Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
italakias έγραψε:
NickTG έγραψε:
italakias έγραψε:
Αν εφαρμοστει κανονικα ο αντικαπνιστικος νομος,τοτε ολα τα καταστηματα διασκεδασης θα κλεισουν ή τουλαχιστον θα κλεισουν τα περισσοτερα.
Προς το παρον δεν ακουσα απο κανεναν πελατη διαμαρτυρια για το καπνσιμα.
Επισης σχεδον ολοι οι πελατες καπνιζουν ,οπως και το προσωπικο.
Οι καταστηματαρχες ευχονται να μην περασει αυτος ο νομος στην πραξη.
Ειναι υποκρισια για το κρατος να λεει οτι υπερασπιζεται την υγεια των πολιτων με τετοιους ηλιθιους νομους που μονο κακο προκαλουν στην τσεπη πολλων.
Εξαλλου το να βγει καποιος μια -δυο φορες την εβδομαδα σε χωρο που καπνιζουν,δεν προκειται να παθει τιποτε.

Ότι να ναι για ακόμα μια φορά! :yahoo:

Μαθε να απαντας σοβαρα με επιχειρηματα .
Αν μπορεις.

Στο έχω ξαναπεί αλλά αδυνατείς να το καταλάβεις.
Σοβαρά με επιχειρήματα απαντάμε εκεί που αξίζει και όχι σε ότι κατέβει στο κεφάλι του καθενός.
Άβαταρ μέλους
By italakias
kyr80 έγραψε:Κανένα δε θα κλείσει, αν εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος. Δηλαδή οι ίδιοι οι Ελληνάρες, γιατί όταν πάνε στο εξωτερικό δεν καπνίζουν;;;
Οι πελάτες των καταστημάτων που δεν καπνίζουν αυξάνονται διαρκώς.
Ηλίθιος δεν είναι ο νόμος. Ηλίθιος είναι αυτός που δεν σέβεται τους γύρω του.

Ο νομος ειναι εντελως ηλιθιος.
Επιτρεπει στα καταστηματα να εχουν διαφορετικοςυ θαλαμους για κανιστες και μη .
Αυτο ομως μπορει να εφαρμοστει πρακτικα μονο σε κεντρα διασκεδασης .
Τα μικροτερα δεν μπορουν και θα χασουν μεγαλο κοματι πελατειας.

Και προσωπικα εγω δεν πηγαινα ποτε σε εστιατοριο η καφε μπερ αμα δεν μπορουσα να καπνισω παρα μονο αν ηταν αναγκαιο.Ας πουμε σε γαμο φιλου μου ,δεν επιτρεποταν το καπνισμα εκει που φαγαμε αλλα δεν μπορουσα να λειψω.
Αλλα να ξαναπαω εγω εκει;
Ποτε δεν θα πατησω το ποδι μου απο μονος μου.

Εσυ παντως πηγαινε ανοιξε ενα μαγαζι μονο για μη κανιστες να κονομησεις.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#30257 α. Έχω ανοίξει εδώ και χρόνια
β. Δε θέλω τέτοιους πελάτες
Άβαταρ μέλους
By italakias
NickTG έγραψε:
italakias έγραψε:
NickTG έγραψε:
italakias έγραψε:
Αν εφαρμοστει κανονικα ο αντικαπνιστικος νομος,τοτε ολα τα καταστηματα διασκεδασης θα κλεισουν ή τουλαχιστον θα κλεισουν τα περισσοτερα.
Προς το παρον δεν ακουσα απο κανεναν πελατη διαμαρτυρια για το καπνσιμα.
Επισης σχεδον ολοι οι πελατες καπνιζουν ,οπως και το προσωπικο.
Οι καταστηματαρχες ευχονται να μην περασει αυτος ο νομος στην πραξη.
Ειναι υποκρισια για το κρατος να λεει οτι υπερασπιζεται την υγεια των πολιτων με τετοιους ηλιθιους νομους που μονο κακο προκαλουν στην τσεπη πολλων.
Εξαλλου το να βγει καποιος μια -δυο φορες την εβδομαδα σε χωρο που καπνιζουν,δεν προκειται να παθει τιποτε.

