nEK έγραψε:21 quadra έγραψε:nEK έγραψε:Θελω να τρυπησω ινοχ νεροχυτη κουζινας για να βαλω βρυση.
Εχω ποτηροτρυπανα της ridgid για μεταλλα hss. Να το τολμησω ή θα μου φυγει και θα του γ&@€€ω τη μανα στις γρατζουνιες?
Ειδα υπαρχει ενα κολπο που κοβει τη λαμαρινα στη διατομη που χρειαζεται αλλα κοστιζει 20€ περιπου.
Tα ποτηροτρύπανα έχουν στην μέση ένα τρυπάνι 6.3mm για κεντράρισμα, κάνε ένα σημάδι εκεί που θέλεις το κέντρο, κάνε μια πόντα για να κετράρει το τρυπάνι του ποτηροτρύπανου και τρύπησε, το ανοξείδωτο θέλει αργές στροφές και πολύ πίεση, όταν πατήσει το ποτηροτρύπανο βάλε το δράπανο στην αργή ταχύτητα αν έχει και ρίξε μερικές σταγόνες λάδι μηχανής, μην πατήσεις σταθερά συνεχώς τη σκανδάλη, πάτα και άσε και όταν πατάς να πιέζεις δυνατά, αν το κάνεις με πολλές στροφές και λίγο πίεση θα καεί το ποτηροτρύπανο ( θα χάσει τον αιθέρα του στα δόντια ) το ανοξείδωτο θέλει εμπειρία αλλά ευτυχώς είναι λεπτή η λαμαρίνα και θα τρυπήσει εύκολα.
Ωχ, τωρα θυμηθηκα...
Δεν εχω καλη εμπειρια με το ινοχ και δε θελω να χαλασω ουτε το ποτηρι, ουτε το νεροχυτη αξιας ~200€.
Μαλλον δεν θα το ρισκαρω και θα παρω το ειδικο κοφτη ινοχ.![]()
Έχεις καμμία φωτό αυτού του κόφτη ?