Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Για το Aygo μου που καιει λιγο λαδακι, τα 15 - 40 του Lidl ειναι ο.Κ.? εχει 135000χλμ ο κινητηρας.???

Τι βάζεις τώρα ?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#304520 Προσωπική άποψη , το 15W40 παίζει να είναι το καλύτερο ιξώδες για minimum φθορά, περιέχει ελάχιστα ενισχυτικά ιξώδους viscosity improvers .
Στα μείον , σου ανεβάζει την κατανάλωση καυσίμου όταν κάνεις κυρίως μικρές διαδρομές και β' δεν είναι πολλά χιλιόμετρα ,μέχρι 10,000 αν και υπάρχουν κι εξαιρέσεις που πάνε πολύ πάνω.
Στη σύγχρονη εποχή που μετράει την κατανάλωση με το σταγονόμετρο και τα μεγάλα διαστήματα service , χάνει από τα αποδυτήρια. Αλλά για ένα γιαπωνέζικο μοτέρ που δε ζητάει τις wow προδιαγραφές , είναι τέλειο.
Υ.Γ + το ότι έχουν κατασκευαστεί μοντέρνοι κινητήρες που δε χρειάζονται κάτι περισσότερο από 5W20
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
markvag έγραψε:Ερώτηση: Μεταξύ castrol edge και mobil 1 ποιο προτιμάμε;;; :s_dunno

Επίσης, μου πρότειναν και το EKO Megatron Platinum Formula V... :hmmm: :s_dunno

Όλα σε 05W-30 για την μπεμπέκα... Για την όποια διαφορά στην τιμή δεν θα κάτσω να σκάσω... 10-20 ευρώ στα 5 λίτρα (4,25 παίρνει στην αλλαγή), δεν θα με κάνουν πλούσιο... :lol:

Όλα αυτά καλύπτουν την προδιαγραφή BMW LL-04, άρα μπαίνουν στο αμάξι χωρίς πρόβλημα... Αν έχουμε κάποια θετική άποψη για το ΕΚΟ θα προτιμήσω αυτό λόγω ευκολίας και μόνο, αλλιώς θα πάω σε κάποιο μεταξύ castrol / mobil...

Στα Γαλλικά που είχα έβαζα το mobil 1 και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ούτε με κατανάλωση λαδιού, ούτε με κάτι άλλο...

Εγώ θα σου συνιστούσα να δοκίμαζες και αυτά... Τα έχει στο carshop στα 42,5€ .

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... nt&land=DE

https://www.skroutz.gr/s/6162809/Liqui- ... 30-5L.html
Άβαταρ μέλους
By dstou
#306020 Μόδες είναι αυτές. Παλιά, επί ακατανόμαστου, υπήρχε κόλημα με AMS oil, και δη το 0w-20. έμπαινε ο άλλος με κλούβα ή αγροτικό 20ετίας και ρώταγε για λάδια και του το πρότειναν αβέρτα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
theo13 έγραψε:Τι κόλλημα είναι αυτό με το Lidl;;
Yπάρχουν και οικονομικά λάδια που δεν είναι τηγανέλαια

Από περιέργεια ρωτά, πως ξεχωρίζεις τα τηγανέλαια από τα άλλα φτηνά λάδια ?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#306139 Μια χαρα λαδακι για την τιμη τους αυτο στα Lidl. :)

Τσιμπησα ενα 5λιτρο για συμπληρωμα προχτες, θα παρω και αλλο αυριο γιατι μου τελειωνει. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
g8777 έγραψε:Μια χαρα λαδακι για την τιμη τους αυτο στα Lidl. :)

Τσιμπησα ενα 5λιτρο για συμπληρωμα προχτες, θα παρω και αλλο αυριο γιατι μου τελειωνει. :ninja:

Το σαββάτο το έχει με έκπτωση στα 13.99€
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Αυτό θα το δεχόμουν, αν μετά από 10Κ χλμ, τα στέλνατε για ανάλυση για να δούμε τι ιξώδες έχουν.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Giuseppe Busso έγραψε:

Αυτό θα το δεχόμουν, αν μετά από 10Κ χλμ, τα στέλνατε για ανάλυση για να δούμε τι ιξώδες έχουν.

Μια χαρά ρέει σε πολύ περισσότερα χλμ που το έχω αφήσει αδιαφορώντας, σε αντίθεση με άλλα που τα άλλαζα και όπως έτρεχε στη λεκάνη από κάτω πηδάγανε σταγόνες γιατί είχε σπάσει και ήτανε νεράκι, άλλωστε με πάνω από 300.000 χλμ σε 4 αυτοκίνητα συνολικά εδώ και χρόνια μια χαρά είναι ακόμα τα μοτέρ, τι να τιν κάνω την ανάλυση της Blackstone ?

Προσοχή, εγώ βάζω Lidl και δεν λέω να το κάνει άλλος, ο καθένας πρέπει να κάνει ότι θέλει στο αμάξι του και όχι ότι του λένε τα διάφορα πληκτρολόγια, απλά όταν κάνω τέτοιου είδους αναφορές λέω τις δικές παρατηρήσεις στα δικά μου αμάξια.