Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Το χω ήδη δώσει το παράδειγμα φίλε fubar.gr εδώ αλλά ο . δεν διαβάζει :( ή μάλλον διαβάζει αλλά δεν καταλαβαίνει :( :(

Οταν εχει προηγηθει καψιμο, μεχρι να ανακαλυψουμε που βρισκεται το κεντρικο διαφορικο του EVO, ε μου πηρε και εμενα καμποσες σελιδες για να το καταλαβω...Στην αρχη βασικα βλεποντας τις φωτο ακριβως αυτο σκεφτηκα οτι ειναι δυο ημιαξονια με τα πολυδισκα, αλλα μετα ξαναδιαβαζοντας την αναλυση της Ford (τα 2 απο τα 8 σημεια στην αριστερη πλευρα της σελιδας-φωτο της ford) ξαναμπερδευτηκα... :lol:

nass έγραψε:Γιατί δεν έχει πίσω (μηχανικό, για να μη μου μπερδεύεσαι και μου τη λες μετά :svivhaha: ) διαφορικό καρντιά μου! :rtfm: έχει μόνο ένα κορωνοπίνιο. Αρα χρειάζονται 2 συμπλέκτες για να κάνουν καταρχήν τη βασική λειτουργία του διαφορικού, το να αφήνει τον εξωτερικό τροχό να περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον εσωτερικό. Και δευτερευόντως τη λειτουργικότητα του ελεγχόμενου διαφορικού δηλ. την κατανομή της ροπής αριστερά-δεξιά.

Ενταξει , το δευτερο δεν το ειχα πιασει, ειχα μπερδευτει, για καποιο λογο απο την φωτο, μου δινοταν η αισθηση οτι ο πολυδισκος που ειναι πιο κοντα στο κορωνοπηνιο ειναι κολλημενος με αυτο... :dizzy:

nass έγραψε:Νομίζω δηλ. ότι τα ηλεκτρονικά του Focus RS λειτουργούν κάπως έτσι: είναι βασικά προσθιοκίνητο, που σημαίνει ότι και οι δύο πίσω συμπλέκτες είναι 0% εμπλοκή = ελεύθεροι. Οταν σε μία στροφή διαπιστωθεί ότι ο εσωτερικός εμπρός τροχός αρχίζει να σπινάρει δηλ. να χάνει πρόσφυση, η κεντρική μονάδα της 4κίνησης δίνει εντολή στον πίσω εξωτερικό συμπλέκτη για ας πούμε 80% εμπλοκή και στον πίσω εσωτερικό για ας πούμε 40% εμπλοκή. Που σημαίνει ότι κάποια ροπή μεταφέρεται από μπροστά πίσω.
Μπορεί ακόμα καλύτερα (δεν το ξέρω) και να μην περιμένει να σπινάρει αλλά να το κάνει προληπτικά πχ. διαβάζει input "στρίψιμο τιμονιού δεξιά" (θα έχει υποθέτω έναν αισθητήρα) + input από κάποια επιταχυνσιόμετρα και να δίνει εντολή για εμπλοκή του πίσω αριστερά συμπλέκτη περισσότερο και του πίσω δεξιά λιγότερο.

Απ' οτι θυμαμαι να εχω διαβασει, η ford λεει οτι στελνει στον πισω εξωτερικο τροχο ροπη ΠΡΙΝ ΚΑΝ χασει προσφυση...Βασικα το λεει εδω, την συγκεκριμενη σελιδα την ειχα βαλει και πριν:

Twinster can immediately send torque to the rear without spinning the front wheels.

“It has a pre-emptive torque control, just like a normal on-demand system,” Fritz said. “There is no center differential so we tend to avoid talking about torque splits, because it confuses people when they’re thinking about a differential. Our active, on-demand system can send up to 100 percent of the available torque to the rear axle. Once it hits the rear axle, it can send up to 100 percent of that torque to individual left or right sides. If you were [in a scenario where] the front wheels were losing traction, then 100 percent of the torque to drive the car is going to the rear axle.”

