Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#302986 Εμενα με απασχολει αλλο πραγμα τωρα....
Πλεον (αν δεν το εχετε παρει ειδηση) ολα τα συνθετικα λιπαντικα εγιναν hydrocracked , δλδ δεν ειναι 100% συνθετικα πλεον, αλλά παραγογα αργου πετρελαιου ή κατι τετοιο....
Υπαρχουν μερικες εξαιρεσεις (καποια Αμερικανικα , αγωνιστικα λαδια κτλ) αλλά ο κανονας ειναι οτι τα πιο πολλά συνθετικα εγιναν Group 3, δλδ υποβιβαστηκαν σε ποιοτητα
Πχ το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 που εβαζα και εγραφε παντα 100% synthetic πλεον γραφει synthetic technology
Εξαιρεση κατι Castrol που γραφουν ακομα 100% synthetic , ενω δεν ειναι , γιατι στηρίζονται σε κατι νομους και δικαστηρια που ειχαν στις ΗΠΑ για να πετυχουν αυτον τον χαρακτηρισμο
Νομιζω με την Mobil ηταν η διαμαχη
Η ουσια ειναι τωρα τι βαζουμε??
drdino εσυ τι θα βαζεις απο εδω και περα?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#302988 Quartz 9000, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#302993 Δλδ τα ιδια, τα 0-30 ?
Το θεμα ειναι οτι με την προηγουμενη συνθεση ηταν πολυ καλα
Τωρα δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν....
Θα το ριξουμε στον πειραματισμο?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#303001 Να το γυρίσουμε στα Αμερικάνικα? Τα amsoil , τα redline και τα torco εμειναν συνθετικα και τα motul τα αγωνιστικα
Δεν εχω υποψην άλλα
Αλλά τα Αμερικανικα ειναι σχεδιαμενα για τους εκει κινητηρες και οχι για τα δικα μας τα πιο πιεσμένα μοτερ
Εκει κολλαω για τα Αμερικανικα
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
#303004 Αρκετα Λαδια της YACCO (Δεν λεω ολα γιατι δεν ειμαι σιγουρος) ειναι 100% synthetic και γενικα θεωρουνται πολυ καλα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#303005 Στο 307 έβαζα τα HDD για μια περίοδο, αλλά όταν ο Λαμπριανίδης σταμάτησε να έχει στοκ το γύρισα πάλι στα Total.
Άβαταρ μέλους
By gvoi
#303011 Καλημέρα σε όλους!
Σας διαβάζω εδώ κ καιρό κ να ήρθε ή ώρα να ζητησω βοήθεια!
Πήρα αυτοκίνητο με 3500χμ από test drive που κυκλοφορεί 4 μήνες.
Φαντάζομαι ότι στην αντιπροσωπεία δεν άλλαξαν τα λάδια. Είναι ένα c4 diesel blueHDI 1,6.
Είναι σκόπιμο κ καλό να αλλάξω λάδια πριν τι πρώτο σερβίς??
Και δεύτερον τι πρόταση έχετε για 0w30 b71 2312 σύμφωνα με την πρόταση του κατασκευαστή?

< 5 μου
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#303012 Ωραία, γιατί όμως έπαψαν να είναι 100% συνθετικά;

Αν το σκεφτεί κανείς, σήμερα μάλλον έχουμε πιο "πιεσμένα" μοτέρ, με μικρότερες ανοχές, αυξημένη ειδική ιπποδύναμη κτλ - συνεπώς, η αγορά για λάδια υψηλών προδιαγραφών θα έπρεπε να έχει μεγαλώσει παρά μικρύνει. Βέβαια, ο μέσος οδηγός ίσως έχει γίνει (ακόμη) πιο άσχετος από παλιότερα, ή/και οι εταιρείες προτιμούν να διαφημίζουν το "αλλαγή λαδιών ανά 30Κ χλμ", και οι πελάτες δε ψάχνονται περαιτέρω (ιδίως όταν κάποιος τους χαλάει το "ειδυλλιακό σκηνικό" προτείνοντας συχνότερες αλλαγές).

Αναρωτιέμαι πραγματικά όμως περί της (μερικής) κατάργησης των 100% συνθετικών - είναι εμπορικοί λόγοι, ή μήπως κάποιες (όποιες) τεχνολογικές εξελίξεις τα έχουν καταστήσει περιττά;
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
gvoi έγραψε:Καλημέρα σε όλους!
Σας διαβάζω εδώ κ καιρό κ να ήρθε ή ώρα να ζητησω βοήθεια!
Πήρα αυτοκίνητο με 3500χμ από test drive που κυκλοφορεί 4 μήνες.
Φαντάζομαι ότι στην αντιπροσωπεία δεν άλλαξαν τα λάδια. Είναι ένα c4 diesel blueHDI 1,6.
Είναι σκόπιμο κ καλό να αλλάξω λάδια πριν τι πρώτο σερβίς??
Και δεύτερον τι πρόταση έχετε για 0w30 b71 2312 σύμφωνα με την πρόταση του κατασκευαστή?

< 5 μου

Πρεπει να τα αλλαξεις , ναι. Ημουν στο ιδιο διλημμα πριν λιγο καιρο. Επισης καλο ειναι στην Ελλαδα να μη βαλεις 0w30 αλλα 5w30 (εβαλα ενα φιλο να ρωτησει και μου ειπε οτι ολοι, και οι αντιπροσωπειες βαζουν 5-30 σε αυτο το μοτερ) με PSA B71 2290 αλλα πρεπει οπωσδηποτε να ειναι ACEA C2 και οχι κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
By gvoi
dactilidis.john έγραψε:Αρκετα Λαδια της YACCO (Δεν λεω ολα γιατι δεν ειμαι σιγουρος) ειναι 100% synthetic και γενικα θεωρουνται πολυ καλα.

Yacco που μπορούμε να βρούμε από ελληνικό κατάστημα?
Μαζί με της total έχω διαβάσει καλά πράγματα.

< 5 μου
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
gvoi έγραψε:
dactilidis.john έγραψε:Αρκετα Λαδια της YACCO (Δεν λεω ολα γιατι δεν ειμαι σιγουρος) ειναι 100% synthetic και γενικα θεωρουνται πολυ καλα.

Yacco που μπορούμε να βρούμε από ελληνικό κατάστημα?
Μαζί με της total έχω διαβάσει καλά πράγματα.

< 5 μου

Επειδη εισαι και στο αλλο φορουμ η καλυτερη περιπτωση ειναι να τα παρεις απο το μελος που σου προτειναν που ειναι ο αντιπροσωπος τους για τη Βορεια Ελλαδα. Το λεω αυτο επειδη λογω του Club κανει εκπτωση στα μέλη η οποια ειναι καλή ! Αν δεν θες απο εκει, βρισκεις το Ελληνικο site της εταιρειας στελνεις Email και αναλογα με την περιοχη που μενεις σου λενε τον κοντινοτερο εμπορο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandros.K έγραψε:Πχ το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 που εβαζα και εγραφε παντα 100% synthetic πλεον γραφει synthetic technology

Είσαι σίγουρος Αλέξανδρε ότι άλλαξε η σύνθεσή του και όχι μόνο η ετικέτα της συσκευασίας;

Η Total και το 2011 σαν synthetic technology το ανέφερε στα έντυπά της.

The TOTAL QUARTZ 9000 range comprises synthetic technology lubricants. The use of chemical compounds for these formulas makes it possible in particular, to provide improved thermal stability (cold, when starting the engine, and hot, during intensive use) as well as longer life for the oil and
maintenance of its properties over time. These lubricants meet the needs of servicing plans with extended oil change intervals. The addition of polymers and special additives ensures that lubricants in the TOTAL Quartz 9000 range suit the most demanding applications and totally satisfy all the demands that lubricants may need to meet.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
NickNT έγραψε:Ωραία, γιατί όμως έπαψαν να είναι 100% συνθετικά;

Αν το σκεφτεί κανείς, σήμερα μάλλον έχουμε πιο "πιεσμένα" μοτέρ, με μικρότερες ανοχές, αυξημένη ειδική ιπποδύναμη κτλ - συνεπώς, η αγορά για λάδια υψηλών προδιαγραφών θα έπρεπε να έχει μεγαλώσει παρά μικρύνει. Βέβαια, ο μέσος οδηγός ίσως έχει γίνει (ακόμη) πιο άσχετος από παλιότερα, ή/και οι εταιρείες προτιμούν να διαφημίζουν το "αλλαγή λαδιών ανά 30Κ χλμ", και οι πελάτες δε ψάχνονται περαιτέρω (ιδίως όταν κάποιος τους χαλάει το "ειδυλλιακό σκηνικό" προτείνοντας συχνότερες αλλαγές).

Αναρωτιέμαι πραγματικά όμως περί της (μερικής) κατάργησης των 100% συνθετικών - είναι εμπορικοί λόγοι, ή μήπως κάποιες (όποιες) τεχνολογικές εξελίξεις τα έχουν καταστήσει περιττά;

Μαλλον για λογους κοστους
Ειδικα τωρα που το αργο φθηνηνε αρκετα
Τωρα ποσο καλά ειναι τα group 3 σε σχεση με παλιοτερα δεν ξερω....
Αλλά η λογικη μου λεει οτι τα συνθετικα δεν τα φτανουν και παλι
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Pitt έγραψε:Είσαι σίγουρος Αλέξανδρε ότι άλλαξε η σύνθεσή του και όχι μόνο η ετικέτα της συσκευασίας;

Η Total και το 2011 σαν synthetic technology το ανέφερε στα έντυπά της.

Αυτο που δειχνεις ειναι γενικα για την σειρα 9000 energy
Πχ το 5-40 αυτης της σειρας, εγραφε παντα synthetic technology

το 0-30 εγραφε παντα 100% synthetic
http://www4.total.fr/nordic/auto_lubs/Q ... 30_ENG.pdf
Ενω τωρα οχι
http://catalog.lubricants.total.com/gal ... /5500/5903
Και εχει αλλαξει πολυ λιγο το ιξωδες του
Τελευταία επεξεργασία από alexandros.K και 19 Σεπ 2016, 13:58, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά