Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Giuseppe Busso έγραψε:Άλεξ σχήμα πυραμίδα έχει το καπό; δεν βλέπω καλά.

Busso, troll level------>oo :s_inlove
Άβαταρ μέλους
By corsair
JasonLouk έγραψε:Εκπληκτικό αυτοκίνητο. Σε Μπορντό είναι έρωτας.

< >

Για το Vectra μπροστα λες;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#296516 The Spirit of Ecstasy! No pyramids involved. :lol:

Η ποιότητα κύλισης είναι από άλλον πλανήτη. Σε χαμηλές ταχύτητες περνάει τις ανωμαλίες σαν χοβερκραφτ! Παραδόξως, όσο ανεβαίνει η ταχύτητα η άνεση χειροτερεύει και νιώθεις περισσότερο τις λακκούβες. Καλά για οδηγικές αρετές δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, είναι κάτι ανάμεσα σε Scania και Kamaz. Το 3τάχυτο αυτόματο βάζει 3η στα 30-40 και πάει με αυτήν ως τα σχεδόν 200 της τελικής. :lol: Πρέπει βέβαια να είσαι τρελός για να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο με τιμόνι με αίσθηση βάρκας και ανάλογη ευστάθεια. Απολαυστικό όμως το υπόκωφο γρύλισμα του V8 των 6 3/4 Litres στην επιτάχυνση. Highlight το manual. "Ισχύς: Επαρκής. Ροπή: Επαρκής." :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
corsair έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Εκπληκτικό αυτοκίνητο. Σε Μπορντό είναι έρωτας.

< >

Για το Vectra μπροστα λες;

Ε όχι. Δεν θα ήθελα να είμαι τόσο εγκαθετος.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
rx8_drifter έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Άλεξ σχήμα πυραμίδα έχει το καπό; δεν βλέπω καλά.

Busso, troll level------>oo :s_inlove

Ήταν πολύ δυνατό όντως. Ευχαριστώ τον εαυτό μου που το σκέφτηκε. :shifty:

( :lol: )
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#296615 Ένα ψιλοfail τρολλάρισμα απο μένα, ένα πετυχημένο του busso και χλιαρή απάντηση απο RZ. Περίμενα κάτι καλύτερο. :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#302944 Συνεχίζοντας τις hi-end περιπέτειες του Clarkson στις οποίες είμαι συνηθισμένος πλέον...

Hyundai i10 1.0 MPi

Του έκανα περίπου 1000 km στην πόλη και λίγο μακρύτερα στη Χαλκιδική. Δηλώνω εντυπωσιασμένος από τους Κορεάτες (υπενθυμίζω ότι έζησα για 3 χρόνια και 90φεύγα χιλιάδες χιλιόμετρα με το GeTz-R 1.1) στο i10.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας έχει 66 άλογα και 9,5 κιλά ροπής αλλά τα χρησιμοποιείς όλα ανά πάσα στιγμή. Ένας φοβερός συνδυασμός κοντού κιβωτίου-χαμηλού NVH-χαμηλόστροφα ρυθμισμένου μοτέρ. Τι σημαίνει αυτό; Γρήγορο από πολύ χαμηλά (βλέπε φανάρι, βλέπε ψόφια 2α σε σταυροδρόμι ακόμα και φορτωμένο με 4 άτομα), πρόθυμο σαν το 1.4αρι Clio 16V στις μεσαίες, στροφόμετρο σχεδιασμένο (πονηρά) που δείχνει 3500 σ.α.λ. και εσύ νομίζεις ότι είσαι στις 2000.