Eδω βεβαια ο υπευθυνος εξελιξης του συστηματος λεει για 100% στον πισω αξονα, οταν η Ford κναει λογο για ΜΕΧΡΙ και 70%...

Εξηγει παρακατω το γιατι, σε ερωτηση του δημοσιογραφου...

<< - But the Ford press release says that only 70 percent of torque can go to the rear axle

-“That’s a bit misleading,” Fritz said. “It’s potentially 50 to 70 percent, but in other scenarios where you have no traction with the front wheels, then it’s 100 percent to the rear wheels. I’ve tried to clarify that, but it gets confusing.”>>

Αυτο που με εκανε να καταλαβω λιγο καλυτερα γιατι μπορει να υπερστρεφει με γκαζι (κυριως ή αποκλειστικα στο drift mode) ειναι η διαφορα στον λογο μεταδοσης μεταξυ εμπρος και πισω αξονα, με αναλογια -εαν εχω καταλαβει σωστα- 1/1.8 (το 1.8% που λεει ο δημοσιογραφος δηλαδη?)

<<The system for the Focus RS has additional torque capacity and has a gear ratio offset,” he said. The rear has a taller gear ratio than the front, which allows overspeeding the rear wheels, which, in turn, allows “true torque vectoring,” Kuczera said.

The front/rear ratio mismatch is unique to the Focus RS — to get more torque to the rear. During normal operation or straight-line driving, the overspeed isn’t really doing anything. The clutches slip to take up the difference in the ratio mismatch. But during handling events, we try to vector or send torque to one rear wheel — the outside rear wheel in a turn. We take advantage of the ratio mismatch to get more torque to the rear axle than without a ratio mismatch,” which Ford says is about 1.8 percent.>>

http://www.automobilemag.com/news/2016- ... wd-system/

Χοντρικα δηλαδη -αν το λεω σωστα- εαν το μπροστινο κορωνοπηνιο εχει 10 γραναζια, το πισω θα εχει 18?... :hmmm:

IKE έγραψε:Αυτό είναι ενδιαφέρον, αν και δεν το λέει ξεκάθαρα, ο πίσω άξονας λογικά έχει πιο μακρύ γρανάζωμα από τον μπροστά. Δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας σε όσα έχουμε πεί.

nass έγραψε:Λες ? :hmmm: Οπως στα πρώτα Honda CRV ? Μόνιμη διαφορά ταχύτητας εμπρός-πίσω άρα μόνιμη μεταφορά ροπής πίσω ?

...αυτο που γραφω πιο πανω...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 10 Σεπ 2016, 13:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
krom έγραψε:Πίσω θα γυρίζει ταχύτερα από μπροστά (1κατι% καπου πριν είδα) λόγω διαφοράς στα κωρονοπήνια μόνο με 100% εμπλοκή των πίσω συμπλεκτών, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πατινάρουν (εκτός αν είναι οι τροχοί στον αέρα και δεν έχουν καμία αντίσταση)

Nαι, αυτο διαβασα στο αρθρο, με το Link που εβαλα. Αν ισχυει το 1/1.8...

Γιατι ομως 100% και των δυο συμπλεκτων? Λογικα αυτο δεν θα πρεπει να γινεται ποτε, απο την στιγμη που η εμπλοκη του πισω αξονα, γινεται σε στροφη, οταν στριψει το τιμονι.
Σιγουρα θα μπορει ο πολυδισκος που αντιστοιχει στον εξωτερικο τροχο να ειναι κλειδωμενος 100% αλλα ο εσωτερικος να ειναι και αυτος την ιδια χρονικη στιγμη 100% νομιζω δεν θα ειχε νοημα... :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 10 Σεπ 2016, 13:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:Οταν εχει προηγηθει καψιμο, μεχρι να πεισθώ ότι υπάρχει και να καταλάβω που βρισκεται το κεντρικο διαφορικο του EVO

FIFY
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Οταν εχει προηγηθει καψιμο, μεχρι να πεισθώ ότι υπάρχει και να καταλάβω που βρισκεται το κεντρικο διαφορικο του EVO

FIFY

Πες το οπως θες, για να γινουν αυτα τα δυο, θα πρεπει να εχει ειπωθει και ξεκαθαρα...Εσυ μπορει να εισαι ο καλυτερος μηχανικος, οι επεξηγησεις σου ομως δεν ειναι και πλεον κατανοητες, τουλαχιστον για εμενα... :sorry:

Anyway, για τα παραπανω που ειπα?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#298917 Βλέπω 2 τσουρέκια.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#298924 ., μηχανολόγος μέσω Internet δεν έγινε κανείς. Κάποιοι ξημεροβραδιάστηκαν και έβγαλαν τα μάτια τους πάνω από βιβλία.
Και δεν είναι κακό να μην είσαι μηχανολόγος ρε φίλε. Κακό είναι να το παίζεις. Και να μην καταλάβεις κάτι, πάλι κακό δεν είναι.
Εδώ δεν είναι διαγωνισμός IQ & γνώσεων. Εξάλλου αν είναι δυσνόητο να κατανοηθεί μια εφαρμογή, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να συλληφθεί η ιδέα αυτής.
Αυτά στα λέω φιλικά. Είσαι φάουλ και δικαιολογημένα σε έχουν κάνει κόκκινο πανί.

ΥΓ: Σκέψου πόσο πιο εποικοδομητική θα ήταν εδώ και σελίδες η συζήτηση, αν έλεγες ένα ευγενικό "Δεν γνωρίζω ρε παιδιά, πείτε μου και μένα να μάθω λοιπόν".
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:., μηχανολόγος μέσω Internet δεν έγινε κανείς. Κάποιοι ξημεροβραδιάστηκαν και έβγαλαν τα μάτια τους πάνω από βιβλία.
Και δεν είναι κακό να μην είσαι μηχανολόγος ρε φίλε. Κακό είναι να το παίζεις. Και να μην καταλάβεις κάτι, πάλι κακό δεν είναι.
Εδώ δεν είναι διαγωνισμός IQ & γνώσεων. Εξάλλου αν είναι δυσνόητο να κατανοηθεί μια εφαρμογή, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να συλληφθεί η ιδέα αυτής.
Αυτά στα λέω φιλικά. Είσαι φάουλ και δικαιολογημένα σε έχουν κάνει κόκκινο πανί.

ΥΓ: Σκέψου πόσο πιο εποικοδομητική θα ήταν εδώ και σελίδες η συζήτηση, αν έλεγες ένα ευγενικό "Δεν γνωρίζω ρε παιδιά, πείτε μου και μένα να μάθω λοιπόν".

Aν ειχες διαβασει προσεκτικα ΟΛΗ την συζητηση, δηλαδη ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ τις 35-40 σελιδες, δεν θα τα ελεγες αυτα... :iconcool:
Εχουν προηγηθει ΠΟΛΛΕΣ ασυναρτησιες και λαθος τοποθετησεις ΚΑΙ απο μηχανολογους... :whistlink:
Ασε που μεχρι και τωρα που μιλαμε , μπαινουν νεες πληροφοριες που ΚΑΝΕΙΣ μεχρι στιγμης δεν ειχε αναλυσει-εξηγησει.

Εγω δεν ξεκινησα καμμια συζητηση παιζοντας το μηχανολογος...Εβαζα Video και link που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ οτι το αυτοκινητο ειναι ευχαριστο -ως εναλλακτικο παιχνιδι σε σχεση με τις φτερουγες ειχα πει-, συγκεκριμενα οτι μπορει να υπερστρεφει με γκαζι, και εξισου αποτελεσματικο με τα wrc replica.

Και εκει ξεκινησε ενας πολεμος και μια προπαγανδα κυριως απο τους δυο...φτερουγατους :lol: κατοχους οτι η μεταδοση αλλα και συνολικα το νεο RS οτι ειναι για τον ΠΕΟΚΛΗ...

P.S Πολυ εποικοδομητικη, οταν διαβαζεις ενα αρθρο της vorshlag με ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΠΑΠΑΤΖΟΛΟΓΙΑ (αποδεδειγμενα, απο τις πιεσεις ελαστικων, μεχρι και που ΔΕΝ μπορουσαν να βγαλουν το ESP εκτος) και το θαυμαζεις κιολας! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
g8777 έγραψε:Γρηγορη Κικιζα σε αγαπαω :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Οπως βλεπεις το αιτημα σου μπορει και να ικανοποιηθει... :shifty:

P.S Απο τον ΙΚΕ -κυριως- περιμενω τοποθετηση, μετα και τις νεοτερες πληροφοριες...
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
JBT έγραψε:Βλέπω 2 τσουρέκια.

Να σου θυμίσω το σκετσάκι του αμαν με τον υπάλληλο του οτε και θα καταλάβεις πως ταιριάζουν τα τσουρέκια με την συζήτηση. :shifty:

In other news, ελληνική παρουσίαση no 2,

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Κίκιζας . έγραψε:Χοντρικα δηλαδη -αν το λεω σωστα- εαν το μπροστινο κορωνοπηνιο εχει 10 γραναζια, το πισω θα εχει 18?... :hmmm:

Καπου νωριτερα ο IKE -νομιζω- ανεφερε οτι αν υπαρχει διαφορα στο εμπρος και πισω μερος (->overspeeding) ειναι μικρη.
Εδω -> εδω ντε! αναφερει:

The overspeeding (2%) at the rear [...]

Το "10 εμπρος, 18 πισω" -δηλαδη το 1/1.8 που ανεφερες με βαση τα λεγομενα καποιου (δοκιμαστης, μηχανικος, δεν θυμαμαι :oops: )- αντιστοιχει σε σαφως μεγαλυτερο ποσοστο. Χωρις να εχω και πολλες μηχανολογικες γνωσεις, μου φανηκε υπερβολικο κιολας... :hmmm:

Το ποσο βοηθαει στην ολη διαδικασια αυτο το 2% ειναι αλλο θεμα, το οποιο προσωπικα δεν καταννοω ακομα πληρως αν και νομιζω καποια στιγμη παλι ο ΙΚΕ το επεξηγησε.

Κίκιζας . έγραψε:Our active, on-demand system can send up to 100 percent of the available torque to the rear axle.

available -> παιζοντας με τις λεξεις.

Κίκιζας . έγραψε:Eδω βεβαια ο υπευθυνος εξελιξης του συστηματος λεει για 100% στον πισω αξονα, οταν η Ford κναει λογο για ΜΕΧΡΙ και 70%...

-> που παλι μας βαζει μαλλον σε θεματα. Το available -> οσο περισσευει αφου ενα μερος μοιραστει στους εμπρος τροχους;;

Κίκιζας . έγραψε:Εξηγει παρακατω το γιατι, σε ερωτηση του δημοσιογραφου...

Δεν εξηγει κατι στο παραπανω απο οσο καταλαβαινω, ισα ισα μπερδευει παραπανω το θεμα λεγοντας:

but in other scenarios where you have no traction with the front wheels, then it’s 100 percent to the rear wheels. I’ve tried to clarify that, but it gets confusing.

Γουαδεφα;! :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By nass
#298957 @Κίκιζας .
O vagmag στη σελίδα 14, ο Nikos! στη σελίδα 38 και ο kostis20 στη σελίδα 51 δεν είχαν πρόβλημα να κατανοήσουν τις απαντήσεις μου.
Μπορεί λοιπόν να μην τα λέω κατανοητά, ίσως πάλι να φταίς εσύ και ειδκότερα όσα λέω στην απάντησή μου στο Nikos! και στον kostis20.
Τέλος, παρότι δεν είμαι μηχανολόγος, και άρα δεν με αφορά αυτό που έγραψες :iconcool: , η άποψή μου είναι ότι ο μόνος μου έχει γράψει ασυναρτησίες σε αυτό το θέμα και επιμένει φανατικά σε αυτές είσαι εσύ.

Για αυτά που λέει η Ford, λυπάμαι, δεν ενδιαφέρομαι πια να τα συζητήσω, νομίζω ο καιρός για ενδιαφέρουσα συζήτηση σε αυτό το θέμα και ειδικά με σένα έχει παρέλθει (ρούφα g8777 :twisted: )