Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By JBT
#300889 Άρα από πάνω και διανυκτέρευση στην Βούδα;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#300897 https://www.amazon.de/CarryMe-Klapprad- ... prad&psc=1

https://www.amazon.de/G%C3%A4nge-Klappr ... 82W6TWMNCN

το 1ο είναι με 8άρες και γίνεται πραγματικά μικρό! μονοτάχυτο, το διτάχυτο θέλει άλλα 200 ευρώ :sorry: το 2ο είναι με 14άρες.

το σκέφτομαι... θα χωράει άραγε το 2ο μέσα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#300973 Εχει σημασία ο τελικός προορισμός στην Ελλάδα (άλλο Κιλκίς άλλο Καλαμάτα), αλλά οπουδήποτε μεταξύ Λουμπλιάνας, Ζαγκρεμπ και Βελιγραδίου είναι μια χαρά. Θα προτιμούσα τη Λουμπιάνα ή το Ζάγκρεμπ. Το Βελιγράδι είναι πολύ μεγάλο και με πολλή κίνηση, ενώ εάν φτάνεις βόρεια π.χ. Θεσ/νικη είναι μόνο 8 ώρες
Άβαταρ μέλους
By JBT
#300979 Σαλόνικα θα καταλήξω :superman:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#301019 Καιρός να γνωρίσεις τη Λιουμπλιάνα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#301022 Για Θεσσαλονίκη το Βελιγράδι συμφέρει μόνο αν οδηγάς μόνος, δεν το έχεις, κλαίνε παιδιά στο ταξίδι κλπ

δριφτερ μόλις επέστρεψα από επίσκεψη και στα 2 και μπορώ να σου βρω εύκολα 2 λόγους για να κοιμηθείς στο Ζαγκρεμπ:
1. Σπάει καλύτερα η διαδρομή. Ειδικά για Θεσσαλονίκη το Ζάγκρεμπ πιστεύω ότι είναι στην ιδανική απόσταση για μίας μέρας επιστροφη
2. Έχεις δει το Βελιγράδι και όχι το Ζάγκρεμπ.

Γενικά πάντως το Βελιγράδι είναι και φτηνότερο και ωραιότερο, η Λιουμπλιάνα ακριβότερη και πιο χαριτωμένη, αλλά και το Ζάγκρεμπ είναι πιο ωραίο από ότι φαντάζεται κάποιος (γενικά οπουδήποτε μία πόλη είναι ωραιότερη από μία αντίστοιχη ελληνική).
Άβαταρ μέλους
By JBT
#301048 Δεν καταλήξαμε ότι θα πάω από επάνω;;

Αλλάξαμε τώρα;

Καιρό να δω το οτιδήποτε δεν πιστεύω να έχω. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις :s_tongue

Οπότε από επάνω κάνω στάση στην Βούδα ενώ από κάτω στο Ζάγκρεμπ;

Έχω μια αρκετά (δυνητικά) πικάντικη ιστορία από πέρισυ στην Κροατία (κοντά στο Ζάγκρεμπ, δεν μπήκαμε καν μέσα όμως :x )
Άβαταρ μέλους
By bebes
JBT έγραψε:Σαλόνικα θα καταλήξω :superman:

οπως λεει και ο συνφορουμιτης...:
elvet έγραψε:Καιρός να γνωρίσεις τη Λιουμπλιάνα

Υπολογισε 16 ωρες μεχρι Θεσσαλονικη με χαλαρους ρυθμους και τις αναμενομενες μικροκαθυστερησεις στα συνορα
(κανουν και κατιο εργα στα Σκοπια και ενδεχεται να χασεις χρονο κι εκει :( )
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Corto Maltese έγραψε:Για Θεσσαλονίκη το Βελιγράδι συμφέρει μόνο αν οδηγάς μόνος, δεν το έχεις, κλαίνε παιδιά στο ταξίδι κλπ

δριφτερ μόλις επέστρεψα από επίσκεψη και στα 2 και μπορώ να σου βρω εύκολα 2 λόγους για να κοιμηθείς στο Ζαγκρεμπ:
1. Σπάει καλύτερα η διαδρομή. Ειδικά για Θεσσαλονίκη το Ζάγκρεμπ πιστεύω ότι είναι στην ιδανική απόσταση για μίας μέρας επιστροφη
2. Έχεις δει το Βελιγράδι και όχι το Ζάγκρεμπ.

Γενικά πάντως το Βελιγράδι είναι και φτηνότερο και ωραιότερο, η Λιουμπλιάνα ακριβότερη και πιο χαριτωμένη, αλλά και το Ζάγκρεμπ είναι πιο ωραίο από ότι φαντάζεται κάποιος (γενικά οπουδήποτε μία πόλη είναι ωραιότερη από μία αντίστοιχη ελληνική).

Γεγονότο, είναι να τρελαίνεσαι βασικά με το πόσο σκατά τα έχουμε κανει στο οικιστικό θέμα :help:

Αλλα το Ζαγκρεμπ δεν μου αρέσει, το μόνο που έχει είναι ωραία ζωή που και πάλι δεν έχει σχέση με Βελιγράδι.

Βεβαίως κακώς ασχολείστε, γιατι ο τσόμπαρος ρωτάει απλά για να ρωτάει, στο τέλος θα το φορτώσει σε μεταφορική και θα κατέβει με το αεροπλάνο :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:...

Θα ηθελα να μου πειτε και τη γνωμη σας, ειμαι αναμεσα σε δυο διαδρομες (απο Μονακο για Θεσσαλονικη)
1η Διαδρομη: Μονακο-Πιζα-Σιενα-Φλορεντια (Διανυχτερευση)-Λουμπλιανα (Διανυχτερευση)- Θεσσαλονικη

2η διαδρομη: Μονακο-Πιζα-Σιενα-Πομπηία(Διανυχτερευση)-Μπαρι(διανυχτερευση καραβι)-Ηγουμενιτσα-Θεσσαλονικη

Μεχρι τη Σιενα η διαδρομη ειναι κοινη και θα γινει ετσι κι αλλιως.
Απο'κει και περα, η 1η διαδρομη ειναι περιπου 1720 χιλιομετρα, ενω η δευτερη 960.
Διαφορες σε χρηματα (συνυπολογιζοντας ξενοδοχεια και καυσιμα-διοδια) περιπου 50€ υπερ της οδικης.

Στην οδικη θα εχω το πλεονεκτημα της ΜΗ πιεσης χρονου, στη διαδρομη με το καραβι θα πρεπει να προλαβω να δω Βεζουβιο, Πομπηία το πρωι της τελευταιας ημερας και να ειμαι στο λιμανι εγκαιρως.

Ποια η γνωμη σας; :oops:
υποψην οτι θα κουβαλω και 3 παιδια μαζι (ο μονος λογος που σκεφτομαι το καραβι για να γλυτωσω τη γκρινια τους στο μεγαλο ταξιδι της επιστροφης) :shifty:

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επιτυχία :s_thumbsup
Επιμέρους διαδρομές: Λάρισα-Βενετια, Βενετια-Μονακο (μεχρι Κάνες), Μονακο-Ρωμη (παρακαμψη 5 terre), Ρωμη-Πομπηια (Αμαλφι), Πομπηια Μπαρι, Ηγουμενιτσα Θεσσαλονικη.

Συνολικα 4200 χιλιομετρα, καταναλωθηκαν περιπου 302 λιτρα πετρελαιο τα οποια κοστισαν 343€ (ευρος τιμων απο 0,80€ στα Σκοπια, εως σχεδον 1,5€ :lipsealed: στην Ιταλια)
215€ διοδια (απο τα οποια 153€ ηταν στις οτοστρατες :s_mad )
Εικόνα
στα τελωνεια Σκοπιων που φοβομουν οτι θα αντιμετωπιζα προβλημα με καθυστερησεις περασαμε πολυ γρηγορα, εκει που φαγαμε τη μεγαλη πικρα ηταν τα συνορα Σερβιας Κροατιας.
5,5 ωρες!!! καναμε για να διασχισουμε τα τελευταια 5 χιλιομετρα.
Εκει ξαναθυμηθηκα ποσο ΖΩΑ ειναι οι εξ ανατολης γειτονες μας. Αυτα βλεπουν και οι Ευρωπαιοι και δε νομιζω να κανουν το λαθος να τους βαλουν κανονικα στην Ε.Ε.
Κατα τ'αλλα, ενα μικροπροβλημα με την ταυτοτητα μου στο Σλοβενικο τελωνειο (δεν του αρεσε αλλα τελικα με περασε) και μια ωρα καθυστερηση μολις μπηκαμε Σκοπια (κανουν εργα και τον δρομο τον κλεινουν για καποια χρονικα διαστηματα), βγηκαμε απο ενα χωριο και μπηκαμε απο χωματοδρομο(!) αλλα μεχρι να βγουμε αρχισε να κινειται και το "φιδι" με τα σταματημενα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#301134 Είχα κάνει το Θεσσαλονίκη - Βιέννη, με στάση Βελιγράδι στην άνοδο και στάση Βουδαπέστη στην κάθοδο. Σαν απόσταση προφανώς το Βελιγράδι έσπαγε καλύτερα την διαδρομή, αλλά και από Βουδαπέστη η διαδρομή διήρκεσε 12 ώρες (μαζί με τις στάσεις) και στο πολύ χαλαρό. Δεν θυμάμαι να συνάντησα μποτιλιάρισμα έξω από το Βελιγράδι, νομίζω πως το GPS μας έβγαζε από περιφερειακό δρόμο.

Στα Σκόπια και νότια Σερβία γινόταν και τότε έργα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#301206 O θεός να τον κάνει περιφερειακό
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#301310 :s_biggrin :s_biggrin

Nα τον πούμε περιφεριακό τύπου συμπρωτεύουσας :lol:

Πάλι καλά που υπαρχει κι αυτός βέβαια, μπορείς να ζήσεις ανεπανάληπτες στιγμές στη γέφυρα του Δουνάβεως. Εγώ το Βελιγράδι το παρακάπτω γιατί κοιμάμαι στον κολητό στο Pancevo (ίσως το θυμάστε με τα διυλιστήρια που είχαν βομβαρδίσει οι δημοκρατικές δυνάμεις στον πόλεμο)