Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
drdino έγραψε: Όταν αλλαξες την μπαταρία δηλώθηκε με το διαγνωστικό;

Ουτε εγω την δηλωσα
Τι παθαίνει αν δεν την δηλωσεις?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandros.K έγραψε:
drdino έγραψε: Όταν αλλαξες την μπαταρία δηλώθηκε με το διαγνωστικό;

Ουτε εγω την δηλωσα
Τι παθαίνει αν δεν την δηλωσεις?

Αν είναι ίδιας χωρητικότητας με την παλιά, δεν υπάρχει λόγος να δηλωθεί. Αν είναι διαφορετικής χωρητικότητας και το αυτοκίνητο έχει Battery Management System τότε αν δεν δηλωθεί, η μπαταρία μπορεί να μην φορτίζεται πλήρως όπως θα έπρεπε.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#296281 Ευχαριστω Pitt :s_howdy

Δεν ειναι ιδια
Η εργοστασιακη ηταν 60Αh και 640A(EN) ενω αυτη που εχω τωρα ειναι 64 και 610

Battery Management System νομιζω δεν εχει το αμαξι μου ( Peugeot 207 Rallye) :hmmm:
Ειναι του 2009 , Euro 4
Άβαταρ μέλους
By drdino
#296285 Euro5 νομίζω δεν έχει, ο θετικός πόλος είναι στην μπαταρία κατευθείαν ή έχει ένα εξτρα κουτι;

Ακόμα κι ίδια χωρητικότητας να είναι, αν υπάρχει BMS και smart charge σκηνικό τότε χρειάζεται και πάλι δήλωση θεωρητικά, καθώς τα στοιχεία γήρανσης που αποθηκεύονται θέλουν σβήσιμο. Όταν γυρίσω θα δω τι έχει ακριβώς το Diagbox ως επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
drdino έγραψε:Euro5 νομίζω δεν έχει, ο θετικός πόλος είναι στην μπαταρία κατευθείαν ή έχει ένα εξτρα κουτι;

Ειναι κατευθειαν πανω στην μπαταρια
Thanks Ντινο :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By xenos
MIXOStsi έγραψε:Banner batteries τι λένε?

Εγω βαλει στο κορσα. Ειχα διαβασει παρα πολύ καλά reviews. Προς το παρον κομπλε.

<
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:Εχω θεμα μπαταριας και προσπαθω να βρω το λογο. Καθε γνωμη καλοδεχουμενη

Παρατηρησα τελευταια οτι το αμαξι εμπαινε πολυ γρηγορα σε economy mode (PSA feature) οταν ηταν σβηστο και ακουγες ραδιοφωνο πχ. Μια μερα μου εβγαλε μηνημα στην οθονη, το γνωστο "Battery charge or electrical supply faulty"
Βαζω πολυμετρο , ηταν στα 12.45. Συνδεω φορτιστη μερικες ωρες , ολα οκ
Περναει καμια εβδομαδα , ξανατσεκαρω ειναι στα 12.78....
Περναει καμια εβδομαδα ακομα κοιταω ειναι στα 12.55
Συνδεω πολυμετρο και βαζω τη γυναικα να βαλει εμπρος.. στιγμιαια πεφτει στα 11.4-11.5 και με το που παρει εμπρος παει στα 14.7 στο ρελαντι η με γκαζι στα 14.8, σταθερα

Τη μπαταρια την αλλαξα πριν ενα χρονο μολις, ειναι 'μαμα' PSA (μη ρωτατε γιατι...) πανω γραφει LED 75Ah 800A(EN) 12V

Την εβαλα τωρα κατω να φορτιζει (πανω στο αμαξι παντα, εχω παρκινγκ μεσα στο οικοπεδο) .
Επομενη δοκιμη που θα κανω ειναι να μη βαλω το συναγερμο για λιγες μερες μπας και κανει κατι αυτος....

Πηγα στην εδω "ΕΛΠΑ" και με μετρησανε. Δυναμο και μπαταρια ειναι οκ, αλλα καπου χανω ρευμα
Οταν ειναι σβηστο εχει μεγαλυτερη απο το κανονικο καταναλωση, 1.1Α
Καμια ιδεα?
Τσεκαρα τα λαμπακια στο ντουλαπακι και το πορτμπαγκαζ μηπως δε σβηνουν, αλλα οχι, δεν ειναι αυτο.
Με τιποτα ασφαλειες εχει νοημα να ψαχτω?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#304093 1.1A είναι πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση. Πώς μετρήθηκε αυτό; Πόση ώρα μετά απο το σβήσιμο;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#304098 Δεν είναι αρκετός ο χρόνος, με το πολύμετρο πάνω περίμενε κανένα εικοσάλεπτο για να είσαι σίγουρος. Αν κλειδώσεις κιόλας, ακόμα καλύτερα. Φυσικά πόρτες κλπ κλειστές.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
drdino έγραψε:Δεν είναι αρκετός ο χρόνος, με το πολύμετρο πάνω περίμενε κανένα εικοσάλεπτο για να είσαι σίγουρος. Αν κλειδώσεις κιόλας, ακόμα καλύτερα. Φυσικά πόρτες κλπ κλειστές.

κλειδωμενο το ειχανε , ολα κλειστα πορτες κτλ.
ενταξει ποσο να περιμενουμε στο μαγαζι. μπορει να ηταν και 10 λεπτα τωρα που το λες γιατι περασε ωρα .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
drdino έγραψε:1.1A είναι πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση. Πώς μετρήθηκε αυτό; Πόση ώρα μετά απο το σβήσιμο;

εβλεπα ενα βιντεο στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=yFCT-YZbU5o
το λαμπακι της πορτας ειχε ανοικτο ο τυπος και του ρουφαγε 0.9Α
Δεν ειναι και τοσο μεγαλη καταναλωση λοιπον το 1.1