Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#292986 Στις παλιές αναλογικές κάμερες μπορεί και να υπήρχε καλώδιο από κάτω. Στις σημερινές, τις κάπου 300 που εγκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια, το καλώδιο έρχεται πάντα από κάποια κολώνα προς την κάμερα. Τα πρώτα χρόνια υπήρχαν απλά κουτιά, χωρίς εξοπλισμό και σύνδεση στο ρεύμα. Όταν πλέον ήρθε η ώρα για να λειτουργήσουν οι κάμερες, τότε μπήκαν και τα ρεύματα. Τότε, αν έβλεπες κάμερα χωρίς καλώδιο, ήσουν 100% σίγουρος ότι είναι ανενεργή. Σήμερα, εκτός της μίας κάμερας στο Καλπάκι (αυτή εντός πόλης στο ρεύμα Κακαβιά -> Καλπάκι) η οποία δεν έχει καλώδιο συνδεδεμένο, όλες οι υπόλοιπες έχουν παροχή, οπότε αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι αν είναι γεμάτες ή όχι.

Όπως την βλέπουμε την κάμερα κάτω είναι το φλας, πάνω αριστερά η κεραία του ραντάρ (patch) και πάνω δεξιά η κάμερα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#292989 https://www.google.gr/maps/@37.5544152, ... 6656?hl=el
Σκοπή Αρκαδίας,4ο χλμ Τρίπολη Λεβιδίου.
Αν δείτε στην πιο παλιά φωτό απο το 2011 δεν έχει καλώδιο για ρευμα.
Αυτή η κάμερα δουλευει αλλά μάλλον όχι 24/7/365 .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
JimClark έγραψε:bill αυτό με το καλώδιο διπλα δεν ισχύει, μια που με είχε χτυπήσει δεν είχε ποτέ καλώδιο να έρχεται σε ιστό.

Το καλώδιο ερχόταν υπόγεια και η κληση με mail :P

Κλήση με e-mail? :dizzy:

Μήπως εννοείς ότι η φωτογραφία στάλθηκε ηλεκτρονικά από την κάμερα προς το κέντρο που την ελέγχει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#294570 Μάλλον με snail mail εννοεί
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#296674 Σήμερα, ερχόμενος προς Αθήνα, στο νέο κομμάτι του δρόμου (Κιάτο - Κόρινθος) και λίγο πριν φτάσουμε στο παλιό κομμάτι της Κορίνθου - Αθηνών (μιλάμε για περίπου 10km πριν φτάσουμε στον παλιό δρόμο) είδα ένα μπλόκο κρυμμένο πίσω από κάτι μπαριέρες και κάτω από μια γέφυρα. Είδα 100% ότι είχε πιστόλι και σημάδευε τον δρόμο, αλλά όπως περνούσα (κάπου 130) και λόγω του σημείου (ήταν αρκετά έξω από τον δρόμο μέσα στην σκιά) δεν είδα ούτε τι πιστόλι χρησιμοποιούσε, ούτε πρόλαβα να καταγράψω το σημείο. Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν μερικά ερωτήματα:
α) αφού ήταν αρκετά μέσα στον δρόμο πώς μπορούσαν να σταματήσουν αυτοκίνητα; πώς προλάβαιναν;
β) η κίνηση ήταν εξαιρετικά αυξημένη και όσο έφτανε το μάτι μου μόνο εγώ είχα αφήσει μεγάλη απόσταση μιας και πήγαινα αργά (τις άλλες φορές περνούσα με τελικές), πώς θα σταματούσαν, λοιπόν, ένα συγκεκριμένο όχημα ανάμεσα σε 10 άλλα που πηγαίνουν όλα προφυλακτήρες*;
γ) μπροστά μου πέρασαν αυτοκίνητα που πήγαιναν αρκετά πιο γρήγορα (π.χ. ένα S5, ένα Octavia που έκανε βλακείες κτλ) και δεν τα σταμάτησαν

Όποιος περάσει προς Αθήνα και μπορεί ας καταγράψει το σημείο. Τώρα πλέον (μετά από 5700km εντός καλοκαιριού) θα κάνω καιρό να περάσω από το σημείο, αν και θα πάω ίσως το επόμενο ΣΚ σε κάτι γάμους και βαφτίσια.