Οφ κορς που λέμε και στα Τρίκαλα Κορινθίας, έχει δύο σημεία στα οποία δείχνει ότι δεν είναι 1.4άρι. Η παρουσία air-condition είναι μέτρια και ιδιαίτερα θορυβώδης, στις λίγο πιο υψηλές ταχύτητες τα πράγματα είναι δύσκολα. Επίσης, όσο ανεβαίνουν οι στροφές πάνω από τις 3500-4000 δεν έχει υπόλοιπο δύναμης. Π.χ. το Getz με τα 66 επίσης άλογα άκουγε λίγο παραπάνω ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεσαι άσχημα, ΟΛΑ τα μικρά έπρεπε να έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Το μικρό πρέπει να είναι εύγκαζο ( :lol: ) στην πόλη. Όποιος παίρνει 1.0αρι τρικύλινδρο mini και περιμένει ραπτομηχανή Type-R πάνω από τις 5000 πήρε λάθος αυτοκίνητο.

Κατανάλωση έπαιξε στα 5,1 - 5,8 για τα περισσότερα χιλιόμετρα και σε κάνα δυο μποτιλιαρίσματα υψηλών προδιαγραφών χτύπησα τα 7. Για τον ρυθμό που σου επιτρέπει να κινηθείς, η κατανάλωση είναι πολύ καλή.

Στην οδήγηση, μου άρεσε πολύ ο κύκλος στροφής. Πρέπει να έκανα καμιά 30αριά παρκαρίσματα με μια κίνηση και έχω ξεσυνηθίσει να παρκάρω παράλληλα τα τελευταία 2 χρόνια :lol: . Ο λεβιές μου άρεσε επειδή είχε "εύκολη" αίσθηση και επίσης, αφήνει αρκετά τις αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. Το τιμόνι νόμιζα ότι είναι σχετικά βαρύ (μέχρι που ξαναγύρισα στο C3 :lol: ) αλλά δεν περνάει πολλή πληροφορία. Η συμπεριφορά είναι αρκετά προβλέψιμη, ακόμα και σε προσπάθεια πολλαπλής ταρζανιάς δεν με πούλησε αλλά δεν είχε και καθόλου σπορ ευχαρίστηση. Σε συνδυασμό με την πολύ δυνατή ηχομόνωση/απομόνωση, δείχνει σαν αυτοκίνητο της από πάνω κατηγορίας.

Στη θέση του οδηγού, όλα βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο. Θήκες μια χαρά, υλικά καλά αν και το δικό μου ήταν με 5Κ χιλιόμετρα μόλις. Οι χώροι είναι για 4 άτομα, με επαρκές ύψος στις πίσω θέσεις και αποσκευές όπως τα περισσότερα mini, περίπου όσο το Clio II μου. ΡαδιοCD με mp3 κλπ.

Συνολικά, εξαιρετικό αμαξάκι για κάποιον που θέλει να κινείται χωρίς πολλή σκέψη και δεν θέλει να ξεπαραδιαστεί. Αν θέλει όμως οδήγηση και μοτέρ και γκάζια, καλύτερα με τα μισά και λιγότερα λεφτά ένα μετάχειρο segment-B. Θα τα ξοδέψει στις επισκευές και στην βενζίνη βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#303465 Για το i10, συμφωνω απολυτα, το ειχα στη Λημνο και ημαστα 2 ζευγαρια... δεν μας πουλησε σε καμια περιπτωση σε ασφαλτο και χωματοδρομο για παραλιες... η αληθεια ειναι οτι ο κλισματισμος στο δικο μου AYGO, ειναι πολυ καλυτερος....
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#307624 Μini Cooper S manual (R53) fl

Συντομη βολτα με ενα πολυ προσεγμενο, αλλα και ελαφρως γαργαλημενο (με φιλτρο K&N και αλλαγμενη τροχαλια, πολυ κοντα στα 200ps) κομπρεσσορατο Cooper S, το οποιο στην τελευταια του αναβαθμισμενη εκδοση, απεδιδε ως εργοστασιακο, 170ps αντι 163ps, μαζι με κοντυτερες συγκριτικα τις πρωτες -3 αν θυμαμαι καλα- σχεσεις κιβωτιου...

Εχοντας ηδη οδηγικη επαφη με τις δυο επερχομενες γενιες σε αρκετα καλες συνθηκες (Πεντελη προς Νεα Μακρη το R56 αλλα και το F56 JCW, προς Σουνιο το F56 S) ηταν μια καλη ευκαιρια, να διαπιστωσω, στον βαθμο που θα μπορουσα, τα οποια κοινα σημεια του "παλιου" με τους "νεους", αλλα και τυχον διαφορες κυριως στο οδηγικο κομματι.

Η θεση οδηγησης ειναι προφανως εξισου καλη, με τα μεταγενεστερα μοντελα, αρκετα χαμηλη, νιωθεις ξεκαθαρα οτι βρισκεσαι μεσα σε κατι σπορ, οτι εχεις "κουμπωσει" στο εσωτερικο και οχι απλως σε ενα μικρο γρηγορο αυτοκινητο.
Αποστασεις σε τιμονι-κιβωτιο-πενταλ μαζι με τις ποικιλες ρυθμισεις καθισματος και τιμονιου δειχνουν ιδανικες, τουλαχιστον για το σωματοτυπο μου (1,90μ 91κιλα) παροτι απ' εξω αρχικα δεν γεμιζει το ματι οτι θα χωρεσει με ανεση υψη ανω του 1,80-1,85μ.

Καπου εκει ερχεται και μια πρωτη -ευχαριστη- αντιφαση. Η -εξωτερικη κυριως εμφανιση του, ειναι -συγκρτικα με τα νεοτερα Mini- πιο ντελικατη, με πιο απαλες γραμμες και με σχεδιαση που βρισκεται πιο κοντα με το αρχετυπο Mini, σε σχεση με τα επερχομενα, που αλλαξαν ειτε σε καποιες αναλογιες , ειτε και συνολικα σε μηκος...
Τα χειριστηρια του ομως ειναι ΜΑΚΡΑΝ τα πιο...αντρικα, σε σχεση με τις δυο επομενες γενιες. κατι καλο -για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον-, σε οτι αφορα την ανησυχη-σπορτιφ οδηγηση, οχι ομως και οταν ο/η εκαστοτε χειριστης το μετακινει απλως για δουλεια-ψωνια στην πολη...

Ειναι κατι που ειχα ακουσει κατα καιρους απο γνωστους που το ειχαν οδηγησει, αλλα απο τα λογια, μεχρι την επιβεβαιωση, υπαρχει μια αποσταση.

Το τιμονι του καταρχας -το συγκεκριμενο τουλαχιστον- εχει μια και μονη ρυθμιση. Ειναι βαρυ για ηλεκτρουδραυλικο, εντουτοις παρεχει εξαιρετικη πληροφορηση και ειναι ιδιαιτερα ακριβες και γρηγορο.
Προσωπικα το θεωρω ξεκαθαρα καλυτερο απο τα δυο επομενα S, ακομα και στις πλεον sport ρυθμισεις αισθησης βαρους που εχουν.

Το ιδιο ισχυει και για το πενταλ του συμπλεκτη. Ειναι αρκετα στιβαρο, και σχετικα βαρυ στο πατα-ασε, δεν με κουρασε μεν στην συντομη βολτα που καναμε, αλλα για καθημερινη μετακινηση σε κεντρο-μποτιλιαρισμα, καποια στιγμη θεωρω οτι μαλλον θα με ενοχλουσε λιγο.

Το χειροκινητο κιβωτιο επισης εχει μια συμπαγη αισθηση, σχετικα μικρες διαδρομες και σαφεστατο κουμπωμα, χαιρεσαι γενικοτερα να αλλαζεις σχεσεις. Κατι που ισχυει στον ιδιο βαθμο δηλαδη και με τα R56/F56 τουλαχιστον σε αυτο το ζητημα.