Ότι να ναι για ακόμα μια φορά! :yahoo:

Μαθε να απαντας σοβαρα με επιχειρηματα .
Αν μπορεις.

Στο έχω ξαναπεί αλλά αδυνατείς να το καταλάβεις.
Σοβαρά με επιχειρήματα απαντάμε εκεί που αξίζει και όχι σε ότι κατέβει στο κεφάλι του καθενός.

Οποτε ολοι οι καταστηματαρχες που διαμαρτυρονται, το κανουν για πλακα και εμενα μου κατεβηκαν απο το κεφαλι αυτα που γραφω.
Και επειδη εισαι μοδερειτορ,κακως για μενα σε εβαλαν σε αυτην την θεση.
Μαθε να σεβεσαι τους συνομιλητες σε οτι και να γραφουν απο την στιγμη που απλα εκφραζουν την αποψη τους χωρις εξυπναδες και ειρωνιες ή υβρεις.
Επισης καλο θα ηταν να μην απαξιωνεις οποιον εσυ θελεις επειδη δεν συμφωνεις μαζι του.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#30260 Δεν είδα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο όταν είχε πρωτοβγεί ο νόμος και είχε εφαρμοστεί για λίγο.
Βέβαια αν ο άλλος είναι γύφτος και δεν σέβεται το διπλανό του τι να σου κάνει και ο νόμος.

Δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν κάποιος είναι κακώς mod όπως και δεν είσαι σε θέση να κρίνεις γενικά αποφάσεις τις διαχείρησης.
Για κάποιον περίεργο λόγο δεν φαίνεται να το έχεις καταλάβει αυτό. Βέβαια σε άλλα fora που με κάθε τέτοια νύξη πέφτει και ban δεν σε βλέπω να κάνεις τέτοια.
Ο σεβασμός στον συνομιλητή, τον οποίο και πρέπει να κερδίσεις και όχι να τον απαιτείς, είναι διαφορετικό πράγμα από το σεβασμό στα εκάστοτε λεγόμενά του.
Το τι θα ήταν καλό να κάνω είναι δικό μου θέμα. Από εκεί και πέρα υπάρχει το report αν κάτι δεν σου αρέσει.
Άβαταρ μέλους
By italakias
NickTG έγραψε:Δεν είδα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο όταν είχε πρωτοβγεί ο νόμος και είχε εφαρμοστεί για λίγο.
Βέβαια αν ο άλλος είναι γύφτος και δεν σέβεται το διπλανό του τι να σου κάνει και ο νόμος.

Δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν κάποιος είναι κακώς mod όπως και δεν είσαι σε θέση να κρίνεις γενικά αποφάσεις τις διαχείρησης.
Για κάποιον περίεργο λόγο δεν φαίνεται να το έχεις καταλάβει αυτό. Βέβαια σε άλλα fora που με κάθε τέτοια νύξη πέφτει και ban δεν σε βλέπω να κάνεις τέτοια.
Ο σεβασμός στον συνομιλητή, τον οποίο και πρέπει να κερδίσεις και όχι να τον απαιτείς, είναι διαφορετικό πράγμα από το σεβασμό στα εκάστοτε λεγόμενά του.
Το τι θα ήταν καλό να κάνω είναι δικό μου θέμα. Από εκεί και πέρα υπάρχει το report αν κάτι δεν σου αρέσει.

Δεν ειδες μαγαζια να κλεινουν διοτι ο νομος δεν εφρμοστηκε ποτε ουσιαστικα παρα περιστασιακα δλδ που και που ελεγχοι και προστιμο.
Το γυφτος που γραφεις δεν σε τιμα.
Πριν λιγα χρονια οπου δεν υπηρχε αυτος ο νομος , κανενας δεν ελεγε τον αλλον γυφτο επειδη καπνιζε.
Οι γονεις μας που καπνιζαν στις ταβερνες, ηταν γυφτοι;

Οσον αφορα τα υπολοιπα.
Οταν μου απευθυνεσαι σαν να ειμαι ενας νετενεκες που γραφει ανοησιες,τι περιμενεις,να μην σε κρινω;
Εσυ που εισαι μοδερειτορ κρινεσαι πιο αυστηρα ,εγω ειμαι απλος χρηστης .
Τωρα για το φορουμ που λες οτι δεν με βλεπεις κτλ,ναι εχεις δικιο.
Δεν θελω ομως να το αναλυσω γιατι παλι θα χασεις και δεν ειναι και σωστο να σχολιαζουμε ξενα φορουμ.
Εσυ τι δεν σεβεσαι ,εμενα ή τα λεγομενα μου;
Κανε οτι καταλαβαινεις,report παντως δνε κανω διοτι αμα ερθει σε εσενα τι θα κανεις;
Θα αυτοτιμωρηθεις;
Άβαταρ μέλους
By vice246
#30273 το πρόβλημα μεγαλώνει οσο περισσότερο αναβάλλεται η εφαρμογή του νομου....
οι νομοι απαιτούν ικανό χρονικό διάστημα για να ψηφιστούν (μελέτες, έρευνα, διαβούλευση...)....και άμεσα να εφαρμοστούν....
εδω όλα γίνονται ανάποδα.....έβαλαν αρχικά, τους καταστηματάρχες να δημιουργήσουν διαχωριστικά για καπνίζοντας και μη, λες και ο καπνός ειναι στερεό....μετά έδωσαν παράταση.....αργότερα ατόνησε. .....κοκ.
στα περισσότερα πάντως σημεία το κάπνισμα παει σύννεφο. ...εάν για καθε παράβαση έμπαινε λουκέτο για Χ ημέρες....ολοι θα συμμορφώνονταν μια χαρά .....
Άβαταρ μέλους
By DAP
#30275 Στην εταιρεια που δουλευα ο εργοδοτης πολυ πριν τον νομο ειχε καθιερωσει ως τμημα καπνιζοντων το λογιστηριο,ισως γιατι ειμαστε σχεδον ολοι του λογιστηριου καπνιστες....... Αργοτερα το λογιστηριο αντικατασταθηκε απο ενα ευαερο δωματιο και οταν πηγα να τους επισκευθω τις προαλλες ειδα τους καπνιστες να κατεβαινουν κατω στην εισοδο του κτηριου.... Οι πιο πολλοι απο τους παλιους το εκοψαν αναγκαστικα ενω οι καινουργοι επιμενουν....
Δεν ξερω τι κανουν σε αλλα γραφεια αλλα και αυτο νομιζω οτι ειναι σαδιστικο.....
Άβαταρ μέλους
By italakias
vice246 έγραψε:το πρόβλημα μεγαλώνει οσο περισσότερο αναβάλλεται η εφαρμογή του νομου....
οι νομοι απαιτούν ικανό χρονικό διάστημα για να ψηφιστούν (μελέτες, έρευνα, διαβούλευση...)....και άμεσα να εφαρμοστούν....
εδω όλα γίνονται ανάποδα.....έβαλαν αρχικά, τους καταστηματάρχες να δημιουργήσουν διαχωριστικά για καπνίζοντας και μη, λες και ο καπνός ειναι στερεό....μετά έδωσαν παράταση.....αργότερα ατόνησε. .....κοκ.
στα περισσότερα πάντως σημεία το κάπνισμα παει σύννεφο. ...εάν για καθε παράβαση έμπαινε λουκέτο για Χ ημέρες....ολοι θα συμμορφώνονταν μια χαρά .....

Παμε παλι.
Εαν ξεκινησει η εφαρμογη του νομου και πεσουν τα προστιμα βροχη,ολοι θα συμμορφωθουν για να μην χασουν τα μαγαζια τους.
Οποτε θα εχουμε καταστηματα οπου θα μπορει ο καθε μη καπνιστης να παει να διασκεδασει χωρις να μυριζει τον καπνο.
Ο καταστηματαρχης ομως που τα βγαζει ηδη παρα πολυ δυσκολα περα,θα χασει ενα κομματι πελατειας μικρο ή μεγαλο.
Αυτοματως θα πεσει ο τζιρος, θα τον καβαλησουν τα εξοδα και να το λουκετο.

