Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#30631 Τι σχέση έχει μωρέ η αντρίλα και οι μαγκιές και ιστορίες για αγρίους;
Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) το ποτό και τον καφέ τα έχουμε συνδυάσει με τσιγάρο εμείς οι καπνιστές.
Τι να κάνουμε; Όλοι έχουμε τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας.
Αν εφαρμοστεί ο νόμος, αναγκαστικά θα κόψουμε τις πολλές εξόδους.
Ιδανική λύση για εμάς να υπάρχουν 2 κατηγορίες μαγαζιών, για καπνίζοντες και για μη. Να χει ο κάθε πολίτης το δικαίωμα επιλογής.
Αλλά δε ξέρω πόσοι μαγαζάτορες θα επιλέξουν να είναι για μη.....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Bayern7 έγραψε:Τι σχέση έχει μωρέ η αντρίλα και οι μαγκιές και ιστορίες για αγρίους;
Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) το ποτό και τον καφέ τα έχουμε συνδυάσει με τσιγάρο εμείς οι καπνιστές.
Ιδανική λύση για εμάς να υπάρχουν 2 κατηγορίες μαγαζιών, για καπνίζοντες και για μη. Να χει ο κάθε πολίτης το δικαίωμα επιλογής.

Ξαναέγραψα, οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους καπνιστές σαν εικόνα ή σαν ιδέα. Με ενοχλεί αν ο καπνός έρχεται κατευθείαν στο πρόσωπό μου... και εκεί φίλτατε, θα το σβήσει και θα πεις και ένα τραγούδι :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
kyr80 έγραψε:Και όμως θα περάσει...
Deal with that....

Εδώ ρε μάγκες ελληνάρες γλεντζέδες του κwλου, γυρνάτε πλέον με ένα ποτό στο χέρι για 4 ώρες. Από τα χαϊλίκια και τις "ζημιές", έχουν γίνει γατάκια οι περισσότεροι.
Από το πληκτρολόγιο πίνω και εγώ ένα μπαρ.....

Προφανως οι πελατες σου ειναι ξενοι τουριστες διαφορετικα δεν θα μιλαγες ετσι για τους ελληνες.
Οπως και να χει ο νομος αυτος δεν θα περασει στην πραξη και εχω εξηγησει σε προηγουμενο ποστ τους λογους.
Βλεπεις δεν εχουν ολοι οι καταστηματαρχες την πολυτελεια να μετρανε ξενα κεφαλια στα τραπεζια.
Αν ερθεις σε καμια συνοικια στην αθηνα που ειμαι εγω, θα καταλαβεις τι συμβαινει.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
red_monster έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Τι σχέση έχει μωρέ η αντρίλα και οι μαγκιές και ιστορίες για αγρίους;

Ξαναέγραψα, οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους καπνιστές σαν εικόνα ή σαν ιδέα. Με ενοχλεί αν ο καπνός έρχεται κατευθείαν στο πρόσωπό μου... και εκεί φίλτατε, θα το σβήσει και θα πεις και ένα τραγούδι :rtfm:

Καπνιστές είμαστε, όχι ζώα. Εννοείται αυτό.
Τις προάλλες είχα στην παρέα μια κοπέλα που την ενοχλούσε ο καπνός.
Και ο γαμημένος, έτσι όπως καθόμασταν, πήγαινε κατευθείαν πάνω της. Έκανα τα μισά τσιγάρα απ ότι κάνω συνήθως για να μην ενοχλείται και όσα έκανα πρόσεχα να έχω το χέρι πιο πίσω (ή σε άλλη θέση) για να μην πάει ο καπνός πάνω της και προς τα που φυσούσα τον καπνό να μην την φλομώνω.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#30642 Δεν έχει απαντήσει κανείς από τους καπνιστές, γιατί στο εξωτερικό είστε γατάκια...
Φίλος μου που ντεμέκ δεν μπορεί αν δεν καπνίζει, όταν τον πήρα μαζί μου στη Γερμανία, έβγαινε έξω στους -8 για να καπνίσει.

Σπίτια σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Στους κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται.
Και αυτό που γράφετε για τους ιδιοκτήτες, δεν καταλάβατε... Πλέον ΚΑΙ ο πελάτης πληρώνει. Και να δω όταν βάζεις το χέρι στην τσέπη πόσο μάγκες είστε. Άλλα όταν έρχονται οι μπάτσοι, ρωτάτε ποιος είναι ο ρουφιάνος; Αντί να ρωτάτε ποιος μ@λάκας καπνίζει....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#30645 Δηλαδή αν γίνει καθολική απαγόρευση και το χειμώνα που είναι όλα κλειστά βγαίνετε έξω να καπνίσετε, θα σας πέσει ο κώλος? Σε μεγάλα κλαμπ, πίστες κτλ ας επιτρέπεται. Σε καφέ, μπαράκια και γενικά μικρούς χώρους τον καρκίνο σας κι έξω απ' την πόρτα, όπως πολύ καλά ξέρετε και κάνετε όταν περνάτε τα σύνορα και πάτε σε καμιά πολιτισμένη χώρα.

Εδώ ο κολλητός μου είχε τις προάλλες αυτά μπροστά του, δίπλα του την 8 μηνών έγκυο γυναίκα του και έκανε διάλειμμα να στρίψει τσιγάρο.
ΕικόναΕικόνα

Έτσι και γεννηθεί ο πιτσιρικάς με το καλό τον άλλο μήνα και τον δω με τσιγάρο σε λιγότερο από 10μ κοντά στο μωρό ίσα που τον βάζω να ψάχνει για κουμπάρο. Εδώ ήμουν το προηγούμενο ΣΚ στο ΟΑΚΑ το ανοιχτό και με ενοχλούσε ο καπνός από 10 μαλάκες ένα γύρω! :rant:
Άβαταρ μέλους
By italakias
kyr80 έγραψε:Δεν έχει απαντήσει κανείς από τους καπνιστές, γιατί στο εξωτερικό είστε γατάκια...
Φίλος μου που ντεμέκ δεν μπορεί αν δεν καπνίζει, όταν τον πήρα μαζί μου στη Γερμανία, έβγαινε έξω στους -8 για να καπνίσει.

Σπίτια σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Στους κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται.
Και αυτό που γράφετε για τους ιδιοκτήτες, δεν καταλάβατε... Πλέον ΚΑΙ ο πελάτης πληρώνει. Και να δω όταν βάζεις το χέρι στην τσέπη πόσο μάγκες είστε. Άλλα όταν έρχονται οι μπάτσοι, ρωτάτε ποιος είναι ο ρουφιάνος; Αντί να ρωτάτε ποιος μ@λάκας καπνίζει....

Εχθες ποσταρισα ενα λινκ που λεει οτι και στις χωρες που υπαρχει νομος ,απλα δεν εφαρμοζεται παντα.
Τωρα αν την πας την κουβεντα στο οτι επειδη οι ελληνες δεν καπνιζουν εξω ,ειναι κοτες ,εμενα προσωπικα δεν με απασχολει.

Πρεπει να κατανοησεις εσυ ειδικα που εχεις και καφετερια οτι αυτος ο νομος δυσχαιρενει τη νλειτουργια των καταστηματων.
Γνωριζω περισσοτερους καταστηματαρχες τετοιου ειδους απο εσενα και ολοι δεν συμφωνουν με τον νομο.
Τους κοβει τον τζιρο,μιλαμε για τους μηνες που κανει κρυο και καθονται μεσα.
Θες να το καταλαβεις ,δεν θελεις,προβλημα σου.
Ο προεδρος του σωματειου σας τι λεει;
Συμφωνει με τον νομο;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
italakias έγραψε:Γνωριζω περισσοτερους καταστηματαρχες τετοιου ειδους απο εσενα και ολοι δεν συμφωνουν με τον νομο.

