italakias έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη πως διάολο τα καταφέρνουν;
Διαβασες το λινκ που εβαλα πριν;
Ασφαλώς, όμως πιο πολύ αναφέρεται στα νομοθετικά πλαίσια και όχι τόσο στο τι γίνεται στην πράξη.
Αυτό που έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι από τα ταξίδια μου στην Ευρώπη είναι ότι ΠΟΤΕ δεν έχω γυρίσει από έξοδο και να βρωμάω τσιγαρίλα. Αντιθέτως, πολλές φορές βλέπεις μέσα στο ψοφόκρυο τους καπνιστές να είναι έξω και να κάνουν πηγαδάκια.
Και έχει ιδιαίτερο γέλιο να βλέπεις Ελληναράδες να το σέβονται και να το τηρουν.
Άσχετο. Αδιάφορο. [Mod]
italakias έγραψε:Τι να σου πω ρε μαγκα ,εγω στο εξωτερικο δεν πηγαινω.
Άσχετο. Αδιάφορο. [Mod]
Και μη πας....Ασε μη τυχον οι διακοπες σου γινουν με κρατικα εξοδα..... Βλεπεις οι μπατσοι εξω λογαριαζουν πιο πολυ το νομο απο τη μαγκια.......
Οπως είπε και ο tifosi, δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτη΄τη χώρα...
Amen and a-women!

italakias έγραψε:Αλκοολ και τσιγαρο πανε πακετο.<br abp="933">Χωρις τσιγαρο κανεις δεν μπορει πιει αρκετα και χωρις αλκοολ δεν μπορει να υπαρξει διασκεδαση .<br abp="934">Η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων καπνιζει και οσοι δεν καπνιζουν απλα αποδεχονται την κατασταση σαν μειοψηφια που ειναι.<br abp="935">Προσωπικα και σε συζητησεις με αρκετο κοσμο που δεν καπνιζει,κανεις δεν εχει θεμα με τον καπνο εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.<br abp="936">Εξαλλου τωρα πια ολα τα μαγαζια εχουν εξαερισμο.
Φίλε μου τα συμπεράσματά σου βασίζονται στο μικρόκοσμό σου. Τα ίδια ακούω και από τον πατέρα μου(76 χρονών). Πάει μόνο εκεί που επιτρέπεται παρανόμως το κάπνισμα. Στο δικό μου το μαγαζί μόλις κρυώνει ο καιρός και τον στέλνω έξω, δεν έρχεται...
ΑΛΛΑ είστε μειοψηφία. Όχι αυτοί που καπνίζετε. Αυτοί που θα μείνετε σπίτι, αν κοπεί από παντού το κάπνισμα.
Αλήθεια αλκοόλ και οδήγηση συμβιβάζονται; Άρα να επιτρέψουμε πάλι τον μεθυσμένο οδηγό....
Σου μιλάω από τη μεριά του ιδιοκτήτη καφετέριας. ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ.
Και θα συμμορφωθείτε μια χαρά. Έγινε με επιτυχία στο εξωτερικό, θα γίνει το ίδιο και εδώ.
υ.γ.1 εδώ φάγατε την πούτσα του ΔΝΤ, στο τσιγάρο θα αντιδράσετε;;;
υ.γ.2 οι Έλληνες πλέον καταναλώνουν πολύ λιγότερο αλκοόλ, από κατοίκους άλλων χωρών που βγαίνουν έξω να καπνίσουν.
υ.γ.3 αυτούς που δεν καταλαβαίνω με τίποτα, είναι όσοι έχουν παιδιά.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

kyr80 έγραψε:υ.γ.3 αυτούς που δεν καταλαβαίνω με τίποτα, είναι όσοι έχουν παιδιά.
Αυτοί είναι τελείως ουγκ. Αν βάζουν το τσιγάρο πάνω από την υγεία των παιδιών τους, θα ενδιαφερθούν για τον "άσχετο" που βρίσκεται στον ίδιο χώρο;
Η μόνη λύση, όπως ορθά είπε ο kyr80, είναι η καθολική εφαρμογή του νόμου (sci-fi για την Ελλάδα). Όλα τ' άλλα είναι για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας (και τους γύρω μας).
Bayern7 έγραψε:NickTG έγραψε:Σε τέτοιους χώρους λοιπόν κανέναν δεν νοιάζει αν επιτρέπεται το κάπνισμα και κανείς δεν θα ασχοληθεί αν εφαρμόζεται ο νόμος.
Μιλάμε για τους χώρους που πάνε όλοι.
Δεν είναι έτσι. Αν μέσα σε αυτό το 15-20-25% είναι ο ΧΛ ας πούμε, την γαμήσαμε.
Γιατί θα φοβηθεί το πρόστιμο ο μαγαζάτορας και θα μας κάνει τις μπάλες καρπούζια να μην καπνίζουμε. Οπότε έχουμε πρόβλημα.
Ευτυχώς, οι Λάππες και τα "αντί" τυπάκια δεν πολυβγαίνουν ή δεν βγαίνουν καθόλου μην κολλήσουν κανένα μικρόβιο, και έτσι οι μπάλες μας έχουν καλές πιθανότητες να αποφύγουν το τουμπάνιασμα
Ο νόμος απλά δεν εφαρμόζεται. Όσες καταγγελίες και να κάνει κανείς. Και αυτή είναι η διαφορά με το εξωτερικό. Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, απλά εδώ δεν υπάρχουν μηχανισμοί ικανοί και πρόθυμοι να επιβάλλουν τον νόμο όπως έχουν την υποχρέωση, οπότε τα διάφορα παλικάρια πουλάνε την μαγκιά τους ακριβώς επειδή τους παίρνει.
Και δεν το κάνουν μόνο στο θέμα του καπνίσματος, αλλά και στα πεζοδρόμια, στις υποδομές για τους ανάπηρους και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της καθημερινότητας δεν αισθάνονται το χέρι του νόμου να τους υποχρεώνει να σεβαστούν τον διπλανό τους.
Typical greek...
kyr80 έγραψε:italakias έγραψε:Αλκοολ και τσιγαρο πανε πακετο.<br abp="933">Χωρις τσιγαρο κανεις δεν μπορει πιει αρκετα και χωρις αλκοολ δεν μπορει να υπαρξει διασκεδαση .<br abp="934">Η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων καπνιζει και οσοι δεν καπνιζουν απλα αποδεχονται την κατασταση σαν μειοψηφια που ειναι.<br abp="935">Προσωπικα και σε συζητησεις με αρκετο κοσμο που δεν καπνιζει,κανεις δεν εχει θεμα με τον καπνο εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.<br abp="936">Εξαλλου τωρα πια ολα τα μαγαζια εχουν εξαερισμο.
Φίλε μου τα συμπεράσματά σου βασίζονται στο μικρόκοσμό σου. Τα ίδια ακούω και από τον πατέρα μου(76 χρονών). Πάει μόνο εκεί που επιτρέπεται παρανόμως το κάπνισμα. Στο δικό μου το μαγαζί μόλις κρυώνει ο καιρός και τον στέλνω έξω, δεν έρχεται...
ΑΛΛΑ είστε μειοψηφία. Όχι αυτοί που καπνίζετε. Αυτοί που θα μείνετε σπίτι, αν κοπεί από παντού το κάπνισμα.
Αλήθεια αλκοόλ και οδήγηση συμβιβάζονται; Άρα να επιτρέψουμε πάλι τον μεθυσμένο οδηγό....
Σου μιλάω από τη μεριά του ιδιοκτήτη καφετέριας. ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ.
Και θα συμμορφωθείτε μια χαρά. Έγινε με επιτυχία στο εξωτερικό, θα γίνει το ίδιο και εδώ.
υ.γ.1 εδώ φάγατε την πούτσα του ΔΝΤ, στο τσιγάρο θα αντιδράσετε;;;
υ.γ.2 οι Έλληνες πλέον καταναλώνουν πολύ λιγότερο αλκοόλ, από κατοίκους άλλων χωρών που βγαίνουν έξω να καπνίσουν.
υ.γ.3 αυτούς που δεν καταλαβαίνω με τίποτα, είναι όσοι έχουν παιδιά.
Δεν προκειται να περασει ο νομος εδω περα,απλα ξεχασε το.
Deal with that....
Εδώ ρε μάγκες ελληνάρες γλεντζέδες του κwλου, γυρνάτε πλέον με ένα ποτό στο χέρι για 4 ώρες. Από τα χαϊλίκια και τις "ζημιές", έχουν γίνει γατάκια οι περισσότεροι.
Από το πληκτρολόγιο πίνω και εγώ ένα μπαρ.....
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

italakias έγραψε:Αλκοολ και τσιγαρο πανε πακετο.
Χωρις τσιγαρο κανεις δεν μπορει πιει αρκετα και χωρις αλκοολ δεν μπορει να υπαρξει διασκεδαση .
Η συντριπτικη πλειοψηφια των πελατων καπνιζει και οσοι δεν καπνιζουν απλα αποδεχονται την κατασταση σαν μειοψηφια που ειναι.
Προσωπικα και σε συζητησεις με αρκετο κοσμο που δεν καπνιζει,κανεις δεν εχει θεμα με τον καπνο εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.
Εξαλλου τωρα πια ολα τα μαγαζια εχουν εξαερισμο.
από το "δεν έχω πρόβλημα να μυρίσω που και που λίγο καπνό" μέχρι -----> "δεν βλέπεις από τον πολύ καπνό" έχει διαφορά δεν νομίζεις?

Sam Spade έγραψε:Bayern7 έγραψε:NickTG έγραψε:Σε τέτοιους χώρους λοιπόν κανέναν δεν νοιάζει αν επιτρέπεται το κάπνισμα και κανείς δεν θα ασχοληθεί αν εφαρμόζεται ο νόμος.
Μιλάμε για τους χώρους που πάνε όλοι.
Δεν είναι έτσι. Αν μέσα σε αυτό το 15-20-25% είναι ο ΧΛ ας πούμε, την γαμήσαμε.
Γιατί θα φοβηθεί το πρόστιμο ο μαγαζάτορας και θα μας κάνει τις μπάλες καρπούζια να μην καπνίζουμε. Οπότε έχουμε πρόβλημα.
Ευτυχώς, οι Λάππες και τα "αντί" τυπάκια δεν πολυβγαίνουν ή δεν βγαίνουν καθόλου μην κολλήσουν κανένα μικρόβιο, και έτσι οι μπάλες μας έχουν καλές πιθανότητες να αποφύγουν το τουμπάνιασμα![]()
Τι άντρας θεε μου