Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#306135 Έχω νοικιάσει ένα Panda 1.2 μάλλον διετίας το οποίο έχει το εξής χούι, κάθε πρωΐ το βρίσκω με τα αλαρμ αναμμένα.Την πρώτη φορά σκέφθηκα οκ τα ξέχασα,την δεύτερη οτι εχω άνοια αλλά εν τέλει το κάνει κάθε μέρα.Πήρα την εταιρεία αλλά το παίζουν τρελιτσα αν και πιστεύω οτι το ήξεραν γιατί οταν το παρέλαβα ηταν με μηδενισμενα ρολογια και ημερομηνία άρα με αποσυνδεδεμενο πόλο πριν.Καμιά ιδέα γιατί να ανάβει αλαρμ μετά από κάποιες ώρες ( γιατί μέσα στην ημέρα ,μετά απο 3-4 ώρες παρκάρισμα το βρίσκω μια χαρά)?

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#306137 'Εχει συναγερμό;

Τι τρελίτσα μπορεί να το παίζουν; Ποιά εταιρία είναι;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#306144 Συναγερμό δεν έχει,ουτε καν τηλεχειρισμο στο κλειδί.Τρελιτσα οτι και καλά πρωτη φορά το ακούνε και εν τέλει οταν είπα οτι ηταν μηδενισμενα όλα ,ναι μωρέ μας το ειχε πει και ενας προηγούμενος αλλά νομίζαμε οτι μας κάνει πλάκα!Παιζει να εχει φαει και κανα τρακάρισμα μπροστά δεξιά γιατί έχει ενα ιμαντα αντι για μεταλλικο στοπ στην πόρτα του συνοδηγού ενω και η σύντροφος μου παραπονιέται συνεχώς οτι η ζωνη μαγκωνει στο κουμπωμα ξεκουμπωμα.Τοπική εταιρεία της Κρήτης.

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#306219 Κοιτάζω κάτι φίλτρα καυσίμου για το ΜΧ και βλέπω ότι κάποια δεν είναι για χρήση βενζίνης Ε10. Αυτή είναι με την αιθανόλη; Η κλασσική 95αρα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:Συναγερμό δεν έχει,ουτε καν τηλεχειρισμο στο κλειδί.Τρελιτσα οτι και καλά πρωτη φορά το ακούνε και εν τέλει οταν είπα οτι ηταν μηδενισμενα όλα ,ναι μωρέ μας το ειχε πει και ενας προηγούμενος αλλά νομίζαμε οτι μας κάνει πλάκα!Παιζει να εχει φαει και κανα τρακάρισμα μπροστά δεξιά γιατί έχει ενα ιμαντα αντι για μεταλλικο στοπ στην πόρτα του συνοδηγού ενω και η σύντροφος μου παραπονιέται συνεχώς οτι η ζωνη μαγκωνει στο κουμπωμα ξεκουμπωμα.Τοπική εταιρεία της Κρήτης.

< >

πηγαινε αλλαξε το.Ποσο την ημερα?
Άβαταρ μέλους
By melos86
panos2171 έγραψε:Κοιτάζω κάτι φίλτρα καυσίμου για το ΜΧ και βλέπω ότι κάποια δεν είναι για χρήση βενζίνης Ε10. Αυτή είναι με την αιθανόλη; Η κλασσική 95αρα; :hmmm:

E10 ειναι μειγμα αμολυβδης-αιθανολης σε ποσοστα 90 και 10 τοις εκατο αντιστοιχα! Δεν εχουμε τετοιο καυσιμο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα!
Ολες οι αμολυβδες ειναι 100% βενζινες με διαφορετικα προσθετα ανα εταιρια!
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
panos2171 έγραψε:Κοιτάζω κάτι φίλτρα καυσίμου για το ΜΧ και βλέπω ότι κάποια δεν είναι για χρήση βενζίνης Ε10. Αυτή είναι με την αιθανόλη; Η κλασσική 95αρα; :hmmm:

Πιο πολύ E5 να είναι η κλασσική 95άρα. E10 πρέπει να είναι οι 97-98. Αυτά στας Ευρώπας, δεν ξέρω πως τα φτιάχνουν στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
melos86 έγραψε:

E10 ειναι μειγμα αμολυβδης-αιθανολης σε ποσοστα 90 και 10 τοις εκατο αντιστοιχα! Δεν εχουμε τετοιο καυσιμο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα!