Επίσης, σήμερα ήταν σε λειτουργία το κλασσικό μπλόκο στο Ρίβιο με αρκετούς πελάτες (ρεύμα προς Ιωάννινα).

Ευχαριστώ.

* Βλ. και δημοσίευση για παραβάσεις...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#296680 Για να σε γράψουν στο Ριβιο πρέπει να μην τον έχεις ξανακάνει ποτέ τον δρόμο

.
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
Χρήστος Λάππας έγραψε:Οι κάμερες στην Λαυρίου λειτουργούν; Πέρασα από ένα Gatso με 120 περίπου.

Απο οσο ξερω λειτουργουν . Δεν ξερω για ποιο σημειο ακριβως μιλας αλλα εχουν χτυπησει μερικες φορες φιλους μου που εκαναν βλακειες. Αν σε ειχε πιασει θα το καταλαβαινες ισως απο το φλας.
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
#296693 Μπορει και να τη γλυτωσες. Απο οτι μου χαν πει φίλοι φιλων με ακρες σε τροχαια μια δουλευουν και μια οχι. Οι φιλοι μου με 140 περασαν στη λαυρίου και τους ηρθε η κληση μετα απο 1 χρονο
Άβαταρ μέλους
By cyberguy
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ήταν ντάλα μεσημέρι και δεν πρόσεξα φλασιά. Όπως και να έχει, ευχαριστώ.

εαν σε βαρουσε το φλας ακομα και ηλιο να ειχες στο πρόσωπο σου θα το καταλάβαινες. Το έχω πάθει σε ανατολή ηλίου με τον ήλιο μπροστά μου να με τυφλώνει και το φλάς βάρεσε τον πίσω μου και το κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#296803 Του έκοψαν κλήση για την σκιά του αυτοκινήτου του... :slap:
Russian driver fined for his car's shadow

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#296973 Κλασσικά πράγματα. Καλή η τεχνολογία, αλλά θέλει και λίγο μυαλό και σωστούς χειριστές / αξιολογητές που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί αν είναι κάτι άλλο από άνθρωποι.

Θυμάμαι 2-3 περιστατικά από την εποχή του bloka:

1. Η δική μου περίπτωση, όπου το μικροκυματικό σε Χ μπάντα μετρούσε διαφορές ταχύτητας μεταξύ ΙΧ και φορτηγού που με προσπερνούσε και σταμάτησαν εμένα με 98 σε όριο 80, όταν πήγαινα ακριβώς 80 (κοντέρ, πραγματικά 78). Το φορτηγό - εννοείται αυτό - αποκλείεται να με περνούσε στην ανηφόρα στο Σχιστό αν πήγαινα με 100.

2. Ένας στην Αγγλία έφαγε κλήση, ενώ ήξερε ότι ήταν νόμιμος. Έκανε ολόκληρη μελέτη και είδε ότι τα φλας στις εκεί gatsos ήταν λάθος χρονισμένα και έτσι σου προσέθεταν ταχύτητα, άρα ερχόταν πιο εύκολα η κλήση. Αυτό μου μυρίζεται απάτη από την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την διαχείριση.

3. Στις ΗΠΑ κλήσεις από red light cams αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλη απάτη. Η εταιρεία που είχε αναλάβει την δουλειά είχε λαδώσει (προφανώς, γιατί διαφορετικά δεν κάνεις τέτοια βλακεία) τον Δήμο, οπότε μείωσαν την διάρκεια του πορτοκαλί φαναριού, ώστε να πετυχαίνει περισσότερο κόσμο στην μέση της διασταύρωσης, άρα να έχουν περισσότερες κλήσεις (βλ. $$$).

Βέβαια, στα παραπάνω παραδείγματα, εκτός από το 1ο δηλαδή, τα μηχανήματα δούλευαν σωστά και σύμφωνα με την ρύθμιση που τους είχε γίνει... από τους απατεώνες που ήθελαν ζεστό χρήμα...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#299931 Δεν ξέρω εάν είναι συχνό, αλλά υπήρχε κινητό ραντάρ (πιστόλι) στην περιμετρική της Πάτρας, κατεύθυνση νότια, πριν την έξοδο Γ. Περιπολικό, κορίνες, οργάνωση!