Η αναρτηση ηταν σφιχτη, με τις -στανταρ απο το Fl και μετα- 17αρες πανεμορφες ζαντες που θυμιζουν εντονα τις κλασσικες της minilite, αλλα τουλαχιστον οχι ξερη, κατι στο οποιο μαλλον συνεβαλαν και τα φρεσκα pzero nero , τα oποια αν προσεξα καλα, ΔΕΝ ηταν RFT αλλα συμβατικα.

Ολα λοιπον τα χειριστηρια (πλην κιβωτιου) τα ενιωσα ενα κλικ πιο "βαρια" και πιο σφιχτα σε αισθηση, σε σχεση με το R56, ισως και...δυο κλικ με το S F56, το οποιο μαλλον "μαλακωσε" γενικοτερα στην φιλοσοφια του, (ακομα και σε σχεση με το S R56) ωστε να απευθυνεται σε ακομα ευρυτερο κοινο.
Αφηνοντας ετσι την εκδοση JCW ως την "αναγκαστικη" για αυτον που θελει την ολοκλκηρωμενη σπορ αισθηση, που εβρισκε (εστω με μια μικρη διαβαθμιση του σπορ χαρακτηρα), στις δυο προηγουμενες γενιες.

Ολοκληρο το αυτοκινητο το ενιωθα ιδιαιτερα στιβαρο, -αυτο που λεμε ενα κομματι για πλαισιο-αναρτησεις-, και παροτι μικρο σε διαστασεις, οι τροχοι που σχεδον "κρεμονται" στα ακρα του -μπρος/πισω-, μαζι με το στησιμο και τα σχετικα μεγαλα μεταροχια, εδιναν μια αισθηση αυτοπεποιθησης μεγαλυτερου σπορ αυτοκινητου, κατα την μετακινηση.

Ολα τα παραπανω, σε συνδυασμο με τον κομπρεσσορατο κινητηρα, που δεν παρουσιαζει ΠΟΥΘΕΝΑ, κανενα κενο ισχυος, με ακαριαια αποκριση σε γκαζι αλλα και εντονο τραβηγμα, απο τις 1,000σαλ μεχρι και το οριο περιστροφης, δινουν εναν σαφεστατο ορισμο νομιζω στο τι θεωρειται καρτιστικη αισθηση... :metalo:

Μολις σε ενα μικρο εσακι, ενα σχετικα σβελτο στριψιμο, με "χαμηλη" 3η μου εδωσε να καταλαβω ποσο πιο πολυ υψηλα ειναι τα περιθωρια του, αλλα ταυτοχρονα ποσο αμεσο και υπακουο ειναι σε καθε εντολη που του δωσεις, με εξαιρετικη μαλιστα ακριβεια.

Τελος, σε μια ευθεια στην Κηφησιας, σε ενα γεμισμα που εκανα απο 2α μεχρι 5η, διεπιστωσα την καταπληκτικη λειτουργια του κομπρεσσορα, με την απουσια του παραμικρου lag σε καθε επομενη αλλαγη σχεσης, να δινει την εντυπωση οτι το γκαζι και η δυνατη επιταχυνση του δεν τελειωνει ποτε... :yahoo:

Ευχαριστιες στον 224v για την εμπιστοσυνη του... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#307645 Μωρε αν δεν ήθελε συνεργειο κάθε Τρίτη καλό θα ήταν, επίσης το θέμα με τα βαριά χειριστήρια είναι όντως πολύ σπαστικό εντός πόλης, ειδικά για εμένα που έχω το DSG να αντιπαραβαλω

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#307651 Και τώρα ήθελα να ρωτήσω πως πάει από αξιοπιστία η πρώτη γενιά του μπεμβεδομίνι... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:Και τώρα ήθελα να ρωτήσω πως πάει από αξιοπιστία η πρώτη γενιά του μπεμβεδομίνι... :lol: :lol:

Γμσε τα....πρέπει να έχω σκάσει τα 2πλα από το Golf +ότι με έχει αφήσει και κανα 2 φορές στον δρόμο.