Fiat Panda 7,6l/100km
τον σεισμο τον καταλαβα 1 χλμ πριν φθασω στο σπιτι,στην παραλιακη.Ειχα τελειωσει νωρις εκεινη την μερα και επεστρεφα.Το 106 σαν να πατησε σε λαδια.Με το που κανω να ανεβω τη Συγγρου εβλεπα ηδη κοσμο να κατεβαινει απο τα κτιρια.
Παρκαρωντας κατω απο την πολυκατοικια βλεπω πολυ κοσμο μαζεμενο στο φαρδυ πεζοδρομιο.
Παω να δω τι γινεται και ειναι ο κοσμος μαζεμενος,και βλεπω τη μανα μου κατω μεσα στο αιμα να σφαδαζει απο πονους.
Ειχε πεσει απο το μπαλκονι η μανα μου,ειχε βαλει σκαλα να καθαρισει πατζουρια/τζαμια,και την βρηκε ο σεισμος πανω στη σκαλα.
Ευτυχως μονο 3 σπονδυλους σπασμενους,επανηλθε σχετικα γρηγορα.
μακραν η χειροτερη μερα της ζωης μου.
Γενικά το κέντρο αμέσως μετά ήταν φάση Ισλαμαμπάντ.
Δεν πιάναν κινητά και είχα δει έναν από τους νεκρούς της ημέρας (αν θυμάμαι σωστά είχε μείνει από καρδιά στην Ακαδημίας).
Εγώ μόλις είχα γυρίσει από ένα ΙΕΚ που είχα γραφτεί και είχα πάρει μια βιντεοκασέτα και έβλεπα.
Κουνάει, λέω οκ κανάς μικρός είναι θα σταματήσει.
Συνεχίζει να κουνάει, λέω τι γίνεται
Συνεχίζει να κουνάει, βλέπω μάνα και αδερφή να τρέχουν σαν τρελές να κατέβουν και σηκώθηκα κι εγώ
My Flickr
Αρχίζει να κουνάει, έξπληξη πόσο δυνατός είναι (θυμόμουν και τον άλλον τον 1981 ήμουν πιτσιρίκι τότε), λέω "θα σταματήσει" δεν σταματάει
τέλος πάντων σηκώθηκα από το κρεβάτι και κάπου εκεί σταμάτησε. Δεν πρόλαβα να χεστώ πάνω μου 
Με το που σταματάει μια ησυχία... και μετά τρομερά ουρλιαχτά από το διπλανό διαμέρισμα, όπου έμενε μια ηλικιωμένη κυρία Σουηδέζα... η οποία προφανώς δεν είχε νιώσει ποτέ σεισμό.
Πέρασα κανά 10λεπτο να την παρηγορώ
κάποια στιγμή ηρέμησε...Βγήκα έξω, ανέβηκα στην ταράτσα, κτέβηκα στο υπόγειο, πουθενά ρωγμές ή άλλα ύποπτα στην πολυκατοικία, όλα καλά, πετάχτηκα σε μια άλλη πολυκατοικία κοντά που έχει η οικογένειά μου 2 διαμερίσματα να δω τι γίνεται, όλα καλά και εκεί. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στους γονείς από το σταθερό, όλα "μιλάγανε" (φυσικά)... και αφού έμεινα 1 ώρα έξω βαρέθηκα και γύρισα σπίτι μου όπου είχαν αρχίσει τα κανάλια να παίζουν στο φουλ. Εννοείται ότι ο πυρετός μου πέρασε αμέσως
Geo f1 έγραψε:07/09/1999
Δεν δουλευα τοτε και εβλεπα Baywatch οταν εγινε...
17 χρονια στις 14:57
Ούτε καν θυμάμαι. Δεν καταλάβαμε τίποτα 500 χιλιόμετρα μακριά.
Μια μέρα σαν όλες τις άλλες.
Τον σεισμο σαν σεισμο δεν τον θυμαμαι , θυμαμαι ομως τον αντιστοιχο του 1981 που ειχε κανει στην Αθηνα....
Βρισκομαι στη δουλεια, στον 6ο οροφο, βλεπω απο τα παραθυρα της εταιριας το απεναντι κτιριο να "κουνιεται". Ο Δντης μου ειχε επισκεψεις 2 ατομα απο ενα prospective πελατη, ο ενας επεσε την ωρα του σεισμου στα γονατα ο καψερός και σταυροκοπιόταν φωναζοντας "Παναγια μου σωσε μας". Τουλαχιστον 5-6 δικοι μας απο ολες τις βαθμιδες, ειχαν ραντεβου στη Ricomex εκεινη τη μερα, αλλα τους ειχαν παρει και το ακυρωσαν... αυτοί ειχαν αγιο. Καμποσοι που ηξεραν ηταν αναμεσα στους νεκρους.
Με το που τελειωσε, πηρα αμεσως στο σπιτι τηλεφωνο, "βγειτε εξω" οι δικοι μου κλασικα "ελα μωρε τι εγινε" και με εκαναν εξαλλο.
Αυτοκινητο δεν ειχα τοτε, παρακαλεσα ενα συναδελφο που εμενε προς τα μερη μου να με παει μεχρι ενα σημειο... και στο δρομο, πηγμενοι στην κινηση, χωρις περιθωριο κανενος ελιγμου, ακουμε στο ραδιοφωνο οτι επεσε η Ricomex... και ο πατερας του δουλευε εκει. Ουτε καν μπορειτε να φανταστειτε πως ενιωσε αυτος ο ανθρωπος, εγκλωβισμενος στην κινηση, με κινητα να μη δουλευουν.
2 βραδιες κοιμηθηκα εξω, οπως και αρκετοι αλλοι γειτονες...
, η συνεχεια μας πηγαν στο χωριο για να μην φοβομαστε, οταν ανοιξαν τα σχολεια μας ειπαν μια βδομαδα κλειστα για να επισκευαστουν οι ζημιες, μου εμεινε η τσαντιλα γτ εχασα μια βδομαδα διακοπων μετα
.Για την επετειο του '99 εκανε εναν μικρο πρωινο σεισμο σημερα στην Κεφαλονια
https://n26.com/r/thomasm9467
EDDIE_147 έγραψε:Ούτε ένας δε γάμαγε.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
https://n26.com/r/thomasm9467