόψω τον ρυθμό μου. Επειδή είναι σπάνιο να συναντήσεις μπλόκο στην Ελλάδα είναι και σπάνιο πλέον να κόβει ο κόσμος. Πόσο να κόψει άλλωστε; Οι περισσότεροι πάνε με το όριο πλέον, απλά την πατάνε γιατί το όριο από 80-90 πέφτει στα 50, οπότε υπάρχει και ευκαιρία για μάζεμα ρευστού.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#306723 Όταν κανείς Γιάννενα Αθήνα
και πισω μέσα σε ενα σαβ/κο και πετυχαίνεις δυο μπλόκα ολα και ολα ,και τα 2 στο Ριβιο κατι σημαίνει.Μπορω να πω οτι σε 7 περάσματα από την περιοχη απο Πάσχα μέχρι τώρα ,εχω πετύχει μπλόκο στο Ριβιο 5 φορές.Και εμένα με τρώει το πόδι μου αλλα στο συγκεκριμένο σημείο κάνω πάντα υπομονή

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
#306726 Οπότε το ότι βγάζει φωτό ή "απόδειξη" το πιστόλι και δεν σβήνει η κλήση είναι σαχλαμάρες;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
bill33 έγραψε:Οπότε το ότι βγάζει φωτό ή "απόδειξη" το πιστόλι και δεν σβήνει η κλήση είναι σαχλαμάρες;

Εξηγώ με συντομία:

Κάθε πιστόλι έχει μνήμη στην οποία κρατά έναν ορισμένο αριθμό μετρήσεων. Αυτό χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους. Π.χ. για στατιστική ή ως στοιχείο ενός ατυχήματος (στο εξωτερικό μετράνε τις αποστάσεις με τέτοια πιστόλια) ή ακόμη και ως έλεγχος των αστυνομικών από τους ανωτέρους. Πολλές φορές σου δείχνουν και την μέτρηση για να σου αποδείξουν ότι πήγαινες με όσα λένε. Στην Ελλάδα, επειδή δεν γίνεται έλεγχος και αντιπαραβολή κλήσεων με πιστόλι (και καλά κάνουν γιατί ο καθένας μπορεί να μετράει ό,τι θέλει για πλάκα - μια μπαταρία κρατάει για 10 ώρες χρήσης τουλάχιστον, οπότε καμιά φορά παίζουν με τα πιστόλια) η μόνη χρήση της μνήμης είναι για να σου δείξουν την μέτρηση.

Τα περισσότερα - αν όχι όλα - τα πιστόλια της αγοράς έχουν ειδική έκδοση (πανάκριβη) με ενσωματωμένη κάμερα, οπότε εκεί, δεν χρειάζεται να σε σταματήσουν, αλλά σου στέλνουν την κλήση στο σπίτι με φωτογραφία του αμαξιού μέσα στην οποία υπάρχει και η μέτρηση του πιστολιού. Οι φωτογραφίες υπογράφονται ψηφιακά, οπότε δεν μπορείς να παίξεις με αυτές. Αυτό το είδος πιστολιού κάνει αυτό που ανέφερες, αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα - καλώς κατ' εμέ (το εξηγώ αμέσως παρακάτω).

Καλώς κατ' εμέ - Η εξήγηση

1. Το κόστος είναι τεράστιο. Από €3.000 πηγαίνουμε π.χ. στα 5-6.000. Με την κρίση που υπάρχει θα ήταν γελοίο να αγοράζουν πιστόλια με κάμερα χωρίς λόγο (βλ. παρακάτω), ενώ στα σχολεία βγάζουμε πάλι φωτοτυπίες σημειώσεις θρησκευτικών (τα βιβλία είναι πλέον προαιρετικά).

2. Με τον νόμο που ισχύει σήμερα (βλ. Λιάπης) ελάχιστες κλήσεις σβήνονται, οπότε το να αγοράζεις πιστόλι με κάμερα για να μην σβήνεις την κλήση που έτσι κι αλλιώς δεν σβήνεται είναι ανόητο και περιττό.

3. Θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο και καλό να αγόραζαν φτηνά πιστόλια από ΗΠΑ (και όχι πανάκριβα ευρωπαϊκά - χωρίς λόγο), σε μεγαλύτερους αριθμούς, ώστε να αστυνομεύουν τις μεγάλες βλακείες εντός κατοικημένων περιοχών. Σήμερα, όπως έχει αναφερθεί, πας από Αντίρριο - Γιάννενα και υπάρχουν 3-4 πιθανά σημεία μπλόκου, το εξής ένα: Ρίβιο. Οι βλάκες προσπερνάνε π.χ. μέσα στο Λουτρό ή στο Μενίδι με την κίνηση, χωρίς να κινδυνεύουν. Αν ήξεραν ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν όχι μόνον 2 καινούργια και άλλα 4-5 παλιά, αλλά 10+5 πιστόλια, τότε θα αποφεύγαμε αρκετές βλακείες (αρκεί να είναι σοβαροί και να μην γράφουν για 65 σε όριο 50, ούτε να την στήνουν στην παράκαμψη Αγρινίου και μέσα στο Αγρίνιο να περνάνε μπούνια οι άσχετοι).

4. Πιο εξελιγμένο μηχάνημα = μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τον χειριστή, πιο πιθανές και ακριβές βλάβες και, γενικότερα, μεγαλύτερη ταλαιπωρία που κανείς δεν χρειάζεται.

5. Για να έχεις ταυτόχρονα φωτογραφία και μέτρηση πρέπει το αυτοκίνητο να είναι αρκετά κοντά. Άρα, πιστόλια με επιδόσεις όπως το Traffipatrol XR (1500m απόσταση μέτρησης) θα καταλήξουν να μετράνε στα 200-300m (και πιο κοντά) για να βγει η πινακίδα στην φωτογραφία, οπότε οι "πελάτες" θα είναι λιγότεροι, αφού σε τέτοιες αποστάσεις τους βλέπεις πλέον. Ποιο το νόημα, λοιπόν, να αγοράζεις πανάκριβα (είναι από τα πλέον ακριβά της αγοράς) όπλο ελεύθερου σκοπευτή και να το χρησιμοποιείς για κυνήγι τσίχλας;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By nasos38
#306870 Εγω πηγαινα με 160 και το πιστόλι του ειχε γραψει 156.
Εν τελη με εγραψε για 109!τσαμπα πράμα!

Μαλλον γρι ηταν , παντος η οθόνη απο πίσω ηταν μικρή και ασπρομαυρη,μονο το νουμερακι εδειχνε δεν ηταν μεγάλη.και ειχε και μπράτσο σαν κοντάκι να το ακουμπαει στον ωμο.

το σημειο δεν μπορώ να το προσδιορίσω, παντος κατω απο μια γέφυρα που έχει και έξοδο εκει απο την εθνική για καπου.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#306887 Ultralyte κλασσικά. Αν είναι το LR μετράει και στα 1100-1200m.

Εικόνα

Φτηνά την γλύτωσες πάντως. Πάλι καλά που έκοψαν τόσο.

Τι αυτοκίνητο οδηγούσες;
Άβαταρ μέλους
By nasos38
#306917 οχι δεν ηταν αυτη η οθονιτσα. μονο το νουμερο χωραγε τιποτε αλλο.
ηταν πιο μικρή δηλ.

Α4,χαλαρά πήγαινα.