- 05 Σεπ 2016, 21:35
Κλασσικά πράγματα. Καλή η τεχνολογία, αλλά θέλει και λίγο μυαλό και σωστούς χειριστές / αξιολογητές που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί αν είναι κάτι άλλο από άνθρωποι.
Θυμάμαι 2-3 περιστατικά από την εποχή του bloka:
1. Η δική μου περίπτωση, όπου το μικροκυματικό σε Χ μπάντα μετρούσε διαφορές ταχύτητας μεταξύ ΙΧ και φορτηγού που με προσπερνούσε και σταμάτησαν εμένα με 98 σε όριο 80, όταν πήγαινα ακριβώς 80 (κοντέρ, πραγματικά 78). Το φορτηγό - εννοείται αυτό - αποκλείεται να με περνούσε στην ανηφόρα στο Σχιστό αν πήγαινα με 100.
2. Ένας στην Αγγλία έφαγε κλήση, ενώ ήξερε ότι ήταν νόμιμος. Έκανε ολόκληρη μελέτη και είδε ότι τα φλας στις εκεί gatsos ήταν λάθος χρονισμένα και έτσι σου προσέθεταν ταχύτητα, άρα ερχόταν πιο εύκολα η κλήση. Αυτό μου μυρίζεται απάτη από την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την διαχείριση.
3. Στις ΗΠΑ κλήσεις από red light cams αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλη απάτη. Η εταιρεία που είχε αναλάβει την δουλειά είχε λαδώσει (προφανώς, γιατί διαφορετικά δεν κάνεις τέτοια βλακεία) τον Δήμο, οπότε μείωσαν την διάρκεια του πορτοκαλί φαναριού, ώστε να πετυχαίνει περισσότερο κόσμο στην μέση της διασταύρωσης, άρα να έχουν περισσότερες κλήσεις (βλ. $$$).
Βέβαια, στα παραπάνω παραδείγματα, εκτός από το 1ο δηλαδή, τα μηχανήματα δούλευαν σωστά και σύμφωνα με την ρύθμιση που τους είχε γίνει... από τους απατεώνες που ήθελαν ζεστό χρήμα...
Ευχαριστώ.