Μήπως κι αυτοί δεν έχουν βγει εκτός Ελλάδος και δεν ξέρουν ότι αν εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος, κανένας δε θα βγει χαμένος;
Τελικά είμαστε πονόψυχοι σκεπτόμενοι τους κακόμοιρους τους καταστηματάρχες που θα χάσουν πελατεία ή μας ενδιαφέρει να μη χάσουμε τα (κακώς) κεκτημένα;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
italakias έγραψε:
kyr80 έγραψε:Δεν έχει απαντήσει κανείς από τους καπνιστές, γιατί στο εξωτερικό είστε γατάκια...

Εχθες ποσταρισα ενα λινκ που λεει οτι και στις χωρες που υπαρχει νομος ,απλα δεν εφαρμοζεται παντα.
Τωρα αν την πας την κουβεντα στο οτι επειδη οι ελληνες δεν καπνιζουν εξω ,ειναι κοτες ,εμενα προσωπικα δεν με απασχολει.

Πρεπει να κατανοησεις εσυ ειδικα που εχεις και καφετερια οτι αυτος ο νομος δυσχαιρενει τη νλειτουργια των καταστηματων.
Γνωριζω περισσοτερους καταστηματαρχες τετοιου ειδους απο εσενα και ολοι δεν συμφωνουν με τον νομο.
Συμφωνει με τον νομο;

Ύστερα σου μιλάνε άλλοι ειρωνικά και στραβώνεις....
Συμπεράσματα του κώλου που απλά βολεύουν τις μπούρδες που γράφεις....
Σου γράφω σαν επαγγελματίας του χώρου, και εσύ συνεχίζεις το βιολί σου. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση, να έχεις συζητήσει το θέμα αυτό με περισσότερους ανθρώπους του χώρου από εμένα. Όχι σε χαβαλέ συζητήσεις. Και όχι ακούγοντας αυτό που θέλει να ακούσει ο χ πελάτης. Οι μόνοι που πραγματικά διαφωνούν, είναι αυτοί που έχουν καφενεία για γερόντια και οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.
Η πλειοψηφία των υπολοίπων αναγνωρίζουν το προσωρινό πρόβλημα που θα προκύψει. ΑΛΛΑ συμφωνούν ότι στην καθολική εφαρμογή του νόμου, το χάσιμο θα είναι μικρό. Και σίγουρα μικρότερο από το ποσό που ξοδεύουν για να ζεστάνουν ένα χώρο που ο εξαερισμός δουλεύει στο φουλ.
Αν τώρα εσένα σαν καπνιστή σε βολεύει να πιστεύεις τα δικά σου, ok μη στο χαλάσω.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Scotch έγραψε:
italakias έγραψε:Γνωριζω περισσοτερους καταστηματαρχες τετοιου ειδους απο εσενα και ολοι δεν συμφωνουν με τον νομο.

Μήπως κι αυτοί δεν έχουν βγει εκτός Ελλάδος και δεν ξέρουν ότι αν εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος, κανένας δε θα βγει χαμένος;
Τελικά είμαστε πονόψυχοι σκεπτόμενοι τους κακόμοιρους τους καταστηματάρχες που θα χάσουν πελατεία ή μας ενδιαφέρει να μη χάσουμε τα (κακώς) κεκτημένα;

Φιλε αλλη νοοτροπια εχουμε εμεις.
Εμεις βγαινουμε εξω και ξενυχταμε μεχρι το πρωι.
Αυτοι βγαινουν και στις 11 γυρνανε σπιτι.
Δεν γινεται να βγαινει ενα ολοκληρο μαγαζι εξω να καπνισει ολο το βραδυ .
Άβαταρ μέλους
By Scotch
italakias έγραψε:Δεν γινεται να βγαινει ενα ολοκληρο μαγαζι εξω να καπνισει ολο το βραδυ .