Δηλαδή παίρνω άφοβα φίλτρο που έχει αυτή την απαγόρευση; Πάντα βάζω 95αρα ή τη Vpower όταν είναι σε προσφορά.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dimviii έγραψε:
belgarion έγραψε:Συναγερμό δεν έχει,ουτε καν τηλεχειρισμο στο κλειδί.Τρελιτσα οτι και καλά πρωτη φορά το ακούνε και εν τέλει οταν είπα οτι ηταν μηδενισμενα όλα ,ναι μωρέ μας το ειχε πει και ενας προηγούμενος αλλά νομίζαμε οτι μας κάνει πλάκα!Παιζει να εχει φαει και κανα τρακάρισμα μπροστά δεξιά γιατί έχει ενα ιμαντα αντι για μεταλλικο στοπ στην πόρτα του συνοδηγού ενω και η σύντροφος μου παραπονιέται συνεχώς οτι η ζωνη μαγκωνει στο κουμπωμα ξεκουμπωμα.Τοπική εταιρεία της Κρήτης.

< >

Προς το παρόν του έβγαλα τον ενα πόλο της μπαταρίας.195 ευρω για 8 ημέρες με φουλ ασφαλεια και ελεύθερα χιλιόμετρα

< >
Άβαταρ μέλους
By melos86
panos2171 έγραψε:
melos86 έγραψε:

Δηλαδή παίρνω άφοβα φίλτρο που έχει αυτή την απαγόρευση; Πάντα βάζω 95αρα ή τη Vpower όταν είναι σε προσφορά.

Ναι αφοβα! Προς το παρον οι ελληνικες αμολυβδες ειναι.... Ε0! 100% βενζινη αμολυβδη χωρις καθολου προσθηκη αιθανολης!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:
dimviii έγραψε:

< >

Προς το παρόν του έβγαλα τον ενα πόλο της μπαταρίας.195 ευρω για 8 ημέρες με φουλ ασφαλεια και ελεύθερα χιλιόμετρα

< >

φθηνα ειναι(σχεδον 25 ευρω ημερα) αλλα με τα ιδια σχεδον χρηματα( 128 για 4 ημερες=32 ημερησιως) νοικιαζω στην Κρητη, και μου δινουν ολοκαινουρια γκολφ πετρελαια,πολο,captur,Α1 κλπ.Την επομενη φορα αν θελεις,ριξε πμ να κανουμε κανα τηλεφωνο.
στα χρηματα που σου ειπα,ειναι μεσα και η παραλαβη του αυτοκινητου απο Ηρακλειο και παραδοση στα Χανια(χρεωνεται αυτο). :)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dimviii έγραψε:
belgarion έγραψε:
dimviii έγραψε:

< >

< >

φθηνα ειναι(σχεδον 25 ευρω ημερα) αλλα με τα ιδια σχεδον χρηματα( 128 για 4 ημερες=32 ημερησιως) νοικιαζω στην Κρητη, και μου δινουν ολοκαινουρια γκολφ πετρελαια,πολο,captur,Α1 κλπ.Την επομενη φορα αν θελεις,ριξε πμ να κανουμε κανα τηλεφωνο.
στα χρηματα που σου ειπα,ειναι μεσα και η παραλαβη του αυτοκινητου απο Ηρακλειο και παραδοση στα Χανια(χρεωνεται αυτο). :)

Οκ θα σε έχω υπ'όψιν μου και για άλλα μέρη γιατί Κρήτη δεν ξερω αν και πότε ξανά.Το αμάξι γενικά είναι ψιλό εντάξει,36000 χιλιόμετρα ,λάστιχα 21/14 σε καλή σχετικά κατασταση ,και ον λαιν τουλάχιστον δεν έβρισκα καλύτερο συνδυασμό αυτοκινήτου και τιμής με φουλ ασφαλεια και μηδενική απαλλαγή.Ή θα πηγαινα σε κατι Άλτο και C1 για φθηνότερα ή θα εδινα 220 για φετινό UP.Το αστείο είναι ότι μόλις έβαλα τον πόλο της μπαταρίας άρχισαν να αναβοσβήνουν τα αλαρμ,πραγματικά ανεξήγητο φαινόμενο!Να βάλω και τα στοπ της πόρτας που εχουν κάνει πατένταΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By teddx
#306645 8 μέρες είναι θα περάσουν μην ασχολείται . το σημαντικό είναι να δουλεύουν τα φρένα τα φώτα και γενικά οτι έχει να κανει με την ασφάλεια σου. Για αυτό και τόση η τιμή του αμα ηταν Τζιτζι σίγουρα και η τιμή του θα ηταν αλλη.

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By bill33
#308093 Για τους θερμοστάτες CALORSTAT by Vernet τι γνώμη/εμπειρία έχουμε;
Συγκεκριμένα για https://www.onparts.gr/thermostatis-cal ... 49745.html
Άβαταρ μέλους
By gakost
#308163 Χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο, ξέρω γενικά ότι θερμοστάτες και τάπα ψυγείου βάζουμε αποκλειστικά και μόνο "γνήσια".