Μολις αρχισουν και κλεινουν το ενα καταστημα μετα το αλλο, η κυβερνησ αφου παρει το μηνυμα απο τους δημους οτι κοιταχτε ,εδω ολα τα καταστηματα διασκεδασης κλεινουν και δεν πληρωνουν δημοτικα τελη,θα αναγκαστει να σταματησει τους ελεγχους αφου πλεον μονο ζημια θα κανει στα ταμεια του κρατους ενας τετοιος νομος.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
italakias έγραψε:
Δεν ειδες μαγαζια να κλεινουν διοτι ο νομος δεν εφρμοστηκε ποτε ουσιαστικα παρα περιστασιακα δλδ που και που ελεγχοι και προστιμο.
Το γυφτος που γραφεις δεν σε τιμα.
Πριν λιγα χρονια οπου δεν υπηρχε αυτος ο νομος , κανενας δεν ελεγε τον αλλον γυφτο επειδη καπνιζε.
Οι γονεις μας που καπνιζαν στις ταβερνες, ηταν γυφτοι;

Οσον αφορα τα υπολοιπα.
Οταν μου απευθυνεσαι σαν να ειμαι ενας νετενεκες που γραφει ανοησιες,τι περιμενεις,να μην σε κρινω;
Εσυ που εισαι μοδερειτορ κρινεσαι πιο αυστηρα ,εγω ειμαι απλος χρηστης .
Τωρα για το φορουμ που λες οτι δεν με βλεπεις κτλ,ναι εχεις δικιο.
Δεν θελω ομως να το αναλυσω γιατι παλι θα χασεις και δεν ειναι και σωστο να σχολιαζουμε ξενα φορουμ.
Εσυ τι δεν σεβεσαι ,εμενα ή τα λεγομενα μου;
Κανε οτι καταλαβαινεις,report παντως δνε κανω διοτι αμα ερθει σε εσενα τι θα κανεις;
Θα αυτοτιμωρηθεις;

Μια χαρά εφαρμόστηκε στην αρχή. Εντάξει δεν πήγαινα σε παρακμιακά μαγαζιά να δω αλλά στο πιο σοβαρά ίσχυε κανονικά.
Το τι θεωρείς πως με τιμά με αφήνει αδιάφορο.
Κάποτε κάπνιζαν και στα λεωφορεία. Το τι γινόταν τότε με το τι γίνεται τώρα έχει διαφορά.

Αν στο κάνουν συχνά και πολλοί ίσως πρέπει να σκεφτείς τι κάνει λάθος.
Όταν θα γράψω σαν mod θα το καταλάβεις από τα χρωματιστά γραμματάκια μου.
Δεν έχασα κάπου ή κάτι για να το κάνω πάλι και φυσικά δεν σχολιάζω κανένα ξένο forum αλλά συμπεριφορές όταν τα πράγματα είναι πιο αυστηρά.
Αυτό σε αφήνω να το σκεφτείς. Αν και δεν είναι δύσκολο.
Υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν αναφορές. Δεν κάνουμε ότι θέλω εγώ.

Τέλος εδώ τα του moderating. Παράπονα στον admin να θες. <---- Βλέπεις, χρωματιστά γραμματάκια.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
italakias έγραψε:Οποτε θα εχουμε καταστηματα οπου θα μπορει ο καθε μη καπνιστης να παει να διασκεδασει χωρις να μυριζει τον καπνο.
Ο καταστηματαρχης ομως που τα βγαζει ηδη παρα πολυ δυσκολα περα,θα χασει ενα κομματι πελατειας μικρο ή μεγαλο.
Αυτοματως θα πεσει ο τζιρος, θα τον καβαλησουν τα εξοδα και να το λουκετο.

Γιατί να χάσει κομμάτι πελατείας ρε άνθρωπε !? Οι καπνιστές δεν θα ξαναβγουν έξω για διασκέδαση? Μέσα, σπίτι θα την βγάλουν?

ΥΓ: Στο εξωτερικό, δεν υπάρχουν μαγαζιά διασκέδασης? Είναι όλα κλειστά?
Άβαταρ μέλους
By vice246
#30298 Αφού δεν έκλεισαν κόβοντας αποδείξεις.....δεν τους κλείνει τίποτα.....
Έπειτα..... σε καθε παρεα ή ζευγάρι δεν καπνιζουν ολοι.... :whistlink: