Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Cosmonaut21 έγραψε:Κάποια στιγμή χάλασε και έριχνε την ασφάλεια οπότε καλέσαμε ηλεκτρολόγο και μας είπε πως θέλει συντήρηση αλλά δεν ήξερε πολλά σχετικά με το θέμα.Οπότε άρχισα να ψάχνω και να ρωτάω ό,τι υδραυλικούς υπάρχουν εδώ γύρω αλλά κανένας δεν ασχολείται και μόνο σε ένα κατάστημα μου είπαν για αντικατάσταση με καινούργια και κάτι κατοστάρικα κόστος.

Η διαρροή ρεύματος είναι ηλεκτρική βλάβη, όχι υδραυλική. Τι να σου κάνει ο υδραυλικός;

Με μια πρόχειρη αναζήτηση Παπαντωνάτος, Παπακώστας, Χαράμης.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#299192 Πες μας και τι βλέπουμε...

Τραπέζι του ping-pong ετοιμάζεις; Μήπως πίνακες για το σχολείο; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#299203 Λέω να βάλω μοκέτα στο δωματιάκι της ταράτσας (πλυσταριό), για να στήσω εκει ένα πολυμηχάνημα γυμναστικης που έχω και μια κωπηλατικη. Να πάρω μοκέτα απο Πράκτικερ; Αξίζει; τώρα έχει πλακάκι..
Άβαταρ μέλους
By corsair
Dodger έγραψε:Λέω να βάλω μοκέτα στο δωματιάκι της ταράτσας (πλυσταριό), για να στήσω εκει ένα πολυμηχάνημα γυμναστικης που έχω και μια κωπηλατικη. Να πάρω μοκέτα απο Πράκτικερ; Αξίζει; τώρα έχει πλακάκι..

Την μοκετα την θες για να τραβαει την βρωμα και να μην καθαριζει ευκολα? Αν ναι... ορμα...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
corsair έγραψε:
Dodger έγραψε:Λέω να βάλω μοκέτα στο δωματιάκι της ταράτσας (πλυσταριό), για να στήσω εκει ένα πολυμηχάνημα γυμναστικης που έχω και μια κωπηλατικη. Να πάρω μοκέτα απο Πράκτικερ; Αξίζει; τώρα έχει πλακάκι..

Την μοκετα την θες για να τραβαει την βρωμα και να μην καθαριζει ευκολα? Αν ναι... ορμα...

Έχω ηλεκτρική σκούπα.. Για να μη κάνω καμιά ζημιά στα πλακάκια (θα μπαινοβγαίνουν κι άλλοι), μη γλυστρίσει κανά ανίψι και για να είναι "πιο ζεστός" ο χώρος.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Pitt έγραψε:Πες μας και τι βλέπουμε...

Τραπέζι του ping-pong ετοιμάζεις; Μήπως πίνακες για το σχολείο; :s_dunno

:innocent: :lipsealed:
2 σκυλόσπιτα φτιάχνω, χθες έτριψα-έβαψα. Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κόψω τα πηχάκια του σκελετού και μέχρι το τέλος της εβδομάδας συναρμολόγηση.

Το χρώμα επιλογή της κυράς :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#299549 Σταυρο δεν ξερω πως θα τα φτιαξεις,αλλα ενας πελατης μου στο Πυργο που φτιαχνει τετοια προς πωληση,τους βαζει και απο την πανω μερια στην σκεπη και ενα πισσοφυλλο για αδιαβροχοποιηση,να μην περναει το νερο και ποτιζει τα ξυλα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
stavrosg έγραψε: :innocent: :lipsealed:
2 σκυλόσπιτα φτιάχνω, χθες έτριψα-έβαψα. Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κόψω τα πηχάκια του σκελετού και μέχρι το τέλος της εβδομάδας συναρμολόγηση.

Το χρώμα επιλογή της κυράς :lol:

dimviii έγραψε:Σταυρο δεν ξερω πως θα τα φτιαξεις,αλλα ενας πελατης μου στο Πυργο που φτιαχνει τετοια προς πωληση,τους βαζει και απο την πανω μερια στην σκεπη και ενα πισσοφυλλο για αδιαβροχοποιηση,να μην περναει το νερο και ποτιζει τα ξυλα.

Σωστός ο dimviii, εμείς σε 3 σπιτάκια χτιστά, κάτω από τα κεραμίδια, έχουμε βάλει πισσόχαρτο. Επίσης, αναλόγως που θα τα τοποθετήσεις (βεράντα, ταράτσα, αυλή, χώμα, μπετό, κτλ) κοίτα πως θα τα βάλεις. Πχ να μην βαράει ο βοριάς την πόρτα/είσοδο. Αν βρέχει, να μη μπαίνει νερό μέσα, οπότε ίσως χρειαστεί να είναι λίγο υπερυψωμένο, αν έχεις σκοπό να τα καθαρίζεις/πλένεις με λάστιχο, να κάνεις κάποιες τρύπες/εξόδους διαφυγής του νερού.
Άβαταρ μέλους
By nEK
stavrosg έγραψε:Part 1:
Εικόνα

< >

Το καπακι καντο ανοιγωμενο για να το σηκωνεις και να καθαριζεις εντος.
Η πορτα βολευει στο σκυλο να ειναι, οχι κεντρο, αλλα ακρη ωστε να μπαινει και να κουλουριαζεται ποιο ευκολα
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
htanso21 έγραψε:Σταύρο τι ξύλο είναι αυτό;

Κόντρα πλακέ θαλασσης, βαμμένο με βερνίκι εμποτισμού.

Ευχαριστώ για τα tips, πισσοχαρτο και "κεραμίδι" είχα ήδη σκοπό να βάλω.

Θα πατανε σε χώμα οπότε θα έχουν και τα ανάλογα πόδια, ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τα έχω τελειώσει, θα δούμε

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#299731 Σωστος ο ιχνηλατης, με μια προσθηκη, νομιζω το εγραψε και καποιος πιο πανω. Η οροφη μπορει να στηριχθει σε μεντεσεδες αντι να βιδωθει, ωστε να ανοιγει για καθαρισμα. Και απο την αλλη πλευρα ενας κρικος με λουκετο πχ, για να μην την ανοιγει ο αερας.

Επισης, μιλαει πολυ σωστα για επιπεδη οροφη ωστε να αραζει πανω ο σκυλος, αλλα δε νομιζω να ενοχληθει πολυ απο 1-2 μοιρες κλιση ωστε να φευγουν και τα νερα. Στην τελειως επιπεδη+το βαρος του σκυλου που θα την βουλιαζει, θα μενουν στο κεντρο μεχρι να την καταστρεψουν

Edit, επισης, δεν ειχα σκεφτει ποτε αυτα που γραφει για διαστασεις, αν εφτιαχνα ενα θα υπολογιζα για επαυλη, αλλα θα ηταν λαθος απο οτι φαινεται
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#299777 Μακάρι να το είχα βρει πιο νωρίς, έπαυλη τους φτιάχνω κι εγώ :lol:

Σκεπή θα γίνει κεκλιμένη σαν σπιτιού ( Λ ) αλλά θα έχει αρκετό μπαλκόνι μπροστά για να κάθονται απ'έξω οπότε μπορεί να την βολευτούμε έτσι
Θα προσθέσω θυρίδα αερισμού οπωσδήποτε, καθώς και μεταλλικές γωνίες γύρω γύρω όπου χρειάζεται...

EDIT: Τα κομμάτια και οι διαστάσεις φαίνονται στο πλάνο κοπής μου, πείτε μου τώρα ότι κάνω πατάτα :yahoo: