Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nass έγραψε:Μέσω τηλεφωνικής (σταθερό ή κινητό) σύνδεσης ? Θα κοστίζει κάτι παραπάνω :)
Ενδεχομένως μέσω Internet, τότε ΟΚ...

Τεχνικά δε ξέρω πως ακριβώς γίνεται, αλλά γίνεται χωρίς επιπλέον κόστος. Είναι θέμα ρύθμισης από τη κεντρική μονάδα του συναγερμου και συμφωνίας με το κέντρο ληψης σηματων.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
#296598 Μεγάλη κουβέντα η ασφάλεια του σπιτιού και η αποτροπή.
Προσωπικά έχω να πω ότι όλα τα μέτρα που έχω πάρει και παίρνω αφορούν αποτροπή και γενικά να μην κάνουν ελκυστική ή και εύκολη την δουλειά των επίδοξων διαρρηκτών , ώστε να πάνε παρακάτω. Εξηγούμαι , και ελπίζω να μην χαρακτηριστώ παρανοϊκός:

Ιστορικό πολυκατοικίας που κατοικώ και γειτονιάς: όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας σε περίοδο περίπου 10ετιας+ έχουν υποστεί διάρρηξη τουλάχιστον μια φορά (έχουμε και άτυχο ένοικο με δυο συμβάντα). Μέσα στο 2016 δυο μονοκατοικίες απέναντι από το σπίτι μου έχουν υποστεί διάρρηξη, μάλιστα η μια μέρα μεσημέρι, ενώ η ένοικος ήταν στο super market 100 μέτρα παραδίπλα (λογικά στοχοποιήθηκε κατόπιν παρατήρησης, έπαιξε τσιλιαδόρος κτλ). Ομοίως στο παράλληλο στενό, άνοιξαν ολόκληρη πολυκατοικία σε ένα βράδυ και απλά γλύτωσε ένας ένοικος που είχε συναγερμό...

Όποτε:
-Δίπλα τζάμια, παντζούρια και επιπλέον ρόλο παντζουρι. Πόρτα ασφάλειας, λίγο παλιά, αλλά ακριβή τότε, με πρόσφατη αλλαγή κλειδαριάς σε υπερσύγχρονη. Όλα μέσα defender, αντιγραφή με κωδικούς και μόνον εξωτερικό, κλειδί "δύσκολο" κτλ. Ακριβή.
-Καμερα με ενσωματωμένο PIR (όχι software παπαριες) που γράφει τοπικά σε loop, και σε event τραβά και στέλνει φωτό και video αν προλάβει σε email. Τοποθετημένη ψηλά, το ίδιο και η τροφοδοσία, ελπίζω να αντέξει πριν αχρηστευτεί από τον εισβολέα, να στείλει κάτι. Όμοια σε κάθε δωμάτιο
-Σύστημα συναγερμού καλό και επώνυμο, σε κάθε χώρο ανιχνευτές κίνησης, σε κάθε είσοδο/άνοιγμα διπλές επαφές σε ξεχωριστές ζώνες. Συνδεση με κέντρο λήψεως σημάτων μέσω τηλεφώνου και μέσω internet (αυτό το δεύτερο κάνει τη συνεχή ενημέρωση, το τηλ απλά καλεί 2 φορές την μέρα ή σε παραβίαση). GSM backup σύστημα. Φυσικά δυο σειρήνες με tamper alert, backup batteries για τον συναγερμο και για τον router του internet. Εννοείται και εφαρμογή στο κινητό για ενημέρωση και φυσικά για εποπτεία από τις κάμερες.
-Ποτέ δεν έχει μπει στο σπίτι μου άγνωστος για εργασίες, βαψίματα κτλ, αλλά μόνο συστημένοι η προσωπικά γνωστοί και πάντα κάτοικοι Ελλάδας για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει κάποιος δουλειά, έρωτατε αν θα φέρει βοηθό, ποιος είναι και κάνω και εκεί αν μπορώ μέσω γνωστών background check
-Ποτέ δεν έχει μπει στο σπίτι, courier, πιτσαδόρος κτλ. Πάντα ανοίγω, βγαίνω από το διαμέρισμα και κάνω την συναλλαγή στον χωλ με την πόρτα κλειστή.
-Οποιαδήποτε σοβαρή αγορα, πχ TV, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κτλ, αν είναι δυνατόν γίνεται με παραλαβή απο εμένα απο το κατάστημα (χωράει και 50" άνετα η Τσέχα), ξεφορτώνεται βράδυ στο σπίτι , τα δε χαρτόκουτα γίνονται κομματάκια, σπιρτόκουτα που λένε και πετιούνται την άλλη μέρα 4 στενά παρακάτω.
-last but not least, ασφάλεια κλοπής, με σεβαστό ποσό πληρωτεο με την δήλωση μου, χωρίς ανάγκη αποδείξεων, εφόσον υπάρχει παραβίαση.
-βράδυ κοιμόμαστε πάντα με συναγερμό, σε απόσταση δε λίγων εκατοστων δυνατότητα επιλογής απο δρύινα nunchucks, αστυνομική hardened batton και πολύ δυνατό αεροβόλο με σκάγια hollow point για αρουραίους και laser sight calibrated για 10 μέτρα

