Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stubos
Deleted User 1 έγραψε:Ερώτηση προς γνώστες:

Σε νέες πολυκατοικίες, 2010+, έχει κανένα νόημα να φέρουμε δικό μας μηχανικό να τσεκάρει στατικότητες κτλ, προτού προχωρήσουμε σε αγορά διαμερίσματος?

Για την αγορά θα χρειαστείς, έτσι κι αλλιώς, βεβαίωση από μηχανικό για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών. Για έλεγχο εφαρμογής της στατικής μελέτης, το μόνο που μπορεί να γίνει (χωρίς καταστροφές και μεγάλα έξοδα), είναι ένας οπτικός έλεγχος για την θέση και τις διαστάσεις του σκελετού, όπου αυτός είναι εμφανής.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29690 Αυτό δεν το ήξερα. Ευχαριστώ.

Σε ότι αφορά το ποϊόν της πολυκατοικίας, υπάρχει ποτέ περίπτωση εν έτη 2014 να βρεθεί κάτι τόσο εγκληματικό που να είναι αποτρεπτικό για την αγορά του σπιτιού? Γενικά βλέπω ότι η αγορά πάει πακέτο με διάφορα κερατιάτικα έξοδα τα οποία προτιμώ να τα ρίξω σε έπιπλα και διακόσμηση, παρά σε κρατικοδίαιτους κλάδους, βλ. συμβολαιογράφοι, υποθηκοφυλάκεια κτλ. Ευτυχώς κόψανε και τους δικηγόρους απ' το κόλπο.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Deleted User 1 έγραψε:Αυτό δεν το ήξερα. Ευχαριστώ.

Σε ότι αφορά το ποϊόν της πολυκατοικίας, υπάρχει ποτέ περίπτωση εν έτη 2014 να βρεθεί κάτι τόσο εγκληματικό που να είναι αποτρεπτικό για την αγορά του σπιτιού? Γενικά βλέπω ότι η αγορά πάει πακέτο με διάφορα κερατιάτικα έξοδα τα οποία προτιμώ να τα ρίξω σε έπιπλα και διακόσμηση, παρά σε κρατικοδίαιτους κλάδους, βλ. συμβολαιογράφοι, υποθηκοφυλάκεια κτλ. Ευτυχώς κόψανε και τους δικηγόρους απ' το κόλπο.

Στο σκελετό μου φαίνεται δύσκολο να έχει γίνει κάτι, τώρα σε τίποτα μεσοτοιχίες... Από την άλλη βέβαια, το κόστος τούβλων και χτισήματός τους είναι αστείο...
Άβαταρ μέλους
By red_monster

Το εγκληματικό είναι σχετικό, σε γενικές γραμμές η αυτοψία της οικίας οφείλει να ταυτίζεται με τα υπογεγραμμένα από μηχανικό σχέδια (και κατατεθειμένα με τις σχετικές άδειες) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και στις πλάκες. Οι αυθαιρεσίες (κλασσικοί πλέον ημιυπαίθριοι κλπ ) σπανιότατα επηρεάζουν στατικά την οικία.

Για τι είδους κατοικία μιλάμε ?
Άβαταρ μέλους
By red_monster
KWSN-Men έγραψε:

Στο σκελετό μου φαίνεται δύσκολο να έχει γίνει κάτι, τώρα σε τίποτα μεσοτοιχίες... Από την άλλη βέβαια, το κόστος τούβλων και χτισήματός τους είναι αστείο...

Και να έχει γίνει κάτι στο σκελετό, πέδιλα κλπ κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Οι μεσοτοιχίες δεν επηρεάζουν στατικά την κατασκευή
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
red_monster έγραψε:
Το εγκληματικό είναι σχετικό, σε γενικές γραμμές η αυτοψία της οικίας οφείλει να ταυτίζεται με τα υπογεγραμμένα από μηχανικό σχέδια (και κατατεθειμένα με τις σχετικές άδειες) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και στις πλάκες. Οι αυθαιρεσίες (κλασσικοί πλέον ημιυπαίθριοι κλπ ) σπανιότατα επηρεάζουν στατικά την οικία.

Διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 2010+. Παίζει ρόλο?
red_monster έγραψε:Και να έχει γίνει κάτι στο σκελετό, πέδιλα κλπ κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Οι μεσοτοιχίες δεν επηρεάζουν στατικά την κατασκευή

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν έχουν εφαρμοστεί στο έπακρο τα σχέδια και άρα δεν έχει και πολύ νόημα να φέρεις μηχανικο γι' αυτό το λόγο. Να δει πως ο άνθρωπος αν έχει γίνει χρήση του προβλεπόμενου σκυροδέματος ή αν είναι όσο οπλισμένο πρέπει κτλ?
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Deleted User 1 έγραψε:
red_monster έγραψε:

Διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 2010+. Παίζει ρόλο? (1)

red_monster έγραψε:Και να έχει γίνει κάτι στο σκελετό, πέδιλα κλπ κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Οι μεσοτοιχίες δεν επηρεάζουν στατικά την κατασκευή

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν έχουν εφαρμοστεί στο έπακρο τα σχέδια και άρα δεν έχει και πολύ νόημα να φέρεις μηχανικο γι' αυτό το λόγο. Να δει πως ο άνθρωπος αν έχει γίνει χρήση του προβλεπόμενου σκυροδέματος ή αν είναι όσο οπλισμένο πρέπει κτλ?
(2)

(1)
Παίζει ρόλο όταν μιλάμε για όμορες οικίες με κοινό φέροντα σκελετό... Γιατί μπορεί αυτό που κοιτάς να μην έχει στατικές επεμβάσεις και ο όμορος ιδιοκτήτης να έχει κάνει άνοιγμα σε πλάκα κλπ κλπ ... Ακραία, αλλά θέλω να σε βάλω στο κλίμα

(2)
Ο μόνος τρόπος να δεις το σκυρόδεμα είναι δείγμα ("καρότα") ή από τα αρχεία του μηχανικού (σε κάθε φάση λαμβάνουν μήτρες). Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί. Αυτό που καλό να ήταν να δεις μηχανικός είναι τυχών εξόφθαλμες κακοτεχνίες... Πλέον έχουν ρίξει τρομερά το επίπεδο σε ηλε/κα, μονώσεις κλπ κλπ... Ο νούμερο ένα εχθρός είναι η υγρασία
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
red_monster έγραψε:Αυτό που καλό να ήταν να δεις μηχανικός είναι τυχών εξόφθαλμες κακοτεχνίες... Πλέον έχουν ρίξει τρομερά το επίπεδο σε ηλε/κα, μονώσεις κλπ κλπ... Ο νούμερο ένα εχθρός είναι η υγρασία

Αυτό ας πούμε πως θα το δει ένας μηχανικός? Πχ ένας απ' τους κυριότερους λόγους που θέλω νεόδμητο είναι να χω το κεφάλι μου ήσυχο με ηλεκτρολογικά και υδραυλικά. Αν πχ μου πει κάποιος γνώστης ότι "κοίτα πριν το 2009 γιατί ήταν παχιές οι αγελάδες και βάζανε τα καλύτερα στις πολυκατοικίες" δεν θα είχα κάνενα πρόβλημα να πάω σε σπίτι ±8 ετών και να του ρίξω 5 φράγκα παραπάνω για αναβάθμιση (είτε διαρρύθμισης, είτε προεγκαταστάσεις για internet, δορυφορικές, a/c κτλ).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#29786 "τα καλύτερα" στην ίδια πρόταση με την λέξη "πολυκατοικίες" δεν είναι κάτι που συναντάς εύκολα. ειδικά αν προέρχεται από αντιπαροχή η πιθανότητα της αρπακωλιάς είναι μεγάλη... γενικά δεν υπάρχει κανόνας, παρά μόνο έλεγχος για να μην πληρώσεις κερατιάτικα (και αν αρχίσεις τα ξηλώματα θα πλερώσεις πολλά)
βρες ένα πολιτικό με εμπειρία στις οικείες, αυτός ξέρει τι πρέπει να δει (π.χ. η δουλεία του ηλεκτρολόγου φαίνεται μόλις ανοίξεις τον πίνακα, της ενδοδαπέδιας στα κολλέκτερ κλπ κλπ)

γνώμη μου, επένδυση σε νεόδμητο με ενδοδαπέδια + αντλίες θερμότητας
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
red_monster έγραψε:
γνώμη μου, επένδυση σε νεόδμητο με ενδοδαπέδια + αντλίες θερμότητας

Στις 100αδες αγγελίες που έχω ψάξει είναι ζήτημα να έχω πετύχει 2-3 ακίνητα εντός budget που να τα έχουν αυτά. Και με ενδιαφέρουν πολύ γιατί δεν πάω με τίποτα σε ακίνητο με πετρέλαιο. Καλύτερα να μην έχει καν κεντρική θερμανση (λέμε τώρα) και να παίξω με a/c παρά να πάω σε πετρέλαιο.

Άλλη ερώτηση...πόσο εύκολο είναι να βάψεις κουφώματα αλουμινίου? Δεν μπορώ να βλέπω λευκά κουφώματα με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29791 Δεν βάφονται, αντικαθίστανται αν και δεν ξέρω αν επιτρέπεται σε πολυκατοικία που όλοι έχουν άσπρα να βάλεις άλλο χρώμα.

Stefan αν επιτρέπεται τι budget έχεις και σε τι περιοχές ψάχνεις;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29798 Τι εννοείς δεν βάφονται? Είναι δυνατόν να μην βάφονται? Έστω η μέσα πλευρά εάν ισχύει αυτό που λες. Έχω ζήσει σε πολυκατοικία μόνο ως φοιτητής και δεν είμαι πολύ familiar με τα περί κανονισμών κτλ.

Το budget είναι μαξ τα 200.000€ full extra (μέσα και βασικές επιπλώσεις και εξοπλισμοί) και ιδανικά να μην ξεπεραστούν τα 180.000€. Περιοχές είναι από Ν. Ερυθραία έως Ν.Ψυχικό και Λυκόβρυση έως Βριλήσσια. Επικρατέστερες βέβαια είναι το Ν. Ψυχικό, το Μαρούσι και η Πεύκη βάσει όσων έχω δει μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#29822 Στο δικο μου θεμα παντως, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται. Τον πετυχα το νοικαρη το πρωι που μπηκε στο γραφειο, κοιταω το ρολοι του και γυρναγε κανονικα (και γρηγορα). Παω τωρα παλι, ακινητο τελειως. Τι διαολο?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29848 Το αλουμινένιο κούφωμα βάφεται ως πρώτη ύλη σε φούρνο κλπ κλπ (βασικά νομίζω περνάνε ένα φιλμ με το χρώμα το οποίο ψήνεται πάνω στο αλουμίνιο) και μετά παίρνει την τελική του μορφή.

Ναι ο περιορισμός που λέω αφορά εξωτερικό κούφωμα (αν ισχύει) αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις διχρωμία.
Ούτως ή άλλως βάζεις μια κουρτίνα και δεν το βλέπεις.

Γιατί δεν κοιτάς λίγο πιο μακριά...;

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Cka ... 60707.html
(τυχαία επιλογή).

Επίσης κάτι έλεγες παλιότερα για το ενδεχόμενο να χτίσεις επέκταση;
Με το λίγο παραπάνω απ' το μισό budget που αναφέρεις δεν θέλεις να μάθεις τι μπορείς να χτίσεις...

:ninja: :ninja:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29855 Απερρίφθει η λύση του εξτρα ορόφου πάνω απ' το πατρικό. Θέλω να είμαστε μακριά και αγαπημένοι με τα γερόντια και κυρίως θέλω να φύγω απ' τη σαπιοΜεταμόρφωση.

Σε ότι αφορά την περιοχή καλώς ή κακώς πρέπει να σκεφτώ ώριμα (yeah right) και μακροπρόθεσμα γιατί αυτή θα είναι επιλογή one-off. Κοιτάω και Παλήνη, Πικέρμι και Γέρακα όπως έβαλες που έχουν καλό vmf και αρκετές επιλογές σε νεόδμητα αλλά ΑΝ, θου κύριε, κάνω καμιά οικογένεια, πως διάολο θα πηγαίνω το μούλικο σε κάνα σχολείο ή πολύ περισσότερο όταν μεγαλώσει και αρχίσει να βγαίνει, πως διάολο θα κάνω τον ταρίφα αν μένουμε στα κορφοβούνια? Για να μην πω για την απομόνωση σε σχέση με τα μέρη που βγαίνω. Άντε τώρα εγώ να θέλω να πάω για ποτό καθημερινή και να πρέπει να κάνω 30χλμ πηγαινέλα και να χω ήδη κάνει άλλα 20 για το πήγαινελα στη δουλειά. Μιλάμε αυτομάτως για 15€ βενζίνη σε κάθε τέτοια περίπτωση.