Αν εφαρμοστεί ο νόμος, λίγοι θα βγαίνουν έξω να καπνίσουν. Οι περισσότεροι σιγά-σιγά θα το κόψουν (ή θα το περιορίσουν τόσο που δε θα μπαίνουν στη διαδικασία να βγαίνουν έξω κάθε λίγο και λιγάκι).
Άβαταρ μέλους
By kyr80
italakias έγραψε:
Scotch έγραψε:

Φιλε αλλη νοοτροπια εχουμε εμεις.
Εμεις βγαινουμε εξω και ξενυχταμε μεχρι το πρωι.
Αυτοι βγαινουν και στις 11 γυρνανε σπιτι.
Δεν γινεται να βγαινει ενα ολοκληρο μαγαζι εξω να καπνισει ολο το βραδυ .

Έγραψε κάποιος που στην προηγούμενη σελίδα έγραψε ότι
italakias έγραψε:Τι να σου πω ρε μαγκα ,εγω στο εξωτερικο δεν πηγαινω.
Άβαταρ μέλους
By italakias
kyr80 έγραψε:
italakias έγραψε:

Συμφωνει με τον νομο;

Ύστερα σου μιλάνε άλλοι ειρωνικά και στραβώνεις....
Συμπεράσματα του κώλου που απλά βολεύουν τις μπούρδες που γράφεις....
Σου γράφω σαν επαγγελματίας του χώρου, και εσύ συνεχίζεις το βιολί σου. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση, να έχεις συζητήσει το θέμα αυτό με περισσότερους ανθρώπους του χώρου από εμένα. Όχι σε χαβαλέ συζητήσεις. Και όχι ακούγοντας αυτό που θέλει να ακούσει ο χ πελάτης. Οι μόνοι που πραγματικά διαφωνούν, είναι αυτοί που έχουν καφενεία για γερόντια και οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.
Η πλειοψηφία των υπολοίπων αναγνωρίζουν το προσωρινό πρόβλημα που θα προκύψει. ΑΛΛΑ συμφωνούν ότι στην καθολική εφαρμογή του νόμου, το χάσιμο θα είναι μικρό. Και σίγουρα μικρότερο από το ποσό που ξοδεύουν για να ζεστάνουν ένα χώρο που ο εξαερισμός δουλεύει στο φουλ.
Αν τώρα εσένα σαν καπνιστή σε βολεύει να πιστεύεις τα δικά σου, ok μη στο χαλάσω.

Σε μενα θα μιλας πιο ομορφα..
Απο αυτα που γραφεις μαλλον δεν κατεχεις το αντικειμενο ή δεν σε αφορα αφου δουλευεις αποκλειστικα με ξενους τουριστες.
Μα αμα συμφωνουσαν ολοι και δεν ειχαν προβλημα,θα το εφαρμοζαν τον νομο απο μονοι τους και δεν θα μας εφερναν πλαστικα ποτηρια να πεταμε την σταχτη, ουτε θα ηταν με τον φοβο μην φανε προστιμο.
Γιαυτο καθε φορα που σκανε μυτη για ελεεγχο,πεφτει συρμα.
Ο χωρος πρεπει να ειναι ζεστος ειτε δουλευει ο εξαερισμος ειτε οχι.
Αμα ειναι να διωξεις τους καπνιστες για να μην πληρωνεις ρευμα εξαιτιας χρησης του εξαερισμου,τραβα κλειστο το μαγαζι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Scotch έγραψε:
italakias έγραψε:Δεν γινεται να βγαινει ενα ολοκληρο μαγαζι εξω να καπνισει ολο το βραδυ .

Αν εφαρμοστεί ο νόμος, λίγοι θα βγαίνουν έξω να καπνίσουν. Οι περισσότεροι σιγά-σιγά θα το κόψουν (ή θα το περιορίσουν τόσο που δε θα μπαίνουν στη διαδικασία να βγαίνουν έξω κάθε λίγο και λιγάκι).

Αυτό ακριβώς. Win-win. Ο καπνιστής θα περιορίσει το social κάπνισμά του και θα γλιτώσουμε και εμείς οι υπόλοιποι.