Το internet module στον συναγερμό μπήκε τώρα τελευταία και συνδέθηκε να δίνει και αυτό συνεχές report, για να αποφύγουμε το πλέον γνωστό DOS attack στην τηλ γραμμή με ειδικό dialer (όπου αφού το GSM βλέπει τάση, δεν στέλνει αυτό σήμα, περιμένοντας εσφαλμένα να κλείσει και ελευθερωθεί η γραμμή. Ελπίζω σε επόμενο firmware upgrade να δώσουν παραπάνω επιλογές, απο την επίθεση αυτή πάσχουν όλα τα μεγάλα συστήματά μου είπαν). Άρα ο διαρρήκτης πρέπει να είναι πολύ δυνατός και αποφασισμενος, για ελάχιστη απολαβή, αφού σπίτι δεν υπάρχουν μετρητά και κοσμήματα που να αξίζουν τον κόπο, υπάρχει honeypot και φυσικά καλή τύχη .... :superman: :superman: :superman: :superman: :superman: :superman: :superman:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#296612 Chuckie σε ποια περιοχη μενεις? :omg:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#296622 Σχεδόν μια από τα ίδια με τον Chuckie, στην σύνδεση με το κέντρο και στον... οπλισμό διαφέρουμε. :shifty:

Το μόνο διαμέρισμα στην οικοδομή που δεν μπήκαν ούτε επιχείρησαν να μπούν. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπεί σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα διαμερίσματα όχι μόνο της δικής μας, αλλά και των γειτονικών οικοδομών. Σε κάποια έχουν μπεί και πάνω από μία φορά.
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
dimviii έγραψε:Chuckie σε ποια περιοχη μενεις? :omg:

Φίλε dimviii Κάτω Χαλάνδρι.
Και πριν πεις "υπερβολές τότε"... υπολόγισε:

Νομισματοκοπείο με καταυλισμό Αθίγγανων, 20 λεπτα με τα ποδια
Λαική σε ενα στενό παράλληλο, οπότε μαζεύει και διαφόρους αγνώστους που περιφέρονται, τσεκάρουν και δεν ξέρεις αν ειναι "υποπτοι" ή όχι. Σε μια καθημερινή, λίγο πολύ φατσικά όλοι γνωριζόμαστε. Αλλά πχ μου έτυχε μέρα λαικής, να δω "παλικάρι" να κόβει πανω κάτω μπροστά από την πολυκατοικία, να κοιτάει τριγύρω και ψηλά στα διαμερίσματα... Κατεβαίνω κάτω με φούρια, ανοίγω την πόρτα επίτηδες απότομα καρφώνοντας τον, μιλάμε απογειώθηκε, σχεδόν τρέχοντας.
Θα σας πει και ο giannik για το πανηγυρι που γίνεται στην περιοχή.
Στις παραπάνω περιπτώσεις ξέχασα, αρχες του 2016, αυτοκίνητο σταμάτησε στο φαρμακειο που ειναι πανω στο τετραγωνο μας, στην αλλη ακρη, εσπασαν με βαριοπουλες την βιτρίνα και με την ησυχία τους το σήκωσαν όλο.
Προσωπικα μου έχουν σπασει στο παλιο αμαξι 2 φορες τον καθρέφτη και μια φορα το πισω φινιστρινι
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By corsair

αν δεν ελεγε Κάτω Χαλάνδρι, πολυ ευκολα θα υπεθετε κανεις οτι ειναι σε καποια γειτονια της Βαγδάτης... και για την μετακινηση στην δουλεια χρησιμοποιει MRAP 6x6 οχημα...
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
#296635 Φιλε corsair, μας εχουν ξ3κ@λιάσει στην περιοχή, γίνεται πάρτυ. Δεν έχει εγκληματικότητα του στυλ επιθεσεις στον δρόμο, ληστείες σε πεζούς, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ. Καμμία σχέση. Αλλά από διαρρήξεις, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ο κλειδαράς στην γειτονιά δυσεύρετος, ποιό εύκολα κλείνεις ραντεβού με την Jessica Alba για anal weekend
Άβαταρ μέλους
By nEK
Chuckie V2.0 έγραψε:Φιλε corsair, μας εχουν ξ3κ@λιάσει στην περιοχή, γίνεται πάρτυ. Δεν έχει εγκληματικότητα του στυλ επιθεσεις στον δρόμο, ληστείες σε πεζούς, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ. Καμμία σχέση. Αλλά από διαρρήξεις, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ο κλειδαράς στην γειτονιά δυσεύρετος, ποιό εύκολα κλείνεις ραντεβού με την Jessica Alba για anal weekend

Κατι ξερεις εσυ... :iconcool:
corsair έγραψε:

αν δεν ελεγε Κάτω Χαλάνδρι, πολυ ευκολα θα υπεθετε κανεις οτι ειναι σε καποια γειτονια της Βαγδάτης... και για την μετακινηση στην δουλεια χρησιμοποιει MRAP 6x6 οχημα...

:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#296640 Είσαι ο γνωστός τσάκις από το παλιό φόρουμ? Αν ναι έχεις ταλέντο στις περιγραφές :lol:

Πάντως είναι θέμα να έχεις συνέχεια το μυαλό σου στην ασφάλεια του σπιτιού :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
Kon5 έγραψε:Είσαι ο γνωστός τσάκις από το παλιό φόρουμ? Αν ναι έχεις ταλέντο στις περιγραφές :lol:

Πάντως είναι θέμα να έχεις συνέχεια το μυαλό σου στην ασφάλεια του σπιτιού :lipsealed:

Παρον!

Κοιτα, δεν το εχω στο μυαλο μου συνεχεια, εκανα την τελευταία αναβάθμιση (κλειδαρια κομπλέ και το Internet module) οταν πλεον ληστεψαν την απεναντι ενα Σαββατο ενω ηταν στο SM...
Τωρα πλεον ειναι αντανακλαστικο, φεύγω-κλείνω-κοιταω ζωνες ανοιχτες-συναγερμος, ομοια το βραδυ, κλείνω-τσεκ στο panel τις ζωνες-συναγερμος. Κάτι σαν "κατούρα πριν φύγουμε" :oops:
Σου γινεται αληθεια λιγο ψυχασθενεια, έμεινα 4 μέρες στο πατρικό που δεν έχει αυτά τα κομφορ και ένοιωθα "γυμνός", όπως πχ νοιώθεις όταν έχεις ξαχάσει το κινητό σπίτι: δεν θα γίνει και τίποτα, αλλά κάτι σε τρώει.
τες πα, στο δικό μου δεν μπαίνει τίποτα. Οι γέροι δεν ακούν να βάλουν τίποτα, αλλά το παρήγορο είναι ότι ο father είναι κωτσονάτος και φέρει ακόμη βαρύτερο οπλισμό :twisted:
Άβαταρ μέλους
By g47
#297272 Μεταφερθηκαν ολα τα γραφεντα και αποφασιστηκε η αγορα πορτας ασφαλειας αντι απλα μιας κλειδαριας.
Ποια θα ηταν μια καλη αρχη για ερευνα αγορας?
Tips?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
g47 έγραψε:Μεταφερθηκαν ολα τα γραφεντα και αποφασιστηκε η αγορα πορτας ασφαλειας αντι απλα μιας κλειδαριας.
Ποια θα ηταν μια καλη αρχη για ερευνα αγορας?
Tips?

Δές αυτό το thread στο insomnia, και συγκεκριμένα τα πόστ του χρήστη mclein: http://www.insomnia.gr/topic/341902-%CE ... 82/page-67
Άβαταρ μέλους
By g47
#297314 Ευχαριστω, θα στειλω μηνυμα ειδικα γιατι διαβαζοντας τα πρωτα, καταλαβα οτι περισσοτερο γενικες γνωσεις θα παρω ενω χρειαζομαι συγκεκριμενες προτασεις για ασφαλειας στα 400 με μαξ 500 ευρω.

edit: Βασικα δε ξερω καν αν αξιζει γιατι ο τυπος μιλαει για πορτες των 1.000++ ευρω και θεωρει των 400-500 της πλακας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#297841 Θα σε απογοητεύσω για τις πόρτες αυτές. Πέρυσι που έψαχνα για το παλιό σπίτι, λόγω κάποιων κλοπών στην γειτονιά, δεν βρήκα κάτι αξιόλογο σε αυτές τις τιμές. Οι περισσότερες έχουν προβλήματα στην θωράκιση από την πλευρά της κλειδαριάς, όπου το μέταλλο είναι αντίστοιχου πάχους και αντοχής με το υπόλοιπο τμήμα της πόρτας, οπότε ανοίγει με λοστό, έστω και με κάποια δυσκολία.

Επειδή για το νέο σπίτι είχα πάρει από τον εβραίο (βλ. Blokaport ή κάπως έτσι) πήγα και τα είδα όλα τα μοντέλα του. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως είχαμε ένα άλμα ποιότητας από τα 600 στα 800€ που μετά παρέμενε σταθερό για τιμές μέχρι και 1500€ (άλλαζαν τα σημεία, τα υλικά ντυσίματος κτλ). Τελικά, κατέληξα στον εξής συνδυασμό (τις κλειδαριές μου τις πρότεινε ο mclein από το insomnia - τα αναφέρει ξανά στην σελίδα 56) που είναι value for money:
1. Πόρτα με 15 σημεία (ο εβραίος τα λέει 17 γιατί μετράει και το γλωσσίδι και τον σύρτη) με απλό ξύλο σε χρώμα καρυδιάς (laminate, χωρίς σχέδια, όπου τα νερά δείχνουν μια χαρά - είναι και σχετικά μικρή η πόρτα)
2. Κλειδαριά cisa revolution pro
3. Κύλινδρο cisa ap3s (ο rs3s πάει από 75 στα 150 χωρίς μεγάλη διαφορά σε απόδοση)
4. Defender disec monolito rok
Όλα αυτά μου πήγαν €900, λόγω γνωριμίας (αφού είχα πάρει άλλες 6 πόρτες με 21 σημεία και omega κλειδαριές), μαζί με τοποθέτηση και ΦΠΑ.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως οτιδήποτε φτηνότερο θα ήταν πεταμένα χρήματα και οτιδήποτε ακριβότερο πολύ χρήμα για ελάχιστη βελτίωση. Γι' αυτό σου προτείνω να παίξεις σε αυτό το επίπεδο τιμής, έστω και αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο ή να χρεωθείς. Φυσικά, η τιμή της πόρτας αυτής ήταν πιο πάνω, αλλά σε άλλη εταιρεία και τοπικό εγκαταστάτη θα βρεις ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, που είναι και το σημείο vfm.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
pipinos1976 έγραψε:2. Κλειδαριά cisa revolution pro
3. Κύλινδρο cisa ap3s (ο rs3s πάει από 75 στα 150 χωρίς μεγάλη διαφορά σε απόδοση)
4. Defender disec monolito rok

Ρε πιπινε εξηγείς λίγο τα παραπάνω; Εγώ ξέρω μόνο μια "κλειδαριά" να έχουν οι πόρτες. :oops: